Add Comment Register

Avgipsning och rehabilitering

tisdag 7 augusti 2018 kl 16:28 | Vardag

Men idag var det dagen med stor D. Äntligen blev min hand fri från gipset efter 3 varma veckor! Tur jag har världens bästa Susanne som ville skuta mig och följa med till sjukhuset (resten av familjen sov fortfarande haha).

In checkning!

När gipset klipps upp. Fantastiskt känsla samtidigt skit läskig känsla. Kändes som jag inte hade känsel i handen, typ som den skulle ramla av vid handleden. Läskigt! Och lukten där under va nog ingen höjdare men både jag och Sus är dyng förkylda så vi kände då inget, va kanske värre för arbetsterapeuten hehe!

Och sen känslan var nog bäst! Att fö tvätta handen! Den har inte vidrört vatten på 3 veckor och 1 dag exakt!

Sen gick vi genom ett gympa program för handen, lillfingret eftersom det var det benet som hör ihop med lillfingret som fick frakturen och handleden. Varenda rörelse gjorde skit ont. Eller gör skit ont. Både muskler och leder behövde tränas upp oh det kommer ta tid. Kunde ha ont i handen upp till ett år. Det hade ja inte räknat med men är bara att träna på. Fick nån stöd grej för att minska smärtan i handleden och ge stöd så klart. Ska sitta på dygnet runt i 4 veckor. Det va fantastiskt skön, hade inte överlevt utan den.

Handen är svullen fortfarande oxå så måste ha handen ofta i högläge. Nästa vecka blir nästa besök för att se hur det går.

På eftermiddagen har vi ätit glass och köpt enhörnings diadem bla haha. Så söta!

Olyckan

söndag 5 augusti 2018 kl 19:44 | Vardag

Nu ska jag berätta om det värsta jag upplevt i hela mitt liv. När jag inte viste om livet tog slut eller inte även om det var för några sekunder. Den känslan är fruktansvärt och va händer med familjen? Fy fan!

Dagen var den 14:e juli, en lördag. Jag var på väg hem från affären på vid 19 tiden och jag mins det var typ helt tomt efter vägarna. Jag kommer åkandes på en väg där resterande vägar har väjningsplikt. Jag vet att jag just gasat upp till ca 60-70 km/h. Jag ser en bil komma från min högra sida i otroligt högfart. Men så kör ju många. Gasar skit fort fram till korsningen och tvärnitar typ. Inte den här bilen. Jag han bara tänka ”va fort den kör” .. ”den stannar inte” sen kom smällen! Jag tappade andan, det tjöt i öronen och det blev svart för ögonen. Den sekunden trodde ja att jag dog, eller att de liksom va sekunden innan det blir svart och man försvinner. Jag han tänka så mycket dessa sekunder innan bilen stannade. När jag inser att ja lever och tittar upp så ser jag bilen åka full fart rakt ut i skogen mot ett träd. Där fick ja panik för andra gången. Försökte bromsa med upplevde det som att bromsen inte fungerade för bilen spetta ju rakt ur i skogen ändå. Missar trädet med minde än en cm helt seriöst. Fattar inte hur man kan ha sån tur! När bilen va still tänkte ja hela tiden ”svimma inte svimma inte” jag var så rädd för att försvinna från barnen. Sen kommer panik nr 3. Bilen står ju och går, det luktar bränt och det är nån slags rök i hela bilen. Jag är övertygad om att nu börjar bilen brinna eller explodera. Fumlar upp bältet fort som fan, försöker öppna min dörr, går inte. Ett träd i vägen. Tar min väska som innehåller mobil, måste kontakta nån! Och kryper ur bilen på passagerar sidan, väl ute i de höga gräset vänder ja till bilen igen och stänger av den och drar ur nyckeln. Varför? Ingen aning. Nån knepig reflex kanske jag vet inte. Tittar upp mot vägen och ser den gråa bilen halvt mos uppe på vägen och ur bilen kommer en ung kille och en tjej. Vi kollar med varandra att alla mår ok. Vi vet nog inte svaret själv men alla är ju ur bilarna och står på sina ben. Bilar som åker förbi stannar och ambulans, räddningstjänst och polis tillkallas. Ambulansen kommer först. Kollad nacke och rygg och min hand som blöder och värker och skakar. Ja tänkte bara låt mig åka hem. Jag ville bara hem. Under allt kaos fick jag i väg ett sms till Fagge som kom som ett skott med barnen. När kaoset lagt sig och bilarna var på väg att bogseras bort åkte vi hem. I chock! Jag var mest bara likgiltig. Så jävla tacksam att ja fick pussa barnen godnatt den kvällen men annars fanns inga känslor i min kropp. Helt avstäng. Reaktionen kom dagen efter.

