Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Sånt man bara gör på vintern…

Förra torsdagen på sportlovet så gick jag och Loke till källmossen och testade att åka skridskor. Det var nog precis att skridskorna passade, men det gick bra en stund. Loke vågade testa och jag gick och höll i honom så att han fick vänja sig vid hur isen kändes att glida runt på. Han åkte i kanske en kvart och sedan gjorde det jätteont i fötterna sa han. Men lika nöjd för det var han, hihi. Det hade snöat lite under natten och Loke tyckte det var jätteroligt att skotta bort snö från isen. Det fanns lite olika redskap på plats för det. Vi var helt ensamma på isen, men de flesta jobbade väl och hade sina barn på fritids förstås. Vi var där rätt länge. Till slut fick jag säga att vi tyvärr var tvungna att gå och handla. Men det var verkligen jättekul att vara i skridskosvängen igen. Det var ett tag sedan man själv hade skridskor på senast 😉

 

På fredagen åkte vi in till stan. Vi lånade lite böcker, satt och läste, köpte lite nya kläder till Loke och sedan åt vi på mcdonalds. När vi var mätta och nöjda åkte vi hem igen.

 

På lördagen gick vi till pulkabacken så att Loke fick åka lite pulka. Det var alldeles tomt i backen trots bra väder. Det kom två grabbar som åkte på värstingsidan av backen, men annars var vi helt själva. Loke roade sig en stund innan vi gick hemåt igen. På eftermiddagen åt vi räkor, ost och kex.

 

När Loke hade somnat så ringde grannen och sa att min katt nog blivit påkörd. Lite skräckslagen över vad jag skulle få se, så gick jag ut och kollade läget. Visst var det min katt. Det var Keiko. Hon låg nere vid soptunnorna och hade rejält ont stackaren. Vi klappade henne försiktigt och pratade om hur vi skulle lösa det. Grannarna var jättefina och sa att de kunde skjutsa henne till veterinären om jag ville. Men det var lördag, klockan var efter åtta och Keiko mådde inget vidare. Det kändes som att hon skulle hinna dö innan hon fick hjälp. Grannen sa att han kände en jägare som kunde komma och skjuta Keiko så hon slapp lida. vi bestämde tillsammans att det nog var det bästa i det läget som var. Jägaren kom fort och hade sin fru med sig. Jägaren var väldigt trevlig och lågmäld. Han bad oss gå in så skulle han ta hand om Keiko. Jag sa hejdå till Keiko, tackade alla så hemskt mycket för hjälpen och gick sedan in till mig och ringde Jimmy och berättade vad som hänt. Jag såg i fönstret hur jägaren kom tillbaka med Keiko och bar henne i famnen. Grannen tog över Keiko och lade henne i en påse. Han hade sagt till mig att han kunde ta med henne till jobbet och elda upp henne. Lät ju på ett sätt lite hemskt, men det var ju det som veterinären också hade gjort. Och med tjäle i marken går det inget vidare att begrava henne. Det kändes sorgligt på kvällen och det var hemskt att se någon lida så, och vara så nära döden, men jag var ändå okej. Keiko blev nästan tio år så hade ett långt och bra liv, och hann få chansen att få vara utekatt i fyra år. Loke tog det bra nästa dag när jag berättade för honom. Han gjorde ingen större sak av det. Doris har varit som vanligt. Extremt närgången alla hennes vakna timmar, och det är som att ha en bäbis hemma, suck!

 

I söndags kom killkusinen hit och lekte. Grabbarna hade det lika roligt som vanligt och lekte lugnt och bra som de brukar.

