Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Gammalt badrum——–>ny toa

Vi har ett badrum på övre hallen som är fullt funktionsdugligt men ofantligt tråkigt. Det är ett typiskt lägenhetsbadrum. Jag slår vad om att allt är taget från badrum i lägenheter som ska renoveras. Absolut inget fel i det, men vi känner att vi vill göra om därinne.

 

Badkaret ska vi ta bort. Vi badar/duschar aldrig där eftersom det är opraktiskt. Och varmvattnet kommer en kvart efter att man borde vara klar, så vem orkar vänta på det. Vår barmvattenberedare är dessutom inte gjord för att fylla ett helt badkar med varmvatten så det är inte ens tekniskt möjligt att ta ett varmt bad. Med lite planering kan Jimmy fixa lite extra vatten till Loke då han vill bada, men det gör han ändå bara i badrummet vi har i källaren. Men då vi aldrig duschar på övre hallen så luktar det ofta rejält med skunk därinne så vi måste spola i avloppet med jämna mellanrum. Och dörren måste vara stängd för annars stinker det döda djurlik på hela övervåningen på Max ett par minuter. så golvbrunnen ska täckas för för att åtgärda det problemet.

 

Handfatet åker också ut för det är slitet och fult. Kranen har gjort sitt för X antal år sedan och sprutar lite konstigt. Men visst, det fungerar. Spegelskåpet är bland det fulaste jag sett. Anno 94 kanske. Jag är inget fan av saker, mönster eller färger från tidigt 90-tal. Hua!

 

Först hade jag en tanke om att göra ett badrum med sekelskiftesstil, men nu har jag helt ändrat mig. Övervåningen byggdes till någon gång på 30-talet, och mycket i huset har kvar sin charm från den tiden. Jag tänker då att vi borde göra badrummet i mer funkisstil. Jag har för enkelhetens skull kollat lite på Ikea efter saker som kan passa, och det kommer typ kosta noll och ingenting. Men vi kommer ändå få ett badrum med helt annan känsla och karaktär.

 

Svart-vit-rutigt golv ska det vara förstås, och nu är det så fiffigt så det finns såna som färdig plastmatta på Bauhaus. Det blir den dyraste kostnaden av allt tror jag, haha. Om vi inte väljer att kakla en bit upp på väggen också som jag är sugen på att göra. Men det kan man göra senare. Och då kan vi om vi vill anlita någon som gör det. Så blir det kanske 😉 Men väggarna har vi tänkt att måla med våtrumsfärg. Då hela hallen uppe och nere tidigare har varit ljust mintgrön så tänker jag att vi använder den färgen i badrummet. Vi tror det kan bli bra 😊

 

Nu är jag lite sugen på att sätta igång faktiskt. Det kommer att bli så snyggt… Förhoppningsvis😍

 

En bild på hur det ser ut nu

image

Och här lite detaljer på hur jagvill ha det😊

image image image image image image

Sen blir det förstås andra detaljer som passar in med det mintgröna. Badrumsmattan kanske vi skippar för man vill ju inte dölja det fina rutiga golvet.
Kommentera


4 × fyra =