Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Jobb på två ställen

Förra helgen ville Loke till killkusinen så vi lämnade av honom där. Jag satt sedan och planerade i flera timmar. Jag tror att det blev nästan sju timmar sammanlagt den dagen. Galet egentligen, men jag tyckte det var jättekul. Jag kan få väldans lust för det då och då. Jag fick jättemycket gjort och samlade länkar, filmar, gjorde bildspel, sparade länkar till olika spel på elevspel, lade ut uppgifter i showbie, skrev frågor. Härligt att jag fick så mycket gjort.

 

I söndags ville Loke leka hos kusinen igen så han droppades av där igen. Jag och Jimmy åkte till Elgiganten och köpte ett usb-minne till dopbilderna som jag tog. Sedan var vi till intersport. Vi tog en tur runt sjön och grejade sedan lite hemma. En skön helg.

 

I måndags var jag med till Möckrlngymnasiet. Det känns ju inte så tidseffektivt att vara med där och dagen känns lång när man inte arbetar med något. Men det var intressant att få se deras verksamhet… och det var jättekul att få träffa min gamla elev, som blev jätteglad över att se mig, gav mig en stor kram och småpratade med mig (vilket han aldrig gjorde då jag var hans lärare, hihi).

 

I onsdags var jag iväg och sjöng blugrass. Det gick helt okej men det var väldigt många som nog tyckte att det var lite rörigt eller klurigt. Men bara man övar in en låt i taget så att den sitter som berget så ska det gå. Probleme är att jag inte haft den självdisciplinen att öva. Den riktiga lusten har liksom inte infunnit sig på på kvällarna. Men nu måste jag köra på så att jag lär mig ordentligt, för den nionde är det dags. Men det ska nog gå vägen.

 

I torsdags gjorde jag en väldigt bra gissning på jobbet, bara så där, haha. Mr G gäspade och en elev frågade om han var trött. Då sa jag till eleven på skämt att Mr G var trött för att han hade spelat Guild of wars kvällen före. Mr G skrattade och sa att han faktiskt hade gjort det… för första gången på fyra år!!! Jag bara sa ett spel, och visste inte ens vad det var för något, eller att jag ens kunde namnet på det. Jag undersökte med Jimmy hemma om han hade nämnt spelet någon gång, och det har han nog för han och svågern har tydligen spelat det tillsammans. Men det var skumt att jag kunde gissa så bra, hihi.

 

Igår hände något skumt här hemma också. Jimmy skulle spola vatten i badkaret uppe eftersom det luktar avlopp ibland där. Då plötsligt slogs duschen igång och sprutade ner hela badrummet. Det konstiga är att man måste trycka ner en hård knapp för att duschen ska hoppa igång. Jimmy fick lite att torka 😉

 

Jag och Loke har fått en kattkompis som vi brukar prata med på morgnarna när vi går till förskolan. Det är en stor röd hankatt som vi har döpt till Spiderpig. Han är jättemysig. Han kommer springande och gosar och säger hej, och går sedan iväg och gör sitt igen. Igår morse såg vi honom socialisera sig med två hjortar. Det var jättehäftigt att se. De stod och sniffade på varandra. Spiderpig var hur lugn som helst och var enbart nyfiken. Han busade med hjortarna, hihi. Och igår när jag hämtat Loke på förskolan så tog vi en extra promenad över sandgropen. Jimmy hade varit hemma från jobbet med sin rygg och kom och mötte oss. Han satt både med Doris och Spiderpig som sällskap. Doris hade följt med sittande på Jimmys axlar. Sicken katt vi har. De båda katterna har väldigt lika personlighet, så även om Doris var skeptisk och på sin vakt ett tag, så märkte hon ganska snabbt att Spiderpig bara var snäll och tog det försiktigt med henne. Det slutade med att vi gick hemåt med två glada katter i släptåg, och sedan umgicks Doris och Spiderpig hela kvällen. Jag tror minsann att Doris har fått en pojkvän, haha. Vad synd att Doris är kastrerad för vilka fina kattungar det skulle bli av en röd och en grå katt 😉 Närå, hade INTE velat ha kattungar. Jag minns hur jobbig lilla fröken Grå var som liten 😉

 

Idag var jag iväg till lilla kören och sjöng. Vi övar bara på två låtar just nu, och de kan jag, så just idag kändes det inte så motiverat att gå dit. Men det är alltid trevligt att träffa körledaren och de övriga i gänget. Nu är vi lika många altar som sopraner (åtta stycken) så det är kul. Vi övade jättemycket på padre nostro. Tanterna har svårt för den. Jag kan den utantill så jag kör på och så hängerna tanterna med på det jag sjunger. De frågade mig idag om jag kunde den sedan innan men jag förklarade att just nonsensord sätter sig väldigt lätt hos mig :-)

 

Jag hade velat åka till Wadköping idag och ta en fika, men vädret såg mulet och trist ut, så det känns roligare att åka dit när det faktiskt är behagligt att gå runt där och titta också. Vi åkte till Marieberg istället. Vi tog en fika, mötte syster yster med familj och bytte ett par ord med dem innan de skulle åka hem, vi köpte en gul härlig vårjacka till Loke, ett par byxor och en keps, och en sats med påskpyssel på Panduro. Sedan åkte vi hem. Jimmy droppade av mig och Loke vid kyrkans lekplats men det var inte alls skönt ute så jag och Loke stannade en liten stund och gick sedan hem igen. Men nu är det förstås soligt och fint ute. Fast säkert kyligt i alla fall 😉

thumbnail_6tag_210317-064030I tisdags rockade jag sockorna :-)

thumbnail_6tag_220317-173401thumbnail_6tag_230317-182137thumbnail_6tag_230317-182421thumbnail_6tag_240317-061127thumbnail_WP_20170323_001thumbnail_WP_20170324_006
Kommentera


9 − = ett