Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
14
oktober

Vackra hösten

Skrivet av den 14/10/18 - 15:39

Förra helgen sjöng jag i kören. Den nya körledaren är bra men han skickar aldrig ljudfilerna som han lovat. Det blir inga större problem att lära sig andrastämman i de olika låtarna om man bara får höra dem ett par gånger, men vi övar så otroligt lite på dem vid varje körtillfälle så de får ingen chans att sätta sig helt. Går det inte så bra den 18 november så vet vi i alla fall varför 😉

 

Efter kören i lördags så var jag på auktion. Det var en auktion över ett dödsbo i ett stort hus på andra sidan vägen från där jag bor. Jag hade inte varit på auktion på väldigt många år. Jag tror det måste ha varit med pappa. Det brukade vara med honom man åkte på sånt där.

 

Det var marknad i stan också men auktionen kändes både roligare och mysigare. Och vad lyxigt det kändes att bara gå över vägen för att komma dit. Det var lite nervöst att göra det själv eftersom det blir lite socialt ändå. Och tänk om jag träffade någon jag kände. Skulle jag fixa att ropa in något?

 

Det gick bra och var riktigt kul. Det fanns precis allt! Jag ropade in en liten burk och två träfigurer. Det var väl hundraåriga grejer ungefär. I plåtburken har det varit chokladpraliner från Marabou, nu finns mina tepåsar där istället ;-P Två fd kollegor, som precis som jag, älskar gamla prylar, var också där och vi växlade ett par ord.

 

Jag var där i tre timmar och sedan orkade varken fötter eller rygg något mera. Då gick jag hem och smaskade på smörgåstårta och smågodis, hehe. En toppenlördag. Men flera stannade på auktionen lääänge. Först vid sextiden började folk kånka sina grejer till bilar eller släpkärror för att åka hem. Jag skulle vilja gå på fler auktioner för jag gillar det verkligen :-)

 

Förra söndagen hade jag ingen energi alls. Var inget jättefel på humöret även om det inte precis var toppen kanske. Men det var nog något som lurade där. Jag sov i flera timmar och det kändes välbehövligt. På kvällen kom Jimmy och lämnade av Loke och då åt vi mat från Frasses innan Jimmy åkte vidare igen.

 

Det har varit en bra vecka på jobbet i det stora hela. Dock är det jobbigt att plötsligt våga säga ifrån när något inte känns okej. Eller enligt fackliga regler är okej. Jag har varit besvärlig mot flera och inte vikit mig en tum. Jag kommer alltid ta elever på allvar som kommer till mig och gråter för att hon/han anser att en lärare ursäktat ett beteende med att de är killar. Då får jag låta hur nedlåtande som helst i andras öron, det struntar jag i. Jag blir boven, konstigt nog, men får ta det helt enkelt. Och jag kommer också alltid vara besvärlig när fackliga regler inte följs. Jag tror det hämnades lite på mig för den besvärligheten. Lite som att visa att jag ska veta vem det är som bestämmer. Tja, det var fult gjort mot mig och det var jobbigt för mig, men det var det värt. Jag vet att jag har rätt och kommer fortsätta att stå upp för vilka rättigheter vi har! Men klandra mig inte och lägg skuld på mig för att jag står ensam med föräldraansvaret!

 

I fredags hade jag en riktigt dålig dag när jag vaknade. Jag kände att det hade blivit lite väl många som betett sig småfisigt mot mig på kort tid, och orken i min hjärna var totalslut. Men dagen blev bra och på kvällen var jag på toppenhumör istället. Gött när det kan vända tillbaka lika snabbt igen. På morgonen åkte jag till Konsthallen med min bildgrupp och deras assistent. Det var få elever, de var på gott humör, tyckte det var roligt och jag åkte med en lugn och trevlig assistent. Vi alla tyckte att den där timmen var en riktig guldstund. En bra utställning var det, och det var självaste mr G som tog emot oss. Det blev jag glad över. Hade honom som lärare på gymnasiet och vi gjorde kopparsnitt och träfigurer med honom. Han var nog min favoritlärare under hela skoltiden tror jag. Han är riktigt bra och han är en lokal konstnär här i stan :-)

Efter skolan i fredags gick jag och Loke till sandgropen och var där i en timme eller så. Det var underbart höstväder med sol som värmde. Jag satt en längre stund i bara t-shirt och tyckte bara det var gött. Loke satt sysselsatt en längre stund och gjorde en igelkott av en kotte. Kändes harmoniskt och trevligt :-)

 

Igår drog jag och Loke till Örebro. Det är dags för vår årliga monsterdag om två veckor så jag och Loke kollade i alla möjliga affärer på Halloweengrejer, och köpte på oss det vi tyckte oss behöva. Jag har tänkt att baka något kul ockå så vi får se vad det blir, hihi. Både jag och Loke ser fram emot monsterdagen i alla fall, hihi :-)

 

När vi kommit hem köpte jag Mario Party och sedan körde vi en match. Jag tyckte det var urkul. Bästa spelet ever, hihi. Och ett spel som jag klarar av dessutom. Loke tyckte inte det var så kul att spela brädspelen men man kan ju köra enbart minispelen också och det tyckte han var kul. Spel med humor gillas :-)

 

På eftermiddagen tog jag ut släpkärran från garaget och bar in alla utemöbler. Det var tungt som satan men jag fixade det. Nästa år ställer jag inte ut dem för jag använder dem max en gång per år. Det är mycket slit för ingenting det, så nästa år kommer jag att göra det smidigt för mig själv! Behöver nog klippa gräset också men det tar jag tag i nästa helg. Eller kanske efter jobbet någon dag. Det ska inte behöva klippas så många gånger till, hoppas jag! Humlen måste tas ner nu också. I år har den fullständigt tagit över huset, haha, men den har aldrig varit finare. Studsmattan kommer delvis få stå kvar ute i vinter. Jag tar ner nätet och köper ett överdrag till själva studsmattan. Loke använder den jättesällan och jag tror den kan klara sig bra bara den får lite extra skydd på sig. Ska testa det i alla fall :-)

 

Idag har varit en lugn och skön dag. Solen har strålat till max och det har varit över 20 grader ute. Gött men galet, haha. Ska ta lite dammsugning och mer tvätt, annars tror jag allt är fixat inför nästa vecka. Jag tror att jag är redo :-)

DSC_2005En bulldog med tillhörande bullshit som jag och Loke bakade på studiedagen. Nästa gång får vi satsa på Bulgarien… eller kanske Bullimi 😉

DSC_2006DSC_2023DSC_2032DSC_2048IMG_20181003_155618_066IMG_20181011_164428_772IMG_20181012_141521_016IMG_20181012_141700_220IMG_20181012_141730_217IMG_20181012_145328_601

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


16
september

Hösten i antågande

Skrivet av den 16/9/18 - 10:39

Nu har jag visst inte skrivit på en månad. Lusten infinner sig inte lika ofta längre. Och så värst mycket speciellt händer ju inte heller förstås, hihi. Dagarna rullar på och jag trivs med varadagen som nu kommit igång igen. Jag är konstant trött för jag har så mycket kom ihåg i huvudet hela tiden, men annars går det bra.

