Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Fast anställd

Natten till lördagen mådde Loke jättedåligt och hostade så mycket så att han kände att han inte fick luft. Och slem satt fast och kom inte loss. Vi hade honom inne hos oss så jag slog på klassisk musik och sedan fick hans gossedjurshund dansa tokigt till musiken. Det tyckte Loke var kul. Cirka halv fyra på morgonen ägnade vi oss åt detta en längre stund. Men Loke blev snabbt lugn och då lugnade även hostan ner sig och han kunde till slut somna.

 

På lördagen var det lite småkyligt men sol och ville utsätta mig lite för våren, så medan Loke var hemma och tog det lugnt med Jimmy, så gick jag till loppisen i Immetorp. Jag fann ett gammalt guldinramat foto från 1919 som jag tyckte om. En massa högtidligt klädda herrar i olika åldrar. sedan fann jag ett gammalt foto på en syjunta också. Åtta kvinnor sitter och syr, fikar och skrattar med en härlig väggbonad bakom sig som man tydligt kan läsa budskapet på. En riktigt mysig bild tyckte jag, så den fick följa med hem.

 

I söndags åkte vi först till Wadköping och tog en fika, gick sedan till lekparken, och kollade sedan lite i den övriga parken. en härlig stund. På kvällen åkte vi till Björkborns Herrgård och firade valborg. Peter Sund som varit prins för mitt gäng på bibblan under onsdagen, var nu Alfred Nobel. Det var öppet hus på Herrgården så jag och Loke sprang genast in och tittade. Jimmy suckade säkert över att kan tycka att det är så spännande att kolla i gamla hus, haha. Jag frågade Alfred Nobel om man fick ta kort inne i Herrgården och det fick man. Faktum är att han tyckte att han själv kunde bli förevigad också. Han ställde fram en mattallrik till sig, och en till Loke, och så fick jag sedan ta kort när de ”superade” tillsammans. Jätteroligt. Dessutom var det Alfred Nobels egna förslag.

 

Vi lyssnade på kören, och fick rejält av den varan för de sjöng i en halvtimme. Körledaren som varit med då vi sjöng bluegrass, hade sin kör från kulturskolan med. Sedan var det två andra körer också tror jag… eller tre. ÄNTLIGEN fick jag höra körsång på Valborg, haha.

 

När brasan tändes så hade vi redan varit länge vid björkborn och Loke var trött och inte helt bra, men vi stod en stund och tittade på brasan, men såg aldrig när den brann som bäst. Men jag fick mitt lystmäte rejält den dagen 😉

 

I måndags var det toppenväder, och solen riktigt stekte. Jimmy och Loke grejade i garaget, grannarna var ute och vårfixade i trädgårdarna, och jag bestämde mig för att tvätta ren balkongräcket. Det blir sån skillnad när man får bort all smuts. Våra räcken är dock ett rent helvete att göra rent. Det är många staketpinnar, lite smått vridna, och ovansidor, undersidor och hundra sidor till… kändes det som, haha. När jag var klar bestämde jag mig för att skrapa en kortsida och måla om den. Räcket är ljusgrått nu och det är jättefint… men ändå så tycker jag att färgen liksom sjunker in i allt annat, så nu blir det en mattblank lagom vit nyans, och hittills känner vi oss båda nöjda. Så fort jag har mer tid och energi så ska jag måla resten av räcket. På lördag efter kören har jag tänkt mig. På söndag hinner jag kanske också lite men då ska lilla kören sjunga på en högmässa. Jag har tänkt att måla om räcket och snickarglädjen nere också när jag ändå håller på. Det finns en rutten pinne och så, men jag tänker att jag målar om den så länge, tills vi ska fixa räcket. Pinnen är ändå så rutten så att den snart har trasat sönder helt igenom 😉

 

Den här veckan har jag fått två saker som jag köpt från tradera också – Karlskoga tidning från 31 december 1939, och en 18 cm hög plastindian från typ 50-talet eller något åt det hållet. Tidningen var jättehäftig för den nämner nästan uteslutande invigningen av stadshuset… och ett par korta notiser med uppdateringar av senaste nytt från fronterna. Det roliga är att dagen efter så kunde jag läsa att stadshuset nu har blivit kulturmärkt. Snacka om tajming! Indianen har Loke fått att ha som prydnad i sitt rum.

 

Det har varit en bra arbetsvecka… trots att två kollegor har varit sjuka i flera dagar. Men samtidigt så har en av våra elever varit sjuka också. Det har faktiskt gått bra. Jag har testat lite grejer som jag gjort i widgit go. Nu kan kidsen göra sagor på min ipad i oändligt med variationer. Kul både för dem och oss vuxna :-)

 

Idag införde jag enkel morgongymnastik också för jag känner att det skulle vara bra, och kanske få våra kroppar att vakna till lite. Vi sträcker på oss, stretchar nacken, drar upp axlarna, och sträcker oss efter tårna. Jag tror att det var en bra grej :-)

 

Det bästa idag var att jag nu har fått en fast anställning med ferietjänst från och med juni. Gud vad gött det känns. Nu vet jag att jag kommer att få vara kvar där jag är. Och nu får jag äntligen jobba på särskolan som jag hela tiden har velat. Jag har ju gjort det på Österleden i två år snart, men nu vet jag att jag är fast där och kan stanna hur länge jag vill. Det känns otroligt bra. Jag fick dessutom den lönen som jag efterfrågade eftersom cheferna hade föreslagit samma som mig. Och jag fick veta att min närmsta chef är väldigt nöjd med mitt arbete, något som hon hade nämnt till rektorn när jag inte var med. Och om jag har tur så får jag min favoritkollega som assistent i mitt klassrum. Min vapendragare blir INTE glad i så fall, för det är hennes favorit med, så vi får se hur det blir. Det är inget bestämt än. Men den personen skulle helt klart passa väldigt bra i mitt klassrum med mina nya elever, och vi tänker väldigt lika och samarbetar bra. Men den personen kanske vill vara kvar i klassrummet där hon är nu. Jaja, det är bara en idé än så länge så jag vågar inte hoppas på för mycket :-)

 

Är på riktigt gott humör dessa tider… förutom när jag tittar ut på gräset för det behöver verkligen klippas nu 😛

DSC_4475 DSC_4478 DSC_4481thumbnail_DSC_4480 (2)thumbnail_6tag_300417-132823 thumbnail_DSC_4498 (2) thumbnail_DSC_4501 (2) thumbnail_DSC_4504DSC_4482DSC_4484thumbnail_DSC_4498 (2)DSC_4511 DSC_4534 thumbnail_DSC_4513 thumbnail_DSC_4522 (2) thumbnail_DSC_4523 thumbnail_DSC_4528 thumbnail_DSC_4529 thumbnail_DSC_4530 thumbnail_DSC_4542 (2)thumbnail_WP_20170501_002Det finns att göra på balkongen 😉

thumbnail_WP_20170501_004thumbnail_WP_20170501_005thumbnail_WP_20170501_006thumbnail_WP_20170502_001thumbnail_WP_20170504_004Efter jobbet kollade jag och Loke på grodyngel, och sedan gick vi in till mitt klassrum och drack lite vatten. Loke ville då gå husesyn lite varstans, men tyckte det var lite läskigt på övervåningen. Fullt förståeligt.

thumbnail_WP_20170504_005thumbnail_WP_20170504_006thumbnail_WP_20170504_010

 

 

 

 

 

 
Kommentera


6 × ett =