Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Äntligen är snön borta

På påsklovet så var Loke hemma hos Jimmy de fem första dagarna. Jag tog promenader varenda dag och en utav promenaderna så tog jag med mig min fisheye-lins och fotade på Östra kyrkogården. Blev flera läckra bilder tycker jag.

 

På onsdagen kom Loke hem, och då längtade han efter att få vara med kompisar, så killkusinen kom hit på torsdagen, och sedan var Loke hos en kompis på långfredagen.

 

På påskafton klädde Loke ut sig till kyckling, hihi. Jag gjorde en näbb åt honom i äggkartong, och sedan målade jag ansiktet på honom. Själv blev jag häxa med en grön bordsduk om huvudet och farmor gamla förkläde. Sedan begav vi oss till syster yster och gänget för att fira påsk. På vägen dit var det en bil som tutade åt oss. Det var ingen vi kände så hon tyckte väl bara det såg mysigt ut när både barn och mamma var utklädda :-)

 

Vi käkade god påskmat, och sedan gick jag, syster yster och smågrabbarna på en liten påskpromenad och delade ut påskbrev. Det var första året som Loke ville. Jag var inte det minsta bekväm med det, men vad är det de säger? Fake it til you make it 😛 Grabbarna var jättenöjda efter ca åtta hus, och de hade fått ihop en hel del godis på sin lilla runda. Det var en trevlig dag med sol.

 

På söndagen firade vi systerdotterns födelsedag så det blev presenter, tårta och allt precis som det ska vara. Jag gillar födelsedagar :-)

 

Onsdagen efter påsklovet så var jag ute och åt med arbetslaget. Jag gillar inte alls sånt där och tackar alltid nej om hela jobbet är med. Men nu var det bara arbetslaget och vi skulle avtacka två som slutat så då kände jag att jag väl fick offra mig, haha. Vi åt på strandkanten, och det var god mat. Jag hamnade bredvid bra folk och kunde prata och skratta en del, så det var ändå trevligt. Men det hade legat som en tandläkartid och gnagt i typ två månader så det var skönt när det var över, haha. Nu har jag fyllt min sociala kvot under en tid fram över 😉

 

Förra lördagen hade jag körövning i kyrkan inne i stan. Jag tog med mig Loke och han tyckte det var ett roligt äventyr. Och så visste han att han skulle få spela medan jag sjöng så han klagade inte direkt. Jag placerade honom i vigselrummet i andra änden så kunde han spela med lite ljud om han ville. Kören och körledaren undrade vart jag hade gjort av Loke och undrade om jag sövt honom. När jag förklarade så förstod de precis. Loke skulle kunna spela hela dagen om han fick.

 

Efter kören gick vi och käkade på mcdonalds och sen åkte vi hem. Vi lämnade av lite grejer, och sedan gick vi till kusinerna eftersom Loke skulle dit och leka en sväng. På hemvägen stack jag in på en liten loppis som jag inte varit inne på på flera år, men kom snabbt igenom den tomhänt. Fanns bara skräp tyckte jag. Men det var ändå mysigt att gå på loppis.

 

I söndags lämnade jag av Loke hos kusinerna lite före nio på morgonen och sedan vandrade jag in till stan. Min kör skulle sjunga på högmässan. Högmässor är tråkiga som bara den, och de har inte blivit uppdaterade sedan 900-talet!!!! Det enda roliga är när vi sjunger. Det brukar komma max tio pers på högmässorna, men det hade tydligen varit många begravningar under veckan så det kom kanske 40 pers. Lite nervigt men också kul. Det är roligare att det är några stycken när man sjunger. Vi i kören var bara tio pers, haha. Men ändå mer än någonsin. Min förra chef kom med sin familj. En fd kollega kom också. Och längst fram satt en familj och grät nästan hela tiden. Jag tyckte synd om dem. Att vi sedan sjöng ”En stund på jorden” gjorde säkert inte saken bättre. Efter högmässan gick jag hem till syster yster igen. Sedan satt vi alla ute på deras trapp och göttade oss en stund innan jag och Loke gick hemåt.

 

Nästa lördag övar vi i Österledskyrkan igen och då får Loke hänga med. Jag ser verkligen fram emot nästa gång för nu ska vi öva in åtta Gärdestad-låtar. Nu är inte Gärdestad mitt största fan längre som han var i slutet av 90-talet, men hans låtar är helt okej… de flesta utav dem, och jag har bara behövt att friska upp minnet lite så nu kan jag dem utantill… i princip. Vi ska sjunga en låt som jag aldrig hört tidigare. Den heter ”Helt nära dig”. Den var väl ganska fin, men ingen favorit. Och vi ska även sjunga Himlen är oskyldigt blå, För kärlekens skull, Sol vind och vatten, Jag vill ha en egen måne. Var det bara fem låtar eller har jag missat någon? Nåja, skit samma. Jag kan de så pass att jag inte behöver kolla texten i alla fall.

 

Den här veckan har jag varit sjuk. Men jag klarade mig länge innan det satte sig hos mig. Det började i onsdags så i torsdags, fredags och igår var jag inte superpigg. Men jag har pimplat överdos av Echinagard och jag tycker faktiskt att det hjälper. Jag känner mig redan bättre. Och ipren har varit min bästa vän. Plus starka näsdroppar.

 

I torsdags var jag med träningsgruppen hela dagen för min vapendragare var jätteförkyld, och min grupp funkar som bäst på torsdagar så då behöver man inte vara så många vuxna. Jag mådde inte prima, men jobbade tillsammans med en som har precis samma humor som mig så vi skämtade, pratade och skrattade hela dagen, så förkylningen glömdes bort stundtals. Och båda var vi överens om att det hade varit en väldigt rolig dag, hihi. Efter jobbet när jag hämtat Loke och sedan satt mig på en bänk så att Loke kunde leka vid dammen bakom mitt jobb, så kände jag mig inte precis superpigg, men det gick bra ändå.

 

I fredags var jag beredd på att gå hem tidigare och låta Jimmy hämta Loke efter skolan, men tiden gick och jag kämpade mig igenom dagen. Det var dock ren viljekraft enbart, haha. Jimmy hämtade Loke ändå, och då slapp jag gå hem. Väl hemma piggnade jag till och orkade steka pannkakor till oss innan och Loke och Jimmy begav sig till Karlstad.

 

Igår var det superfint väder. Sol och 13 plusgrader. Underbart! Inte tänkte jag vara inne hela dagen då, hur sjuk jag än var. Två ipren och lite echinagard och näsdroppar, så var jag fit for fight. Jag tog en väldigt långsam promenad till loppisen i Immetorp, och vilade halvvägs på en bänk som fanns nere vid älven. Jag fann inget på loppisen så jag var inte där mer än några minuter. Sedan vandrade jag sakta hemåt igen, vilade några minuter på bänken, och vandrade sedan den sista biten.

 

Väl hemma blev jag trött och lade mig på sängen. Jag sov typ konstant till klockan fem på eftermiddagen. Jag behövde verkligen det. Efter det kände jag mig mycket piggare. Och idag känner jag att det går åt rätt håll igen. Synd att det är mulet idag, för då lockar inte promenad lika mycket…

 

DSC_1329DSC_1330DSC_1334DSC_1348IMG_20180411_154856_156IMG_20180412_154143_522IMG_20180413_070637_909IMG_20180327_133626_613IMG_20180327_133706_670IMG_20180327_133747_807IMG_20180327_133950_413
Kommentera


fem − = 2