 

Kören har kommit igång igen och vår förra körledare är tjänstledig den här terminen och kommer nog troligtvis inte tillbaka, så tänker jag. Men jag hoppas det ändå. Den nya körledaren är också bra och han ger oss nya utmaningar och får oss på sätt att utvecklas framåt, hihi. Nu i höst ska vi lära oss Lima brudpsalm tvåstämmigt, Led mig gud, och soon and very soon. Det blir nog bra det där känner jag :-)

 

Igår åkte jag och Loke till Örebro och förlustade oss. Vi var borta hela dagen. Vi kollade på slottet, tog en fika, kollade i leksaksaffärer, tog en paus i en lekhörna, köpte ny duschslang och ett cykellås på clas ohlson, åt på mc donalds. Ja, det var lite utav en gulddag faktiskt. Väl på bussen var jag dock helt slut och sov lääänge när vi kom. Senaste året blir jag snabbt väldigt dåsig och trött i sällskap med andra. Det är mycket rörelser, mycket ljud och många människor. Jag gillar det men jag blir snabbt dödstrött av det. Jättekonstigt. Men men, bara man får en chans till återhämtning så funkar det ju :-)

 

På jobbet funkar det bättre än vi före sommaren förutsåg att det skulle göra. En elev har på de första fyra veckorna växt något otroligt mycket pga ett beslut vi tog före sommaren. Det är en helt annan person och det är så himla roligt att se. Jag har pratat mycket med eleven om hur roligt det är att se vad mycket som hänt på så kort tid. Kanske handlar lite om mognad också :-)

 

För övrigt så är jag tydlig och rakt på sak mot kollegor som vanligt, hehe. Det behövs minsann med jämna mellanrum. Det gillas nog inte men det struntar jag i 😉

 

Det känns som en bra höst i alla fall och jag ser fram emot vintern sen också. Ska bli mysigt tycker jag :-)

1356789DSC_1915DSC_1928DSCN0575DSCN0578DSCN0580IMG_20180905_130823_633IMG_20180913_071636_270IMG_20180913_105247_217IMG_20180915_133107_861IMG_20180915_133141_847IMG_20180915_133227_846

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


19
augusti

Sommaren är finito…

Skrivet av den 19/8/18 - 13:25

Det blev visst inte att jag skrev på typ hela sommaren, haha. Det var alldeles för varmt för att göra något alls. Och jag har inte mått perfekt kanske. Många nya tankar, en helt ny situation för första gången att relatera till, och många ständigt återkommande tankar sommartid som tyngt ner axlarna lite grann. Men jag och Loke har överlevt sommaren och har nog egentligen haft det rätt så gött.

 

så vad har vi haft för oss? Mycket film och skärmar av alla de slag eftersom man mest legat däckad i varsin soffa med en fläkt blåsande rakt i ansiktet, haha. Vi åkte till Örebro en dag och förlustade oss på stora holmen och i Wadköping. Vi har tagit flera kvällspromenader, övat på cykling, spelat kubb, spelat innebandy, badat i vattenspridarna nere på fotbollsplanen med kläderna på, badat i vattenslangen, badat i barnpool, busat och myst på studsmattan, varit busiga och ätit godis mitt i veckan ett par gånger, varit på stranden med kusinerna, firat killkusinens sjuårsdag, Loke har haft kompisar här, Loke har varit hos kompisar, varit på badhuset klockan åtta på morgonen så att vi fick barnbassängerna helt för oss själva i en timme etc etc etc.

 

Men nu är vi tillbaka i vardagen. Loke har haft sin första vecka i de nya fritidslokalerna och jag har haft min första vecka på jobbet. Det har varit tufft men det har också varit skönt att vara tillbaka i alla rutiner. Jag mår inte bra på sommaren när jag själv bestämmer när saker ska göras för då kanske de troligtvis inte blir gjorda alls. I vardagen har jag bestämda tider och dagar för mycket som ska göras, allt för att få allt att rulla på så smidigt och stressfritt som möjligt. Och nu är gräset klippt, huset storstädat och det ger mig ett lugn och gör mig faktiskt lite lycklig, haha.

 

Den här helgen har jag även firat min födelsedag. Det känns lite väl tidigt eftersom det är ett tag kvar, men vad gör man när Loke vill vara och är hos Jimmy varannan vecka? Då är det bara att passa in det en helg då lillprutten är här. Det fungerade ju bra det med förstås.

 

Imorgon är det en stor dag för då börjar Loke ettan. Han är inte ett dugg nervös, haha. Vad härligt det måste vara att vara så cool i alla situationer. En förälder ska vara med första halvtimmen så jag missar samlingen med mitt gäng. Känns sådär men det är ju inte mycket att göra. Och jag vill ju vara med Loke och träffa hans lärare mr M och kolla på hur klassrummet ser ut. Ska bli kul :-) Och jag har skrivit ett litet meddelande på tavlan åt mina elever så att de inte saknar mig alldeles för mycket, haha 😀 Men det lär bli en tuff första vecka, hujedamig. Och troligtvis fortsättningsvis ockå. Vi är helt klart alldeles för få vuxna till typ 27 barn fördelade på fyra grupper. Jag har nio elever i min grupp nu och i särskolesammanhang är det väldigt mycket och inte ultimat, men jag hoppas det går bra. Ska försöka att inte stressa upp mig 😛

_20180725_174023DSC_1711IMG_20180711_110435_493IMG_20180711_134750_564(1)IMG_20180712_134721_731DSC_1808IMG_20180804_222759_073

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


26
juni

Sommar, sommar, sommar!

Skrivet av den 26/6/18 - 12:58

Sommaren har börjat bra. Det har varit sköna och härliga dagar. Jag tog en dag Örebro för ett par veckor sedan när Loke var hos Jimmy. Jag fick ingen speciellt lust att göra något särskilt när jag väl kom dit, haha. Det var gött bara att strosa runt. Jag kollade lite i parken bredvid slottet och satt där en stund och kollade på den vackra omgivningen. Jag käkade på mcdonalds, kollade på folk, köpte ett par böcker, och satt sedan under ett träd och läste medan jag väntade på bussen hem. En rätt skön dag ändå, även om det fortfarande känns lite konstigt och ovant allt.

