Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Påskledigt

I söndags uppträdde vi med Jankas blågräs i Karlskoga kyrka. Det var ett par kändisar där på plats. Syster yster och två kollegor. Jag upptäckte på sista onsdagsgenrepet att slöjdläraren var med och sjöng också. Vi blev glatt överraskade båda två. Hon hade övat med sin kör på torsdagar nämligen så vi hade inte träffats. I alla fall så gick uppträdandet väldigt bra. Folk skärper sig lite extra, och alla håller bra koll på körledarna som är övertydliga när det gäller hur vi ska sjunga. Det var otroligt roligt. Sist var det allsång med pärleporten. Jag hade ambitionen att lära mig alla verser utantill, och övade på väg in till stan, och lyckades lära mig två verser av fyra i alla fall. Inte trodde jag att jag skulle sjunga den sången som vuxen, haha 😀

 

I måndags var jag på dåligt humör och Loke var på rethumör. En underbar kombination… Men vi tog oss igenom den dagen också 😉

 

I tisdags fick Loke gå på skattjakt för hans farmor hade nämligen skickat ett paket, som jag och Jimmy sedan gömde i ett köksskåp. Det var en glad överraskning att få gå på skattjakt förstås. I paketet fanns en spindelmannendräkt, en spindelmannenmössa och ett litet plastägg med terminatorgodis och nyckelring. Ingen dum början på tisdagen.

 

Efter frukosten tog vi en långpromenad. Vi gick till Immetorp en sväng. Först kollade vi vid gamla tvättstugan om vinbärssnäckorna hade kommit fram än, men det hade de inte. Sedan gick vi vidare till loppisen men vi var en timme för tidiga så den hade inte öppnat än. Vi gick längsmed smalspåret, över den svängiga och obehagliga träbron, kollade på stenar där hyttan har legat och jag visade vart hyttgubbarnas hus hade legat. Vi fann en massa tunga stenar som glittrade vackert i solen. Sedan gick vi uppför Hyttfallsvägen för att komma till stigen som går förbi en utegård med ett gäng höns. Där stod vi en stund och tittade. Sedan gick vi över cykelspången och hem igen. Det var en mysig promenad.

 

I onsdags hade vi tänkt att åka in till stan och kolla på bibblan, men det var snöblandat regn, och mulet mest hela dagen så vädret lockade inte alls. Efteråt fick jag veta att det hade varit påskvandring inne i stan. Jag hade kollat överallt efter info om det men inte sett någon info någonstans, men när det hela var över så stod det överallt om det. PÅ alla de sidor där jag letat efter dag och tid för påskvandring. Störande minst sagt! Vi hade nog inte åkt in till stan ändå, men informationen var ju sisådär kan jag tycka.

 

Jag och Loke körde lite ansiktsmålning i onsdags istället. Vi blev så snygga så, haha. Loke blev en söt påskkyckling efter egen design. Jag försökte mig på någon sorts halv ansiktsmålning på mig själv som såg rent ut sagt förjävlig ut, haha 😀

 

Sedan var vi en längre stund inne i Lokes stora garderob och lekte. Han fick en plötslig lust att leka med gallavanter så jag gick ner i källaren och hämtade dem. Jag kollade på nätet om det gick att köpa begagnade gallavanter men det var dåligt med det. Fann en som sålde några stycken men vi hade alla utom två redan.

 

När Jimmy kom hem eldade vi lite för det kändes så ruggigt ute. Det var längesedan vi eldade så det var riktigt mysigt. Det är vardagslyx kan man säga :-)

 

I torsdags åkte jag och Loke in till stan och lånade nya böcker. Vi gjorde en jättesnabb vända till stan den här gången för lekrummet på bibblan var stängd, och Loke ville hem och leka med killkusinen. De lekte jättebra och höll på med lego i över en timme tror jag. Jag kunde sitta och jobba och planera inför hösten och göra påskblommor i sockerpasta, samtidigt som Loke fick lite socialt samspel med någon i sin egen ålder. Han har stort behov av det just nu… plus att få röra på sig. Annars blir han en knasboll som bara härjar med en massa konstiga miner och ljud konstant, haha. Tänk att jag och Jimmy har fått en sån social unge 😀

 

