Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Julpynt och födelsedag

Förra fredagen bakade jag och Loke pepparkakor. Jag har tagit en deg förut och tyckt att det var lite, så i år slog vi på stort och gjorde pepparkakor på två degar. Vi fyllde en hel stor burk. Mysigt. Det är så det ska vara tycker jag.

 

 

Förra lördagen träffade jag kören en liten stund. Det var bara jag och två till som kom men det gjorde ingenting, det var mysigt att bara ses en stund. Vi sjöng lite julsånger tillsammans. Vi stod framme vid pianot eftersom vi var så få, och jag tycker faktiskt att det är roligast att stå samlade tätt så där för då hörs piano och sång som bäst. Jag och körledaren sjöng altstämman och de andra två sjöng sopran. Efteråt fikade vi tillsammans och pratade om allt möjligt, bland annat generationsfrågor. Spännande att höra allas perspektiv. Två var i 70-årsåldern, jag är snart 40 och körledaren är snart 50.

 

 

När jag kom hem åkte Jimmy iväg till en kompis i Karlstad. Jag och Loke hade en mysig kväll där vi var på hans rum och kollade på film tillsammans i soffan.

 

 

På söndagen tog jag och Loke en liten promenad ner till sjön och tillbaka. Vi hade varit inomhus i flera dagar och jag kände att vi behövde komma ut och få lite luft. Det känner jag oftast på söndagar, vet inte varför. Loke var inte så pigg på det, men vi hade ändå en mysig promenad där vi pratade om allt möjligt stort och smått, och om livet som det ser ut nu. Det var en mysig promenad, och välbehövlig.

 

 

I fredags skulle jag och Loke baka lussebullar, men allt sket sig. Men, men, jag gjorde ingen stor sak av det. Det var trevligt att baka lite och det hade jag ju fått göra i vilket fall som helst.

 

 

När Loke hade gått och lagt sig så smög jag ner med hans födelsedagspresenter och packade in dem. Vår värdelösa tejp ville inte vara med och delta med att bidra med den rätta stämningen hela vägen ut, så sista paketet fick jag på något sätt ihop helt utan tejp. Gick lättare än jag trodde, men det var varken lätt eller självklart.

 

 

Igår ropade Loke på mig strax före halv sex och undrade om han skulle få sina presenter någon gång. Jag hade vaknat en liten stund före så jag gick gärna in med presenterna. Jag sjöng och tråcklade mig in i hans trånga säng med min jättehög. Tänk att vi nu har  en sexåring här. Han tyckte själv att det var jättestort. Han var den sista i sin klass som inte hade fyllt sex år än. Han blev jätteglad för sina presenter. Han fick en gossedjurskrokodil från coop som han önskade sig mest av alla saker och som han pratat om i minst ett par månader, en massa ritsaker från farmor, en transformersgubbe, lite nabbipärlor som vi hämtade från BR, ps-spelet Knack 2, och en stor legohaj från Ninjago-filmen.

 

 

Halv sju satt vi vid köksbordet och kombinerade frukost och legobygge. Loke byggde nästan hela hajen själv. Jag var bara med och kollade så att bitarna hamnade på rätt ställe eftersom det var det andra bygget som Loke gjorde i Lego, och det var ibland svårt att se vart allt skulle sitta. Jag gjorde klart det lilla sista med fenorna och slutdetaljerna bara. Klockan tio var hajen klar så då började jag med Lokes tårta. Han ville ha en Pokemon-tårta i år, så jag färgade marsipan och gjorde Snorlax och Pickachu eftersom de är ganska lätta att göra. Sedan använde jag Lokes egna figurer som dekoration också. Det var riktigt kul och tog ingen längre stund heller. Men de där tårtorna känns bara så oaptitliga pga all marsipan och all karamellfärg, usch, haha. Själv äter jag bara innehållet så det gick bra trots allt 😛

 

 

Syster yster med familj kom klockan två och firade Loke. Av kusinerna fick han en hajbil som rör sig, låter och lyser, och en legobyggsats som kan bli till tre olika dinosaurier. Det var en lyckad dag. Loke sa efteråt att det hade varit en jättebra dag så då är jag också nöjd :-)

 

 

Idag har vi kusinerna här en stund så att deras päron kan fixa med lite julbestyr. Det blir en lugn och skön söndag hemma.

 

 

Nästa lördag ska vi körer här i stan sjunga in julen. Det blir en hektisk körvecka nu. På tisdag har vi övning från halv sju till nio, genrep på fredag från halv sju till nio, och sedan ska vi ses klockan tre på lördag för att kolla hur vi ska stå och ta oss upp på gradängerna på ett snyggt sätt, ha genrep, och sedan uppträda klockan fem och halv åtta. Ska bli jättekul men samtidigt ska det bli skönt när det är över för det blir egentligen för mycket socialt för mig. Speciellt när det är på kvällstid fredag, lördag eller efter jobbet på tisdag när det är den mest intensiva dagen på jobbet och jag slutar fem och blir hämtad klockan sex. Men har jag sagt att jag ska göra det, så ska jag göra det. Jag ska kunna allt utantill också för det stör mig så att inte kunna texter utantill. De flesta kan jag nu men har ett par psalmer kvar som alla i kyrkan ska få vara med och sjunga. Plus ett par stämmor som jag är LITE osäker på. Annars har jag koll på läget… tror jag 😛

 

 

Har annars tyckt att det har känts lite tufft på jobbet den här veckan. Det har gått jättebra, men just nu skulle det vara skönt med lite jullov. Det känns lite turbulent i skallen just nu, huset läcker in vid extraordinärt väder och det är olika vikarier i mitt klassrum varenda dag typ, och har varit hela terminen. Den här veckan har därför minnet varit påverkat. Jag har glömt både små och stora saker, typ planera och förbereda lektioner, frukt till Loke en gång, tider osv. Mest är det jobbet som blivit påverkat, fast egentligen inte för jag har ju fixat det ändå, bara på väldigt mycket kortare tid. Men men, det får vara så här ett tag. Det kommer bli lugnare till slut. Nu är det bara nio dagar kvar till ett låångt jullov och det ska bli SKÖNT. Ska nog läsa mycket tror jag. Och se på film i sängen och sedan bara somna i min underbart bekväma säng….

DSC_0946DSC_0937 IMG_20171201_171157_859IMG_20171203_115521_248IMG_20171203_115325_600DSC_0963DSC_0974IMG_20171209_105235_300
Kommentera


× tre = 18