 

Det är skönt nu att vårterminen är över. De två-tre sista veckorna blir alltid så intensiva och jag trivs inte alls då. Och jag gillar inte schemabrytande dagar så värst för det blir ytterligare intensivt, och inga stunder för mig själv i klassrummet, haha. Sedan ska betyg fixas, omdömen skrivas, betygskataloger skrivas under, göras iordning för skolavslutning. Men nu är det klart och jag överlevde i år också 😉

 

Loke har haft sin första skolavslutning… eller sina två första skolavslutningar, haha. Jag var först med honom ner till stan där han hade skolavslutning i Karlskoga kyrka. Det var mysigt, men varken jag eller Loke var uppenbarligen jätteglada i att fira en massa.

 

Loke fick sedan välja att vara på fritids eller följa med mig till niornas avslutning. Han valde att följa med mig. Han tyckte det var astrist, och det tyckte jag med. Det är bara en massa olika sorters stipendium som ska delas ut, och det är ju bara kul för dem det gäller. Det höll på i en evighet, haha. Sedan skulle alla nior få sina betyg dessutom, blah! Men Loke somnade en stund i mitt knä så att han stod ut den sista stunden, hihi.

 

Jag hade två dagar på jobbet innan det blev semester, så det gav i princip nio veckors sommarlov. Underbart! Hoppas bara jag kan underhålla Loke tillräckligt så att vi inte mördar varandra i sommar, haha. Han är tydligen huvudsakligen mitt ansvar nu, och det är ju som det är, och det kan jag tycka vad jag vill om, men men.

 

Jag och Loke har iaf sett till att hitta på något vrenda förmiddag hittills. Vi tog en förmiddag nere på stranden. Vi var helt själva där, haha. Det fanns nog flera orsaker till det. Det var student dagen före så många var nog inte riktigt sig själva än. Vädret var lite ostadigt men ändå jätteskönt, men därmed inte ett typiskt badväder. Och så var det Motorsportvecka här i stan också så de flesta valde nog det. Loke ville inte till stan och titta så vi begav oss till stranden och åt brunch istället, hihi. En liten ekorre kom och åt väldigt gärna av våra korvsmörgåsar. Men nu har vi köpt hasselnötter till nästa gång vi besöker stranden 😉

 

Vi har gått till lekparken vid bråten och gungat lite, undersökt en skogsstig på vägen dit. På eftermiddagen bakade vi. Loke gjorde muffins och jag gjorde mockarutor. Mumsigt!

 

På midsommarafton åkte Loke till Jimmy och var där hela helgen. Själv firade jag midsommar i Immetorp hos faster och hennes man. syster yster med familj var också med, min och syrrans tjejkusin med respektive, och på kvällen kom även farbror Mr R och grillade. Det var en mysig dag men jag blev trött, haha. Är inte så van att vara så där många och umgås hela dagen. Jag blev helt slut. Men det var väldigt trevligt. Vi åt först lunch, åkte sedan till Granbergsdal, åkte tillbaka till immetorp och käkade tårta, och grillade sedan senare på kvällen. God mat hela dagen igenom. En mycket bra midsommar :-)

 

Igår åkte vi in till stan och lämnade tillbaka lite böcker, lånade nya och spelade två partier med Fia med knuff. Både jag och Loke tyckte att det var riktigt roligt. Sedan gick vi och köpte lite nya kläder till Loke, han växer så jävelusiskt hela tiden, haha.

 

På eftermiddagen kom killkusinen och lekte en sväng och då kunde jag börja läsa i en ny bok som jag tog med mig från bibblan. En deckare som verkar riktigt bra, hihi. Jag är i en riktig deckarperiod, och det har nog aldrig skett förut 😀

 

Idag efter frukosten så gick jag och Loke ner till fotbollsplanerna och körde lite innebandy och kastade frisbee. Det var dock väldigt varmt. Gött att det inte är slut på värmen för i sommar i alla fall, haha. Väl hemma badade Loke en längre stund i vattenslangen. Han valde den framför att gå till stranden. Det där med att bada är inte riktigt hans grej heller. Jag erbjuder men han vill inte gärna. Inte ofta i alla fall.

 

Vi ska nog ha det trevligt den här sommaren också :-)

IMG_20180623_190712_134_20180625_152348DSC_1532DSC_1550DSC_1576DSC_1570IMG_20180601_141918_960IMG_20180609_123726_958IMG_20180609_123702_224IMG_20180616_121804_600IMG_20180616_132519_730IMG_20180620_124442_895IMG_20180613_160345_489IMG_20180622_101941_479IMG_20180618_160207_094

 

 

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


31
maj

Högsommarvärme

Skrivet av den 31/5/18 - 17:43

Nu har jag inte skrivit på lääänge. Jag har inte riktigt haft varken lust eller ork. Men det har inte hänt några världsomvälvande saker kanske, haha.

 

På lördagen för två veckor sedan, så åkte jag och Loke till bibblan. Där träffade vi syster yster och gänget. Vi fikade och språkade lite. Grabbarna kollade i böcker tillsammans. Sött!

 

När vi skildes åt så gick jag och Loke och handlade lite sommarkläder till honom. Och när vi skulle åka bussen hem igen, så kom syster yster och lillstrumpa också. Haha, eller tjejkusinen, för de ville också åka buss hem.

 

På eftermiddagen var killkusinen här och lekte en stund. Medan de spelade så gick jag ut i garaget en liten sväng och skruvade fast styre, sadel och trampor på min cykel som jag köpt. Känns som värsta friheten med en cykel, haha.

 

Förra onsdagen var det studiedag. Jag fick vara hemma med Loke och det var inte dumt alls. Vi åt frukost tidigt, tog det lugnt hemma, gick till coop och handlade lite. Och lagom till lunch så packade vi lite grejer och gick sedan till vindskyddet i Bullerdalen och grillade hamburgare. Det var riktigt mysigt. Kom på efteråt att det säkert var eldningsförbud då det varit torrt så himla länge, men grillplatsen i bullerdalen kännas ändå väldigt säker. Vi käkat och fikat färdigt, så tog vi en omväg på vägen hem eftersom Loke ville ta en promenad genom skogen.

 

Förra helgen var Loke hos Jimmy. Själv gick jag upp, käkade frukost, och begav mig sedan iväg på min nya cykel för att testa om jag hade satt ihop den rätt. Den funkade finfint, och det var underbart att susa fram på den. Och jobbigt var det inte heller. Jag cyklade ner till vattnet, satte mig på en klippa, badade fötterna, satt och mös en stund, och cyklade sedan vidare runt udden. Jag cyklade vidare för att kolla om faster var hemma, men icke. När jag kom hem var jag helt slut i benen på grund av ett par små backar precis på slutet. Och jag var småöm i rumpan ett par dagar efteråt, haha. Men det var ingen större fara.

