Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Yrsel och illamående under graviditeten, v 24

Hej! Jag har vid två tillfällen nu fått kraftig yrsel, illamående (känns som jag behöver spy) och kallsvettningar. Det är väldigt obehagligt! Har förstått att man kan känna yrsel eftersom det är mer belastning på hjärtat samt om man har lågt blodtryck, vilket jag har. Men det är en annan typ av yrsel än det jag ”normalt” får ibland när jag ställer mig upp för snabbt. Detta kommer när jag sitter ner och just att det följs åt av kallsvettningar och illamående är väl det som skiljer det från att jag skulle misstänka att det är ”vanlig” yrsel. Bör jag kontakta min BM direkt eller kan man vänta. Det hände första gången för några dar sen och så nu idag igen. Hälsningar, Emma

Svar
De symtom som du beskriver beror på ditt låga blodtryck. Symtomen är annorlunda under graviditet eftersom din kropp /hjärta har en större blodvolym att pumpa runt. Det är helt ofarligt och det bästa botemedlet är att försöka vara så aktiv som möjligt. Motioner så mycket du orkar och inte sitta eller stå stilla längre stunder.