Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Nytt år, nya möjligheter

Jaha, då är det 2018. Är det dags att summera? Vet inte om jag vill. Men jag kan försöka lite i alla fall. I mars fotade jag ett dop. Det var inte riktigt min grej eftersom jag kände mig väldigt obekväm med det, men det gick bra och föräldrarna blev jättenöjda med bilderna. Den 20 maj döpte vi Loke och det var nog årets höjdpunkt tror jag. Precis före sommaren blev jag fast anställd så nu kan jag äntligen känna mig säker på särskolan. Nu kan jag jobba kvar så länge jag själv önskar. I juli åkte vi till Sälen och bodde i stuga i fyra dagar. Det var en jättetrevlig resa med toppenväder. Det var en fantastisk upplevelse att åka i skidliften och kolla på utsikten. I augusti fick jag en helt ny klass att vara mentor för. Det har gått bra trots att jag saknat personal hela höstterminen. Jag slappnar av mer och mer gällande mitt gäng och lär mig vilken sida jag behöver ge av mig själv i olika situationer. Slutet av året har kanske inte varit det bästa. Flera stora svek har präglat slutet av året kan man säga, men vet att jag har vunnit mycket i allt detta. Nu tar jag en dag i taget, och är glad för varje dag som jag överlevt och faktiskt kunnat lösa saker som jag tidigare varit väldigt osäker inför. Jag vet vad jag behöver, och jag vet vad jag verkligen inte behöver. Jag har stått upp för mig själv och bitit ifrån rätt mycket kan man säga. Jag talar för två, och det kommer jag alltid att göra. Det som betyder mest av allt försvarar jag med näbbar och klor. Jag känner mig starkare än någonsin, så det känns ju i alla fall bra. En del går tillbaka till ruta noll, men jag tar små små steg framåt. En dag i taget.

 

Den 28:e var Mr R här. Han var gullig och hade med sig en liten julklapp både till mig och Loke. Vi hade ju en liten grej till honom också, som stått här nog i  två år, haha. Det var nog då vi senast sågs på ett ungefär.

 

Vi tog en tur med bilen och begav oss mot Lunedet. Det regnade gruvligt, så promenad var att inte att tänka på. Istället tog vi en lite extra tur med bilen. Loke var lite hängig från sin förkylning så han satt helt tyst hela tiden. Vi käkade på Frasses och var sedan hemma resten av dagen. Mr R busade en massa med Loke precis som vanligt, hihi. Loke tyckte det var jättekul och höll igång. Till slut var han så trött så att han somnade i mitt knä vid fyratiden, lilla plutten.

 

Den 29:e var vi i Immetorp och käkade. Det var en mysig promenad. Det var en tuff dag, men samtidigt trevligt att träffa folk som man tycker om och bryr sig om. Men vet inte hur närvarande jag egentligen var. Blev lite mycket ett tag, men det är alltid mysigt i Immetorp så det var ändå en mysig dag och kväll. Det var mörkt ute när jag och Loke gick hem och det snöade jättemycket blötsnö. Det var en lagom lång promenad hem och jag tyckte om att gå där med Loke i snöyran. Kände mig liten, men så kan det vara ibland.

 

Den 30:e gick jag med Loke till en kompis, och sedan vandrade jag vidare till syster yster och gänget. Jag åkte med dem in till stan där de hade några ärenden. Sedan åkte jag och svågern till elgiganten och hämtade min svindyra tv. Allt för att jag blivit bortskämd med Netflix. Nåja, något måste jag ha till kvällarna och nu känns de faktiskt inte alls så dumma. Men det var inte barabara att få igång en smart-tv minsann. Jag och svågern gick bet, haha. Jag fick hjälp senare på kvällen och problemet var mycket enkelt. Det var bara jag som var lite dum, som jag vanligtvis är när det gäller teknik.

 

På nyårsafton var jag och Loke hemma hela dagen. Jag tror att vi spelade zelda på Switchen. Det är riktigt kul. Vi samarbetar och hjälper varandra. Vi har kommit en bit. Och jävlars vad duktig Loke är, och han är bara sex år. Hua, det märks vilka gener han har.

 

Jag och Loke åt en massa gott på nyårskvällen och kollade på tv, men kvällen kändes oändligt lång. Vi båda tyckte kvällen var rätt trist, haha. Vi spelade ett spel vid åttatiden, men vi orkade inte spela färdigt för Loke var egentligen lite trött och bara tramsade till slut. Men vi hade fördrivit en del av kvällen iaf. 22.40 gav vi upp och då hade Loke redan sovit en stund i soffan. Han var som en zombie när jag visade honom raketerna.

 

Första dagen på året tog vi en långpromenad runt udden nere vid sjön. Det regnade hela tiden men det var hur skönt som helst ändå tyckte jag. Loke var inte så sugen till en början men blev mer och mer positiv till promenaden. Vi hittade kojor i träd, kojor under träd, och såg fin dimma över sjön. Vi skojade och skämtade. På eftermiddagen grejade vi med pärlplattan som Loke fått i present. Loke är en riktig hejare på att göra egna kreationer. Jag blir riktigt impad.