 

I söndags klippte jag gräset och kollade lite på serier. På eftermiddagen strax innan Loke kom hem igen gjorde jag en blåbärspaj. Jag Jimmy käkade lite, men Loke ville bara ha blåbär. Vad är det för unge som inte gillar paj?;-) Loke och Jimmy var på Coop också och köpte en morsdagblomma till mig. Det var fint.

 

I tisdags var vi i Kristinehamn hela dagen och tävlade i friidrott mot andra särskolor i Värmland. Det är inte den roligaste dagen på året, men jag fick det rätt soft i år. Jag var med en och samma elev nästan hela dagen, och han ville mest sitta i skuggan på läktaren och fika och kolla på. Vädret var toppen och stämningen också, så det var en rätt bra dag ändå. Jag pratade mycket med min like, så led jag ingen större nöd, haha.

 

Det har varit väldigt varmt hela maj. Jag klagar inte förstås och jag klarar värmen rätt bra. Det är extremt varmt inne när vi kommer hem efter jobb och skola, men det är bara att öppna ytterdörr och altandörr , så fläktar det på jätteskönt genom vardagsrummet. Fast i köket, där det på vintern var 13 grader som minst, är det nu oftast 26-27 grader varmt. På övervåningen är det nog runt 30 grader!!! Men jag och Loke har en varsin fläkt som blåser på oss hela nätterna så det går jättebra ändå. Och maten har vi ätit ute på trappan varenda dag den här veckan. Igår var det så satans varmt när vi kom hem så jag fixade inte att stå i köket och laga mat, så vi åt fil och smörgås istället. Idag blev det grillad kyckling, haha.

 

Till helgen får vi nog åka och kolla efter lite finkläder till skolavslutningen. Karlskoga eller Örebro? Hm, vi får se. Vi har aldrig åkt buss till Örebro så det kanske man skulle testa 😉

 

Trivs generellt väldigt bra med tillvaron, även om jag haft lite identitetskris sista månaderna. Men börjar nog få mer och mer kläm på det, och förstå saker i ett nytt ljus gällande vissa saker. Tror jag i alla fall, haha.

IMG_20180514_163541_870IMG_20180516_065723_196

IMG_20180509_161841_963IMG_20180526_064416_146IMG_20180526_102231_981IMG_20180527_155504_588IMG_20180531_060702_653

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


06
maj

Valborg!

Skrivet av den 06/5/18 - 14:42

Förra lördagen började jag greja direkt efter frukosten. Jag fixade till vänster om farstukvisten. Tog bort all gammal humle från i höstas, lade dit en plastmatta, och ställde dit min lilla café-grupp. Sedan tog jag ut alla delar till studsmattan och lade på baksidan. Det blev några vändor fram och tillbaka.

 

Runt halv elva kom syster yster och gänget och hjälpte mig att sätta ihop Lokes studsmatta. Hela gänget hjälpte till och det gick rätt snabbt. Till hösten ska jag se om jag kan göra det hela lite smidigare. Kanske jag inte behöver plocka isär riktigt allt. Det skulle i alla fall underlätta betydligt.

 

Jag och syster yster handlade efteråt lite käk och fika och sedan åt vi den flådiga lunchen korv med bröd här, haha.

 

Förra söndagen klippte jag gräsmattan för första gången den här säsongen. Det var perfekt temperatur ute. Lite mulet men ingen större risk för regn. Med hörlurar och en bra podd så var det inga större problem. fast jobbigt var det. Och jag störs hela tiden av att jag inte bara kan gå raka vändor på baksidan, som jag typ kan göra på framsidan. Det nästan kryper i mig, haha. Jag har alltid varit sån som vill göra något rakt och jämnt. Till och med smörgåsar äter jag i raka rader längsmed långsidan 😀

 

I måndags kom jag på att det bara var en elev på fritids, och jag var ensam här hemma, så jag bjöd hit eleven plus en vuxen från fritids. Vi gick husesyn i alla rum och vrår, haha. Till och med källaren var spännande. Doris var förstås med och jag slängde upp henne på den vuxnes axlar. Det hade jag inte gjort med vem som helst, men jag visste att det gick bra. Doris var supernöjd och hängde med vart han än gick, haha.

 

Sedan satte vi oss och spelade Mario Kart på Switchen. Vi höll på i två timmar typ, och hade skitkul. Eleven var helkoncentrerad och gillade att byta fordon, gubbar etc. Jag och den vuxne delade på en kontroll och retade varandra, hånade varandra och garvade mest hela tiden. En jättekul förmiddag som passade oss alla tre perfekt. Eleven fick köra olika fordon, jag fick skojigt sällskap, och den vuxne fick betalt för att syssla med sin största hobby – spel, haha.

 

På kvällen åkte jag med syster yster och gänget till Knutsbol och kollade på majbrasa. Det var riktigt mysigt. Och det blev en tur runt sjön också. Me like! Jag och svågern stod nära brasan hela tiden. Det stekte i ansiktet kan jag säga. På hemvägen var vi några som tog en varsin muffins på väg hem 😉

 

I tisdags var jag rätt trött. Jag hade ingen bra dag alls. Det blev bättre framåt kvällen när Loke kom hem igen. Då var allt som vanligt igen :-)

 

Det var en bra arbetsvecka. Kort dessutom, hihi. Som allt som oftast nu för tiden, så var jag inblandad lite i alla grupper, och tog några grupper till mig för att lösa lärarbrist av diverse orsaker. Sista timmen på fredagen var jag i träningsgruppen, och det gillade jag. Saknar det ibland så tycker det är kul när jag får vara med där :-)

 

Igår lämnade Loke tidigt hos sina kusiner, och sedan tog jag bussen till skranta. Vi hade körövning i Söderkyrkan. Det var vår kör, och en annan liknande kör i stan. Vi ska sjunga tillsammans i ett mindre sammanhang nästa lördag. Vi övade först båda körerna var för sig. Jag var den enda alten på plats, men det störde mig inte så mycket. Jag tycker det var bra gjort att få altstämman att höras bland tio sopraner 😉 Min kör ska sjunga ”Tänk om männskor kunde flyga”, ”Låt mig värma din frusna själ” Av Broberg, ”En stund på Jorden”, ”Låt kärleken slå rot”, ”Himlen är oskyldigt blå”. Sedan ska Lördagssången sjunga några Gärdestad-låtar, och sedan ska vi sjunga några Gärdestad-låtar tillsammans. På ”Sol, vind och vatten”, och ”Jag vill ha en egen måne” får även publiken vara med om den vill. Det blir kul. Det är våravslutning för kören, så det blir nog ingen träff förrän i september igen sen. Med tanke på att det är lite krångligt ibland med kören just nu eftersom jag måste ha med mig Loke och så, så blir det skönt med lite sommaruppehåll 😉

 

Efter kören så åt jag lunch hos syster yster. sedan blev det prat och fika. Jag och Loke vandrade hem vid tretiden igen. Väl hemma på eftermiddagen bakade jag en kladdkaka… som att vi inte redan hade ätit en massa kakor, höhö. När kakan var klar så satte vi oss åt den samtidigt som Loke körde nya Super Mario som vi köpte igår. Det var rätt kul faktiskt. Mario har på sig en magisk hatt som Mario kan kasta på olika saker eller djur. Mario förvandlas då till djuret eller saken och styr det. Han var en stor T-rex i början av spelet, haha.

