Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
22
maj

Dop

Skrivet av den 22/5/17 - 20:35

Förrförra fredagen var det verkligen sommar. Solen stekte rejält så jag och Loke köpte glass efter förskola och skola, och sedan lekte han med vattenslangen. Jag fattar inte hur han fixar det kalla vattnet, men han tycker det är superkul att springa igenom strålen. Bara han har kul så 😉

 

På lördagen så åkte vi ner till Näset och tittade. De flesta, om inte alla, föreningar i Karlskoga, var representerade. Loke fann en stor matta full med lego under ett partitält från nykteristföreningen för ungdomar (juni). Där satt han länge och byggde, och fick liksom aldrig nog. Det fanns ju en massa roliga bitar som han inte hade hemma. Till slut, med lite protester, så fick vi bort honom därifrån efter närmre en timme 😉

 

Vi tittade sedan på en teatersnutt från Nolbyteatern, som gjorde reklam för sin sommarföreställning. Vi var säkert hela tio stycken som satt och lyssnade, men teatern tog det hela med ro.

 

På söndagen kom killkusinen hit en sväng och lekte. Syster yster som egentligen behövde åka hem igen, blev ändå kvar under hela lekstunden. Hon och jag hade mycket att babbla om, och det var riktigt roligt :-)

 

Nu i fredags var det planeringsdag på förskolan så Jimmy och Loke var hemma. Vi hade bestämt att de kunde åka till Biltema och köpa Lokes doppresent, men det visade sig att hans present, bestående av studsmatta, var lite väl tung, stor och klumpig, så det skulle dels behövas en släpkärra, och det skulle dels underlätta att vara två personer som hjälptes åt. Vi åkte iväg så fort jag kom hem från jobbet. Loke var jätteglad och tyckte att studsmattan var den allra bästa presenten. Och ja, han har faktiskt velat ha en studsmatta länge, i flera år, och fått hålla till godo med kusinernas. Nu kan kidsen studsa lite varstans :-)

 

När vi dumpat av studsmatta och släpkärra så köpte vi lite skräpmat. Vid femtiden bar vi sedan ut allt i kartongen från Biltema på gräsmattan och satte ihop studsmattan. Det gick väldigt smärtfritt men det tog ju tid. Men jag tyckte det var jättemysigt att vara där ute alla tillsammans och hjälpas åt. Loke bistod med fjädrar och ett ûberglatt humör, och jag och Jimmy satte ihop olika delar. Halv åtta var den helt klar, så Loke fick hoppa en halvtimme innan vi tog in honom för lite energipåfyllning innan läggdags.

 

Tidigt i lördags var Loke ute och hoppade igen. Det hade då regnat på natten så han blev lite blöt och fick byta kläder efteråt, hihi. som tur var så blev vädret perfekt senare på dagen.

 

Klockan ett i lördags var en stor dag. Loke döptes. Jag tycker det är så häftigt att han själv kom på att han ville döpa sig, och att han stod fast vid det beslutet i två månader, och sedan genomförde, och på kvällen sa att det bästa med dagen hade varit dopet och att hoppa studsmatta med kusinerna :-)

 

På väg till kyrkan så sprang Loke fram till små vita blommor på en häck, sedan sa han ”Hej små blommor. Vad bra att ni växer!”, och sedan gav han dem en puss. Hur sött som helst.

 

Väl inne i kyrkan så var han lite blyg, men det gick ju snabbt över förstås. Han fick prata med prästen före och hon var jättebra med honom. De gick tillsammans och tittade på hur kyrkan såg ut och hon berättade lite kort om hur dopet skulle gå till. Sedan kollade de i ett fantastiskt vackert handgjort träskåp, vari det fanns olika kyrkokläder i miniatyr. Loke fick frågan om han ville ha likadan vit klädnad som prästen på sig, men det ville han inte.

 

Min körledare spelade supermario-låten, som hon talat om för mig att hon inte funnit några noter på, men det hade hon ändå gjort till slut, så jag blev jätteglad. Vi sjöng även Lille katt, och psalmerna ”lilla liv” och ”Med vår glädje över livets under”. Och Loke fick stå på en liten barnstol och hälla upp vattnet i dopfunten själv, och sedan fick han välja en gren i dopträdet att hänga sitt namnlöv på. När trädet är fullt kommer han att få komma på gudstjänst och hämta lövet. Det blir lite mysigt tycker jag :-)

 

Loke fick en bok från kyrkan som handlar om vilka det är som jobbar i kyrkan. Och han fick även en blå keramikljusstake med en vit duva på som dopljuset satt i. Gulligt. Igår hade han frågat Jimmy om han även heter faderns, sonens och den heliga anden, hihi. Fullt vettig fråga måste jag säga. Och då har han ju verkligen lyssnat på vad prästen har sagt 😉

 

syster yster med familj skulle komma vid fyratiden hem till oss så vi hade ett par timmar hemma då vi bara tog det lugnt och njöt av dagen. Loke hoppade studsmatta, kastade frisbee, sparkade boll och sprang genom vattenslangen. Och sedan fixade jag fläskfilé, färskpotatis, gräslökssmör gjord på egen gräslök, och lite sallad.

 

När kusinerna kom så fick Loke en jättefin doppresent i form av en sportbil som fungerade som sparbössa. Han kommer att älska att stoppa mynt i den, hihi. Det finns ju nästan inget roligare än att få ett par mynt som han sedan kan handla för alldeles själv. Då känner han sig stor :-)

 

Ja, vi hade en helt perfekt dag i lördags med god mat och fika ute i solen, glada och nöjda kids, och jag och syrran satt en längre stund med systerdottern och grejade med plusplus på vår runda favoritmatta, och där blev vi sedan sittande tills gästerna åkte hem. Våra gubar var också med ett tag och satt och pratade. Och i högtalaren skvalade gamla svenska sånger från 30-40-talet. Det kändes så himla somrigt. Jag stornjöt. Jag blev nästan lite nedstämd på kvällen eftersom dagen hade varit så himla fin och bra. Jag ville liksom att det skulle fortsätta lite till :-)

 

Igår var jag inte hemma på hela dagen. Från halv tio till klockan sju på kvällen så var vi ca 40 körmedlemmar fördelade på fyra körer (tror jag), som fick lära oss en massa bra sångteknik av en sångpedagog på 79 år från Örebro vid namn Solvieg. Hon var fantastiskt bra. Och vad vacker hon var! Hon såg verkligen inte ut att vara nästan 80 år. Och vilka härliga människor jag träffade. Ja, jag blir ju inte supersocial i såna här sammanhang, men jag fann en dam som jag fastnade för direkt. Hon är 79 år, skriver krönikor i tidningen en gång i månaden, och så har hon skrivit 300-400 psalmer!!! En av hennes psalmer finns numera med i den finska psalmboken. Tydligen sjöng vår lilla kör en av hennes sånger på 39:an i julas. Lite kul. Hon var i alla fall helt underbar. Stark!