 

Den här veckan har det varit väldigt kallt ute. Och därmed också ganska obehaglig temperatur inne 😉 Jag har varit dålig på att elda eftersom tid inte riktigt har funnits alla kvällar. Det var tex ingen ide att elda en timme före loke skulle lägga sig, för då hinner det bli lite värme i vardagsrummet, och så hinner det slockna igen när jag lägger Loke. Och jag ville ändå inte tillbaka ner efter att Loke hade somnat så jag hade filt på mig istället eller småfrös tills vi kom in i Lokes varma och goa rum. Hos honom är det alltid varmt och behagligt. Vi har gått upp i hans säng lite tidigare, bäddat ner oss och spelat lite olika spel och sedan läst bok och lyssnat på musik. Det har varit riktigt mysigt.

 

I onsdags morse hade jag inget vatten i huset. Jag pratade med kommunen men de hade inga problem så jag var tungen att kolla om det bara var mitt hus som inte hade vatten eller om det var fler på gatan som hade problem. Jag och Loke knackade på där vi visste att det fanns småbarn. De är vakna vid sjutiden liksom. Självklart hade de vatten så problemet fanns bara hos mig. Ett helt gäng med unga förvirrade killar kom och tittade i källaren. De konstaterade två saker – att ett rör hade frusit mellan huset och garaget. Och att de inte kunde göra något åt saken. Jag ringde tre olika ställen innan jag fick tag i ett par gubbar som kunde hjälpa mig. De kom på en gång och försökte hjälpa mig. De var trevliga och jag kände mig avslappnad med dem. Den ena tyckte jag om med en gång. Han var lite rolig och frän. Han bodde i Immetorp och var granne med min faster och hennes man. Immetorpare är bra folk det 😉

 

Gubbarna pumpade in varmvatten i det frysta röret, men det hjälpte inte. Röret gick sönder så de fick fixa en provisorisk lösning istället. Nu har de dragit ett plaströr förbi det trasiga röret. Och vatten har jag. Jippi. De gav mig flera tips också som jag absolut kommer att ta till mig. Till våren blir det till att laga det trasiga röret och samtidigt fixa en värmetråd till röret som ser till att det inte fryser någon mer gång. Och betong 24 ska få kleta på något jockelimox på väggen i källaren som tätar betongen och gör så att jag inte behöver gräver upp på utsidan. Tänk sickna grejer det finns. Känns som jag lärt mig jättemycket :-)

 

Den här helgen har Loke varit hos Jimmy. Det var jättefint väder igår och ganska skönt ute igen så jag gick in till stan. Det var hur gött som helst. Jag kollade på bokrean och fann lite grejer till Loke, plus ett par spel som jag och Loke kan köra. Även i sängen om vi skulle vilja 😉

 

Sedan köpte jag lite nya kläder. Det har hänt en hel del på den kroppsliga biten, men jag köpte samma storlekar som förut för jag tror ändå att det är de som gäller, men hade kanske gått med någon storlek mindre också. När jag var färdighandlad så vandrade jag hemåt igen. Fick lite ont i höfter och i ena foten så det tog lite längre att gå hemåt, men det gick bra ändå. Härligt att det är mars nu. Hoppas snön försvinner snart, även om jag inte har stört mig jättemycket på den.

 

Idag har jag fixat med en massa måsten. Veckohandlat, tömt askhinken, burit in ny ved, bytt kattsand i lådan, dammat och dammsugit. Nu känns det lite mer orörigt ut igen, även om det inte var superrörigt innan utan mest lite lort på golvet.

 

Nu är jag redo för en ny arbetsvecka. Måndagar är bästa dagen på veckan just nu så jag ser alltid fram emot att komma till jobbet. Det tar i och för sig aldrig emot. Vardagen känns lugn och skön :-)

DSC_1205DSC_1219DSC_1221DSC_1222DSC_1225DSC_1226DSC_1232IMG_20180221_155540_947IMG_20180222_110131_979IMG_20180222_110324_798IMG_20180227_204854_188IMG_20180228_084651_811IMG_20180228_130821_906IMG_20180302_223210_780orca-image-1519236185380.jpg_1519236185465

 

 

 

 
Kommentera


sju × = 42