Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lite perspektiv tack!

Härom dagen fick jag protester för att jag inte bara tänker på vad som hänt här i Sverige, utan för att jag även skickade en tanke till det som hände i Syrien i tisdags. Att Paris så tydligt bekänner färg genom att släcka Eiffeltornet för Stockholm men inte för Syrien där det dog hundratals människor, de flesta barn, det tycker jag är riktigt vidrigt. Världen har valt sida. Världen har bekänt färg, och det är inte okej på något sätt.

 

Man kan välja att tolka min åsikt som att det i Stockholm väl inte var så farligt, men självklart är det inte så jag resonerar. Det var fruktansvärt! Framför allt läskigt. Två terrordåd har nu skett i Stockholm, som tur var av terrorister som uppenbarligen inte övat tillräckligt länge, och därför misslyckats brutalt. Men det har ändå visat på att kriget i Syrien sprider sig mer och mer till andra länder. Extremister har återigen gjort ett  statement. Detta betyder dock inte att de flesta muslimer tycker att det är okej med terrorattacker. De är människor precis som vi, och vill ha fred. Extremisterna är en liten klick i världen. För en del är det svårt att se förbi det och inse att det faktiskt är väldigt många oskyldiga som drabbas. Självklart tänker jag på dem.

 

Jag får höra att vi i Sverige måste få vara själviska just nu, vi måste ta hand om varandra, vi måste värna om det svenska folket, vi måste värna om vårt land, vi måste öppna ögonen och se vad det är som sker i vårt avlånga land, muslimer kommer hit med krig och osunda värderingar, muslimer kastar gatsten mot kvinnor och skriker hora efter dem för att de bor ensamma och har druckit vin på sin altan, de ska respektera våra värderingar och våra lagar, jag lever i en rosa bubbla där världen är perfekt, jag måste vakna som andra har gjort, folk har tröttnat, man kan inte sörja alla och om man skulle sörja det som sker i Syrien så skulle man inte få göra annat för det dör ju folk i attacker där varje dag.

 

Det finns bara en sorts människor som har behovet av att uttrycka sig på det här viset. De röstar på sd, kallar sig patrioter, och blir asförbannade och kränkta om man pekar ut dem som rasister. Frågan är då bara, om det inte är rasistiskt att säga att folk kommer hit med krig och och osunda värderingar, eller att benämna andra med väldigt fula ord som påtalar vilken religion de har. Jag säger det igen, det handlar inte om att man nu för tiden inte får ha en åsikt i Sverige, det handlar om att det finns människor som har glömt vad ordet rasist betyder.

 

Och varför bli arg över att det finns människor som faktiskt inte vill vara själviska? Jag tycker inte att det är okej att bara tänka på sig själv. Och visar det verkligen på sunda värderingar? Är det såna värderingar vi borde ha i Sverige? I så fall har ju extremisterna och dessa människor i Sverige något gemensamt. Att skita i andra och kallblodigt bara tänka på sig själva.

 

Och varför bli så arg över att bli kallad rasist? En icke-rasist skulle aldrig komma på tanken att uttrycka sig på det viset om andra människor. Det sker inte! Icke-rasister tycker inte det är okej. Det är oacceptabelt. Röstar man på sd så är man rasist, punkt slut!  Varför inte stå för vem man är? Man kan inte stå och häva ur sig en massa synpunkter och sedan bli arg över att man klumpas ihop med andra som resonerar precis likadant!

 

Och försök resonera med en människa som står för såna här åsikter. Hur mycket du än försöker prata om de oskyldigt drabbade människorna i Syrien, så kommer de här människorna ändå ta dig tillbaka hit till Sverige och prata om  de som missköter sig, våldtar, kastar gatsten på andra, och ropar hora till passerande tjejer. Sånt gör ju aldrig svenskar, eller hur? Det är tydligen dem i alla fall som jag säger är oskyldigt drabbade, eller hur ska jag tolka det hela? Ja för dem försvarar jag ju verkligen. Ni förstår, jag tycker synd om de som kastar gatsten på andra, fast det visste ni väl redan? Och fulla svenskar vet ni, de beter sig aldrig illa mot andra, det är det bara muslimer som gör, fast det där var ju inte heller någon nyhet, eller hur?

 

Om man sedan frågar varför svenskar skulle vara så mycket bättre än andra, så får man inga vidare argument. Inga alls faktiskt.

 

Om man försöker förklara varför sd är ett rasistiskt parti, så får man inga argument för det heller, mer än att de har rätt att tycka vad de vill på sin fritid, även i sociala medier. Rasistiska åsikter på sin fritid är tydligen inte av betydelse på arbetstid. Spännande! Innebär det alltså att människor får bete sig hur som helst… På sin fritid. Hörde ni pedofiler! BARA på fritiden! Fast detta gäller ju inte alla förstås. Muslimer får ju inte kasta gatsten på sin fritid, eller planera terrordåd på sin fritid. Eller tänka rasistiska tankar på sin fritid. Eller hata västerlänningar på sin fritid. Eller hata kristna på sin fritid. Och vet ni varför? För vi är faktiskt en demokrati. Här tar vi hand om varandra.

 

Ja, här tar vi verkligen hand om varandra. När våra föräldrar blir gamla så slänger vi in dem på ett hem där de mest blir liggande för vårdbiträdena hinner inte ta hand om dem, och vi hälsar inte på så ofta för vi har ju egna liv nu. Muslimer tar hand om sina gamla tills de dör. De slängs inte in i någon vårdinrättning med en massa ekonomiska indragningar.

 

Sedan att vår demokrati består av ett gäng rasister, det hör inte hit. Alla pekas ju ut som rasister nu för tiden vet ni. Man blir ju så trött på det. Hm, annars kan det ju vara som så att det faktiskt finns jävligt många rasister i Sverige just nu. Kulturrasister. Har den tanken någonsin slagit er? Men oj, förlåt, jag tänkte inte på att ni faktiskt har muslimska vänner, så rasister är ni ju verkligen inte. Nä, och de som har husdjur är aldrig djurplågare. Och de som har fruar är aldrig hustrumisshandlare. Och de som har barn utsätter aldrig dem för sexuella övergrepp. Förlåt hur tänkte jag nu?

 

Respektera våra lagar var det ja. Vi har även en lag här i Sverige som handlar om hets mot folkgrupp. Behöver inte även den lagen respekteras? Oj, nu tänkte jag fel igen. VI, SVENSKAR, får ju tycka vad vi vill, på vår fritid, även i sociala medier. Förlåt, jag glömde bort.

 

Blir bara mörkrädd när jag tänker på hur världen ser ut. Något jag har gemensamt med sd… Rädsla för mörker.

image

 
Kommentera


× sex = 36