 

Vi fick lära oss jättebra övningar och alla lät väldigt mycket bättre efter 1 1/2 timme. Sångpedagogen övade in finliret med oss på de fyra sånger som vi fått öva på hemma, och sedan gav hon oss dessutom en sång som ingen hört förut. Vi lärde oss den fyrstämmigt på en kvart. Jag blev väldigt imponerad av oss allihop. Jag sjunger ju inte efter noter, men som tur var så stod min körledare bakom mig så jag hörde hur hon sjöng altstämman och kunde nöta in den på det sättet. Det var bara ett tiotal som kom och lyssnade på oss sedan på kvällen när vi uppträdde varje kör var för sig, och alla körer tillsammans. Det var en intensiv dag, men väldigt rolig också. En kvinna i min ålder som är jätteduktig på sjunga sa att jag är väldigt skicklig på att hitta rätt ton, och på att på kort tid lära mig min stämma utantill. Eftersom jag inte kan sjunga efter noter, så måste jag ju lyssna in mig (jag är sångdyslektiker 😉 ), och jag vill kunna allt utantill för det ser lite proffsigare ut än om man tittar i sina noter hela tiden. Dessutom kan jag koncentrera mig på körledaren och följa hennes direktiv. Läser man innantill hela tiden så missar man mycket som körledaren gör. Igår hade jag inte övat in riktigt allt utantill, men två av sångerna hade fastnat av sig själva.

 

Den här veckan är det kortvecka, och det är inte dumt alls. Snart är minsann sommaren här 😀

DSC_0043IMG_20170519_152226_513DSC_0066DSC_0074IMG_20170509_070334_255IMG_20170512_162738_650IMG_20170513_124507_859IMG_20170519_173522_691IMG_20170519_184443_912IMG_20170520_054048_670IMG_20170520_054247_745IMG_20170520_143618_929IMG_20170520_144824_804IMG_20170520_201414_438IMG_20170521_202045_019

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


10
maj

Lite av varje…

Skrivet av den 10/5/17 - 17:47

I fredags var det rena sommarvärmen ute, så när jag och Loke kom hem från affären så åt vi årets första glass, och sedan tog jag fram vattenslangen så Loke fick göra sitt premiärdopp. Vi hade verkligen en riktig sommardag. Loke låg sedan och mös med handduk, filt, kudde och gossedjur… innan det var dags för lite mer spring i vattenslangen. Jag fattar inte hur han fixar det eftersom det är svinkallt, men det är kanske just det som är roligt 😉

 

I lördags övade jag först med lilla kören. Jag visade sedan körledaren Super Mario-låten som Loke vill ha på dopet, och det var inga som helst problem. hon hade redan låten sparad på sin spotify för hon har en dotter som fyllde sex år och som också gillade Super Mario. Körledarenm var väldigt glad över att vi inte hade valt de där supervanliga doppsalmerna också som alla andra jämt väljer. Jag sa att ”Du vet väl om att du är värdefull”, är en låt som jag verkligen hatar och jag tycker den är så satans smörig och överpretensiös. Jag har en väldigt tydlig bild av vilka sorts människor det är som väljer den, men de generaliseringarna tänker jag inte ta här, haha. Istället ska vi ha ”Lilla liv” och ”Med vår glädje över livets under”. Jag tyckte melodierna var jättefina och så är texterna helt okej också. Jag har lyssnat in mig på melodierna och den sistnämnda är så kort och enkel text till så den kan jag utantill. Nu är det inte långt kvar :-)

 

Efter körövningen så målade jag på balkongen. Jag fastnade med armen i räcket och höll på att bli kvar där i evig tid, men till slut lyckades jag frigöra mig med härliga svidsår och blåmärken lite varstans som bedrift 😉

 

Räcket blir i alla fall jättefint, och nu är jag supertaggad att fortsätta så jag hoppas att det blir bra väder på lördag igen. Då ska jag måla andra gången på långsidan, och sedan är det bara en kortsida kvar. Jag längtar efter att få börja där nere nu :-)

 

I söndags sjöng jag med min och en annan kör på en högmässa. Det var många konfirmander där den dagen så helt ensamma var vi inte. Jag kände igen ett par av eleverna, och nu tänker de säkert att jag inte bara jobbar på särskola, utan att jag även är extremt religiös. Jag kan säga så här, att de där högmässorna är lite utav en plåga att sitta med på om man inte verkligen brinner för det som sägs. Det är molnpelare och eldpelare hit och dit, monotona sjungna fraser om Guds frälsning där församlingen sedan ska svara med en lika monoton fras. Jättekonstiga saker har man för sig i kyrkor måste jag säga, haha. Men jag ser det mer som ett sätt att få en inblick i min kulturhistoria. Sånt där mystiskt har ju folk hållit på med jämt, så det är lite intressant att se det med egna ögon och förstå lite mer i ett historiskt perspektiv.

 

Det blev inget mer målat i söndags för det var inte alls något behagligt väder. Dessutom lade min mobil av med att bete sig funktionsdugligt. Den plockade fram kameran vad jag än gjorde, och sedan tog den en bild lite hur den tyckte själv. Jag fick många spännande bilder som var likadana, och som knappt gick att ta bort. jag fick helt enkelt fixa en ny mobil. Jag köpte typ den billigaste för inte ger jag 8000 kr för en mobil. Det är galet! 5000 är också för mycket tycker jag, men det är nästan så de flesta kostar. Men jag fann en betydligt billigare som tur var och hittills är jag mer än nöjd med den :-)

 

Den här veckan har jag varit rejält trött efter jobbet. Jag har två praktikelever på besök så jag har varit med mycket i Fröken L klassrum, och då jag inte alls har koll på hennes schema, eller hur hon jobbar därinne så är det nästan som att vara på en ny arbetsplats. Man tar in en massa nya intryck. Men idag var jag med min grupp då det annars hade varit för lite folk. Jag har haft Hemkunskap med en elev idag och det gick jättebra, men det är inte mitt favoritämne precis. Det var det inte när jag själv gick i skolan heller. Men hemma stör det mig inte alls att laga mat för då kan jag bestämma själv och göra på mitt sätt.

 

Lite turbulent blev det idag eftermiddag så vi ställde in läslyftet på eftermiddagen. Vi kände att vi var tvungna att ta tag i andra saker. Det kommer nog bli bra. Vi har i eftermiddag i alla fall sett något som är med och orsakar turbulensen, och det kan vi reda ut på ett bra sätt.

 

Loke har idag sprungit ett lopp med förskolan. De sprang två varv runt förskolan giraffen som ligger i Österledskyrkan. Loke var jättenöjd när jag hämtade honom, och han hade fått medalj som han stolt hade runt halsen. Han sa att killkusinen också varit på plats. kusinerna hade tydligen sammanstrålat med sina förskolor förra veckan också när de var i Lunedet och besökte kyrkan och sedan lekte lite. Loke berättade att de hade lekt med varandra. Kul tycker jag. Jag gissar att dessa två sammankomster är ett sätt för barnen att få ett ansikte på varandra innan de börjar i samma förskoleklass och så 😉

thumbnail_6tag_050517-144340Vår kattkompis som vi kallar för Spiderpig. Som ni förstår så är han smått oemotståndlig 😀

thumbnail_6tag_050517-155800thumbnail_6tag_060517-161602Ser ni skillnaden på det vita och det gråa? 😉

thumbnail_IMG_20170507_153406_068thumbnail_IMG_20170507_160448_509thumbnail_WP_20170505_001thumbnail_WP_20170505_004thumbnail_FB_IMG_1494434483786Måste få skryta lite över min kusin. I 1 1/2 år har han slitit med köket i sitt 1800-talshus, och nu är köket färdigt… eller näst intill vad det ser ut. Han har gjort allt själv… förutom spiskåpan som en annan kusin gjort som är plåtslagare. Han bröt upp golvet och plockade ut X antal stora stenar, som var så många så han fick till en stenmur på framsidan. Och han har övat på marmorering och sedan målat väggpanel. Ja, jag är i alla fall VÄLDIGT imponerad. Han skulle minsann aldrig fastna i något balkongräcke, haha 😀

 

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


04
maj

Fast anställd

Skrivet av den 04/5/17 - 17:53

Natten till lördagen mådde Loke jättedåligt och hostade så mycket så att han kände att han inte fick luft. Och slem satt fast och kom inte loss. Vi hade honom inne hos oss så jag slog på klassisk musik och sedan fick hans gossedjurshund dansa tokigt till musiken. Det tyckte Loke var kul. Cirka halv fyra på morgonen ägnade vi oss åt detta en längre stund. Men Loke blev snabbt lugn och då lugnade även hostan ner sig och han kunde till slut somna.

