Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Egna lösningar

Då jag hoppas att få se ett specifikt hus på Hemnet, så går jag in där och tittar då och då. Idag såg jag att det var väldigt många 70-talshus till salu här i stan. Hus från den tiden ger mig ångest ända in i märg ben. Vissa hus kan se någorlunda okej ut från utsidan, men så fort du gläntar på den bruna rejäla trädörren med gult, frostat glas vid sidan om, så kommer ångesten som ett hårt slag i ansiktet. Man hade verkligen andra tankar om hur ett modernt leverne skulle se ut, jämfört med idag. Man skulle spendera den huvudsakliga tiden nere i källaren… av någon anledning. Källare brukar ju vara ofantligt mysiga. Gillestuga kallas det för till och med. Bara ordet ska ge en charmig hemmakänsla. Men dessa gillestugor i källaren är allt annat än hemtrevliga tycker jag, med spaljeräcken, lösa trappsteg som låter jobbigt när man går i dem, med slipade brädor uppsatta på väggen att hålla sig i (trappräcke), heltäckningsmatta, små små fönster i marknivå som ger noll ljus, vitt tegel eventuellt på väggarna, eller enbart runt den härliga kaminen eller öppna brasan, omålad träpanel på väggarna som liknar en bastuvägg lite för mycket (bastu finns förstås också nere i källaren. Tillsammans med tvättstuga och kanske ett hobbyrum). Nä, ruggigt är vad det är.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_b22fa-874fb-04472-9388c-c4572-f16e7-6eb4c-3932e”Älskling, vad sägs om att täcka vårt hus med diverse barrträd och stora buskar? Huvudsaken är att vi når fram till ytterdörren. Vi skulle kanske inte ha satt in fönster till höger om dörren. Man ser ju bara barrträd utanför i vilket fall som helst”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_04b6e-6700b-d60b6-ab702-abf5a-dcd00-4d704-c706bEn läcker ytterdörr som man når fram till genom att passera den otroligt mysiga inglasade altanen.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_015c6-397d6-db9c4-73c34-ebc3f-6d400-df460-726abVarför inte sätta två små smala fönster tätt bredvid varandra istället för att sprida ut dem på väggen? Ett litet element under varje fönster blir ju fint också.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_655ea-ccd87-c57f8-8c88d-bcca4-4f220-c3be1-7eb2b”Gångar är ju trevligt, så vi gör så många vi bara kan, tycker jag! En gång till höger där man hänger av sig, en gång som leder ner till gillestugan, och sedan en lång korridor som leder till resten av huset”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_22094947”Spaljeer är ju fint! En rumsavdelare, men man kan ändå ropa till dem borta i köket. Men hyllor i spaljeerna skippar vi, för små mortlar och minibiblar är verkligen inte snyggt”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_22094953”Låt oss bygga ett hus helt utan hall! Hänga av sig kan man göra någon annanstans. Varför inte runt hörnet. Bär ni med er skorna är ni snälla?”

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_22094963

”Ska vi ha öppen planlösning eller inte? Äsch, varför måste det ena utesluta det andra. Vi sätter helt enkelt in en dörr också, och voila!”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_b6acf-de7cc-ae139-55aea-bc76a-b103f-9968d-2a10a”Älskling, jag vill ha lika fin trädgård som grannen har”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjm1mdm4m3w5ng”Serveringslucka var ju fräsigt en gång i tiden. Jag tycker vi också fixar till en sån. Det blir ju lite kul”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjm1mdqwmhw5ng”På det här viset får vi öppen planlösning. Det blir sån rymd liksom. Och så är det så kul för barnen också. Om de springer genom dörren till höger så kommer de tillbaka hit igen där de började. Kul va?!”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjm1mdqwmnw5ng”Varför gjorde vi en sån liten toa? Nåja, gjort är gjort. Vi får sätta elementet ovanför toan”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxody1ohw5ng”Älskling, vad händer här? Ja… äh, men det är fint… tror jag…”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxote0mnw5ng”ja vi har en tydlig stil i vår inredning. Ordning och reda, färger som samspelar med varandra på ett trevligt sätt… eller ja, en färg som samspelar med resten på ett trevligt sätt. Och långa korridorer så klart”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxote0n3w5ng”Älskling, vad bra det blev när vi byggde en vägg för utrymmet under trappan. nu fick vi en sån där lång mysig korridor även i källaren. Men en matta tyckte jag i alla fall att vi kunde kosta på oss under trappen. Vad tycker du, ska vi köpa en garderobsblomma och ställa dit också? Eller nä, det blir kanske för mycket. Less is more”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxote0ohw5ng”på det här viset så har köket blivit större. Eller, vi har mer förvaringsutrymme. Och vill vi fråga våra gäster någonting så böjer vi oss bara ner och pratar under skåpet. Det funkar jättebra!”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxote1nhw5ng”Träpanel är så himla snyggt så vi bestämde oss för att ha det i hela gillestugan. Det är tidlöst liksom. Det ger sån varm och hemtrevlig känsla. Vi är nästan jämt i gillestugan.”

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxote1nnw5ng”När det är så där soligt och varmt på våren, så är det så härligt att sitta här ute på vår mysiga veranda och titta upp mot det grönmålade taket. Vi är supernöjda med kulören verkligen”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjuxoteyoxw5ng”Vi vill ha en enhetlig känsla så vi har varit väldigt noga med nyansen både på möbler, väggar och golv. Allt liksom smälter in”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjy0njyxnnw5ng”Detta huset är vårt egna palats, så vi kände att vi ville ha lite palats-feeling inomhus också. Vi är supernöjda med resultatet!”.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjy0njyyoxw5ng”Det finns så dåligt med förvaringsutrymme i vårt hus så jag tror vi fyller en hel vägg med garderober. Kanske vi kan ha en mindre bokhylla vid den korta väggen på andra sidan rummet, men annars har vi ju garderober att lägga böckerna i.

thumbnail_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_mdiynnwwmdawmjy0njyzmxw5ngNä, tacka vet jag vårt fina hus 😉
Kommentera


1 + = tre