Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Tar mitt foster skada av en urinvägsinfektion?

Hej, jag har urinvägsinfektion och undrar över vilken penicillin kur som är den bästa för mig som gravid. Har fått Furadantin som skall tas i 7 dagar. Eftersom detta är min första graviditet så blir man orolig för minsta lilla. Hur säkert är det att ta dessa tabletter? Vill inte det minsta utsätta den lille/lilla för något. Jag är gravid i 11:e veckan. Fick inte tillräckligt med svar och support hos husläkaren och vågar inte börja förrän jag får ett andra utlåtande.Tar mitt foster skada av en urinvägsinfektion? Vänligen Sandra

Svar
Furadantin är ofarligt att äta under graviditet. Urinvägsinfektion kan leda till för tidiga värkar så det är viktigt att behandla sig.