Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lugna puckar och äventyr på gång

I onsdags var jag inte alls på humör och vi alla var nog rätt energilösa lösa tror jag. Vi slappade bara hemma. Loke och Jimmy övade en kort stund på att lära Loke att cykla, med betoning på KORT stund, haha. Men nu vågade han testa i alla fall och det är ett STORT framsteg.

 

 

I torsdags målade jag en massa. Man börjar verkligen se slutet på det hela nu. Nu är det bara två strykningar kvar på takets kortsidor, och så räcket på ena kortsidan kvar, och det går fort att måla. Men vi har varken haft lust eller ork, plus att vädret har varit dåligt en dag också, så vi har inte målat sedan i lördags. Vårt mål var egentligen att vara klara innan tisdagen, men men. Man ska måla när man känner för det för annars tar det ju bara emot.

 

Jimmy grejade lite han också i torsdags. Han hjälpte mig att måla på lite kniviga ställen, och sedan tog han loss fem brädor på altanegolvet på baksidan för att kunna kolla om det kommer ner fukt i grunden. Det lossnar nämligen puts från väggen på ett ställe nere i källaren så vi vill kolla om det behövs ny skyddsplast, eller så. Nu är det bara att gräva och kolla.

 

På kvällen tog vi fram vår nya grill och grillade i all enkelhet. Det finns inte mycket som luktar godare än nytänd grill, haha. Och Loke kröp upp i mitt knä med ett litet täcke som han tycker väldigt mycket om. När vi grillat färdigt så kröp Loke upp i soffan och bäddade ner sig. Uj, vad mysigt det såg ut. Han är en riktig mysfisare vår lillprutt.

 

I fredags åkte vi till Karlstad och tittade lite på XXL. Vi fann en ryggsäck till Loke som han kan ha när han börjar i förskoleklass. Den där ryggsäcken har han dragit runt på sedan han fick den, haha. Sött. Och på den finns Tom och Jerry som han just har upptäckt och tycker om. Vi köpte ett metspö på XXL också. Vi lät det ligga kvar i bilen för man vet ju aldrig när fiskechansen dyker upp 😉

 

Efteråt handlade vi engångsgrill och lite käk och sedan drog vi vidare till Mariebergsskogen. Solen stekte och det var mycket folk där. TYvärr var alla mysiga grillar under tak upptagna, men vi fann en annan grillplats så det löste sig. Engångsgrillen funkade ju sådär, men maten blev till slut tillagad i alla fall. Loke sprang runt på lekplatsen i väntan på maten. Det känns så skönt att han är så avslappnad runt andra människor, vilket jag själv aldrig har varit. Kom andra ungar till lekparken, ja då gick jag gärna därifrån och jag gjorde det med nöje. Jag ville ändå inte vara kvar där längre. Nu för tiden är jag alltid extremt självmedveten i alla sociala situationer så det har inte direkt blivit lättare. Som tur är så märks det inte alltid på mig utan jag bubblar och pratar, men analyserar alla miner, ord, och kroppsrörelser hos mig själv och andra. Och sedan mår jag kanske sedan dåligt efteråt. Vi snackar social bakfylla deluxe, haha. Det är så gött att Loke inte har ärvt den delen av mig.

 

När vi var mätta och belåtna så ville Loke till Naturum, men jag tyckte vi kunde skippa det när det var så himla fint väder. Plus att han bara skulle tjata om att få ett gosedjur om vi gick in där. Istället gick vi upp och kollade på alla djur. En liten stund på övre lekparken blev det också innan vi åkte vidare.

 

Vi stannade till vid Jimmys jobb (Örsholmscafét) på hemvägen och köpte en glass. En skön dag som gjorde oss alla härligt mosiga efteråt.

 

I lördags tyckte Loke att vi var riktigt tråkiga på förmiddagen, haha. Vi tyckte att vi behövde måla lite så Loke fick roa sig själv den förmiddagen. Han spelade Super Mario och var därmed sur, arg, ville ha hjälp med svåra banor hela tiden och grät när det inte gick som han ville. Vi har fått ta bort spel från honom ett tag nu för det blir bara mycket tjat och många konflikter. Han har godtagit det väldigt bra tycker jag. Visst, han har ändå frågat ett par gånger om han får spela, men det har inte varit så farligt faktiskt.

 

På eftermiddagen/kvällen var vi hos syster yster och gänget och grillade. Kidsen lekte jättebra och Loke gjorde BARA två små saker som han inte fick göra, så det var en bra kväll.

 

Igår regnade det hela dagen så då kunde vi inte måla… vad synd 😛 killkusinen ville hit och Leka och det blev Loke väldigt glad över förstås. Om han fick välja så skulle han leka med sin kusin varenda dag, hihi. De lekte jättebra hela dagen, och var även ute i regnet och lekte. Själv hade jag skön dag då jag plockade och pysslade lite. Jag bäddade rent i sängen, satt i min lilla krypta och läste, och sedan bakade jag lite också. När syster yster och gänget kom för att hämta lillgrabben så stannade de kvar en stund och pratade. Mysigt.

 

Idag var jag på dåligt humör på förmiddagen. Jag har märkt att jag sysselsätter mig så glöms humöret bort lite, så jag läser kanske på natten eller så. Idag sorterade jag ut alla legogubbar, vapen och annat smått i en ny låda. Jag är lite konstig och älskar att sortera saker. Jag blev snabbt på bättre humör igen. Och Loke satt bredvid och lekte med lego och byggde ihop gubbar.

 

Jimmy har idag besiktigat min motorcykel idag eftersom hans två inte fungerar. Jimmy har lite mc-abstinens kan man säga, hihi. Han har fått veta att felet han har på sin GPZ är rätt vanligt och att de delarna inte tillverkas längre så det är bara att skrota den… Uralen måste vi ta iväg till Örebro där Uralexperterna finns, men vi har gjort andra saker så den står där den står. Men den är fin 😉

 

Min hoj fick en två på ett lyse bara eller något åt det hållet så det var ingen större fara. Nu har Jimmy något att åka på, och min hoj blir använd. Jag gör det ju inte…

 

På eftermiddagen åkte vi till legobutiken i Örebro och tittade. Vi köpte lite grann som jag sedan byggde ihop när vi kom hem. Loke ville bara sätta ihop gubbarna, haha. Och jag älskar att bygga lego så jag var sysselsatt en bra stund 😉

 

Sedan har jag städat undan lite, och vi har packat kläder, leksaker, och lite spel utifall det blir regniga dagar. Vi ska nämligen till Sälen tidigt imorgon bitti. Svärmor har fixat en stuga åt oss så vi ska bo där ända till fredag. Det ska bli så kul. Det känns som ett alldeles lagom äventyr. Och gulliga svärmor fixar sängkläder så det behöver vi inte ta med oss. Grejer till matlagning finns där redan etc. Och vi har fått många förslag på vad vi kan hitta på, tex en tur till Trysil kan bli aktuell. Hoppas det. Kan bli kul :-) Loke ser jättemycket fram emot att få sova i stuga, men framför allt över att få träffa farmor :-)

DSC_0406Loke spanar på getter

IMG_20170714_190528_920IMG_20170715_131903_418Doris var med när vi målade. Det var ett under att jag inte råkade droppa färg på henne när hon låg precis under när jag målade, hihi.

IMG_20170717_132000_641IMG_20170713_132319_706Här ser ni lite före och efter. Det blir så fint så 😉

 
Kommentera


+ 5 = nio