Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lugnt och skön

Ännu en vecka till handlingarna. Det har varit en bra vecka och jag har mått bra, och njuter så länge det håller i sig. Jag fick ett samtal från Feel good i måndags och vi pratade om klagomålen jag hade. Tyvärr finns det inget mer att göra för att hjälpa mig, vilket verkar konstigt. ”Jag tycks ju ha funnit många egna strategier”. Ja, jo det har jag i och för sig, men vissa känslor tar ner mig fullständigt och är fullständigt vidriga, men de går kanske inte att få bort helt, utan är bara att leva med. Jag fick tipset att jag kan höra av mig till vårdcentralen och få mer hjälp genom dem, och hon gav mig namnet på två personer i Örebro och jag låtsades skriva ner namn och nummer. Jag har bestämt mig för att skita i att kolla detta vidare. Det verkar som att bara för att andra inte håller med mig om vad jag misstänker, ja då är allt bra. Men jag mår ju fortfarande som jag gör. Problemen kvarstår. Jaja, det får vara. Jag vet hur jag fungerar och det är huvudsaken. Dessutom är jag nog en svår person i såna här situationer för det som de föreslår föredrar jag att undvika i den mån det går.

 

Vi har kollat på två avsnitt av Sexbyrån med mitt gäng den här veckan. Jättebra program verkligen. Och vilka bra frågor och diskussioner det blir efteråt. De har många bra frågor. Vi har kommit in på lite andra frågor om kropp och knopp också, men det tycker jag är helt okej eftersom vi har pratat om kroppen på olika sätt länge nu :-)

 

I torsdags åkte vi med vårat gäng till Konsthallen och kollade på utställningen ”Lekstäver och orddjur”. Ja, den utställningen som jag, Jimmy och Loke var och såg för ett par veckor sedan. Jag hade hoppats på att Göran Persson skulle vara med och prata, men tyvärr inte. Men kvinnan som vi fick istället var toppenbra hon också. berättade roliga saker om konsten och väckte en massa funderingar hos eleverna. Innan vi åkte tillbaka till skolan igen så var vi en stund på biblioteket.

 

I torsdags hade jag mitt sista utvecklingssamtal för det här läsåret. Gött. Jag hatar de där, men det går bara bättre och bättre så jag är inte riktigt lika nervös som jag varit tidigare. Alla föräldrar har varit nöjda och det är huvudsaken.

 

Denna veckan har jag fått reda på att jag mest sannolikt kommer att få den nya gruppen på särskolan som vi får till hösten. Det kommer nog åtta nya elever till hösten. Än så länge ingen som börjar på träning, så min vapendragare kommer att ha fyra elever till hösten. Jag får nog fem gissar jag. Jag får några unga damer som det är mycket konflikter omkring. Det kan bli tufft. Känner lite stress inför det. Ja inför en helt ny grupp med återigen elever som jag inte känner. på fyra läsår har jag haft tre nya grupper i så fall. Känns sådär. Hoppas jag kan få stanna i mitt nya klassrum nu ett tag och få arbeta in mig ordentligt. Tyvärr så kommer jag säkert få byta klassrum igen eftersom skolan ska byggas ut så att alla får plats. Nästa år tror jag. I så fall har jag haft fem klassrum på fem år. Mindre kul. Det är jobbigt att behöva flytta hela tiden.

 

Jag kommer inte vilja samarbeta med med andra grupper gällande planering så, för jag vill göra på mitt sätt och lägga in långa planeringar tillsammans med andra i schemat. Stämningen har dock varit väldigt mycket bättre senaste tiden och jag har mer sett alla kollegor som tillgångar den senaste tiden. Så kände jag INTE förra året kan jag säga. Kanske vi båda har hamnat lite mer på samma våglängd 😉

 

Jag har förberett mig på en ny grupp genom att kolla kursplanerna för sv, ma, eng, no, so och teknik och sedan planerat massor!!! Så fort jag får lust och ork så sitter jag och planerar för att ha så mycket som möjligt färdigt. Det känns bra, då kan jag stressa mindre till hösten. Men jag fasar för hösten. Jag hoppas inte att jag återigen kommer att må som jag gjort två år i rad. Det funkar liksom inte så bra när man är mentor med ensamt ansvar. Och jag undrar vem jag får som klassassistent. Oroar mig lite för det också. Det finns de som specifikt efterfrågar att få jobba med mig, och det är ju kul förstås och jag skulle inte känna mig ett dugg stressad i undervisningsmiljö längre, men jag vet inte. Nåja, det är bara februari än så länge.

 

I helgen har vi bara tagit det lugnt. Jag var iväg till kören. Jag var den enda som fått kläm på italenskan, haha. Vi ska sjunga Padre Nostro (Fader vår). Jag kunde låten utantill med text till, och på kvällen lärde jag mig den utantill. Det krävs inte förstås men jag såg det som en kul utmaning. Och alla ord är ju nonsensord för mig, och konstiga ramsor är min specialitet, haha. Och nu kan jag Fader vår på italenska, men inte på svenska. Lagom knäppt. Väldigt fin sång för övrigt. Den finns på spotify så bara att lyssna.

 

Vi åt på mc donalds igår, var sedan en sväng på dollar store och åkte därefter en tur runt sjön. Väl hemma ritades det massor. Loke ritar hur mycket som helst nu och det är kul. Det blir många söta gubbar. Han ritar uteslutande gubbar. Och den här veckan har gubbarna fått kläder på sig så det går framåt. Kul.

 

Idag har vi slappat hela dagen. Loke har gjort ett halsband till mig, jag fick för mig att sticka och har gjort det en massa, gjort ett bildspel som vi ska ha på jobbet eftersom det är 80-talsvecka kommande vecka. Vi ska alla lägga in bilder på oss själva från 80-talet. Kuligt, kuligt :-)

 

Jag TROR att jag är redo för en ny arbetsvecka. Känns dock som att man aldrig får lediga och sköna dagar hemma. Suck.

InstagramCapture_2a06c4c8-ba99-4c24-a247-3be01f9fc9f1 InstagramCapture_771d2ae6-bd3f-4288-8329-192af116260aInstagramCapture_56c0247b-a3d4-4930-9ea5-1babd6c29d63InstagramCapture_71a8a68d-7e45-4acf-985a-56c59369c2e6InstagramCapture_b4a0fd57-95a9-4676-a137-926c34da728dInstagramCapture_b8818555-55fc-4071-a509-8782b6077950thumbnail_WP_20170211_004thumbnail_WP_20170212_003thumbnail_WP_20170212_004thumbnail_WP_20170210_002thumbnail_WP_20170210_003thumbnail_WP_20170210_007thumbnail_WP_20170210_010

 

 
Kommentera


× 7 = femtio sex