 

På lördagen var det lite småkyligt men sol och ville utsätta mig lite för våren, så medan Loke var hemma och tog det lugnt med Jimmy, så gick jag till loppisen i Immetorp. Jag fann ett gammalt guldinramat foto från 1919 som jag tyckte om. En massa högtidligt klädda herrar i olika åldrar. sedan fann jag ett gammalt foto på en syjunta också. Åtta kvinnor sitter och syr, fikar och skrattar med en härlig väggbonad bakom sig som man tydligt kan läsa budskapet på. En riktigt mysig bild tyckte jag, så den fick följa med hem.

 

I söndags åkte vi först till Wadköping och tog en fika, gick sedan till lekparken, och kollade sedan lite i den övriga parken. en härlig stund. På kvällen åkte vi till Björkborns Herrgård och firade valborg. Peter Sund som varit prins för mitt gäng på bibblan under onsdagen, var nu Alfred Nobel. Det var öppet hus på Herrgården så jag och Loke sprang genast in och tittade. Jimmy suckade säkert över att kan tycka att det är så spännande att kolla i gamla hus, haha. Jag frågade Alfred Nobel om man fick ta kort inne i Herrgården och det fick man. Faktum är att han tyckte att han själv kunde bli förevigad också. Han ställde fram en mattallrik till sig, och en till Loke, och så fick jag sedan ta kort när de ”superade” tillsammans. Jätteroligt. Dessutom var det Alfred Nobels egna förslag.

 

Vi lyssnade på kören, och fick rejält av den varan för de sjöng i en halvtimme. Körledaren som varit med då vi sjöng bluegrass, hade sin kör från kulturskolan med. Sedan var det två andra körer också tror jag… eller tre. ÄNTLIGEN fick jag höra körsång på Valborg, haha.

 

När brasan tändes så hade vi redan varit länge vid björkborn och Loke var trött och inte helt bra, men vi stod en stund och tittade på brasan, men såg aldrig när den brann som bäst. Men jag fick mitt lystmäte rejält den dagen 😉

 

I måndags var det toppenväder, och solen riktigt stekte. Jimmy och Loke grejade i garaget, grannarna var ute och vårfixade i trädgårdarna, och jag bestämde mig för att tvätta ren balkongräcket. Det blir sån skillnad när man får bort all smuts. Våra räcken är dock ett rent helvete att göra rent. Det är många staketpinnar, lite smått vridna, och ovansidor, undersidor och hundra sidor till… kändes det som, haha. När jag var klar bestämde jag mig för att skrapa en kortsida och måla om den. Räcket är ljusgrått nu och det är jättefint… men ändå så tycker jag att färgen liksom sjunker in i allt annat, så nu blir det en mattblank lagom vit nyans, och hittills känner vi oss båda nöjda. Så fort jag har mer tid och energi så ska jag måla resten av räcket. På lördag efter kören har jag tänkt mig. På söndag hinner jag kanske också lite men då ska lilla kören sjunga på en högmässa. Jag har tänkt att måla om räcket och snickarglädjen nere också när jag ändå håller på. Det finns en rutten pinne och så, men jag tänker att jag målar om den så länge, tills vi ska fixa räcket. Pinnen är ändå så rutten så att den snart har trasat sönder helt igenom 😉

 

Den här veckan har jag fått två saker som jag köpt från tradera också – Karlskoga tidning från 31 december 1939, och en 18 cm hög plastindian från typ 50-talet eller något åt det hållet. Tidningen var jättehäftig för den nämner nästan uteslutande invigningen av stadshuset… och ett par korta notiser med uppdateringar av senaste nytt från fronterna. Det roliga är att dagen efter så kunde jag läsa att stadshuset nu har blivit kulturmärkt. Snacka om tajming! Indianen har Loke fått att ha som prydnad i sitt rum.

 

Det har varit en bra arbetsvecka… trots att två kollegor har varit sjuka i flera dagar. Men samtidigt så har en av våra elever varit sjuka också. Det har faktiskt gått bra. Jag har testat lite grejer som jag gjort i widgit go. Nu kan kidsen göra sagor på min ipad i oändligt med variationer. Kul både för dem och oss vuxna :-)

 

Idag införde jag enkel morgongymnastik också för jag känner att det skulle vara bra, och kanske få våra kroppar att vakna till lite. Vi sträcker på oss, stretchar nacken, drar upp axlarna, och sträcker oss efter tårna. Jag tror att det var en bra grej :-)

 

Det bästa idag var att jag nu har fått en fast anställning med ferietjänst från och med juni. Gud vad gött det känns. Nu vet jag att jag kommer att få vara kvar där jag är. Och nu får jag äntligen jobba på särskolan som jag hela tiden har velat. Jag har ju gjort det på Österleden i två år snart, men nu vet jag att jag är fast där och kan stanna hur länge jag vill. Det känns otroligt bra. Jag fick dessutom den lönen som jag efterfrågade eftersom cheferna hade föreslagit samma som mig. Och jag fick veta att min närmsta chef är väldigt nöjd med mitt arbete, något som hon hade nämnt till rektorn när jag inte var med. Och om jag har tur så får jag min favoritkollega som assistent i mitt klassrum. Min vapendragare blir INTE glad i så fall, för det är hennes favorit med, så vi får se hur det blir. Det är inget bestämt än. Men den personen skulle helt klart passa väldigt bra i mitt klassrum med mina nya elever, och vi tänker väldigt lika och samarbetar bra. Men den personen kanske vill vara kvar i klassrummet där hon är nu. Jaja, det är bara en idé än så länge så jag vågar inte hoppas på för mycket :-)

 

Är på riktigt gott humör dessa tider… förutom när jag tittar ut på gräset för det behöver verkligen klippas nu 😛

DSC_4475 DSC_4478 DSC_4481thumbnail_DSC_4480 (2)thumbnail_6tag_300417-132823 thumbnail_DSC_4498 (2) thumbnail_DSC_4501 (2) thumbnail_DSC_4504DSC_4482DSC_4484thumbnail_DSC_4498 (2)DSC_4511 DSC_4534 thumbnail_DSC_4513 thumbnail_DSC_4522 (2) thumbnail_DSC_4523 thumbnail_DSC_4528 thumbnail_DSC_4529 thumbnail_DSC_4530 thumbnail_DSC_4542 (2)thumbnail_WP_20170501_002Det finns att göra på balkongen 😉

thumbnail_WP_20170501_004thumbnail_WP_20170501_005thumbnail_WP_20170501_006thumbnail_WP_20170502_001thumbnail_WP_20170504_004Efter jobbet kollade jag och Loke på grodyngel, och sedan gick vi in till mitt klassrum och drack lite vatten. Loke ville då gå husesyn lite varstans, men tyckte det var lite läskigt på övervåningen. Fullt förståeligt.

thumbnail_WP_20170504_005thumbnail_WP_20170504_006thumbnail_WP_20170504_010

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


30
april

Gammalt badrum——–>ny toa

Skrivet av den 30/4/17 - 7:06

Vi har ett badrum på övre hallen som är fullt funktionsdugligt men ofantligt tråkigt. Det är ett typiskt lägenhetsbadrum. Jag slår vad om att allt är taget från badrum i lägenheter som ska renoveras. Absolut inget fel i det, men vi känner att vi vill göra om därinne.