 

Den andra januari var vi bara hemma och gjorde inget särskilt. Jag pimplade echinagard för jag har varit lite småförkyld. Som tur är så har det hållit sig på lite samma nivå hela tiden så det har faktiskt gått bra.

 

Den 3 januari åkte jag och Loke på ett äventyr. Vi tog först bussen till Degerfors, och åkte sedan tåg till Stockholm. Det är en resa som jag velat göra länge, men eftersom alla inte var överens om den saken, eller några andra små eller större äventyr heller, så har det inte blivit av tidigare. Men nu så. Vi kom fram när vi skulle och trots små regnskurar ibland så var vädret ganska bra. Vi frös inte ihjäl och det var inte storm med eller utan snö.

 

Vi gick genast ner mot slottet och letade efter medeltidsmuseet. Jag har aldrig varit där förut och både jag och Loke tyckte att det lät kul. Jag var lite smånervig över att gå med Loke i Stockholm, för tänk om vi skulle tappa bort varandra där. Jag typ tvingade honom att hålla mig i handen så fort vi var ute på gatorna och gick, haha. Vi fann iaf museet ganska snabbt och det var ett riktigt bra ställe. Gratis och mycket roligt att se. Vilken förmån alla skolbarn i Stockholm har med alla tusen museum som finns där. Loke och jag var nog på plats i nästan en timme innan vi sett allt och kände oss nöjda.

 

Sedan hittade vi slottsmuseet. Det stod mellan det och museet om Gustav III. Jag hoppades att Loke skulle välja det senare men det gjorde han inte. Slottsmuseet blev det. Det kostade multum och var inte så värst, men men. Ingen kan säga att vi inte utnyttjade tiden iaf, hihi. Utanför slottet höll en massa slottsvakter på med något som vi och några andra iakttog.

 

Sedan kollade vi i gamla stan. Vi var självklart inne i Storkyrkan och kollade på S:t Göran och Draken. En riktigt häftig staty. Vi var inne i kyrkan rätt länge. Loke satt under blågranen och filosoferade lite, hihi.

 

Vi kollade på stan också, men höll oss så att vi kunde hitta tillbaka till stationen, haha. Att gå längs DRottninggatan kändes läskigt tyckte jag. Jag höll mig i ena kanten så att jag kunde slänga in Loke och  mig i en butik om det hände något liknande igen. Men alla gick där som om inget hade hänt den där fredagen i april. De hade återerövrat sin gata. Vi var inne på Åhlens, och kom sen ut där lastbilen hade kraschat. En stor konstig fläck fanns där ute och jag undrade om det var efter kvinnan som blev påkörd där…

 

Vi var inne på BR också… två gånger. Loke blev kissnödig akut HELA tiden, och jag fann ingen toa någonstans så det var bara att bege sig till stationen och uträtta behoven, men det gick bra.

 

Vårt tåg gick hem kvart över fem, och vid fyra orkade vi inte springa runt längre så vi satt på stationen och tittade på folk som passerade. Loke somnade i min famn ganska omgående och sov tills det var dags att gå ut till tåget. En smidig och rolig dag som fortlöpte helt utan några missöden. Vid åttatiden gick vi av bussen vid coop och fem minuter senare var vi hemma. Borta bra men hemma bäst 😉

 

Igår hade vi killkusinen här hela dagen. Det var skönt för Loke och han leker så himla bra. Jag gjorde lite grönsakssoppa och bröd i ugn som vi åt till lunch, och sedan lekte grabbarna vidare.

 

Trots allt så måste jag säga att det har varit ett bra jullov, även om mitt humör inte har varit på topp vissa dagar. Men det kommer att bli bättre. Bara jag får komma tillbaka till jobbet och tänka på något annat lite grann och få träffa mina kollegor igen så blir det bra. Vi börjar på måndag och då är det inga elever på plats. Härligt.

 

Tänk, före jul kände jag att jag verkligen behövde ledigt för att kunna känna allt jag kände utan att behöva gå med ett leende hela dagarna, och nu känner jag att jag vill slippa behöva känna allt hela tiden och istället få jobba lite. Men överlag så känns allt okej ändå, även om jag vissa dagar har frustrationen från hell, och frustration handskas jag inte med jättebra, och en del har förmågan att väcka extrem frustration hos mig, och går sedan triumferande därifrån. Hua. Något för mig att jobba lite med känner jag 😉

1514996812108DSC_1030IMG_20180101_121048_884(1)DSC_1056DSC_1061DSC_1068DSC_1067DSC_1065DSC_1071DSC_1076DSC_1070DSC_1075IMG_20180102_155227_664IMG_20180104_142409_044IMG_20180105_113747_740IMG_20180105_113818_446
Kommentera


nio + 4 =