Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Så kan det vara…

I söndags var det toppenväder så jag och Loke tog med oss banan, vindruvor, vatten och lite bröd till eventuella änder, och sedan gick vi till Bullerdalen. Det var inte dumt alls kan jag säga. Vi satt vid en av de nya rastplatserna som står nära älven och göttade oss i solen. Loke kastade bröd åt en killand som kom och fjäskade och fick sig en rejäl lunch. Hemma hade Jimmy tvättat bilen tre gånger i ett försök att få bort all lort, men det var halvt om halvt förgäves.

 

I går vabbade jag med Loke. Han var inte alls pigg. Han var lite förkyld i början av veckan med lite host, rinnig näsa och huvudvärk. Men han ville till förskolan och kämpade på. Men natten till onsdagen yrade han om gröna gubbar och var ledsen och vaknade ett par gånger. Och på morgon lät han inget vidare. Han ville förstås till förskolan men fick vara hemma med mig. Han sa knappt något på hela dagen och var väldigt lugn. Själv satt jag och jobbade en massa med planering i mina sju ämnen som jag har till hösten. Kanske kan bli fem ämnen om jag har tur, och så blir det nog. Men jag gillar att planera lektioner och lägger allt i välsorterade mappar i google drive. Sortera saker är också ett stort intresse eftersom det blir sådan ordning på saker då, haha. Jag är knäpp, haha. Sedan förra veckan har jag nog planerat två hela arbetsdagar om inte mer ändå. Kan bli så att jag har bild med min grupp till hösten och jag ser faktiskt fram emot det, fast jag inte gillat att ha bild förut, för nu har jag kommit på en massa bra grejer att göra, och jag har dessutom funnit en massa bra från någon bildlärare på nätet. Jag hoppas jag får ha bild med mina. Min vapendragare kommer nog ändå ha svårt för att hinna ha bild med alla våra elever, så som hon har nu. Det skulle bli tre bildlektioner i veckan, plus engelska, so, kommunikation, kanske no, bänkjobb och resurs på musik, slöjd och hemkunskap. Vi får se hur det blir. Men jag har mycket tankar och funderingar om hösten. Det är på gott och ont kan jag säga… Men mest tycker jag att det ska bli spännande. Jag får ett bra gäng :-)

 

Jag var hemma med Loke idag också och han var lite mer sig själv idag, så efter frukosten blåste jag ut sex ägg som vi sedan målade. Vid tiotiden var vi och handlade, och lillprutten fixade det också så jag tänkte att han nog skulle kunna gå till förskolan imorgon. Vid lunch var han jättetrött och efter lunchen somnade han i soffan och sov länge. Han vaknade till en liten stund och somnade sedan om igen. Somnar så där gör han bara när han inte mår bra, så han får vara hemma imorgon också. Det har drabbat jobbet lite att jag varit hemma, men det verkar ha gått bra ändå. Det har löst sig så att säga. Det blir värre nästa år när det är jag som har alla lektioner. Men då kanske mina kan ha vissa lektioner med den nya kollegan som jag kommer att samarbeta med till hösten. Eller så får klassassistenten ett större ansvar de dagarna. Brukar funka finemang i  de andra grupperna så som det ser ut idag.

 

Idag passade jag på att påskpynta på förmiddagen. Jag köpte lite blommor och ställde ut på farstukvisten, gjorde fint på ampeln som hänger där ute, hängde upp äggen som jag och Loke har målat, plockade inett ris med äppelgrenar och prydnadsapel som jag hängde prydnader i, testade att plantera lite krokuslökar i blomkrukor som just nu är lite småtomma, och plockade fram lite annat påskpynt. Sedan satte jag mig vid skänken på övre hallen och uppdaterade i Lokes bok, vilket jag inte hade gjort på typ ett år. Jag skriver in viktiga saker med datum på mobilen som jag sedan skriver in i Lokes bok när jag har tid och lust. Och ju äldre han blir, desto färre saker per år blir det att skriva in. Det blir saker som hur han firade sin femårsdag, jag sätter in hans födelsedagskort, skriver när han sov första natten utan blöja, roliga och knasiga saker han sagt, vad han tycker om att göra etc… Det är en bok som kommer att vara väldigt rolig för honom i framtiden, och för framtida generationer tänker jag. En egen liten släktsaga kan man säga :-)

thumbnail_6tag_260317-093025thumbnail_6tag_260317-121431thumbnail_6tag_260317-121542thumbnail_6tag_270317-154716thumbnail_6tag_270317-163534thumbnail_6tag_280317-200558thumbnail_WP_20170326_008thumbnail_WP_20170326_012Lite påskpyssel vi gjorde i söndags. Med lim som inte fäster på filttyg. Hur tänkter man då när man skickar med sånt lim? Bara fem kvar att göra phu…

thumbnail_WP_20170327_003 (2)thumbnail_WP_20170327_008thumbnail_WP_20170327_009thumbnail_WP_20170327_011 (2)thumbnail_WP_20170329_004Tänk att vi har en u ge som inte gillar chokladbollar!!! More for me. YES!

thumbnail_WP_20170329_006thumbnail_WP_20170330_002thumbnail_WP_20170330_004thumbnail_WP_20170330_006thumbnail_WP_20170330_007WP_20170330_009WP_20170330_008

 

 

 

 

 
Kommentera


6 + = sju