Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Nä jag vet inte…

Det har blivit några diskussioner sista tiden som jag inte har gillat. Propaganda slängs allt som oftast i ansiktet på mig om att invandrare gör alla brotten. De våldtar, och det är minsann de som håller på med gruppvåldtäkt. Jag antar att personer som häver ur sig sånt där skulle kunna säga alla invandrare våldtar inte, men de som våldtar är invandrare. Lite som att alla män våldtar inte, men de som våldtar är män. Och härom dagen fick jag höra det där om den där Örebropolisen springare. Jag ska helt klart bli övertygad om hur naiv jag är. Men jag vill inte bli övertygad. Vi har olika ryggsäckar med olika erfarenheter som ger oss olika sanningar. De som jobbar i fängelse ser en sak. Och jag som jobbat en kort stund på sfi, men som träffat rätt många nya människor på den tiden, ser något helt annat.

 

Visst, jag vet att det finns invandrare med väldigt taskig kvinnosyn. Men det finns en hel drös svenskfödda med blont hår och blåa ögon som också har rätt taskig kvinnosyn. Kanske mer subtilt och som vi kanske inte märker så tydligt eftersom vi är så uppvuxna med det, men jag tror inte att övergrepp egentligen är mer ovanligt bland svenska män. Jag har själv upplevt situationer där jag skulle säga är på gränsen, eller kanske lite över gränsen. Männen själva skulle dock inte se det som att de gjort något fel eller betett sig skrämmande eller upplevt som smått hotfulla.

 

Jag får höra att det för två år sedan kanske satt tio invandrare och 90 svenskar på fängelserna, men nu är det tvärtom. Okej, tänker jag. Om det ökat så de senaste två åren så antar jag att det är nyanlända som gjort brott de senaste två åren. Jag får då höra att det snarare är andra generationens invandrare. Okej, då ställer jag mig flera frågor. Varför har just deras brott ökat så FRUKTANSVÄRT markant de senaste två åren? Låter jättekonstigt. Vad är det som har förändrats för dem på så kort tid? Och om de är födda i Sverige, är de verkligen invandrare då? Hur många generationer krävs för att man ska bli svensk? Eller blir man aldrig det?

 

Jag får höra att andra generationens svenskar kommer från så segregerade delar av Sverige och att det skapar problem. Ja, att det skapar problem håller jag helt med om. MEN då tänker jag så här; då är det knappast nationaliteten som ställer till det, utan de socioekonomiska förutsättningarna. Och vad beror det på att vi har ett så segregerat samhälle? Vem har bestämt att det ska se ut så? Är det invandrarna själva? Kanske lite. Men de vill ju ha samma trygghet som alla oss andra. Bo nära människor man känner samhörighet med. Det är inte alls konstigt. Men till stor del så vill de flesta vara mitt ibland oss andra  svenskar, men blir isolerade tillsammans. Det är politiker som har hjälpt  till att göra så att det har blivit så här. Det är knappast invandrarna själva som skapat problemen från början. Vi har gett de alla förutsättningar till att klara sig sämre i vårt samhälle.

 

Man kan påstå att man inte är rasist, men om man kallar alla med ”fel” hudfärg och hårfärg för invandrare, trots att de aldrig har invandrat någonstans ifrån, och trots att de har mer med sig från den svenska kulturen än sina föräldrars,  och visar med hela kroppen och det man säger, att de är en slags människor med knappt något värde alls, ja då är man rasist. Och om man säger att man som politiker i media får häva ur sig vilka åsikter man vill på sin fritid, ja då är det något som inte stämmer. Det handlar inte om att man i Sverige inte längre får ha synpunkter utan att bli kallad för rasist, det handlar om att vissa helt har glömt bort betydelsen av ordet RASIST.

 

Är det okej för pedofiler att förgripa sig på barn, bara de inte gör det på arbetstid?

 

och om nu fängelserna är fulla utav män, varför får då även kvinnorna samma skit? De är invandrare punkt slut. Argumenten håller helt enkelt inte.

 

Nä, jag är fortfarande inte övertygad. Nu vägrar jag ta någon mer diskussion, utan säger bara jaha och fortsätter med mitt.

 

 
Kommentera


7 + sex =