 

Badkaret ska vi ta bort. Vi badar/duschar aldrig där eftersom det är opraktiskt. Och varmvattnet kommer en kvart efter att man borde vara klar, så vem orkar vänta på det. Vår barmvattenberedare är dessutom inte gjord för att fylla ett helt badkar med varmvatten så det är inte ens tekniskt möjligt att ta ett varmt bad. Med lite planering kan Jimmy fixa lite extra vatten till Loke då han vill bada, men det gör han ändå bara i badrummet vi har i källaren. Men då vi aldrig duschar på övre hallen så luktar det ofta rejält med skunk därinne så vi måste spola i avloppet med jämna mellanrum. Och dörren måste vara stängd för annars stinker det döda djurlik på hela övervåningen på Max ett par minuter. så golvbrunnen ska täckas för för att åtgärda det problemet.

 

Handfatet åker också ut för det är slitet och fult. Kranen har gjort sitt för X antal år sedan och sprutar lite konstigt. Men visst, det fungerar. Spegelskåpet är bland det fulaste jag sett. Anno 94 kanske. Jag är inget fan av saker, mönster eller färger från tidigt 90-tal. Hua!

 

Först hade jag en tanke om att göra ett badrum med sekelskiftesstil, men nu har jag helt ändrat mig. Övervåningen byggdes till någon gång på 30-talet, och mycket i huset har kvar sin charm från den tiden. Jag tänker då att vi borde göra badrummet i mer funkisstil. Jag har för enkelhetens skull kollat lite på Ikea efter saker som kan passa, och det kommer typ kosta noll och ingenting. Men vi kommer ändå få ett badrum med helt annan känsla och karaktär.

 

Svart-vit-rutigt golv ska det vara förstås, och nu är det så fiffigt så det finns såna som färdig plastmatta på Bauhaus. Det blir den dyraste kostnaden av allt tror jag, haha. Om vi inte väljer att kakla en bit upp på väggen också som jag är sugen på att göra. Men det kan man göra senare. Och då kan vi om vi vill anlita någon som gör det. Så blir det kanske 😉 Men väggarna har vi tänkt att måla med våtrumsfärg. Då hela hallen uppe och nere tidigare har varit ljust mintgrön så tänker jag att vi använder den färgen i badrummet. Vi tror det kan bli bra 😊

 

Nu är jag lite sugen på att sätta igång faktiskt. Det kommer att bli så snyggt… Förhoppningsvis😍

 

En bild på hur det ser ut nu

image

Och här lite detaljer på hur jagvill ha det😊

image image image image image image

Sen blir det förstås andra detaljer som passar in med det mintgröna. Badrumsmattan kanske vi skippar för man vill ju inte dölja det fina rutiga golvet.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


28
april

Bokteater

Skrivet av den 28/4/17 - 17:31

Nu är arbetsveckan slut och det känns rätt gött… även om det har varit en bra vecka. Jag slapp vara med på hemkunskapen i måndags och det var ett stort plus. att laga mat på jobbet är inte min favoritsyssla, haha. Det har det aldrig varit. Men hemma stör det mig inte särskilt mycket.

 

I onsdags åkte vi till bibblan och kollade på en bokteater. Jag lyckades få till så att Sylvia och Peter Sund hade en dramatiserad bokstund bara för mitt gäng. Jättemysigt. Dessutom utsågs jag till prinsessa och fick pussa fram prinsen. Det visste ni inte om mig va? Tänk, att vara prinsessa bara så där, haha 😀

 

I går var vi på överlämningsmöte på förskolan. Jag fick själv skriva i sammanfattningen om Loke. Jag fick det förtroendet eftersom jag är lärare. Jag tror snarare att det handlar om att någon kände sig obekväm med ifyllande, men jag vet inte 😉 Vi och förskolan tyckte i vilket fall som helst väldigt lika när det gällde styrkor som Loke har, och när det gällde saker som han behöver öva på eller ha lite stöttning i. Det ska bli så spännande när han börjar i förskoleklassen. Kanske jag är mer uppspelt över det än han är, haha. Men jag kommer att sakna fröknarna på förskolan för flera utav dem brukar jag stå och småprata med, och de säger själva att det är så kul att prata med mig. Det är ju ömsesidigt, så det kommer jag att sakna. Men jag kommer att se i alla fall ett par utav dem svischa förbi på cykel på morgonen 😉

 

Nu börjar Lokes dop närma sig. Det är något jag ser fram emot. Loke har valt vilken sång han vill ha när vi går in och ut ur kyrkan. Först sa han Imse vimse spindel och Lilla katt. Sedan fann jag en jättefin och långsam pianoversion av super Mario 2, och då ville han ha den. Jag tror att min körledare ska fixa att spela den för hon är superduktig på piano. Jag har tänkt tipsa henne om den nästa helg då vi ska träffas i lilla kören så att hon kan lyssna och testa i lite mer än fyra dagar före dopet. Jag tror inte att hon är jättebevandrad med gamla tv-spelsklassiker. Fast vem vet, jag kan ha fel 😉

 

Nu hoppas jag på toppenväder i helgen. Och i år ska jag bannemig höra manskör och se majbrasa. Vi var på plats förra året men det blev varken det ena eller andra. Kören var klar före utsatt starttid så vi såg hur de åkte iväg med en buss. Och brasan fick de aldrig igång. I år måste det gå 😉

thumbnail_6tag_230417-080012thumbnail_6tag_230417-121733thumbnail_6tag_230417-175220thumbnail_6tag_260417-070807thumbnail_6tag_260417-072510thumbnail_6tag_270417-061647thumbnail_6tag_270417-184314thumbnail_WP_20170423_034thumbnail_WP_20170428_15_17_11_Pro

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


22
april

Teater

Skrivet av den 22/4/17 - 17:34

Första veckan efter påsklovet avklarat. Det var skönt att det var kortvecka… även om det kändes som en rätt lång vecka ändå. Jag hade två praktikelever tre utav dagarna. Det var både kul och nervöst. Man vill ju att det ska bli bra för de båda. Det finns saker att tänka på till hösten, men jag har ju flera månader på mig att tänka på hur saker bör vara för att skapa de bästa förutsättningarna. Nästa vecka kommer två nya praktikelever, plus ett kortbesök av en elev som eventuellt ska börja i min klass. Jag tror det kommer en praktikelev från gymnasiet också. Det är rörigt värre. Jag mår inte riktigt bra av sånt när det blir för mycket, men ju mer jag får utsättas för såna här sociala situationer, desto lättare kan jag hantera dem senare. Jag har inte skött mer än en inskolning tidigare så det är inte ett dugg konstigt att jag känner mig lite ny på just den delen av arbetet. Men jag får mer övning vecka 19 då två elever kommer och gör heldagar hela veckan. Hua 😉

 

Jag har pratat med facket också om vilken lön som jag kan begära när jag löneförhandlar för min nya tjänst. De tyckte jag låg väldigt lågt så det bådar gott. Nu gäller det bara att få min nya tjänst någon gång också. I april var det sagt, och det är bara en vecka kvar. Jag har mailat om det för flera dagar sedan, så vi får se när jag får svar… Suck. Men gud så gött det ska bli att ÄNTLIGEN få en fast anställning.