Bilden jag tog i från bilen innan vi åkte. Jag åkte i röda bilen som ligger i skogen.

Flora fick en ”räddnings apa” av en kille från räddnings tjänsten.

Och så här såg bilen ut på nära håll.

Tack Gud för krockkuddar säger jag! Fick veta av räddningstjänsten att de va röken från krock kuddarna i bilen vid krocken och inte typ att den skulle explodera eller brinna. Va en helt del kuddar som blåstes upp! Tur du hade en bra bil sa en räddningsarbetare! Och vilken tur jag/vi hade! Hade kunnat gått åt helvete totalt! Så vi hade verkligen tur i oturen. Och jag är evigt tacksam att jag var ensam i bilen.

Min hand slutade inte göra ont så på måndagen åkte jag till hc för en koll. Fick komma till röntgen och röntga hand och överkropp eftersom hela överkroppen fick en rejäl smäll! Allt såg bra ut utom handen. Så vidare mot akuten och gipsa. Hade fått en spricka mitt på handen kan man säga så fick gips i 3 veckor.

Om 2 dagar får jag ta bort gipset äntligen!

Hur känns kroppen efter en sån här krock då? Jo totalt helt jävla mörbultat, varenda del i hela överkroppen gjorde ont i en hel vecka efteråt. Värst var de där bältet satt. Och sen näsan som fick ta smällen av krockkudden. Den va typ blå en vecka också. Sen va jag bara helt slut. Utmattad. Trött. Sov sjukt mycket den veckan. Och humöret var upp och ner. Arg ledsen, glad och tacksam om vart annat.

Och nu mer har jag verkligen en helt annan syn på livet. De kan ta slut så fort oväntat av både sjukdomar och olyckor. I min värld känns en hel del saker som bagateller nu mer. Jag är mest glad att ja lever. Jag tar inte livet för givet längre. Är tacksam för varenda dag jag har tillsammans med mina nära och kära.

Hur det känns att åka bil nu? Inte roligt. Känslan som du kanske har i magen när du ska till en arbetsintervju eller åka till tandläkaren om du är rädd för det. Exakt den känslan i magen varenda meter ja åker. Är väldigt vaksam och ser allt! Blir jätte nervös när bilar kommer i hög fart från olika håll och kanter och kan bryta ihop totalt för en onormalt hård inbromsning jag inte är beredd på.

Jag ska tatuera in Ängla vingar i framtiden som symbol för den ängla vakt jag hade den dagen…

Jag är så glad att jag lever och att de ”bara” va handen som fick en fraktur. Orkar inte ens tänka på vad som kunna hända..

Sommaren 2018 som har leverat!

lördag 4 augusti 2018 kl 17:55 | Vardag

Sommaren 2018 kommer vara en sommar jag aldrig kommer glömma. Dels pga den enorma hettan som varit och så mycket sol den bjudit på enda sedan Maj månad startade. Helt underbart, och som vi har badat och badat och badat, och ätit massa gott. Typ de vi har gjort haha! Och sen kommer jag aldrig glömma denna sommar eftersom jag varit med om en rejäl trafik olycka och gått och svettats och gör fortfarande i gipsad hand men mer om det i ett eget inlägg. Och det tragiska med alla bränder i Sverige gör ju att den kommer minnas också. Nu kommer lite bilder från våran sommar som inte är slut än!!

