Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Long time no see

Nu var det allt längesedan jag skrev. Har jag haft fullt upp? Näe. Har jag varit sjuk? Näe. Det har helt enkelt bara inte blivit av.

 

För ett par veckor sedan så var Loke hemma hos en kompis och lekte för första gången. Ja, en kompis som han inte är nära släkt med alltså, haha. Vi blev bjudna på kaffe och stannade ett tag och pratade. Det är en trevlig pappa, och de bor i ett mysigt hus från 70-talet. Kan ni tänka er att JAG säger att ett 70-talshus är mysigt? Men detta hade faktiskt en trevlig planlösning, och rummen var små men funktionella. Hade nog själv kunnat trivas i ett sånt hus… om jag var tvungen 😉

 

På söndagen åkte vi till Örebro och köpte i princip alla kläder som Loke behöver inför vintern. Nu saknas bara vinterskor, en rånarhuva och fodrade regnkläder. Sedan är han fit for fight :-)

 

Förra lördagen sjöng jag med kören på eftermiddagen. Vi var i Söderkyrkan. på väg till kyrkan träffade jag också Mr G som jag undervisade på folkhögskolan när vi nyss hade flyttat hit. Jag har inte sett honom sedan dess, så det var riktigt roligt. Det var han som fick syn på mig och tutade på mig, haha. Vi pratade ganska länge. Han sa att det är först nu när han har gift sig, fått barn, och haft ett bra jobb sedan ett år tillbaka, som han har landat ordentligt och känner att han nog trivs här i Sverige, och i Karlskoga. Kändes bra att träffa honom. Det märktes att han var glad nu. Det var han inte för tre år sedan. Han tyckte vi skulle komma hem på kaffe någon gång och det vore förstås jättetrevligt :-)

 

När jag var tillbaka från kören så stötte vi på syster yster. Det visade sig att hon hade bestämt sig för att hälsa på oss en sväng, och så var vi inte hemma. Och då hörde hon bekanta röster på coop istället. Vi köpte fika och så följde hon med hem och pratade en massa strunt med sin lilla syster. Mycket gemytligt .-)

 

Idag har jag sjungit med kören. Och på vägen dit fick jag världens snilleblixt. De har en minibuss, vilket vi har ett stort behov av på jobbet. Kanske vi kan låna kyrkans. Tror min körledare har en hel del mandat också just nu. Jag tror i alla fall att chanserna är ganska stora att de säger ja. Då kan träningsgänget åka till Möckeln och dansa, och då kan våra andra kids åka till badhuset varje vecka istället för varannan. Just nu får tjejerna åka en gång i månaden, och killarna en gång i månaden. Det kostar för mycket att hyra buss varje vecka säger kommunen. Och ja det kostar mycket, men hur mycket är det värt att våra elever lär sig simma? Nåja, har vi tur har jag idag funnit lösningen på vårt problem, Vi får hålla tummarna.

 

Efter kören handlade jag lunch som man kunde äta i bilen, och sedan åkte vi till Karlstad och tittade på muséet. Vi betalade halva priset, och det kanske berodde på att vi bara hade tillträde till två fjärdedelar av byggnaderna. De byggde om överallt. Det var alltså i princip ingenting nytt att se på. Lite trist, men Loke hade ändå roligt med en massa magnetbilder.

 

Efter att vi varit på muséet så fick Loke leka lite i lekparken. Det var blöt och jävligt och han hade inte rätt kläder på sig för det så han kunde inte riktigt ge sig hän med full passion, men han verkade ändå ha skoj när han pumpade vatten och lekte med slussarna. Grävskopan var förstås superskoj också :-)

 

sedan åkte vi till Ikea. Det var rena Karlstadturnén som ni förstår. Vi fann några grejer, och även en fika, och begav oss sedan hemåt igen. Det var roligt med lite äventyr nu när vi varit på hemmaplan i flera veckor.

 

Annars har det varit en bra vecka på jobbet. Jag var superstressad i tisdags morse och var inte alls i form då. Jag skulle nämligen vara ensam i mitt klassrum från onsdag till nästa onsdag och visste inte om någon vikarie hade hittats. Men när jag kom till jobbet så fanns det vikarie och jag får ha samma vikarie hela veckan så då blev jag lugn igen. Och det har funkat toppenbra, Det har varit bra och lugna dagar. Rent utav harmoniskt. Men så är det ett väldigt bra gäng jag har också 😉

 

Hoppas nästa vecka blir lika bra :-)

IMG_20170920_155658_643DSC_0716IMG_20170925_165536_098DSC_0753IMG_20170917_183938_470DSC_0756DSC_0758IMG_20170918_091411_811 DSC_0742

DSC_0759

 

 

 

 
Kommentera


4 × = åtta