Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Höstlov

Den 28:e åkte vi till Karlstad och kollade på Halloween-paraden. Det var nog mest jag som ville dit, hihi. Men väl där tyckte förstås Loke att det var kul också. Nog Jimmy lite grann också 😉

 

Vi kollade sedan runt lite i olika affärer, åt på Burger King, och åkte sedan hem när vi kände oss nöjda.

 

Förra söndagen minns jag inte vad vi gjorde. Jo, vi plockade in allt från trädgården – studsmatta, utemöbler och annat smått och gott. Vi plockade iordning i garaget så att vi skulle få plats med allt. Det var härligt att vara ute i trädgården och greja tillsammans.  På kvällen kollade vi på Jumanji och Loke tyckte att den var jättebra :-)

 

Den här veckan har vi höstlov. I måndags var det planeringsdag på stacken, och vi hade inget särskilt på jobbet, så jag var hemma med Loke. Det var jättehärligt väder så vi bestämde oss för att gå runt Bullerdalen. Det var verkligen inte dumt alls. På vägen dit stampades varenda ispöl sönder, hihi. Det tog nog en halvtimme bara att komma fram till Bullerdalen… som är 1 km bort 😉

 

När vi kom tillbaka så gick vi direkt till Coop och införskaffade lite lunch. En mysig dag.

 

I tisdags jobbade jag. Vi hade ett möte först med vår chef på särskolan. Blev mycket prat om annat också. Det är hopplöst för vår chef att hålla i ett strukturerat möte, haha. Sedan satt jag och Fröken H och planerade de närmsta veckorna på bilden. Vi ska göra ett större projekt med kidsen där de ska få jobba med Fernando Botero. De ska göra lerfigurer som mynnar ut i en liten konstutställning. Det ska bli kul :-)

 

I onsdags hade jag och Loke en stor pysseldag. Vi gjorde en robot utav kartonger, toarullar och färg, grävde fram mumier från små lerblock, och byggde lego. Hela förmiddagen räddad med andra ord. På eftermiddagen var jag väldigt trött och orkade inte så mycket.

 

I torsdags gjorde vi inget särskilt. Jag var nog mest tråkig hela den dagen tror jag. Jag hade inte så mycket energi.

 

I går hade vi lite av varje för oss. Vi spelade spel, jag dammsög huset, vi läste bajsboken, åkte in till stan, åt på max, lånade nya böcker på Lokes bibliotekskort för första gången. Loke var dock inte så intresserad av att engagera sig i det för han träffade en av sina bästa vänner som är ett år yngre och därför går på förskolan fortfarande. De lekte nog i en halvtimme. Själv satt jag och pratade med storasyster under tiden. Hon är så himla go och gullig. Lugn, snäll och verkligen en storasyster. Hon går i fyran så hon och jag träffas på skolan ibland. Hon berättade om den gången för några veckor sedan då jag och en kollega fysiskt fått ta ut en grabb från matsalen för att han gick bärsärk i matsalen och skrämde henne och hennes kompis bara för att han tyckte att det var roligt. Att jobba i skolan är spännande nästan jämt 😛

 

Idag sjöng jag i kören. Vi ska sjunga fyra låtar på en högmässa i karlskoga kyrka den 19:e. Nu har jag vant mig vid att sjunga om Gud, och bryr mig inte så mycket. Jag tänker mer på att få in rätt tempo på rätt ställe, sjunga med rätt teknik, tänka på vad Solvig lärde oss i maj, och på att hela kroppen faktiskt är ett instrument. Men till våren tror jag att det i alla fall blir LITE mindre gud-sånger. körledaren har nämnt något om Laleh. Det ser jag fram emot. Det är snart dags att sjunga in julen igen, men jag tror jag får skippa det. Jag vet inte hur det kommer att funka att ta sig till söderkyrkan och hem igen, och jag vill inte vänta på buss i den delen av stan vid niotiden på kvällen. Hua!

 

På eftermiddagen så åkte vi till loppisen i Immetorp. Jag fann famnen full igen så det var ju kul, hihi. Bysten som heter Påsklilja som jag fann förra gången jag var där, fanns fortfarande kvar till min förtjusning. Jag bar så mycket förra gången så jag fick inte med mig den, men nu så. Jag fann även två små metallljusstakar i grönt och guld från typ 30-talet eller något äldre. En tasserudstake, fyra jättegamla roliga pepparkaksformar och en typ hundraårig bok som heter Karl Georgs bilfärd. Det är en barnbok på vers. Efteråt tog vi en tur runt sjön.

 

egentligen var det tänkt att vi skulle åka till kyrkogården idag och tända ljus hos pappsen och farmor och farfar, men Loke blev förkyld igår eftermiddag, och sent igår kväll vaknade han två gånger och var ledsen och hade ont i huvudet. Han har varit ganska pigg under dagen, men nu ligger han däckad i soffan och hostar som tusan och mår inte alls bra. Ljusen får utebli idag med andra ord. Och Loke som ska på barnkalas imorgon hos grabben vi träffade på bibblan. Det blir troligtvis inget av med det. Men vi väntar till imorgon så får vi se hur det går.

 

Det har i det stora hela varit ett väldigt bra höstlov. Lite konstigt och annorlunda också, men ändå bra.

_20171028_134613DSC_0861DSC_0887

DSC_0882IMG_20171101_162103_511IMG_20171028_133627_493IMG_20171028_134104_356IMG_20171028_134937_840IMG_20171028_135150_932IMG_20171028_133237_739IMG_20171030_123053_317

 

 

 
Kommentera


− ett = 2