Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Monsterdagen

Förrförra söndagen var jag och Loke på teater på bibblan. Vi kollade på ”Den ylande vargen och de tre små grisarna”. Den var riktigt bra. Det var en blandning mellan skuggteater och dockteater. Vargen berättade sin egen historia och han var inte så elak som grisarna trodde. Snarare en riktig kompis. Loke som är väldigt inne i att vara fladdermus just nu, hade full fladdermusmundering när vi var på teatern, hihi. Efteråt fixade vi ett eget bibliotekskort åt honom. Det tyckte han var kul. Han hade varit på bibblan med förskoleklassen tidigare under veckan, och tanten vid disken kom ihåg LOke, och mindes till och med vad han hette. Utmärkte han sig SÅ mycket, hihi? 😉

 

Förra lördagen firade vi Jimmys födelsedag på lördagen. Vi fikade lite, och sedan satt jag och en högst hes syster yster i köket och pratade, medan övriga spelade switch.

 

På söndagen tog vi det nog bara lugnt tror jag. Kanske killkusinen var hos oss en sväng. Jag minns inte riktigt, hihi.

 

I lördags var vi på rusta och handlade en massa halloween-grejer. Det var dags för årets monsterdag tillsammans med kusinerna. Jag funderade på om Loke ville bjuda in sina två killkompisar från förskoleklassen också, men jag kom på att det är mysigare att ha en dag bara för kusinerna :-)

 

På söndagen pyntade vi med diverse obehagliga saker runt om på nedervåningen. Loke var fladdermus förstås, och jag målade även hans ansikte lite grann. Sedan bakade jag läskiga kakor. Det blev avhuggna fingrar gjorda på mördeg, och fladdermöss gjorda av chokladbollar och nobless. Blodröd saft gjorde jag också.

 

När kidsen kom så fikade vi först lite… med benämning på lite. Sedan fick kidsen springa runt och leta efter godispåsar. I påsarna fanns även ljusstavar och halsband med en ljusstav på. Vi gick efteråt upp på övervåningen där vi hade ställt ett fullstort skelett med lysande ögon som rörde sig och lät. I munnen fanns hemmagjorda biobiljetter. Biljetterna fick man bara om man vågade lyssna på en spökhistoria. Det vågade alla tre förstås. Jag slog på en lagom lång film som ingen hade sett. Den handlade om två kompisar som jagade spöken i en gammal herrgård. Jag tror alla tyckte om den. Sedan lektes det lite innan monsterdagen tog slut. Jag tror att kidsen var nöjda. Och jag tycker ju att sånt där är ofantligt kul.

 

På jobbet har det gått bra. Jag lär känna min grupp mer och mer, och jag känner att vi har väldigt bra stämning i mitt klassrum. Vi har kul tillsammans.

 

Nu ser jag fram emot lördag då vi ska på ett litet äventyr :-)

IMG_20171019_061818_046IMG_20171022_113101_229IMG_20171022_113917_538IMG_20171019_160236_175_20171015_121411

 

 
Kommentera


två − 2 =