 

Idag har vi spelat. Jag har veckohandlat, planterat blommor, tvättat, kört lite med trimmern och krattat upp efteråt. Det skulle behöva dammsugas också, men vi får se om jag får tummen ur att göra även det. Jag mår lätt dåligt om jag vet att något behöver göras och jag inte gör det. Det blir en sorts onödig stress. Det är dessutom bara helgerna som jag har ork till att fixa tex i trädgården eller städa. Men jag får helt enkelt försöka tänka som så att min trädgård inte kan bli perfekt, vilket den förresten aldrig har varit, haha. Det kommer aldrig att se ut som hos grannen. Vet inte hur de gör eller orkar faktiskt. Allt är minutiöst gjort, och jag tror bannemig inte att de har en enda maskros i sin gräsmatta. Och sedan har de en robot som klipper, och det förklarar ju en del i alla fall 😉 Själv får jag ta det värsta och tänka som så att gräset väl får bli lite långt då. Jag tar ju hand om allt själv, och jag måste ju få tid till att umgås med Loke också. Och till att ladda batterierna.

 

ska bli kul att komma tillbaka till jobbet imorgon. Det är ju kortvecka! Och på tisdag har vi möte med arbetslaget och det tycker jag är kul!

1525115025122Collage 2018-05-05 15_07_35Collage 2018-04-25 16_52_51DSC_1426IMG_20180425_164735_525IMG_20180425_164922_167IMG_20180426_153832_215IMG_20180502_180440_318IMG_20180502_180503_314(1)IMG_20180504_193751_393IMG_20180505_150905_637IMG_20180506_124041_999

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


21
april

Hur länge parar sig grodor?

Skrivet av den 21/4/18 - 15:49

Det har varit en vecka med övervägande toppenväder. Det är hur härligt som helst. Som vi har väntat! Både i onsdags, torsdags och igår så har jag och Loke varit vid dammen bakom mitt jobb och kollat på grodorna. Nu äntligen är de vakna och har sexparty, hihi. Men jag tycker nog att det var fler grodor förra året, eller så är det bara som det känns. I vilket fall som helst så är det jättespännande att vara där och titta. vi har varit där en timme varje gång. Loke skulle nog kunna vara där ännu längre om han fick.

 

I torsdags hämtade jag Loke lite tidigare och så gick vi till grodorna. Även några från Sandvikens särskolefritids var där. Det var lite kul för det var de elever som denna vecka har gjort praktik hos oss. Loke kommer bra överens med alla och tar dem för vilka de är. Han tänker inte på ifall någon pratar annorlunda eller ser annorlunda ut.

 

En stund senare kom en elev från mitt fritids, men utan vuxen, vilket inte brukar ske. Men jag tänkte att de har koll på vart han tagit vägen och går efter och kollar. Efter en stund kom även en vuxen. Loke och eleven hade hur kul som helst i en timmes tid medan jag och den vuxne pratade om allt möjligt, och däremellan tjatade på de små, hihi. Det var som att vi var två föräldrar i lekparken med våra barn 😀

 

Vid fyratiden gick vi hem och då blåste vi såpbubblor och Loke sparkade en massa boll. Först halv sex gick vi in. Det var en riktigt härlig eftermiddag. Det märktes att Doris njöt lika mycket som vi. Hon racade förbi oss med jämna mellanrum, och sedan lade hon sig hos oss och var gosig och rullade runt.

 

Vi var vid groddammen även igår. Även några elever från mitt fritids tillsammans med två vuxna var med en stund. Det var kul. Med tanke på att en elev just fått veta att den ska få byta grupp till hösten och hamna hos mig istället, så kändes det extra bra att få umgås lite extra. Det verkar inte som att eleven har gjort någon stor sak av det hela, utan verkar acceptera förändringen. Jag tror att det kommer att bli bra :-)

 

Idag sjöng jag med kören. Loke följde med och satt och spelade. Skönt att han blivit så stor så att man kan ta med honom och låta honom roa sig själv en stund. Hade han varit pytteliten hade jag fått skita i kören. Loke verkar tycka att det är rätt kul att få vara med.

 

Efteråt gick vi hem och jag skapade en tävling. Det var otroligt mycket skräp i trädgården som blåst in från Coop, så jag sa att den som samlat mest skräp, vinner. Det hela tog max fem minuter, och sedan var det städat igen. Loke vann förstås 😉

 

Efteråt blåste vi lite såpbubblor, innan vi gick till Frasses och köpte käk. Den åt vi sedan ute på trappen för det var så varmt och skönt. Loke tog till och med av sig tröjan för att han var så varm. Själv tyckte jag att det var alldeles lagom.

 

Jag bestämde mig för att få bort resten av veden som legat ute hela vintern. Sju skottkärror blev det. Sedan krattade jag upp allt skräp på marken också. Nu ser det snyggt ut vid vedboden. Högen har stört mig lite så det var skönt att få ordning i den hörnan.

 

Men städnojan tog inte slut där, utan jag gav mig på tvättstugan som länge varit en rejäl skamfläck, haha. Jag ställde in en tom billy-hylla, vek all tvätt och lade den i hyllan så att bänkarna blev tomma, dödade spindeln som gömt sig bland mina kläder, torkade bänkar, tog bort ett par stolar som stått därinne, och gjorde ren golvet. Nu känns det mycket trevligare därinne. Satan i gatan vad jag har varit effektiv, höhö 😀

IMG_20180418_144321_067IMG_20180419_155814_207IMG_20180419_164302_231IMG_20180419_170714_726IMG_20180420_072432_246IMG_20180420_152752_799

IMG_20180421_154311_920

 

 

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


15
april

Äntligen är snön borta

Skrivet av den 15/4/18 - 9:37

På påsklovet så var Loke hemma hos Jimmy de fem första dagarna. Jag tog promenader varenda dag och en utav promenaderna så tog jag med mig min fisheye-lins och fotade på Östra kyrkogården. Blev flera läckra bilder tycker jag.

 

På onsdagen kom Loke hem, och då längtade han efter att få vara med kompisar, så killkusinen kom hit på torsdagen, och sedan var Loke hos en kompis på långfredagen.

