Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Förkylning from hell

Förra fredagen var vi med vårat gäng till Lunedet och hade en trevlig dag tillsammans. Det småregnade i princip hela tiden, men det gick faktiskt bra ändå. Vi delade på oss utefter vad eleverna ville göra, gick promenad, gick till utsiktstornet eller fiskade. Sedan grillade vi hamburgare och serverade dem på löpande band. Det var trevlig stämning bland alla och det var lugnt och skönt. alla var nöjda och glada… till och med hackspetten som hela tiden kom till en elev för att få lite lite bröd, hihi.

 

I lördags vaknade jag och var helt plötsligt förkyld. Det var ingen trevlig överraskning kan jag säga. Jag orkade dock ändå vara med grabbarna på förmiddagen och vara en liten stund i Lunedet. Vi tittade efter grillgaffeln som jag hade haft med mig dagen före men den syntes inte till. Sedan lekte Loke en stund på lekparken innan vi begav oss hemåt igen.

 

På eftermiddagen var jag inte så piggelin så jag sov helt enkelt. På kvällen kollade jag och Jimmy på ett par avsnitt på en serie, och sedan somnade jag om. Jag sov till åtta morgonen därpå. det var behövligt.

 

I söndags var vi bara hemma och skrotade. Jimmy gav sig på gräsmattan, och jag och Loke satt uppe på övre hallen och grejade med lite allt möjligt. Vi lekte med Polly pocket, ritade på griffeltavlan och kastade sedan något snuskigt zombieöga upp och ner för trappan. Denna syssla höll i länge. Jimmy och katterna kom sedan och var också med. Jag och Loke inspekterade vinden lite, och det tyckte Loke var jättespännande förstås. Han lånade Jimmys lilla ficklampa och kollade hur det såg ut längst därinne.

 

I måndags och tisdags mådde jag inte alls bra. Jag hade troligtvis feber, men behövdes verkligen på jobbet så det var bara att jobba ändå. Dessutom slutade jag klockan två, men dagen kändes offantligt lång. Sist på dagen var jag och en kollega med en elev som skulle sluta nian, och käkade lunch med alla andra nior. Jag gillar ju inte sånt där så jag var bara glad när det var över. Det var trångt, varmt, tråkigt och jag ville bara hem och vila. Men maten var superb. Vilka mattanter vi har!

 

I tisdags var det skolavslutning. Jag mådde lika toppen då, men var tvungen att vara med även då för vi var bara två mentorer av fyra på plats. Det blev jag och vapendragaren som fick rodda i allt. Hon hade dukat för alla dagen före, och jag hade då med två elever fyllt två tårtor med gott klet. På tisdag morgon fick jag sedan med en elev dekorera båda tårtorna och ta hand om disken efteråt. Sedan var det fika för alla, betygsutdelning och sedan vidare till aulan med vår elev. Alla mentorer som hade haft nior gick upp på scenen och sjöng en sång. Vi på särskolan får sällan info och är sällan inräknade i olika aktiviteter och så, så jag hade ingen aning om vad det var för sång. Jag blev inte glad när jag såg vad det var för sång heller – Mitt största hatobjekt här i världen, ”Du vet väl om att du är värdefull”. Vidrig sång”! Men jag sjöng den tillsammans med de fem-sex andra och visade att vi på särskolan också finns.

 

Igår var det möten hela dagen. Jag tycker såna dagar är rena lyxen. när inga elever finns så blir det så lugnt och skönt och man bara dyker upp och häger med. Man behöver inte ha koll på elever eller klocka hela tiden. Och samtidigt så längtar jag som tusan till hösten när jag får vara i mitt nya klassrum med min nya klass. Det ska bli jättekul. Och verkar kunna bli ganska bra med samarbetet också. Vi har varit rörande överens om nästan allt idag och fått mycket gjort. Superbra!

 

Idag har vi kollat vilka elevgrupperingar vi behöver, vilka ämnesområden vi behöver ta upp till hösten, administrativt årshjul har vi gjort för att kunna hålla reda på allt som ska göras, och ämneshjul har vi påbörjat också. Vi är dock bara klara med ett ämne. Det har varit kul arbete att sitta med och det har känts jättebra. Förhoppningsvis kan det bli den första braiga hösten sedan vi flyttade hit 😉

_20170614_18173936ca7176-be60-4bdf-bbee-84a4a351543e2017-06-11_06-33-33IMG_20170612_064259_873DSC_0196DSC_0198DSC_0204DSC_0207DSC_0208DSC_0212DSC_0223Mitt stora fina klassrum 😀

IMG_20170615_172625_495Han svalkade av sig lite när vi kom hem idag. Det var nog skönt efter en lång dag ute i solen på förskolan. Lite mysigt också att leka lite med vatten innan maten :-)

IMG_20170615_073141_794

 
Kommentera


6 + = tio