Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hemmafisare

Sedan vi kom hem från Sälen så har det inte blivit många handtag gjorda. Jag har varit helt omotiverad till att måla. Kanske det det är vädret som varje dag hotat med regn och sedan blivit fint framåt eftermiddagen. Jag vet inte. Men jag tänker bli färdig innan semestern är slut i alla fall, det lovar jag.

 

Loke har lekt mycket med sin killkusin under veckan. Nästan varje dag, hihi. Mysigt tycker jag att de har så roligt tillsammans fast de ändå har lite skilda intressen.

 

I måndags tog vi en liten tur till Jysk och Rusta och kollade på en ny stol till Jimmys skrivbord. Den han har är asful, rejält sönderklöst och går sönder i delar minst en gång i veckan. Tyvärr fann inte Jimmy någon stol som kändes bra så den fula stolen står kvar och hånar oss övriga i vardagsrummet.

 

I tisdags åkte vi till Ikea och köpte ett litet skrivbord med en stol till. Jag såg någon för ett tag sedan som hade ett skrivbord just i ett litet garderobsutrymme och det såg så himla mysigt ut. Jag började kolla och fundera på om samma möjlighet fanns hos mig, och det gjorde det. Alla grejer fanns dessutom i Örebro. annars brukar jag ha sån tur att det bara finns i Karlstad.

 

Efter Ikea-turen ville Loke till kusinen och leka, vilket passade bra för då kunde jag och Jimmy sätta ihop möblerna i lugn och ro. Sedan satt jag där i  in lilla krypta och bara njöt, och försökte vänja mig vid mitt nya möblemang. Det tog ett par timmar men sedan tyckte jag att det faktiskt såg mysigt ut och inte övermöblerat.

 

I onsdags hade vi båda kusinerna här för båda ville hit och leka. Det var en jättebra dag. En stund lekte jag med Loke när han blev utan syssla, och sedan lekte jag med killkusinen när han var utan syssla. När de blev hämtade så satt vi alla på runda mattan och grejade med lego. Det var en mysig dag. Kidsen var tydligen överens om den saken för kusinerna ville hit dagen därpå igen. Gulligt :-) De hade då sina föräldrar med sig så vi satt i köket och pratade… och åt upp resterna av en ojämn sockerkaka.

 

Igår tog vi en tur ut till skogen för att kolla efter svamp. Jag vet inte när jag gjorde det i privat regi senast… minst tio år sedan skulle jag tro. Vi åkte till Ölsdalen, och det kom världens störtskur på väg dig men det gav upp innan vi klivit ur bilen så det var ingen fara alls. Vi ställde bilen vid Edlundplatsen och gick sedan in i skogen. Det var dåligt med svamp över huvud taget men så har det varit ganska torrt ute. Det har varit jättemulet typ varenda dag i två veckor men det har knappt kommit något regn ändå.

 

Vi fick en lagom lång skogspromenad istället som bjöd på en vacker tjärn mitt i skogen, massor av smågrodor, spännande ”grottor” och mysiga rastplatser. När vi kom tillbaka till ruta ett så satte vi oss bakom stugan på Edlundplatsen för där finns en bänk. Sedan satt vi där i solen och mös. Inte dumt alls.

 

På vägen hem stannade vi till vid Rusta och köpte fredagsgott till oss alla tre.

 

På kvällen skulle jag på räkfrossa inne i stan med syster yster och systerdottern så jag gick till bussen. Jag glömde mobilen hemma och visste inte vad klockan var, men tyckte inte att jag hade suttit där särskilt länge. Plötsligt kom syster yster med gänget och hämtade upp mig med bilen. Syster yster hade kollat fel i busstidtabellen så den bussen vi hade tänkt ta gick inte just nu, hon ringde mig men min mobil låg ju kvar hemma. Och hon ringde Jimmy men han svarade inte för han trodde det var tele 2 😀 Nåja, vi kom fram till vår räkfrossa trots allt och tryckte i oss räkor för fulla muggar. Jag hade kollat rätt i busstidtabellen så hemresan gick smidigt 😛

 

Idag har vi varit hemma hela dagen och bara gjort inget… IGEN. Vi byggde lego på förmiddagen. Vi letade efter bitar för att återuppbygga sånt som plockats isär för länge sen. Det var lego över hela vår runda matta, haha. Killkusinen var sedan här en stund efter lunch och lekte.

 

Det blir inte mycket gjort här just nu, men vi har lugna och sköna sommardagar i alla fall 😉

DSC_0461IMG_20170725_142555_205DSC_0462IMG_20170727_200858_242DSC_0474DSC_0476DSC_0480IMG_20170728_122645_825IMG_20170724_160346_423
Kommentera


− fyra = 1