 

Jag har även pratat med chefen om lite oro inför hösten. Summa summarum – jag bestämmer hur jag vill göra i mitt klassrum. Hur jag jobbar, väljer jag. Känner mindre oro så sätt. Och de elever vi har nu som jag vet att jag kommer att få i min grupp till hösten, ja de ser jag redan som mina. Faktum är, att jag redan är i mitt nya klassrum med min klass mentalt. Jag lämnar träning mer och mer. Men jag vill inte lämna dem helt, för jag tycker det är så roligt att jobba därinne. Det är en jättebra grupp. Men jag är övertygad om att jag kommer att få en jättebra grupp till hösten också. Och jag får ett jättefint klassrum… dock 90 meter bort. Det blir apjobbigt när man ska skriva ut saker. Det positiva är att jag har en ytterdörr till mitt klassrum och DET är minsann inte så dumt. Och så är det ett stort klassrum dessutom. Annars lever vi väldigt trångt.

 

Jag och kollegan har en idé om att ha bilden tillsammans till hösten, och det tycker vi låter både bra och roligt. Vi vill inte helt förlora samarbetet med varandra heller. Och kunskapsmässigt kompletterar vi varandra i bild. Hon har en massa idéer för lektioner på lite enklare nivå, och jag har bildkunskaper som hon saknar. Vi tror att det kan bli en oslagbar kombo 😉 Men det är inget bestämt än, men det skulle funka bra undervisningsmässigt har chefen sagt, så hon har redan lagt in det. Vi får se om alla andra berörda också gillar vår idé 😉

 

Annars den här veckan på jobbet så har det visat sig lite värre ilska både här och där, men vi är alla rätt härdade vid sånt 😉 annars har jag fått ge kram till någon som annars inte är jätteförtjust i beröring. Han bad om en kram plötsligt på en lektion. Det tyckte jag var gulligt. Och sedan var det en annan elev som ville massera mig istället för tvärtom som det brukar vara, hihi. Det är ett härligt gäng vi har :-)

 

Idag har jag och Loke varit på teater. Den var fantastiskt bra! Mannen kunde både trolla, göra mim-konster (låtsas att en metallboll hängde fast i luften och inte gick att rubba) och lite akrobartik. Han ställde en hög hatt upp och ner på golvet, och sedan gjorde han en kullerbytta från stående så att huvudet landade precis i hatten så att han hade den på sig när han reste på sig. Efteråt visade han barnen två trick och hur man gjorde dem. Det gällde bland annat metallklotet som egentligen inte vägde någonting. Och tricket med myntet som försvinner. Vi hade väldigt roligt. Det var bland de bästa teatrarna.

 

Sedan lånade vi en massa nya böcker, gick vidare till bokhandeln och köpte en bok om olika monster från myter, sagor och filmer. Och det blev även en bok om bokstäver med hårdpärm där man övar sig på att skriva och läsa. Loke är ju finemang på båda så vi kände att vi ville uppmuntra honom att fortsätta. När jag kom fram till kassan så fick jag en bok på köpet eftersom det är världsbokdagen nästa vecka. Ena halvan av boken handlar om Saga-sagor, och andra halvan heter Nelly Rapp och vampyrerna tror jag. Jag blev mer än nöjd :-)

 

Väl hemma fixade jag och Jimmy tacos, och efter maten satt jag och Loke länge med hans bok om bokstäver. Jag blir riktigt imponerad. Han gillar att läsa just namn och är bra på det. En uppgift handlade just om det, och han fixade nästan alla namn helt själv. De han inte klarade var namn som Alice och Vicke. Man kan dock fråga sig varför man tar med namn med konstiga stavningar och uttal när det är precis i början av läsinlärningen. Då bör ju alla namn vara ljudenliga liksom. Men men, jag förklarar för Loke och han köper det.

 

Han är bättre på att skriva än på att läsa. Vi har suttit lite med en app som heter läskod, och han kunde på helt egen hand ljuda fram orden på bilderna – gata, kaka, lök, hund osv. Han har inga problem att veta hur de ska stavas. Det känns kul. Idag skrev han helt utan hjälp Leos busland. Dock tyckte han att Leos skulle stavas med i, haha. Och lång och kort vokal verkar han också ha någon sorts konstig koll på för han undrade om det inte skulle vara två s i grattis. Det låter ju som det med tanke på att det är ett kort i på slutet. Han liksom bara visste. Snart läser han väl själv, haha 😀

thumbnail_6tag_190417-201203thumbnail_6tag_200417-200234thumbnail_6tag_210417-161544thumbnail_6tag_210417-161641thumbnail_6tag_220417-150706thumbnail_WP_20170422_004thumbnail_WP_20170422_005

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


17
april

Det var det…

Skrivet av den 17/4/17 - 18:01

Jaha, nu har nio dagar passerat och nu är det dags att jobba igen. Känner mig superstressad över att imorgon ta hand om en elev som jag ska ha till hösten. Man får planera mötet väl och det står still i skallen. Ska vi spela spel tillsammans och i så fall vilket spel, eller kanske göra ett varsitt påskbingo som vi sedan kan prata kring. Men tänk om eleven har det tufft hemma och inte kan kryssa för nästan någonting i påskbingot, då är jag ju taskig som lägger fram det. Eleven ska vara med på lektioner hos oss, men första dagen kan det vara svårt att få till, så då får man göra det så lugnt och bra som möjligt. Jag hoppas att det ändå ska gå bra att få med eleven i klassrummet redan från början, men inser att jag inte får hoppas för mycket. Kanske vi kan titta på grodorna tillsammans. Det som är extra jobbigt är att eleven även har en vuxen med sig som stöttning, och jag ska då försöka göra något bra ihop med den vuxna som inte kommer att tyst kritiseras efteråt. Nåja, nog om det, imorgon kväll är dagen löst 😉

 

Igår var jag på sämre humör och tog mycket egentid. Jag har bra och förstående grabbar. Loke är så cool kring saker så det bekommer honom inte ens att jag drar mig undan någon stund då och då. Och förresten så behöver väl alla det med jämna mellanrum 😉

 

Idag var det härligt väder ute, som det varit hela påskhelgen (förutom fredagen). Efter frukosten gick jag och Loke till Coop och fixade en tipspromenadkupong, och sedan gick vi Korpens tipspromenad. Det var första gången som Loke var med. Och nog bara andra gången någonsin för mig, haha. Det var en rätt lång promenad då vi först gick förbi godishuset, och sedan snirklade runt på villagator, gick längsmed järnvägen, kom upp vid blåa pizzerian och sedan gick kyrkbacken ner och vandrade in på Coop för att lämna kupong och för att få oss lite saft. Loke gnällde ett par gången på vägen men jag brydde mig inte för jag vet att han är outtröttlig i vanliga fall och dessutom gillar att vara ute och gå. Men jag misstänker att han gnällde lite för att han inte kände igen sig delar av promenaden, och då inte hade en aning om hur lång tid det skulle ta innan vi var hemma igen. Så fort vi kom till Sandviken så blev det slut på gnället och han småsprang glatt mest hela vägen. Och han protesterade inte när vi efter saftdrickandet passade på att veckohandla när vi ändå var på plats.

 

Efter lunchen kom syster yster och gänget hit en sväng. Det var mysigt. Kidsen lekte jättebra. Efteråt undrade jag vad de lekt med för allt såg typ ut som innan de kom, haha. Männen var i garaget och kollade lite på någon tändspole till Uralen tror jag. Ytterst spännande, eller hur? 😛 Jag och syster yster fastnade i köket där vi satt och språkade lite.

