Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Slemproppen har kommit

Hej Jag är andra föderska i v.37 och har haft en heldel förvärkar, har nu varit öppen 2 1/2 cm i en vecka för fyra dagar sedan kom slemproppen med lite vatten. Har haft därefter små värkar men inte så stora som tidigare. Hur farligt är det att gå och vara öppen så länge, infektionsrisken? Hur länge kan man gå öppen utan att det är farligt? Läste att man i regel går 1-10 dagar efter slemproppen gått, men öppningskedet, är lite orolig. Är det bara att vänta på att värkarna startar? När jag pratat med barnmorskan på bb säger de att vattnet måste gå innan jag kommer in, men om vattnet inte går och värkarbetet startar ska jag vänta då tills vattnet kommer eller ska jag åka in trots vattnet inte gått? De säger att det inte är lönt att komma före vattenavgång, är det riktigt i mitt fall? Har en väldigt jobbig graviditet, men had det med min flicka som är åtta OCKSÅ. Tacksam för svar.

Svar
Det är vanligt att omföderskor kan vara öppna 2-4 cm den sista graviditetsmånaden utan att förlossningen startar tidigare. Det innebär INTE en ökad infektionsrisk. Samband mellan att slemproppen och värkarna startar inom en viss tidsperiod är en skröna. Du ska kontakta förlossningen när värkarna startat och då du känner igen dem från förra förlossningen eller om vattnet går. Många tror sig vara tveksamma om värkarna startat men så är inte fallet. Du kommer att känna igen dem! Så länge du är tveksam kan du avvakta – det är en tumregel.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + sex =