 

På påskafton klädde Loke ut sig till kyckling, hihi. Jag gjorde en näbb åt honom i äggkartong, och sedan målade jag ansiktet på honom. Själv blev jag häxa med en grön bordsduk om huvudet och farmor gamla förkläde. Sedan begav vi oss till syster yster och gänget för att fira påsk. På vägen dit var det en bil som tutade åt oss. Det var ingen vi kände så hon tyckte väl bara det såg mysigt ut när både barn och mamma var utklädda :-)

 

Vi käkade god påskmat, och sedan gick jag, syster yster och smågrabbarna på en liten påskpromenad och delade ut påskbrev. Det var första året som Loke ville. Jag var inte det minsta bekväm med det, men vad är det de säger? Fake it til you make it 😛 Grabbarna var jättenöjda efter ca åtta hus, och de hade fått ihop en hel del godis på sin lilla runda. Det var en trevlig dag med sol.

 

På söndagen firade vi systerdotterns födelsedag så det blev presenter, tårta och allt precis som det ska vara. Jag gillar födelsedagar :-)

 

Onsdagen efter påsklovet så var jag ute och åt med arbetslaget. Jag gillar inte alls sånt där och tackar alltid nej om hela jobbet är med. Men nu var det bara arbetslaget och vi skulle avtacka två som slutat så då kände jag att jag väl fick offra mig, haha. Vi åt på strandkanten, och det var god mat. Jag hamnade bredvid bra folk och kunde prata och skratta en del, så det var ändå trevligt. Men det hade legat som en tandläkartid och gnagt i typ två månader så det var skönt när det var över, haha. Nu har jag fyllt min sociala kvot under en tid fram över 😉

 

Förra lördagen hade jag körövning i kyrkan inne i stan. Jag tog med mig Loke och han tyckte det var ett roligt äventyr. Och så visste han att han skulle få spela medan jag sjöng så han klagade inte direkt. Jag placerade honom i vigselrummet i andra änden så kunde han spela med lite ljud om han ville. Kören och körledaren undrade vart jag hade gjort av Loke och undrade om jag sövt honom. När jag förklarade så förstod de precis. Loke skulle kunna spela hela dagen om han fick.

 

Efter kören gick vi och käkade på mcdonalds och sen åkte vi hem. Vi lämnade av lite grejer, och sedan gick vi till kusinerna eftersom Loke skulle dit och leka en sväng. På hemvägen stack jag in på en liten loppis som jag inte varit inne på på flera år, men kom snabbt igenom den tomhänt. Fanns bara skräp tyckte jag. Men det var ändå mysigt att gå på loppis.

 

I söndags lämnade jag av Loke hos kusinerna lite före nio på morgonen och sedan vandrade jag in till stan. Min kör skulle sjunga på högmässan. Högmässor är tråkiga som bara den, och de har inte blivit uppdaterade sedan 900-talet!!!! Det enda roliga är när vi sjunger. Det brukar komma max tio pers på högmässorna, men det hade tydligen varit många begravningar under veckan så det kom kanske 40 pers. Lite nervigt men också kul. Det är roligare att det är några stycken när man sjunger. Vi i kören var bara tio pers, haha. Men ändå mer än någonsin. Min förra chef kom med sin familj. En fd kollega kom också. Och längst fram satt en familj och grät nästan hela tiden. Jag tyckte synd om dem. Att vi sedan sjöng ”En stund på jorden” gjorde säkert inte saken bättre. Efter högmässan gick jag hem till syster yster igen. Sedan satt vi alla ute på deras trapp och göttade oss en stund innan jag och Loke gick hemåt.

 

Nästa lördag övar vi i Österledskyrkan igen och då får Loke hänga med. Jag ser verkligen fram emot nästa gång för nu ska vi öva in åtta Gärdestad-låtar. Nu är inte Gärdestad mitt största fan längre som han var i slutet av 90-talet, men hans låtar är helt okej… de flesta utav dem, och jag har bara behövt att friska upp minnet lite så nu kan jag dem utantill… i princip. Vi ska sjunga en låt som jag aldrig hört tidigare. Den heter ”Helt nära dig”. Den var väl ganska fin, men ingen favorit. Och vi ska även sjunga Himlen är oskyldigt blå, För kärlekens skull, Sol vind och vatten, Jag vill ha en egen måne. Var det bara fem låtar eller har jag missat någon? Nåja, skit samma. Jag kan de så pass att jag inte behöver kolla texten i alla fall.

 

Den här veckan har jag varit sjuk. Men jag klarade mig länge innan det satte sig hos mig. Det började i onsdags så i torsdags, fredags och igår var jag inte superpigg. Men jag har pimplat överdos av Echinagard och jag tycker faktiskt att det hjälper. Jag känner mig redan bättre. Och ipren har varit min bästa vän. Plus starka näsdroppar.

 

I torsdags var jag med träningsgruppen hela dagen för min vapendragare var jätteförkyld, och min grupp funkar som bäst på torsdagar så då behöver man inte vara så många vuxna. Jag mådde inte prima, men jobbade tillsammans med en som har precis samma humor som mig så vi skämtade, pratade och skrattade hela dagen, så förkylningen glömdes bort stundtals. Och båda var vi överens om att det hade varit en väldigt rolig dag, hihi. Efter jobbet när jag hämtat Loke och sedan satt mig på en bänk så att Loke kunde leka vid dammen bakom mitt jobb, så kände jag mig inte precis superpigg, men det gick bra ändå.

 

I fredags var jag beredd på att gå hem tidigare och låta Jimmy hämta Loke efter skolan, men tiden gick och jag kämpade mig igenom dagen. Det var dock ren viljekraft enbart, haha. Jimmy hämtade Loke ändå, och då slapp jag gå hem. Väl hemma piggnade jag till och orkade steka pannkakor till oss innan och Loke och Jimmy begav sig till Karlstad.

 

Igår var det superfint väder. Sol och 13 plusgrader. Underbart! Inte tänkte jag vara inne hela dagen då, hur sjuk jag än var. Två ipren och lite echinagard och näsdroppar, så var jag fit for fight. Jag tog en väldigt långsam promenad till loppisen i Immetorp, och vilade halvvägs på en bänk som fanns nere vid älven. Jag fann inget på loppisen så jag var inte där mer än några minuter. Sedan vandrade jag sakta hemåt igen, vilade några minuter på bänken, och vandrade sedan den sista biten.