 

Nä, nu måste jag mentalt förbereda mig för morgondagen. Gillar verkligen inte vissa sociala situationer. Hatar att träffa nya elever… speciellt tillsammans med deras lärare 😛

thumbnail_6tag_160417-150914Trots dåligt humör så målade jag lite på Lokes begäran…

thumbnail_6tag_170417-123446thumbnail_6tag_170417-124441thumbnail_6tag_170417-161449 Har ni sett nya Picassostatyn? 😉 Fy vad rutten jag har blivit… Känner mig så medioker hela tiden. Suck.

thumbnail_WP_20170417_002thumbnail_WP_20170417_005thumbnail_WP_20170417_007

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


16
april

Påskledigt

Skrivet av den 16/4/17 - 10:35

I söndags uppträdde vi med Jankas blågräs i Karlskoga kyrka. Det var ett par kändisar där på plats. Syster yster och två kollegor. Jag upptäckte på sista onsdagsgenrepet att slöjdläraren var med och sjöng också. Vi blev glatt överraskade båda två. Hon hade övat med sin kör på torsdagar nämligen så vi hade inte träffats. I alla fall så gick uppträdandet väldigt bra. Folk skärper sig lite extra, och alla håller bra koll på körledarna som är övertydliga när det gäller hur vi ska sjunga. Det var otroligt roligt. Sist var det allsång med pärleporten. Jag hade ambitionen att lära mig alla verser utantill, och övade på väg in till stan, och lyckades lära mig två verser av fyra i alla fall. Inte trodde jag att jag skulle sjunga den sången som vuxen, haha 😀

 

I måndags var jag på dåligt humör och Loke var på rethumör. En underbar kombination… Men vi tog oss igenom den dagen också 😉

 

I tisdags fick Loke gå på skattjakt för hans farmor hade nämligen skickat ett paket, som jag och Jimmy sedan gömde i ett köksskåp. Det var en glad överraskning att få gå på skattjakt förstås. I paketet fanns en spindelmannendräkt, en spindelmannenmössa och ett litet plastägg med terminatorgodis och nyckelring. Ingen dum början på tisdagen.

 

Efter frukosten tog vi en långpromenad. Vi gick till Immetorp en sväng. Först kollade vi vid gamla tvättstugan om vinbärssnäckorna hade kommit fram än, men det hade de inte. Sedan gick vi vidare till loppisen men vi var en timme för tidiga så den hade inte öppnat än. Vi gick längsmed smalspåret, över den svängiga och obehagliga träbron, kollade på stenar där hyttan har legat och jag visade vart hyttgubbarnas hus hade legat. Vi fann en massa tunga stenar som glittrade vackert i solen. Sedan gick vi uppför Hyttfallsvägen för att komma till stigen som går förbi en utegård med ett gäng höns. Där stod vi en stund och tittade. Sedan gick vi över cykelspången och hem igen. Det var en mysig promenad.

 

I onsdags hade vi tänkt att åka in till stan och kolla på bibblan, men det var snöblandat regn, och mulet mest hela dagen så vädret lockade inte alls. Efteråt fick jag veta att det hade varit påskvandring inne i stan. Jag hade kollat överallt efter info om det men inte sett någon info någonstans, men när det hela var över så stod det överallt om det. PÅ alla de sidor där jag letat efter dag och tid för påskvandring. Störande minst sagt! Vi hade nog inte åkt in till stan ändå, men informationen var ju sisådär kan jag tycka.

 

Jag och Loke körde lite ansiktsmålning i onsdags istället. Vi blev så snygga så, haha. Loke blev en söt påskkyckling efter egen design. Jag försökte mig på någon sorts halv ansiktsmålning på mig själv som såg rent ut sagt förjävlig ut, haha 😀

 

Sedan var vi en längre stund inne i Lokes stora garderob och lekte. Han fick en plötslig lust att leka med gallavanter så jag gick ner i källaren och hämtade dem. Jag kollade på nätet om det gick att köpa begagnade gallavanter men det var dåligt med det. Fann en som sålde några stycken men vi hade alla utom två redan.

 

När Jimmy kom hem eldade vi lite för det kändes så ruggigt ute. Det var längesedan vi eldade så det var riktigt mysigt. Det är vardagslyx kan man säga :-)

 

I torsdags åkte jag och Loke in till stan och lånade nya böcker. Vi gjorde en jättesnabb vända till stan den här gången för lekrummet på bibblan var stängd, och Loke ville hem och leka med killkusinen. De lekte jättebra och höll på med lego i över en timme tror jag. Jag kunde sitta och jobba och planera inför hösten och göra påskblommor i sockerpasta, samtidigt som Loke fick lite socialt samspel med någon i sin egen ålder. Han har stort behov av det just nu… plus att få röra på sig. Annars blir han en knasboll som bara härjar med en massa konstiga miner och ljud konstant, haha. Tänk att jag och Jimmy har fått en sån social unge 😀

 

I fredags vaknade vi upp till en massa snö utomhus plus en pågående snöstorm som aldrig tycktes ta slut. Mindre kul! Det kändes inte så påskigt precis. Men Loke var inte helt missnöjd ändå, utan drog med sig Jimmy ut i trädgården där han åkte pulka och stjärtlapp. Jimmy knuffade bak på pulkan så att Loke fick rejält med fart nerför vår lilla kulle. Sedan gjorde de en snögubbe också. Eller, Jimmy gjorde för snön var bara lite halvkramig, så Loke blev arg över att han inte lyckades få snön till en boll. Jimmy gjorde en liten söt snögubbe istället :-)

 

Efteråt satt jag och Loke uppe i hans våningssäng och läste böcker i säkert en timme. Jättemysigt, även om jag tycker det är obehagligt att vara i överslafen för sängen knakar och gungar så. Jag är livrädd för att schabraket ska falla isär fullständigt av min tyngd 😀

 

Igår var det en lugn och härlig dag med toppenväder. Nästan all snö hann försvinna och det var ett extra stort plus. Direkt efter frukosten så gjorde jag en påsktårta, och sedan stekte jag köttbullar. Det var skönt att vara klar med alla måsten så där tidigt på dagen. Jimmy städade lite så att vi skulle ha det påskfint.

 

Loke fick på morgonen leta efter sitt påskägg, men lyckades inte hitta det trots mina tips och ledtrådar. Jag fick till slut tala om att den låg i Moraklockan. Men då visade det sig att han inte nådde ner till golvet genom luckan, så jag fick plocka upp ägget åt honom. Han undrade varför jag hade gömt ägget på ett ställe där han inte kunde nå det. Jag svarade att när klockan stod hos farmor och farfar så visste vi att det alltid låg ett påskägg gömt i Moraklockan. Det ska ligga ett påskägg där helt enkelt 😛

 

Loke blev jätteglad över det han fann i ägget. Vi hade inte köpt så mycket godis, för det hade vi gott om i ett stort ägg i vilket fall som helst, så han fick en chokladkanin och sedan Chewbacka till Disney infinity.

