Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Dop gånger två?

Den här veckan har varit sådär. Beslut har tagits på jobbet, och det känns som att det man gör inte betyder särskilt mycket. Min och vapendragarens lektioner är ju inte särskilt avancerade. Det klarar vem som helst. Verksamheten påverkas inte så mycket om vi är borta på annat i tre veckor. Med ett sånt resonemang, behövs vi alls? Men ingen annan drabbas, tror man. Jag och vapendragaren ser annat, men vi avslöjar inget. Ska bli kul att se hur de löser vissa pass i schemat dessa tre veckor. Jag önskar jag hade kunnat vara en fluga på väggen så att jag kunde få se när en person har bänkjobb ensam med fyra av mina, eller när två ska ha klassråd med alla särskoleelever. Nåja, det är de som valt detta. Jag ser i alla fram emot nio spännande dagar (vapendragaren tar de övriga sex dagarna). Däremot ser jag inte fram emot all tid som försvinner när jag inte kan göra mina uppgifter till läslyftet, maila föräldrar om hur dagen har varit, skriva min pedagogiska uppföljning, planera mina enskilda pass med elever etc. Men vaddå, jag har ju bara några få lektioner, annars är jag sysslolös. Veckobrevet tänker jag också lämna ifrån mig, för om jag är borta tre dagar av fem, så är det andra saker jag prioriterar på torsdag och fredag.

 

Annars har det varit bra. Våren har äntligen kämpat sig fram. Varje dag har det snöat och slaskat om vartannat. Och igår, ujujuj! Igår var det verkligen vår minsann. Åtta plus visade det i solen och sedan elva plus! Tyvärr hade jag rätt fullspäckad dag så det blev inte särskilt mycket tid ute i solen. Men jag kollade min lilla dödsgiftiga rabatt i alla fall. Daggkåpan börjar redan titta fram.

 

Jag var iväg till kören igår morse. Det var bara jag och en jättetyst alt på plats, men jag höll ton så att altstämman hördes. Jag fick till och med beröm av en nygammal körmedlem som varit med tidigare före mig, som sa att det lät så himla fint när altstämman var med i ”Tänk om männskor kunde flyga”. Hon tyckte att det var bra gjort att få fram rösten bland sju sopraner. Jag har ganska stark röst naturligt, har alltid jag upplevt i alla fall. Eller hög röst eller hur man nu ska förklara :-)

 

Den 21 maj ska vi förresten ha en heldag i kyrkan med en toppenbra sångpedagog som ska lära oss en massa sångteknik och så. Det ska bli kul. Då är det alla körer här i stan som deltar. Jag tror att vi kommer få öva in något tillsammans under dagen också. Och sedan ska varje kör visa upp något för de övriga. Då ska vi nog sjunga ”Tänk om männskor kunde flyga”. Jag vet hur den ska sjungas, men tanterna har svårt för takterna på sina ställen. Men vi har ju tid kvar att öva :-)

 

igår på kören fick vi lära oss en andningsteknik. Först ska man med ett s-ljud sakta tömma tömma lungorna på luft. När luften sedan är slut så bara släpper man ut magen, och då kommer det in ny luft i lungorna automatiskt. Jag tror det hade med vakuum att göra. Prova, det är rätt fränt att det fungerar faktiskt :-)

 

SÅ, igår eftermiddag var det dags för mitt fotouppdrag. Jag var lagom nervös inför det där. Jag kände ingen, vilket man förstås inte gör när man får såna uppdrag, och det var många jag inte kände, jag behövde vara social på ett sätt jag inte är bekväm med, och sedan dessutom fika med alla efteråt. En stor utmaning för mig med andra ord. Dessutom kände jag pressen över att bilderna skulle bli bra. Men vet ni vad, det gick bra! Vapendragarens familj var jättetrevlig, jag tog väldigt många kort och fick flera jättefina, och några fina men som tyvärr blev småsuddiga. Jag skickade några av de fina, och barnets mamma blev jättenöjd. Det kändes bra, för hon som fotade det förra dopet var mamman inte alls nöjd med.

 

Loke undrade förstås vad ett dop var för något, och jag har förklarat vad man gör och hur det går till. Igår fick han även se alla bilder jag tagit, och jag satt och förklarade vad som hände på bilden. Nu vill Loke också döpas. Han nämnde det för ett par dagar sedan, och han vidhöll samma sak efter att han sett bilderna igår. Men han har varit väldigt bestämd med att det bara ska vara jag, Jimmy och Loke på plats. Inte en massa andra som är med och tittar. Och efteråt vill han hem och äta marsipantårta. Så nu ska jag boka tid för dop. Jag har frågat flera gånger om han verkligen är säker på det här nu, och det är han säger han glatt. Vi får se hur det blir när dagen kommer, hihi. Men jag tror faktiskt att han kommer att genomföra det. Jag hoppas verkligen det, för det vore faktiskt jättemysigt. Nu har han själv valt att han vill döpas, och han kommer att minnas upplevelsen. Och han kan själv få tända sitt ljus och få ta emot trälövet med sitt namn på. Det hängs sedan i ett i ett träd som finns i Österledskyrkan. Det blir nog där vi döper honom också. Det är där jag själv döptes, så det blir lite extra mysigt :-)

thumbnail_6tag_060317-154638thumbnail_6tag_060317-154822thumbnail_6tag_120317-060623thumbnail_6tag_120317-061404thumbnail_WP_20170302_004thumbnail_WP_20170306_003thumbnail_WP_20170307_004thumbnail_WP_20170308_002thumbnail_WP_20170309_010thumbnail_WP_20170310_003thumbnail_WP_20170311_001thumbnail_WP_20170311_002thumbnail_WP_20170311_003thumbnail_WP_20170311_004Jag ska följa den här lilla Glöden en gång i veckan och se vad som händer :-)

 

 
Kommentera


− fyra = 4