Mycket bad som sagt, vi har bott på stranden!

Vi har plockat biggaroer hos mamma och pappa och åt go pizza!

Sushi pickning lunch med bästa Marie :)

Firar in semester och firat livet med bästa Sus och andra härliga tjejer!

Blev så olidligt varmt att vi fick köpa hem en egen pool tillslut!

Middag och bio date!

Och Pinchos mys bara jag och C.

Film kväll med världens bästa grannar!

Barnen sover borta och barn sover här, precis som det ska va på ett sommarlov. Jag är ”ledig” i 7 veckor, tre kvar alltså from nästa vecka. Men är ju sjukskriven 4 veckor och 1 vecka va föräldrarledigt och 1 vecka är semester då vi är i Turkiet. Och c är ledig totalt 6 veckor totalt. Så vi har verkligen mest flutit runt den här sommaren och bara varit, och om 2 veckor åker vi som sagt till Turkiet så vi spar det bästa till sist – länktar!

Midsommar och midsommar dagen

torsdag 2 augusti 2018 kl 17:14 | Vardag

Ligger efter så de smäller om det! Haha! Men här kommer lite bilder från midsommar som vi firade tillsammans med brorsan och familjen i Furuvik med mesta dels karusell åkning och lite kikade vi på midsommar stången. Sen hemma hos oss för grill och massa lekar till natten kom. Så mysigt!

Hela ligan utom Charlie som skulle vara hemma med kompis.

Vi tog smågrodorna till en helt nu nivå haha!

Dagen efter jobbade C så då åkte jag och barnen till mamma och pappas stuga och fikade och åkte båt. Rogivande! Så klart var bästa kusinerna där oxå :)

Fortsättning följer på denna sommar..

Babyshower

lördag 21 juli 2018 kl 13:01 | Vardag

Mycket som har hänt. Både tråkiga och roliga saker. Kommer bli ett gäng inlägg och jag börjar med ett roligt. I början på juni hade vi babyshower för Linda som väntar bebis med ankomst i början på augusti. Hon blev minst sagt väldigt förvånad och rörd. Hade vi lyckats bra med. All planering och styra upp med lindas sambo Roy osv haha! Blev otroligt lyckat! Förvånad tjej <3

Blöjtårta med dreglis, snuttefilt och påslakan sett.

Perfekt kväll blev det <3

Sista april

torsdag 24 maj 2018 kl 21:02 | Vardag

Vi hoppade över våren och sommaren kom direkt, då är vi bara ute och njuter så mycket vi kan så klart. Så har helt glömt att uppdatera om våra äventyr. Sen har jag plaskat runt lite botten igen i måendet och då prioriteras inte energin på bloggen men nu så fanns en gnutta över.

Sista i april firade vi som vanligt på kastvallen här i bomhus. Lika mysigt varje år och lika kallt varje år haha! Va riktigt kallt den där kvällen..

4 av 5 barn med kusinerna och i vanlig ordning köptes det jätte klubbor! Charlie han vill då inte följa med nånstans längre han hehe.. stor han börja bli min lilla Charlie. Fyller liksom 12 snart..

Kikade på alla fina fyrverkerier innan vi åkte hen. Och inåt fick vi inte magsjuka heller tack och lov.. som förra året. När hela familjen började spy på natten efter firandet.

En mysig kväll hade vi iallafall.

