Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Och snart är januari redan slut…

Tiden tickar på, och snart är januari redan slut. Har det inte gått väldigt fort?

 

Förra helgen åkte jag och Loke till stan en sväng. På en timme hann jag köpa två par jeans, och sedan lånade vi ett gäng nya böcker, och sedan fick vi med oss en hög med gratisböcker också. Rena lyckträffen.

 

Efter lunchen kom syster yster med gänget hit. De hade med sig gula tulpaner och jag fick en kram för de tyckte att jag behövde det. Inte nog med det, de kom med fika också och det är förstås aldrig fel 😛 Det var en mysig eftermiddag.

 

På söndagen tog bara jag och Loke det lugnt. Minns inte att vi gjorde något särskilt. Jag gjorde lite vanligt söndagsfix som att veckohandla och tvätta.

 

Veckan på jobbet var bra, förutom en lite småturbulent so-lektion på fredagen. Flera elever hade en jobbig dag, men så kan det vara ibland. Det händer dock sällan. Räknar dock med att det på vissa håll kommer att vara extra turbulent veckan som kommer, men det kanske inte alls blir så. Annars så trivs jag väldigt bra på jobbet… äntligen, även om organisationen på flera håll är smått åt fanders, men så är det nog på många skolor just nu tyvärr.

 

Jag har fått skotta en hel del den här veckan. Och i och med det snällt fått svara på lite könsstereotypa kommentarer. Det var inte illa menat i det här fallet så jag bemötte det på ett trevligt sätt. i annat fall hade jag INTE gjort det kan jag säga, haha.

 

Igår hade vi barnkalas här för Loke och fyra av hans kompisar. Det var Lokes första barnkalas och jag har tidigare varit jättestressad över det, men kände mig helt lugn nu när det bara var fyra som skulle komma och jag visste mycket väl vilka det var. Igen hade tid med fika, jo Loke och två till tog en snabb fika, men sedan ville de leka igen. Jag behövde inte aktivera på något sätt utan höll bara koll på att ingen pajade något, var ovarsam, blev arg eller ledsen eller liknande. Fick säga till en utav grabbarna flera gånger som ville styra hela kalaset lite grann, men han testade säkert bara vilka gränser vi hade eftersom han aldrig hade varit här förut. Två timmar gick jättefort och allt fortlöpte smidigt. Tre ungar, om än olika tre periodvis, satt och lekte med lego hela tiden, hihi. Loke uttryckte att han tyckte att det var jobbigt att ha så många kompisar hemma samtidigt så han kommer nog bjuda typ två nästa år. Jippie! Han visar mer och mer tydligt att han är lite som mig och samlar på sig energi när han är ensam. Och samtidigt är han väldigt social och klarar av det bra. Men han visar tydligt vad gött han tycker att det är att bara vara hemma och skrota i lugn och ro. Och sedan träffa någon kompis då och då. Och han gillar inte att ta plats i vilket sammanhang som helst, men fixar att göra det om han blir ombedd i skolan. Och då ser han inte ut att lida av det, så det fungerar ändå bra, vilket känns skönt.

 

Efter barnkalaset fick kusinen stanna kvar och busgrabbarna hade då ofantligt roligt med en varsin ballong. De tröttnade aldrig på den leken, haha. Till slut blandade de in även mig och kastade ballongerna på mig, och jag fångade in grabbarna och kittlade dem så att de kiknade av skratt. Kusinen lade sig frivilligt i famnen på mig för att bli kittlad, hihi. Det var en mysig kväll. Loke somnade gött sen, och jag gissar att kusinen också gjorde det 😉

 

Idag drog jag med Loke till pulkabacken efter frukosten. Han ville INTE gå ut, men tyckte förstås att det var kul när vi väl var ute. Tyvärr glömde jag påminna honom om att gå på toa innan vi gick hemifrån så efter en halvtimme så var han kissnödig. Bara att gå hem igen. Så går det…

 

När vi kom hem så gjorde vi slajm som Loke fått av kusinen på barnkalaset. Det var kul och lite äckligt, haha. Loke hade kul en längre stund med den där geggan. Den pruttade bra i burken.

 

Sedan har vi kört lite med en radiostyrd bil han fick igår, tejpat upp legotejp på bordet i hans rum och testat den. En frän grej måste jag säga, hihi. Och vi har suttit en längre stund på stora mattan och grejat med miniplusplus. En riktig pysseldag kan man säga. Det har varit en bra helg.

 

Nästa helg ska jag sjunga i lilla kören igen. Har längtat kan jag säga. Känns som en evighet sen. Så mycket har hänt sedan sist jag träffade alla. Jag har varit nere på botten och sakta vandrat uppåt igen. Jag känner mig stark trots allt och mår rätt bra trots omständigheterna. Allt fixar sig till slut, även om saker inte alltid blir som man tänkt sig.

 

Gissar på många skratt på jobbet imorgon och ser fram emot det, haha 😀

IMG_20180107_095538_492IMG_20180107_163305_757IMG_20180112_062741_133IMG_20180112_154800_821IMG_20180113_132905_278IMG_20180114_091018_586IMG_20180117_071644_805DSC_1124DSC_1129DSC_1140DSC_1143IMG_20180121_084145_586IMG_20180121_103933_207

 

 
Kommentera


tre − = 1