Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Missfall och blödningen efteråt

Jag fick missfall för två veckor sen idag. Jag vad då i vecka 8. Gick till vårdcentralen och fick tid på gyn för ultraljud, vilket jag gick till dagen därpå. Då var det kvar delar av slemhinnan så jag skulle på kontroll igen en vecka senare för att se att allt kommit ut, och om inte så skulle jag på skrapning. Då blev det så lång väntetid, doktorn hade visst inte tid så jag gick hem. Alltså har jag inte kollat om allt är ute. Hur allvarligt är detta, vad tycker du jag ska göra? Jag har blött i två veckor nu och ganska sparsamt hela tiden. Inte mycket mer än vanlig mens. Tack på förhand! / Frida

Svar
Vanligtvis slutar man blöda efter ca 1-3 veckor och om din blödning inte försvinner bör du kontakta gynekolog. Om du blöder sparsamt kan du avvakta till nästa mens. Du bör kontakta gynekolog om blödningen tilltar, får feber eller smärtor.