Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Grodor och blågräs

Förra lördagen firade vi tjejkusinen som fyllde nio år. Vi köpte två pysselböcker och lite mekano. Det var en mysig dag.

 

På söndagen åkte vi en sväng till Marieberg köpcentrum och kollade lite, annars tog vi det bara lugnt hemma… som sig bör en söndag. Jag brukar i alla fall behöva förbereda mig mentalt för en ny arbetsvecka.

 

Den här veckan har jag varit tre dagar på en annan skola igen. Efter sammanlagt sex dagar där så känns det nästan som att man jobbar där. Det blir ju att man hjälper till med de andra eleverna, stöttar dem i det de ska göra, pratar och tecknar för fullt. Man vill ju ha något att göra när man ändå är på plats, annars skulle det ha blivit skittråkigt. Dessutom tog ju eleverna kontakt på olika vis så jag småpratade med dem på rasterna, skojade med dem, ställde frågor, fick kramar och gjorde high five. Det var verkligen ett skönt gäng och jag kommer att sakna dem… lite. Man märker i alla fall att man jobbat både med grundsär, gysär och träning för man finner sig liksom direkt i arbetssätt, förhållningssätt till elever och tecknandet. Och man reagerar inte på någonting som andra kanske skulle se som något utöver det vanliga. Det underlättar väldigt mycket förstås när man slängs in i en ny verksamhet bara så där.

 

I onsdags kändes dagen rätt intensiv. Först var jag iväg till den andra skolan, tillsammans åkte vi sedan till en annan skola och kollade på en otroligt bra musikal om drömmar som gysär hade gjort, sedan tillbaka till första skolan, tillbaka till mitt jobb och där visa runt eventuellt kommande föräldrar och svara på frågor som man har som nyblivna föräldrar inom särskolan, hämta Loke, titta på jättestora grodor som fanns bakom jobbet, handla, laga mat i ugn som klarade sig själ), slänga in en tvätt och duscha Loke medan maten stod i ugnen, vidare till 2 1/2 timmar med kören efter maten. Jag somnade rätt tvärt efter hemkomsten strax efter nio kan jag säga. Jag tog lite te och smörgås för att kunna hålla mig vaken LITE till så att jag kunde titta på ett avsnitt av ”Paradise”. Jag såg färdigt ”Downton Abbey” för ca tre veckor sedan och jag saknar fortfarande den serien så jag har börjat se om den vid sidan om ” Paradise”. 😉

 

I torsdags och fredags var jag tillbaka på mitt jobb och jag kände mig helt förvirrad efter att inte ha varit där på två veckor. Men man kom in i det undan för undan. Både på promenadtiden på torsdagen och på no-lektionen på fredagen så tog jag med mitt gäng till de stora grodorna bakom skolan. Eleverna tyckte att det var jättespännande. Jag var till med där och tittade en extra gång efter lunch tillsammans med en elev. Det var kul.

 

Igår efter jobbet ville Loke titta på grodorna igen så vi gick till mitt jobb. Och där mötte vi genast syster yster och kidsen. Vi blev kvar lääänge med galningarna, haha. Jag och syster yster pratade om allt möjligt, och kidsen hade så roligt så vi lät dem hållas… inom rimliga gränser. När jag och Loke skulle gå så visade det sig att Loke hade grodägg i hela ändan. Kladdigt värre. Det blev byxbyte hemma sen kan jag säga 😉

 

Idag efter lunchen så lämnade Jimmy och Loke av mig i stan och sedan åkte grabbarna vidare till tivolit som var vid Nobellhallen. Själv gick jag till Kulturskolan och repade med Jankas Blågräs i fyra timmar. De var så otroligt bra. Och det gick bra trots att de idag saknade en bandmedlem. Han hade haft ärenden i Stockholm igår och hamnat mitt i det kaoset som var där, så han hade inte kommit hem till Karlstad förrän tidigt imorse. Men han ska vara med imorgon och köra. Nu tycker jag att vi alla kan våra låtar riktigt bra. Jag ska kolla lite grann på en vers i en av låtarna annars kan jag allt utantill. Jag har inte ens behövt anstränga mig den här gången. Texterna satte sig direkt. Nu är det bara att komma ihåg hur många gånger man ska upprepa varje vers och refräng, när det är halva verser och när det är ny refreängtext, etc. Men jag tror jag har det i huvudet också. Jag kan liksom göra en mental bild av det. Vi kommer även sjunga Pärleporten på slutet för att få med publiken, men den kan jag dock INTE utantill, haha. Så den texten är den enda jag kommer att ta med mig imorgon 😉

 

Nu har Loke och jag påsklov. Jag skulle ha jobbat två dagar på fritids men tog ut dem i semester istället, så vi är lediga i nio dagar. Underbart! Och nu har värme och blommor äntligen kommit så det känns inte dumt alls. Promenad runt bullerdalen och en tripp till bibblan känns en liten plan i alla fall 😉

Ett litet smakprov på det vi kommer att sjunga imorgon :-)

thumbnail_6tag_010417-185039 thumbnail_6tag_010417-080107thumbnail_6tag_060417-142742thumbnail_6tag_060417-195345thumbnail_6tag_070417-180619Vapendragaren och hennes dotter kom förbi med den här jättefina blomgruppen i torsdags som tack för dopbilderna :-)

thumbnail_6tag_080417-055603thumbnail_6tag_080417-171259thumbnail_WP_20170401_001Jag fick för mig att måla lite i lördags. Var hur länge sedan som helst. Det blev väl sådär förstås, men men

thumbnail_WP_20170408_003Det finns väldigt vackra element på kulturskolan.

thumbnail_WP_20170408_007Flaggor på halv stång. Eiffeltornet släcktes. Hela världen verkar engagerad i Sverige just nu. Det är förstås jättehemskt det som hände igår. Vidrigt! MEN, visades samma empati och medmänsklighet över gasattacken som skedde i Syrien? Här dog fyra (?). Hur många dog i Syrien den dagen? Det är hemskt att världen väljer sida på det där sättet. Varför är det inte lika viktigt att visa sitt stöd för ALLA människor som drabbas av tragedier? Det känns som ett snedvridet perspektiv. Media bestämmer vilken sida vi ska stå på… Det är inte konstigt att världen är så antimuslimskt…

 
Kommentera


3 × = arton