Tindras utredning

måndag 14 maj 2018 kl 21:36 | Vardag

Va länge sen jag skrev om tindras utredning och skrev nått över huvudtaget faktiskt.. energin är lite smått på botten just nu så jag får prioritera för att orka. I allafall.. först så skrev ja ju att vi va under utredning och sen fattade jag de som att hon redan fått diagnosen. Men nu på senare dagar har jag förstått att läkare på olika ställen va lite oense. Ena placet sa efter att träffat tindra i 45 min, det är solklart att det är adhd. Medans place nr 2 sa att de bestämmer inte dom de bestämmer vi, så vi är alltså fortfarande under utredning 1,5 pr senare sen allt startade. Och för någon månad sedan var vi till en psykolog som gjorde ett noga och utförligt och krävande test. Tog över 1 timme. Efter 1 vecka ringde han och meddelade resultatet på testet. Det visade att hon förstår och kan men något stör henne. Impulsiv och rastlöshet. Det blir för jobbigt för hjärnan. Förra veckan va vi till bup för ett Qb test som innebär att Tindra fick sitta framför en dator där de kom upp gråa prickar på skärmen, 1 åt gången, med eller utan kryss på sig. Utan kryss skulle tindra trycka på en knapp, ungefär som vid hörseltest. Och med kryss skulle hon inte trycka. Exakt så i 15 minuter.. och runt huvudet fick hon en rörelse detektor som mätte hur hon rörde sig under dessa 15 min. Resultatet visade helt normalt. Hon klarade det galant. Så himla duktig! Men resten av förmiddagen va hon helt slut. Sa knappt ett ord.. efter lunch kom hon igång igen hehe. Hon fick även ett diplom hon blev grymt stolt över och det ska hon vara :) Så nästa steg är att träffa en läkare som ska utvärdera allt vi gjort i 1,5 års tid. Vi har gjort massa tester. Träffat massa människor och berättar om om om om allting. Gått föräldrar utbildning. Jobbat med bilder hemma och väntat och se om saker förändras, hur vissa situationer blir och hur de går i skolan. Så dom som säger att diagnoser vara ges rakt av och lätt nu för tiden håller jag inte med om. Med grundligt och noga kan man inte gå igenom en unge som dom gjort med Tindra. Helt fantastiska tycker jag att dom är och det ska bli så skönt att få ett slut på de här snart. Adhd eller inte, hon är bäst! Men bara skönt att veta för oss och omgivningen så man vet hur man ska tänka kring henne och för att få en förståelse hur hon känner i sin kropp. Fast det är hon rätt tydlig med mellan varven haha, måste hon sitta still för länge håller hon på spyr och får ont lite här och var säger hon, och det är väl så de känns. Och i skolan är hon EXEMPLARISK men ett monster när hon kommer hem. Då har hon förmodligen ansträngt så mycket att det blir kaos hemma. Älskade lilla människa. Hon har en otroligt jobbig period just nu. Massor av utbrott, ofta ont i magen i skolan och vill hem, sen är hon som vanligt hemma igen. Det tar mycket på oss båda och en sak är säker och det är att den här familjen behöver SEMESTER lugn och ro och bara vara!

Milla 5 år!

torsdag 5 april 2018 kl 22:08 | Vardag

Hurra hurra till våran Milla som fyller 5 år idag! Älskade lilla fis som plötsligt börjar bli så stor. En hel hand fyllda och idag äntligen bestämde hon sig för att sluta med napparna. Dom ska skickas till tomten. Och somna utan i kväll gjorde hon.

När ja var liten gick man och la sig och sov kvällen innan och allt var som vanligt. När man vaknade på morgonen var det ballonger och fint i köket när man kom ner.. ett sånt där minne jag älskar! Och gör lika till mina barn nu. Det här förberedde vi i går kväll när Milla somnat. En grön ballong eftersom grön är hennes bästa färg i hela världen :) Och hon älskar ju regnbågar och enhörningar, så hitta man värsta perfekta pappret liksom hehe :) Efter paket i sängen blev det liiiite lyxigare frulle än vanligt och nån timme senare vanlig frukost haha! Sen har det kalasats hela eftermiddagen! Och regnbågs tårtan som jag trodde skulle en flopp blev faktiskt riktigt bra när vi väl skar i den. Känner mej nöjd över mig själv haha! :)

Milla sa att hon hade en fantastisk födelsedag och älskar aaaalla saker hon fick. En sak som hon fick tyckte ja va väldigt rolig, ett enhörnings sugrör som låter som glitter varje gång man dricker ur det. As coolt haha :)

Tack alla som kom och förgyllde millsans dag <3

Vab vecka och en tripp till Borlänge.

söndag 18 mars 2018 kl 22:21 | Vardag

Men ja får panik på alla sjukdomar snart. För exakt en vecka sedan fick flora feber. C vabbade på måndagen och då hade hon också feber. Hostan smög sig på och feber försvann. Men hon åt inte, dreglade massor, grina på nätterna hela veckan som varit. Allmänt trött blek och typ påsar under ögonen. Man såg på Florsson att det inte va bra trots att hon var feberfri. Vi upptäckte massa blåsor i munnen. Förmodligen vanliga förkylnings blåsor. Mins att Tindra hade lika en gång förut när hon var i samma ålder. Envisa blåsor är det också. Men nu börjar det vända för lilla olycksfågeln våran. I morgon planerar vi jobb och förskola. Charlie va ju dyng sjuk han med förra helgen med hosta, ont i halsen och hes. Men vi fick en mysig vecka och jag har jobbat undan lite skolarbete ändå och känner mig i fas med skolan så ingen panik tack och lov :) och jag och C turas om att vabba så det inte är en som är borta hela tiden liksom.

Jag har varit hemma med barnen 3 dagar denna vecka och C 2 dagar. När vi varit hemma har vi varit ut på prommis och fått frisk luft och flora har sovit i vagnen. Hon som aldrig sover middag längre har sovit varje dag nu. Sen har vi bakat huuuur mycket som hels, tjejerna har fixat lyx fika var och varannan dag. Kladdkaks muffins, oboy muffins och chokladbollar hehe.

I helgen har jag besök Borlänge. Där har man ju gasat förbi x antal gånger men inte varit där inne och gått omkring liksom. Jag och Pia åkte dit för att se stiftelsen. Först gick vi på en skit mysig resturang ja inte mins namnet på. Lite plock och dryck. Så jäkla mysigt!

Och sen sladda vi vidare på någon nattklubb där stiftelsen spelade. En riktigt sån där mys tripp som ger massa härlig energi och laddar batterierna :)

Nu är det dags att sova och ladda för en rejäl jobb vecka. Om och så länge barnen är friska så ;)

Hörs hej! Kramiiiis!

Spa mys!

fredag 9 mars 2018 kl 14:28 | Vardag

Högbo bruks hotell och spa. Fattar inte att ja värt där tidigare! Herregud vilket fantastiskt ställe.. jag som är sämst på att slappna och har allmänt många bollar i luften jämt va det här verkligen välbehövligt! Tack Marie att du kom på den här bästa idén och ville släpa med mig. Började förstås med sushi lurre på gala innan vi drog.

Vi fick bo i en gigantiskt röd stuga! Bara vi två i värsta stugan på 50 kvm haha, lyxigt vettni. Och inredd i gammal stil. Otroligt mysig!

h

Sen tog vi bikinin och drog till spa. Bara sitta, äta frukt och fika, bubbla, basta och mysa! 50 minuters spa behandling fick vi med. Dubbellyx nånting heter den vi valde. Hel kroppspeeling och rygg/nack massage i kortfattad version. Så himla underbart skönt så ja dör!

Sen fixa oss lite och dags för 4 rätters middag. God mat och testat massa nya smaker. Spännande! Sen rullade vi därifrån kan jag säga haha! Rullade ner till stugan. Då va kl 20.30. Hopp i pyjamas, fram med läsken och godispåsen hopp ner i sängen. Fy fan va jävla skönt rent ut sagt haha!

Strax före halv 8 vakna vi av nån dåre som skotta minst sagt odiskret, bah skrapa small och dundra haha men vi skulle ju ändå till frullen :) Efter frukost gled vi tillbaka till stugan och hoppa ber i sängen ett par timmar och bara löka innan vi åkte hem till verkligheten igen!

Ett dygn vi två verkligen behövde som mest just nu, och paketet va värt varenda krona kan ja säga.

Tack Marie och tack Högbo spa och hotell!