 

Väl hemma blev jag trött och lade mig på sängen. Jag sov typ konstant till klockan fem på eftermiddagen. Jag behövde verkligen det. Efter det kände jag mig mycket piggare. Och idag känner jag att det går åt rätt håll igen. Synd att det är mulet idag, för då lockar inte promenad lika mycket…

 

DSC_1329DSC_1330DSC_1334DSC_1348IMG_20180411_154856_156IMG_20180412_154143_522IMG_20180413_070637_909IMG_20180327_133626_613IMG_20180327_133706_670IMG_20180327_133747_807IMG_20180327_133950_413

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


26
mars

Påsklov

Skrivet av den 26/3/18 - 18:35

Nu har jag inte skrivit på ett tag.Förrförra helgen så ville Loke leka med kompisar för det var ett tag sedan. Det blir ju rätt sällan mellan gångerna nu tyvärr, men Loke klagar inte och nämner sällan att han vill vara med kompisar. Han verkar glad och nöjd ändå. På lördagen var han med en kompis typ hela dagen, och på söndagen var han med en annan kompis på förmiddagen. Jag kollade lite på tv, fixade veckohandlingen och så och bara tog det lugnt. Loke har blivit så stor. Jag ser honom knappt på helgerna längre. Det ger mig en möjlighet att bara vara jag, men det känns också väldigt tomt stundtals.

 

Förra lördagen var det svinkallt. Jag hade tänkt att gå in till stan för att sjunga med kören men det var inte jättelockande så jag åkte med en körkompis som bor här i närheten. Det har inte känts lika lika roligt sedan alla Laleh-låter utom en ställdes in. Men det var en rätt stor utmaning som körledaren gav oss ändå.

 

Efter kören blev jag hämtad av en kompis, bilen lämnades här, och sedan gick vi promenaden till loppisen i Immetorp. Ingen utav oss hittade något men det vi hade i alla fall kul. Jag garvade en del i alla fall, haha. Sedan satt vi här i köket och pratade i ett par timmar. Det var en trevlig dag, men uj vad skönt det var när man blev ensam sen igen. Men jag hade själv känt att jag behövde öva på att vara lite social eftersom jag sällan är det, så min sociala dos fylldes på rejält där :-)

 

På söndagen tog jag det bara lugnt och njöt av mitt egna sällskap. Jag borrade upp några handtag i köket. Jag fick kämpa lite kan man säga, men nu har jag bara tre handtag kvar. Det går fortare för mig att bli klar än det gick tidigare när projektet inte låg hos mig. Men det blir ju roligare att fixa nu på något sätt. Jag vill visa mig själv och andra att jag fixar det. Fast egentligen är det nog bara mig själv jag behöver övertyga för andra vet nog redan att jag fixar det.

 

Sista veckan på jobbet före lovet var en bra vecka överlag. Ett bord slängdes sönder, men ingen kom till skada så det var ingen större fara. Jag fick en kram av en kollega som just bytt jobb och hon sa att jag skulle känna mig hedrad för det är inte många hon kramar. Kände mig hedrad. Vi kom bra överens. Jag har fått uppskattning från hela fritids också. De tycker om att jobba med mig. Jag ser helheten och ställer upp om det behövs, även om det står något annat i mitt schema. Fast det är en självklarhet tycker jag. Jag bryr mig och vill att alla ska känna att vi är ett team. Vi har lite att jobba med där, men en dag kanske…

 

Loke åkte till Jimmy i fredags och stannar till på onsdag. Det känns tomt. Men samtidigt skönt. Jag försöker göra sånt jag älskar att göra, men jag har inte riktigt haft samma motivation känner jag. Det har känts lite trögt. Jag mår egentligen prima men jag har nog varit lite bitter i helgen tror jag. Jag har förlorat förtroendet för världen i vissa aspekter. Eller i flera aspekter, och allt har en gemensam faktor. Det gör mig arg. Försöker väga upp genom att bli mer klimatsmart. Ge till välgörenhet. Källsortera mer. Prata med Loke om allt det här. Han ska förstå hur allt hänger ihop. Det får mig iaf att känna mig bättre.

 

I lördags var det kör igen, och helt okej väder så jag tog den 45 minuter långa promenaden in till stan. Kändes gött. kören kändes lite trist, men det var kul att körledaren sa att jag har en viktig roll i kören, haha. Jag kommer ihåg alla beslut vi tagit om olika låtar och så. Alla, inklusive körledaren noterar i noterna men jag memorerar ändå.

 

Efter kören gick jag till bibblan och lämnade tillbaka böcker, och lånade lite nya. Sedan gick jag och köpte lite nya kläder till mig och Loke, sedan vidare till bokhandeln där jag inhandlade några pysselböcker till Loke för halva reapriset från bokrean, plus en födelsedagspresent till systerdottern som fyller nästa helg. Sedan tog jag bussen hem igen.

 

Igår bestämde jag mig för att ta en omväg till syster yster och svågern så att jag fick mig en härlig vårpromenad. Älskar att vara ute och gå just nu. Det går i perioder det där, höhö. Vi drack te hos syster yster, pratade om allt möjligt i flera timmar, åt smarriga våfflor, och sedan tog jag en omväg hem i solen.

 

Imorse var vädret inte alls roligt. Och jag som hade bestämt mig för en långpromenad. Snön yrde utanför så min plan låg på is ett tag. Men efter elva var det uppehåll och solen tittade fram så då gav jag mig iväg. Jag var borta i 1 1/2 timme. Hur gött som helst. Jag gick förbi godishuset, gick ner till badplatsen, gick längsmed älven förbi sågverket och ända bort till kolonilotterna vid Bullerdalen. Hade det inte varit så mycket snö och is på stigen så hade jag definitivt orkat runt Bullerdalen också, men jag ville inte riskera att drutta omkull någonstans, haha. Istället genade jag mellan kolonilotterna och var snart hemma igen. Kände mig varken trött i fötter eller svettig. Det var jättekonstigt tyckte jag, men men. Resten av dagen har jag bara legat i soffan och gjort minsta möjliga. Skittråkigt egentligen. Det blir nog en ny långpromenad imorgon. Det ska bli sol och plusgrader imorgon och det vill jag inte missa!

 

Collage 2018-03-14 15_58_51DSC_1264DSC_1276DSC_1278DSC_1316DSC_1319IMG_20180315_164433_784IMG_20180322_152911_446IMG_20180322_171741_720

 

 

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


04
mars

Sånt man bara gör på vintern…

Skrivet av den 04/3/18 - 15:12

Förra torsdagen på sportlovet så gick jag och Loke till källmossen och testade att åka skridskor. Det var nog precis att skridskorna passade, men det gick bra en stund. Loke vågade testa och jag gick och höll i honom så att han fick vänja sig vid hur isen kändes att glida runt på. Han åkte i kanske en kvart och sedan gjorde det jätteont i fötterna sa han. Men lika nöjd för det var han, hihi. Det hade snöat lite under natten och Loke tyckte det var jätteroligt att skotta bort snö från isen. Det fanns lite olika redskap på plats för det. Vi var helt ensamma på isen, men de flesta jobbade väl och hade sina barn på fritids förstås. Vi var där rätt länge. Till slut fick jag säga att vi tyvärr var tvungna att gå och handla. Men det var verkligen jättekul att vara i skridskosvängen igen. Det var ett tag sedan man själv hade skridskor på senast 😉

 

På fredagen åkte vi in till stan. Vi lånade lite böcker, satt och läste, köpte lite nya kläder till Loke och sedan åt vi på mcdonalds. När vi var mätta och nöjda åkte vi hem igen.

