Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Mat = Jättestor bebis?

Mat = Jättestor bebis?

Hej, jag fick en jättestor bebis förra gången jag var gravid. Hon vägde över 4600 g och var 55 cm lång. Varför vet jag inte? Vi är normalstora och äter sunt, så detta var en chock. Hade inte graviditetsdiabetes vad jag vet. Nu är jag åter gravid och undrar om jag kan \”undvika\” detta igen genom att äta annorlunda? Jag äter GI-anpassad mat (i möjligaste mån) och inte en massa socker. Självklart känner jag mig mer hungrig under graviditeten, men en frukt/smörgås är det jag tar då. Jag äter frukost samt två lagade mål per dag. Tack på förhand. Mvh// Lotta

Svar
Eftersom ditt barn vägde >4500g kommer du bli erbjuden att få göra en sockerbelastning under denna graviditet. Om du själv kan påverka vikten på ditt barn är osäkert, men både du och ditt barn mår bra av regelbundna måltider. Du äter helt rätt tre huvudmål, frukost, lunch och middag. Däremellan bör du äta en smörgås / någon frukt. Syftet med den regelbundna mathållningen är att ditt blodsocker ska ligga så jämnt som möjligt. Snabba kalorier som godis och läsk leder till korta stunder med högt blodsocker.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett + = 10