Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hur länge parar sig grodor?

Det har varit en vecka med övervägande toppenväder. Det är hur härligt som helst. Som vi har väntat! Både i onsdags, torsdags och igår så har jag och Loke varit vid dammen bakom mitt jobb och kollat på grodorna. Nu äntligen är de vakna och har sexparty, hihi. Men jag tycker nog att det var fler grodor förra året, eller så är det bara som det känns. I vilket fall som helst så är det jättespännande att vara där och titta. vi har varit där en timme varje gång. Loke skulle nog kunna vara där ännu längre om han fick.

 

I torsdags hämtade jag Loke lite tidigare och så gick vi till grodorna. Även några från Sandvikens särskolefritids var där. Det var lite kul för det var de elever som denna vecka har gjort praktik hos oss. Loke kommer bra överens med alla och tar dem för vilka de är. Han tänker inte på ifall någon pratar annorlunda eller ser annorlunda ut.

 

En stund senare kom en elev från mitt fritids, men utan vuxen, vilket inte brukar ske. Men jag tänkte att de har koll på vart han tagit vägen och går efter och kollar. Efter en stund kom även en vuxen. Loke och eleven hade hur kul som helst i en timmes tid medan jag och den vuxne pratade om allt möjligt, och däremellan tjatade på de små, hihi. Det var som att vi var två föräldrar i lekparken med våra barn 😀

 

Vid fyratiden gick vi hem och då blåste vi såpbubblor och Loke sparkade en massa boll. Först halv sex gick vi in. Det var en riktigt härlig eftermiddag. Det märktes att Doris njöt lika mycket som vi. Hon racade förbi oss med jämna mellanrum, och sedan lade hon sig hos oss och var gosig och rullade runt.

 

Vi var vid groddammen även igår. Även några elever från mitt fritids tillsammans med två vuxna var med en stund. Det var kul. Med tanke på att en elev just fått veta att den ska få byta grupp till hösten och hamna hos mig istället, så kändes det extra bra att få umgås lite extra. Det verkar inte som att eleven har gjort någon stor sak av det hela, utan verkar acceptera förändringen. Jag tror att det kommer att bli bra :-)

 

Idag sjöng jag med kören. Loke följde med och satt och spelade. Skönt att han blivit så stor så att man kan ta med honom och låta honom roa sig själv en stund. Hade han varit pytteliten hade jag fått skita i kören. Loke verkar tycka att det är rätt kul att få vara med.

 

Efteråt gick vi hem och jag skapade en tävling. Det var otroligt mycket skräp i trädgården som blåst in från Coop, så jag sa att den som samlat mest skräp, vinner. Det hela tog max fem minuter, och sedan var det städat igen. Loke vann förstås 😉

 

Efteråt blåste vi lite såpbubblor, innan vi gick till Frasses och köpte käk. Den åt vi sedan ute på trappen för det var så varmt och skönt. Loke tog till och med av sig tröjan för att han var så varm. Själv tyckte jag att det var alldeles lagom.

 

Jag bestämde mig för att få bort resten av veden som legat ute hela vintern. Sju skottkärror blev det. Sedan krattade jag upp allt skräp på marken också. Nu ser det snyggt ut vid vedboden. Högen har stört mig lite så det var skönt att få ordning i den hörnan.

 

Men städnojan tog inte slut där, utan jag gav mig på tvättstugan som länge varit en rejäl skamfläck, haha. Jag ställde in en tom billy-hylla, vek all tvätt och lade den i hyllan så att bänkarna blev tomma, dödade spindeln som gömt sig bland mina kläder, torkade bänkar, tog bort ett par stolar som stått därinne, och gjorde ren golvet. Nu känns det mycket trevligare därinne. Satan i gatan vad jag har varit effektiv, höhö 😀

IMG_20180418_144321_067IMG_20180419_155814_207IMG_20180419_164302_231IMG_20180419_170714_726IMG_20180420_072432_246IMG_20180420_152752_799

IMG_20180421_154311_920

 

 
Kommentera


9 − = noll