 

På lördagen gick vi till pulkabacken så att Loke fick åka lite pulka. Det var alldeles tomt i backen trots bra väder. Det kom två grabbar som åkte på värstingsidan av backen, men annars var vi helt själva. Loke roade sig en stund innan vi gick hemåt igen. På eftermiddagen åt vi räkor, ost och kex.

 

När Loke hade somnat så ringde grannen och sa att min katt nog blivit påkörd. Lite skräckslagen över vad jag skulle få se, så gick jag ut och kollade läget. Visst var det min katt. Det var Keiko. Hon låg nere vid soptunnorna och hade rejält ont stackaren. Vi klappade henne försiktigt och pratade om hur vi skulle lösa det. Grannarna var jättefina och sa att de kunde skjutsa henne till veterinären om jag ville. Men det var lördag, klockan var efter åtta och Keiko mådde inget vidare. Det kändes som att hon skulle hinna dö innan hon fick hjälp. Grannen sa att han kände en jägare som kunde komma och skjuta Keiko så hon slapp lida. vi bestämde tillsammans att det nog var det bästa i det läget som var. Jägaren kom fort och hade sin fru med sig. Jägaren var väldigt trevlig och lågmäld. Han bad oss gå in så skulle han ta hand om Keiko. Jag sa hejdå till Keiko, tackade alla så hemskt mycket för hjälpen och gick sedan in till mig och ringde Jimmy och berättade vad som hänt. Jag såg i fönstret hur jägaren kom tillbaka med Keiko och bar henne i famnen. Grannen tog över Keiko och lade henne i en påse. Han hade sagt till mig att han kunde ta med henne till jobbet och elda upp henne. Lät ju på ett sätt lite hemskt, men det var ju det som veterinären också hade gjort. Och med tjäle i marken går det inget vidare att begrava henne. Det kändes sorgligt på kvällen och det var hemskt att se någon lida så, och vara så nära döden, men jag var ändå okej. Keiko blev nästan tio år så hade ett långt och bra liv, och hann få chansen att få vara utekatt i fyra år. Loke tog det bra nästa dag när jag berättade för honom. Han gjorde ingen större sak av det. Doris har varit som vanligt. Extremt närgången alla hennes vakna timmar, och det är som att ha en bäbis hemma, suck!

 

I söndags kom killkusinen hit och lekte. Grabbarna hade det lika roligt som vanligt och lekte lugnt och bra som de brukar.

 

Den här veckan har det varit väldigt kallt ute. Och därmed också ganska obehaglig temperatur inne 😉 Jag har varit dålig på att elda eftersom tid inte riktigt har funnits alla kvällar. Det var tex ingen ide att elda en timme före loke skulle lägga sig, för då hinner det bli lite värme i vardagsrummet, och så hinner det slockna igen när jag lägger Loke. Och jag ville ändå inte tillbaka ner efter att Loke hade somnat så jag hade filt på mig istället eller småfrös tills vi kom in i Lokes varma och goa rum. Hos honom är det alltid varmt och behagligt. Vi har gått upp i hans säng lite tidigare, bäddat ner oss och spelat lite olika spel och sedan läst bok och lyssnat på musik. Det har varit riktigt mysigt.

 

I onsdags morse hade jag inget vatten i huset. Jag pratade med kommunen men de hade inga problem så jag var tungen att kolla om det bara var mitt hus som inte hade vatten eller om det var fler på gatan som hade problem. Jag och Loke knackade på där vi visste att det fanns småbarn. De är vakna vid sjutiden liksom. Självklart hade de vatten så problemet fanns bara hos mig. Ett helt gäng med unga förvirrade killar kom och tittade i källaren. De konstaterade två saker – att ett rör hade frusit mellan huset och garaget. Och att de inte kunde göra något åt saken. Jag ringde tre olika ställen innan jag fick tag i ett par gubbar som kunde hjälpa mig. De kom på en gång och försökte hjälpa mig. De var trevliga och jag kände mig avslappnad med dem. Den ena tyckte jag om med en gång. Han var lite rolig och frän. Han bodde i Immetorp och var granne med min faster och hennes man. Immetorpare är bra folk det 😉

 

Gubbarna pumpade in varmvatten i det frysta röret, men det hjälpte inte. Röret gick sönder så de fick fixa en provisorisk lösning istället. Nu har de dragit ett plaströr förbi det trasiga röret. Och vatten har jag. Jippi. De gav mig flera tips också som jag absolut kommer att ta till mig. Till våren blir det till att laga det trasiga röret och samtidigt fixa en värmetråd till röret som ser till att det inte fryser någon mer gång. Och betong 24 ska få kleta på något jockelimox på väggen i källaren som tätar betongen och gör så att jag inte behöver gräver upp på utsidan. Tänk sickna grejer det finns. Känns som jag lärt mig jättemycket :-)

 

Den här helgen har Loke varit hos Jimmy. Det var jättefint väder igår och ganska skönt ute igen så jag gick in till stan. Det var hur gött som helst. Jag kollade på bokrean och fann lite grejer till Loke, plus ett par spel som jag och Loke kan köra. Även i sängen om vi skulle vilja 😉

 

Sedan köpte jag lite nya kläder. Det har hänt en hel del på den kroppsliga biten, men jag köpte samma storlekar som förut för jag tror ändå att det är de som gäller, men hade kanske gått med någon storlek mindre också. När jag var färdighandlad så vandrade jag hemåt igen. Fick lite ont i höfter och i ena foten så det tog lite längre att gå hemåt, men det gick bra ändå. Härligt att det är mars nu. Hoppas snön försvinner snart, även om jag inte har stört mig jättemycket på den.

 

Idag har jag fixat med en massa måsten. Veckohandlat, tömt askhinken, burit in ny ved, bytt kattsand i lådan, dammat och dammsugit. Nu känns det lite mer orörigt ut igen, även om det inte var superrörigt innan utan mest lite lort på golvet.

 

Nu är jag redo för en ny arbetsvecka. Måndagar är bästa dagen på veckan just nu så jag ser alltid fram emot att komma till jobbet. Det tar i och för sig aldrig emot. Vardagen känns lugn och skön :-)

DSC_1205DSC_1219DSC_1221DSC_1222DSC_1225DSC_1226DSC_1232IMG_20180221_155540_947IMG_20180222_110131_979IMG_20180222_110324_798IMG_20180227_204854_188IMG_20180228_084651_811IMG_20180228_130821_906IMG_20180302_223210_780orca-image-1519236185380.jpg_1519236185465

 

 

 

 

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer