Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lite av varje…

I fredags var det rena sommarvärmen ute, så när jag och Loke kom hem från affären så åt vi årets första glass, och sedan tog jag fram vattenslangen så Loke fick göra sitt premiärdopp. Vi hade verkligen en riktig sommardag. Loke låg sedan och mös med handduk, filt, kudde och gossedjur… innan det var dags för lite mer spring i vattenslangen. Jag fattar inte hur han fixar det eftersom det är svinkallt, men det är kanske just det som är roligt 😉

 

I lördags övade jag först med lilla kören. Jag visade sedan körledaren Super Mario-låten som Loke vill ha på dopet, och det var inga som helst problem. hon hade redan låten sparad på sin spotify för hon har en dotter som fyllde sex år och som också gillade Super Mario. Körledarenm var väldigt glad över att vi inte hade valt de där supervanliga doppsalmerna också som alla andra jämt väljer. Jag sa att ”Du vet väl om att du är värdefull”, är en låt som jag verkligen hatar och jag tycker den är så satans smörig och överpretensiös. Jag har en väldigt tydlig bild av vilka sorts människor det är som väljer den, men de generaliseringarna tänker jag inte ta här, haha. Istället ska vi ha ”Lilla liv” och ”Med vår glädje över livets under”. Jag tyckte melodierna var jättefina och så är texterna helt okej också. Jag har lyssnat in mig på melodierna och den sistnämnda är så kort och enkel text till så den kan jag utantill. Nu är det inte långt kvar :-)

 

Efter körövningen så målade jag på balkongen. Jag fastnade med armen i räcket och höll på att bli kvar där i evig tid, men till slut lyckades jag frigöra mig med härliga svidsår och blåmärken lite varstans som bedrift 😉

 

Räcket blir i alla fall jättefint, och nu är jag supertaggad att fortsätta så jag hoppas att det blir bra väder på lördag igen. Då ska jag måla andra gången på långsidan, och sedan är det bara en kortsida kvar. Jag längtar efter att få börja där nere nu :-)

 

I söndags sjöng jag med min och en annan kör på en högmässa. Det var många konfirmander där den dagen så helt ensamma var vi inte. Jag kände igen ett par av eleverna, och nu tänker de säkert att jag inte bara jobbar på särskola, utan att jag även är extremt religiös. Jag kan säga så här, att de där högmässorna är lite utav en plåga att sitta med på om man inte verkligen brinner för det som sägs. Det är molnpelare och eldpelare hit och dit, monotona sjungna fraser om Guds frälsning där församlingen sedan ska svara med en lika monoton fras. Jättekonstiga saker har man för sig i kyrkor måste jag säga, haha. Men jag ser det mer som ett sätt att få en inblick i min kulturhistoria. Sånt där mystiskt har ju folk hållit på med jämt, så det är lite intressant att se det med egna ögon och förstå lite mer i ett historiskt perspektiv.

 

Det blev inget mer målat i söndags för det var inte alls något behagligt väder. Dessutom lade min mobil av med att bete sig funktionsdugligt. Den plockade fram kameran vad jag än gjorde, och sedan tog den en bild lite hur den tyckte själv. Jag fick många spännande bilder som var likadana, och som knappt gick att ta bort. jag fick helt enkelt fixa en ny mobil. Jag köpte typ den billigaste för inte ger jag 8000 kr för en mobil. Det är galet! 5000 är också för mycket tycker jag, men det är nästan så de flesta kostar. Men jag fann en betydligt billigare som tur var och hittills är jag mer än nöjd med den :-)

 

Den här veckan har jag varit rejält trött efter jobbet. Jag har två praktikelever på besök så jag har varit med mycket i Fröken L klassrum, och då jag inte alls har koll på hennes schema, eller hur hon jobbar därinne så är det nästan som att vara på en ny arbetsplats. Man tar in en massa nya intryck. Men idag var jag med min grupp då det annars hade varit för lite folk. Jag har haft Hemkunskap med en elev idag och det gick jättebra, men det är inte mitt favoritämne precis. Det var det inte när jag själv gick i skolan heller. Men hemma stör det mig inte alls att laga mat för då kan jag bestämma själv och göra på mitt sätt.

 

Lite turbulent blev det idag eftermiddag så vi ställde in läslyftet på eftermiddagen. Vi kände att vi var tvungna att ta tag i andra saker. Det kommer nog bli bra. Vi har i eftermiddag i alla fall sett något som är med och orsakar turbulensen, och det kan vi reda ut på ett bra sätt.

 

Loke har idag sprungit ett lopp med förskolan. De sprang två varv runt förskolan giraffen som ligger i Österledskyrkan. Loke var jättenöjd när jag hämtade honom, och han hade fått medalj som han stolt hade runt halsen. Han sa att killkusinen också varit på plats. kusinerna hade tydligen sammanstrålat med sina förskolor förra veckan också när de var i Lunedet och besökte kyrkan och sedan lekte lite. Loke berättade att de hade lekt med varandra. Kul tycker jag. Jag gissar att dessa två sammankomster är ett sätt för barnen att få ett ansikte på varandra innan de börjar i samma förskoleklass och så 😉

thumbnail_6tag_050517-144340Vår kattkompis som vi kallar för Spiderpig. Som ni förstår så är han smått oemotståndlig 😀

thumbnail_6tag_050517-155800thumbnail_6tag_060517-161602Ser ni skillnaden på det vita och det gråa? 😉

thumbnail_IMG_20170507_153406_068thumbnail_IMG_20170507_160448_509thumbnail_WP_20170505_001thumbnail_WP_20170505_004thumbnail_FB_IMG_1494434483786Måste få skryta lite över min kusin. I 1 1/2 år har han slitit med köket i sitt 1800-talshus, och nu är köket färdigt… eller näst intill vad det ser ut. Han har gjort allt själv… förutom spiskåpan som en annan kusin gjort som är plåtslagare. Han bröt upp golvet och plockade ut X antal stora stenar, som var så många så han fick till en stenmur på framsidan. Och han har övat på marmorering och sedan målat väggpanel. Ja, jag är i alla fall VÄLDIGT imponerad. Han skulle minsann aldrig fastna i något balkongräcke, haha 😀

 

 

 
Kommentera


× 5 = trettio