I fredags vaknade vi upp till en massa snö utomhus plus en pågående snöstorm som aldrig tycktes ta slut. Mindre kul! Det kändes inte så påskigt precis. Men Loke var inte helt missnöjd ändå, utan drog med sig Jimmy ut i trädgården där han åkte pulka och stjärtlapp. Jimmy knuffade bak på pulkan så att Loke fick rejält med fart nerför vår lilla kulle. Sedan gjorde de en snögubbe också. Eller, Jimmy gjorde för snön var bara lite halvkramig, så Loke blev arg över att han inte lyckades få snön till en boll. Jimmy gjorde en liten söt snögubbe istället :-)

 

Efteråt satt jag och Loke uppe i hans våningssäng och läste böcker i säkert en timme. Jättemysigt, även om jag tycker det är obehagligt att vara i överslafen för sängen knakar och gungar så. Jag är livrädd för att schabraket ska falla isär fullständigt av min tyngd 😀

 

Igår var det en lugn och härlig dag med toppenväder. Nästan all snö hann försvinna och det var ett extra stort plus. Direkt efter frukosten så gjorde jag en påsktårta, och sedan stekte jag köttbullar. Det var skönt att vara klar med alla måsten så där tidigt på dagen. Jimmy städade lite så att vi skulle ha det påskfint.

 

Loke fick på morgonen leta efter sitt påskägg, men lyckades inte hitta det trots mina tips och ledtrådar. Jag fick till slut tala om att den låg i Moraklockan. Men då visade det sig att han inte nådde ner till golvet genom luckan, så jag fick plocka upp ägget åt honom. Han undrade varför jag hade gömt ägget på ett ställe där han inte kunde nå det. Jag svarade att när klockan stod hos farmor och farfar så visste vi att det alltid låg ett påskägg gömt i Moraklockan. Det ska ligga ett påskägg där helt enkelt 😛

 

Loke blev jätteglad över det han fann i ägget. Vi hade inte köpt så mycket godis, för det hade vi gott om i ett stort ägg i vilket fall som helst, så han fick en chokladkanin och sedan Chewbacka till Disney infinity.

 

Igår åkte vi och hämtade ut ett paket från tomtetanten. Hon hade inte kunnat skicka julpaketet som tänkt för hon hade blivit dålig och legat på sjukhus, men nu var hon hemma och relativt pigg igen, så nu kom en stor låda med kombinerade julklappar och påskpaket, haha. Vi tyckte alla att det var jättekul att öppna julklappar på självaste påskafton. Det gör man inte varje dag direkt, hihi. Det var juldekorationer, påskkycklingar, påskägg, två paket servetter, kattgodis, krympplast, en radiostyrd bil med en radiostyrd helikopter till, en liten fågel som sjunger över 55 olika melodier när du visslar åt den, en liten uppskruvbar gubbe med tomteluva, en jultavla till Loke med blinkande ledlampor i, en reflexelefant… ja ungefär så. Galet och roligt med andra ord :-)

 

På eftermiddagen var vi uppe på Lokes rum och lekte. Först bara jag och busfröet, och sedan deltog även Jimmy. Dagen kändes härligt lång.

 

Klockan sex på kvällen åkte vi till Immetorp och firade påsk. Vi hade knytkalas. Min faster och hennes man tyckte det kändes tråkigt att vara så få på påsk, och jag tycker att ju fler desto roligare. Jag och syster yster var inte sena med att tacka ja till erbjudandet om att ses några fler :-) Det var kul att även få träffa min kusin lilla fröken M och hennes sambo. Det var ett tag sedan vi sågs nu. Det blev en riktigt bra dag från början till slut. Som en påsk ska vara – lugn, skön med god mat och trevligt sällskap.

 

Loke somnade först halv elva efter att vi läst i boken om honom som jag har skrivit. Vi läste roliga händelser som jag helt hade glömt bort. Vilken tur att jag har skrivit upp alla knasigheter så att vi kan läsa om det i efterhand :-)

6tag_150417-1416346tag_160417-080050thumbnail_6tag_100417-125457thumbnail_6tag_110417-082556thumbnail_6tag_110417-082954 (2)thumbnail_6tag_110417-120007thumbnail_6tag_120417-181009thumbnail_WP_20170411_009thumbnail_WP_20170412_012thumbnail_WP_20170412_006 (2)thumbnail_WP_20170414_007WP_20170415_002WP_20170415_003WP_20170415_009
Kommentera


+ 9 = tio