Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Mer glömsk när man är gravid?

Glömsk?

Jag är nu i vecka 10 och hittills har jag inte haft några större problem alls förutom att jag glömmer av saker. Om jag sitter och fikar med en tjejkompis så glömmer jag bort vad jag skulle säga och ibland glömmer jag bort varför jag gick till Ica och såna saker. Har en bekant som också upplever att hon har blivit glömsk som också är gravid. Är det beroende på graviditeten eller är vi bara glömska?

Svar
Din fråga går inte att besvara klart. Många kvinnor upplever att de glömmer mer under graviditeten och det finns inga bevis att det beror på just graviditet. Troligen beror det på att kvinnan är så uppfylld av sitt tillstånd att hon har svårt att tänka klart vilket självklart gör att hon blir ”lite glömsk av sig”.