Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ja så gick det med det

Igår började jag måla ena räcket på farstukvisten. Det var riktigt roligt, och på kort tid så hade jag målat utsidan två gånger, och insidan en gång. Nu behöver utsidan målas en gång och insidan två gånger, så är räcket klart. Vilken skillnad det blev att måla brädorna ner mot trappan också. Det har sett jätteslitet och trist ut tidigare, men nu ser det så otroligt fint ut.

 

Efter lunchen åkte vi en kort stund till Marieberg köpcentrum. Jimmy var en kort sväng inne i spelbutiken, och jag och Loke tog en tur genom TGR-butiken. Jag älskar den. Det finns mycket roligt, fint och knasigt därinne. Jag köpte några grejer till mitt nya klassrum och ett par saker till Loke.

 

På eftermiddagen/kvällen så tog jag och Loke en liten promenad i blåsten. Det såg hela tiden ut som att det skulle bli regn, men vi klarade oss. Fast jag hade tyckt att det var mysigt om det hade börjat regna. Jag har känt för att elda men det har varit väldigt varmt i ett par dagar så då har det liksom inte varit tal om några såna mysfaktorer på kvällskvisten, hihi.

 

Jo, på tal om renoveringen av farstukvisten… Jag har ju tidigare skrapat bort färg på ena pelaren och upptäckt att det var alldeles blött inunder. Nu har trät fått torka i flera veckor. och igår hade Jimmy träspackel i de största hålen och sprickorna. Jag visste inte ens att sånt fanns. Ja, detta är ju inget vi säger till äkta byggnadsvårdare precis för då skulle väl de fått fnatt. Inget sånt skit på gamla hus! Jag förstår hur de tänker, och vi försöker bevara så gott vi kan. Vi lagar, målar om och är försiktiga med vad vi gör. Men jag orkar inte leta efter rätt grejer hela tiden, eller renovera hur mycket som helst, för det finns MYCKET här att göra. Jag är stolt över mig själv att jag gjort det lilla jag gjort, för det lilla är i alla fall bättre än ingenting… även om jag har fel sorts färg eller blablabla. Men självklart är jag för byggnadsvård och är glad för alla de som orkar ta sig tid att verkligen göra allt efter konstens alla regler.

 

I alla fall så började jag skrapa bort färg på den andra pelaren som var jättemjuk under färgen. Det visade sig vara mycket värre än vi först trott. Först såg det ut som att det varit blött tidigare och sedan torkat. Men sedan kände jag att det mjuka fortsatte längre och längre ner i pelaren. När jag pillade bort att torrt fnöskigt trä så fanns det döda småkryp och typ hästmyror eller annat lite varstans. Vi täppte till två hål i pelaren med träplugg för ett par år sedan när vi såg att såna där fanskap kröp in i pelaren. Vi stängde väl in beståndet så att det dog därinne. Men pelaren är inte i bra skick och är typ uppäten i alla fall halvvägs in i trät. Det är bara att byta ut. Men hur gör man sånt? Jag bestämde mig för att maila en snickare här i stan och kolla med dem gällande pris etc. Jag fann några snickare och fann en som verkar passa oss bra och det vi ska göra. Nu har väl alla semester och de är säkert fullbokade i veckor eller månader fram över. Men nu har jag i alla fall tagit första steget till att få något på huset fixat så att vi vet att det blir bra. Känns skönt. Och rätt befriande faktiskt :-) Nu väntar jag bara på något svar. Under tiden så målar jag övriga delar på farstukvisten. Och kommer det ta tid att få det fixat så målar jag allt så att det är fint så länge i alla fall. Hoppas bara inte att alla räcken måste rivas sönder. Som tur är så är det inget avancerat räcke och det är inget hästjobb på det sättet. Jag har ju ingen aning om hur man gör förstås, men det har Jimmy, som tur är :-)

 

Idag har jag och Loke haft en sån där riktigt härlig dag tillsammans. Jag har fått tillbaka lite av energin som varit borta i ett par dagar, och vi har kunnat umgås utan en massa konstiga miner och konstiga röster. Det är annars extremt mycket sånt just nu. Men kanske han håller på att bli förkyld eller något, höhö.

 

Vi har idag i alla fall spelat rymdisar, bakat sockerkaka, läst och lekt i hans garderob. En skön innedag när vädret känns sådär.

DSC_0321DSC_0327DSC_0328DSC_0329DSC_0330IMG_20170702_121701_355IMG_20170702_205644_741IMG_20170703_093431_730IMG_20170703_131147_892
Kommentera


fem − 3 =