 

Igår åkte vi och hämtade ut ett paket från tomtetanten. Hon hade inte kunnat skicka julpaketet som tänkt för hon hade blivit dålig och legat på sjukhus, men nu var hon hemma och relativt pigg igen, så nu kom en stor låda med kombinerade julklappar och påskpaket, haha. Vi tyckte alla att det var jättekul att öppna julklappar på självaste påskafton. Det gör man inte varje dag direkt, hihi. Det var juldekorationer, påskkycklingar, påskägg, två paket servetter, kattgodis, krympplast, en radiostyrd bil med en radiostyrd helikopter till, en liten fågel som sjunger över 55 olika melodier när du visslar åt den, en liten uppskruvbar gubbe med tomteluva, en jultavla till Loke med blinkande ledlampor i, en reflexelefant… ja ungefär så. Galet och roligt med andra ord :-)

 

På eftermiddagen var vi uppe på Lokes rum och lekte. Först bara jag och busfröet, och sedan deltog även Jimmy. Dagen kändes härligt lång.

 

Klockan sex på kvällen åkte vi till Immetorp och firade påsk. Vi hade knytkalas. Min faster och hennes man tyckte det kändes tråkigt att vara så få på påsk, och jag tycker att ju fler desto roligare. Jag och syster yster var inte sena med att tacka ja till erbjudandet om att ses några fler :-) Det var kul att även få träffa min kusin lilla fröken M och hennes sambo. Det var ett tag sedan vi sågs nu. Det blev en riktigt bra dag från början till slut. Som en påsk ska vara – lugn, skön med god mat och trevligt sällskap.

 

Loke somnade först halv elva efter att vi läst i boken om honom som jag har skrivit. Vi läste roliga händelser som jag helt hade glömt bort. Vilken tur att jag har skrivit upp alla knasigheter så att vi kan läsa om det i efterhand :-)

6tag_150417-1416346tag_160417-080050thumbnail_6tag_100417-125457thumbnail_6tag_110417-082556thumbnail_6tag_110417-082954 (2)thumbnail_6tag_110417-120007thumbnail_6tag_120417-181009thumbnail_WP_20170411_009thumbnail_WP_20170412_012thumbnail_WP_20170412_006 (2)thumbnail_WP_20170414_007WP_20170415_002WP_20170415_003WP_20170415_009

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


11
april

Lite perspektiv tack!

Skrivet av den 11/4/17 - 6:44

Härom dagen fick jag protester för att jag inte bara tänker på vad som hänt här i Sverige, utan för att jag även skickade en tanke till det som hände i Syrien i tisdags. Att Paris så tydligt bekänner färg genom att släcka Eiffeltornet för Stockholm men inte för Syrien där det dog hundratals människor, de flesta barn, det tycker jag är riktigt vidrigt. Världen har valt sida. Världen har bekänt färg, och det är inte okej på något sätt.

 

Man kan välja att tolka min åsikt som att det i Stockholm väl inte var så farligt, men självklart är det inte så jag resonerar. Det var fruktansvärt! Framför allt läskigt. Två terrordåd har nu skett i Stockholm, som tur var av terrorister som uppenbarligen inte övat tillräckligt länge, och därför misslyckats brutalt. Men det har ändå visat på att kriget i Syrien sprider sig mer och mer till andra länder. Extremister har återigen gjort ett  statement. Detta betyder dock inte att de flesta muslimer tycker att det är okej med terrorattacker. De är människor precis som vi, och vill ha fred. Extremisterna är en liten klick i världen. För en del är det svårt att se förbi det och inse att det faktiskt är väldigt många oskyldiga som drabbas. Självklart tänker jag på dem.

 

Jag får höra att vi i Sverige måste få vara själviska just nu, vi måste ta hand om varandra, vi måste värna om det svenska folket, vi måste värna om vårt land, vi måste öppna ögonen och se vad det är som sker i vårt avlånga land, muslimer kommer hit med krig och osunda värderingar, muslimer kastar gatsten mot kvinnor och skriker hora efter dem för att de bor ensamma och har druckit vin på sin altan, de ska respektera våra värderingar och våra lagar, jag lever i en rosa bubbla där världen är perfekt, jag måste vakna som andra har gjort, folk har tröttnat, man kan inte sörja alla och om man skulle sörja det som sker i Syrien så skulle man inte få göra annat för det dör ju folk i attacker där varje dag.

 

Det finns bara en sorts människor som har behovet av att uttrycka sig på det här viset. De röstar på sd, kallar sig patrioter, och blir asförbannade och kränkta om man pekar ut dem som rasister. Frågan är då bara, om det inte är rasistiskt att säga att folk kommer hit med krig och och osunda värderingar, eller att benämna andra med väldigt fula ord som påtalar vilken religion de har. Jag säger det igen, det handlar inte om att man nu för tiden inte får ha en åsikt i Sverige, det handlar om att det finns människor som har glömt vad ordet rasist betyder.

 

Och varför bli arg över att det finns människor som faktiskt inte vill vara själviska? Jag tycker inte att det är okej att bara tänka på sig själv. Och visar det verkligen på sunda värderingar? Är det såna värderingar vi borde ha i Sverige? I så fall har ju extremisterna och dessa människor i Sverige något gemensamt. Att skita i andra och kallblodigt bara tänka på sig själva.

 

Och varför bli så arg över att bli kallad rasist? En icke-rasist skulle aldrig komma på tanken att uttrycka sig på det viset om andra människor. Det sker inte! Icke-rasister tycker inte det är okej. Det är oacceptabelt. Röstar man på sd så är man rasist, punkt slut!  Varför inte stå för vem man är? Man kan inte stå och häva ur sig en massa synpunkter och sedan bli arg över att man klumpas ihop med andra som resonerar precis likadant!

 

Och försök resonera med en människa som står för såna här åsikter. Hur mycket du än försöker prata om de oskyldigt drabbade människorna i Syrien, så kommer de här människorna ändå ta dig tillbaka hit till Sverige och prata om  de som missköter sig, våldtar, kastar gatsten på andra, och ropar hora till passerande tjejer. Sånt gör ju aldrig svenskar, eller hur? Det är tydligen dem i alla fall som jag säger är oskyldigt drabbade, eller hur ska jag tolka det hela? Ja för dem försvarar jag ju verkligen. Ni förstår, jag tycker synd om de som kastar gatsten på andra, fast det visste ni väl redan? Och fulla svenskar vet ni, de beter sig aldrig illa mot andra, det är det bara muslimer som gör, fast det där var ju inte heller någon nyhet, eller hur?

 

Om man sedan frågar varför svenskar skulle vara så mycket bättre än andra, så får man inga vidare argument. Inga alls faktiskt.

 

Om man försöker förklara varför sd är ett rasistiskt parti, så får man inga argument för det heller, mer än att de har rätt att tycka vad de vill på sin fritid, även i sociala medier. Rasistiska åsikter på sin fritid är tydligen inte av betydelse på arbetstid. Spännande! Innebär det alltså att människor får bete sig hur som helst… På sin fritid. Hörde ni pedofiler! BARA på fritiden! Fast detta gäller ju inte alla förstås. Muslimer får ju inte kasta gatsten på sin fritid, eller planera terrordåd på sin fritid. Eller tänka rasistiska tankar på sin fritid. Eller hata västerlänningar på sin fritid. Eller hata kristna på sin fritid. Och vet ni varför? För vi är faktiskt en demokrati. Här tar vi hand om varandra.

 

Ja, här tar vi verkligen hand om varandra. När våra föräldrar blir gamla så slänger vi in dem på ett hem där de mest blir liggande för vårdbiträdena hinner inte ta hand om dem, och vi hälsar inte på så ofta för vi har ju egna liv nu. Muslimer tar hand om sina gamla tills de dör. De slängs inte in i någon vårdinrättning med en massa ekonomiska indragningar.

 

Sedan att vår demokrati består av ett gäng rasister, det hör inte hit. Alla pekas ju ut som rasister nu för tiden vet ni. Man blir ju så trött på det. Hm, annars kan det ju vara som så att det faktiskt finns jävligt många rasister i Sverige just nu. Kulturrasister. Har den tanken någonsin slagit er? Men oj, förlåt, jag tänkte inte på att ni faktiskt har muslimska vänner, så rasister är ni ju verkligen inte. Nä, och de som har husdjur är aldrig djurplågare. Och de som har fruar är aldrig hustrumisshandlare. Och de som har barn utsätter aldrig dem för sexuella övergrepp. Förlåt hur tänkte jag nu?

 

Respektera våra lagar var det ja. Vi har även en lag här i Sverige som handlar om hets mot folkgrupp. Behöver inte även den lagen respekteras? Oj, nu tänkte jag fel igen. VI, SVENSKAR, får ju tycka vad vi vill, på vår fritid, även i sociala medier. Förlåt, jag glömde bort.

 

Blir bara mörkrädd när jag tänker på hur världen ser ut. Något jag har gemensamt med sd… Rädsla för mörker.

image

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


08
april

Grodor och blågräs

Skrivet av den 08/4/17 - 17:44

Förra lördagen firade vi tjejkusinen som fyllde nio år. Vi köpte två pysselböcker och lite mekano. Det var en mysig dag.

 

På söndagen åkte vi en sväng till Marieberg köpcentrum och kollade lite, annars tog vi det bara lugnt hemma… som sig bör en söndag. Jag brukar i alla fall behöva förbereda mig mentalt för en ny arbetsvecka.

 

Den här veckan har jag varit tre dagar på en annan skola igen. Efter sammanlagt sex dagar där så känns det nästan som att man jobbar där. Det blir ju att man hjälper till med de andra eleverna, stöttar dem i det de ska göra, pratar och tecknar för fullt. Man vill ju ha något att göra när man ändå är på plats, annars skulle det ha blivit skittråkigt. Dessutom tog ju eleverna kontakt på olika vis så jag småpratade med dem på rasterna, skojade med dem, ställde frågor, fick kramar och gjorde high five. Det var verkligen ett skönt gäng och jag kommer att sakna dem… lite. Man märker i alla fall att man jobbat både med grundsär, gysär och träning för man finner sig liksom direkt i arbetssätt, förhållningssätt till elever och tecknandet. Och man reagerar inte på någonting som andra kanske skulle se som något utöver det vanliga. Det underlättar väldigt mycket förstås när man slängs in i en ny verksamhet bara så där.

 

I onsdags kändes dagen rätt intensiv. Först var jag iväg till den andra skolan, tillsammans åkte vi sedan till en annan skola och kollade på en otroligt bra musikal om drömmar som gysär hade gjort, sedan tillbaka till första skolan, tillbaka till mitt jobb och där visa runt eventuellt kommande föräldrar och svara på frågor som man har som nyblivna föräldrar inom särskolan, hämta Loke, titta på jättestora grodor som fanns bakom jobbet, handla, laga mat i ugn som klarade sig själ), slänga in en tvätt och duscha Loke medan maten stod i ugnen, vidare till 2 1/2 timmar med kören efter maten. Jag somnade rätt tvärt efter hemkomsten strax efter nio kan jag säga. Jag tog lite te och smörgås för att kunna hålla mig vaken LITE till så att jag kunde titta på ett avsnitt av ”Paradise”. Jag såg färdigt ”Downton Abbey” för ca tre veckor sedan och jag saknar fortfarande den serien så jag har börjat se om den vid sidan om ” Paradise”. 😉

 

I torsdags och fredags var jag tillbaka på mitt jobb och jag kände mig helt förvirrad efter att inte ha varit där på två veckor. Men man kom in i det undan för undan. Både på promenadtiden på torsdagen och på no-lektionen på fredagen så tog jag med mitt gäng till de stora grodorna bakom skolan. Eleverna tyckte att det var jättespännande. Jag var till med där och tittade en extra gång efter lunch tillsammans med en elev. Det var kul.

 

Igår efter jobbet ville Loke titta på grodorna igen så vi gick till mitt jobb. Och där mötte vi genast syster yster och kidsen. Vi blev kvar lääänge med galningarna, haha. Jag och syster yster pratade om allt möjligt, och kidsen hade så roligt så vi lät dem hållas… inom rimliga gränser. När jag och Loke skulle gå så visade det sig att Loke hade grodägg i hela ändan. Kladdigt värre. Det blev byxbyte hemma sen kan jag säga 😉

 

Idag efter lunchen så lämnade Jimmy och Loke av mig i stan och sedan åkte grabbarna vidare till tivolit som var vid Nobellhallen. Själv gick jag till Kulturskolan och repade med Jankas Blågräs i fyra timmar. De var så otroligt bra. Och det gick bra trots att de idag saknade en bandmedlem. Han hade haft ärenden i Stockholm igår och hamnat mitt i det kaoset som var där, så han hade inte kommit hem till Karlstad förrän tidigt imorse. Men han ska vara med imorgon och köra. Nu tycker jag att vi alla kan våra låtar riktigt bra. Jag ska kolla lite grann på en vers i en av låtarna annars kan jag allt utantill. Jag har inte ens behövt anstränga mig den här gången. Texterna satte sig direkt. Nu är det bara att komma ihåg hur många gånger man ska upprepa varje vers och refräng, när det är halva verser och när det är ny refreängtext, etc. Men jag tror jag har det i huvudet också. Jag kan liksom göra en mental bild av det. Vi kommer även sjunga Pärleporten på slutet för att få med publiken, men den kan jag dock INTE utantill, haha. Så den texten är den enda jag kommer att ta med mig imorgon 😉

 

Nu har Loke och jag påsklov. Jag skulle ha jobbat två dagar på fritids men tog ut dem i semester istället, så vi är lediga i nio dagar. Underbart! Och nu har värme och blommor äntligen kommit så det känns inte dumt alls. Promenad runt bullerdalen och en tripp till bibblan känns en liten plan i alla fall 😉

Ett litet smakprov på det vi kommer att sjunga imorgon :-)

thumbnail_6tag_010417-185039 thumbnail_6tag_010417-080107thumbnail_6tag_060417-142742thumbnail_6tag_060417-195345thumbnail_6tag_070417-180619Vapendragaren och hennes dotter kom förbi med den här jättefina blomgruppen i torsdags som tack för dopbilderna :-)

thumbnail_6tag_080417-055603thumbnail_6tag_080417-171259thumbnail_WP_20170401_001Jag fick för mig att måla lite i lördags. Var hur länge sedan som helst. Det blev väl sådär förstås, men men

thumbnail_WP_20170408_003Det finns väldigt vackra element på kulturskolan.

thumbnail_WP_20170408_007Flaggor på halv stång. Eiffeltornet släcktes. Hela världen verkar engagerad i Sverige just nu. Det är förstås jättehemskt det som hände igår. Vidrigt! MEN, visades samma empati och medmänsklighet över gasattacken som skedde i Syrien? Här dog fyra (?). Hur många dog i Syrien den dagen? Det är hemskt att världen väljer sida på det där sättet. Varför är det inte lika viktigt att visa sitt stöd för ALLA människor som drabbas av tragedier? Det känns som ett snedvridet perspektiv. Media bestämmer vilken sida vi ska stå på… Det är inte konstigt att världen är så antimuslimskt…

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer
Mer inspirerande läsning: