Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Sista dagen på förskolan, och sista dagen före semestern

Förra veckan fick jag en hel del gjort i mitt nya klassrum. Det var minsann inte alls dumt att få en massa extra dagar till att fixa iordning klassrummet. Det gjorde så att det fanns gott om tid till att rensa ut det som de två tidigare lärarna inte har hunnit ta rätt på. det blev bara fyra sopsäckar!!! Lite grann sparade jag som jag tyckte var bra. Det fanns faktiskt lite som jag tror kan passa min nya grupp.

 

I fredags var det midsommarafton. Vi käkade fläskfilé, färskpotatis, gräddfil och gräslök och sallad. Till det drack vi cider. Det tyckte vi var en riktig festmåltid :-)

 

På eftermiddagen åkte vi till Granbergsdal och tittade på midsommarfirande. Vi gick först lite på en naturstig och tittade. Det var jättefint där så vi borde åka dit någon mer gång i sommar och ta en längre promenad.

 

Vi träffade några kändisar där i Granbergsdal – syster yster med familj, min kusin mr T som jag inte sett på tre år ungefär, min kollega fröken A som jag kommer samarbeta en del med i höst, en mamma till våra elever och en gammal kollega från Grenen.

 

Regnet hängde i luften hela tiden men det kom inte en droppe så folkdansarna kunde underhålla oss utan att bli störda av yttre omständigheter, haha. Rätt många besökare var med och dansade också.

 

Smågrabbarna ville in och titta i de gamla husen så jag och Jimmy tog med dem in och kikade lite. Jag ville sedan kolla på loppisen, men smågrabbarna stack ut så Jimmy hängde med dem. Det hade spelats på chokladhjul och då vann Loke en liten chokladkaka som han delade med killkusinen.

 

Smågrabbarna lekte i kolmilan (släckt sådan) medan vi vuxna stod och pratade. Lokes skor är fortfarande kolsvarta inuti. Det svarta sprider sig härligt på alla hans strumpor 😉

 

Efteråt åkte vi hem och käkade nybakad sockerkaka med jordgubbar. Det var nog den godaste sockerkakan jag någonsin gjort. En bra och mysig dag var det.

 

I lördags var killkusinen här en sväng och lekte, till Lokes stora förtjusning. Om han kunde välja skulle han ha kompisar här jämt. Jag förstår honom. Det måste ju vara betydligt mycket roligare att leka med jämnåriga än med oss tråkiga vuxna som inte alls leker lika bra 😉

 

I söndags hade Loke en kompis från förskolan här för första gången. Det var lite nervöst för mig som inte alls gillar att träffa nytt folk. Föräldrarna verkade dock hur bra som helst. Men det var Jimmy som fick ringa och fråga om grabbarna kunde leka, för det fixade inte jag, haha. Lekstunden gick jättebra… ända tills grabbens mamma kom för att hämta honom, och han i samråd med Loke, bestämde sig för att gömma sig i städskåpet, och fick världens panik när han sedan inte fixade att öppna dörren igen. Inget kul avslut på leken, men vi pratade med Loke om att det bara blev lite tokigt och att kompisen blev rädd och ledsen, men att det gick bra. Och mamman verkade lugn och förstående. Hon såg också vad som hände. bara inte grabben blev traumatiserad för livet bara 😉

 

Den här veckan har jag också fått mycket gjort på jobbet. Lamineringsmaskinen gick varm igår, haha. Jag fixade månadshjul, veckodagar, väder på engelska och månader på engelska, plus egenhändigt gjord termometer att hänga på tavlan. Jag fixade även färglagda väderbilder med ord till som min vapendragare kan ha till sina elever. En termometer och ett månadshjul fick hon också. Jag skrev sedan elva sidor (!!!) som kortfattat beskrev våra elever. Jag tänker att det är skönt för våra två nya assistenter att få den infon om alla eftersom de inte känner våra elever alls. Den ena assistenten känner bara en elev sedan tidigare och den eleven går i min grupp.

 

Idag har jag skrivit om lite texter om våra vanligaste träd så att min vapendragare kan använda dem i träningsgruppen till hösten. Kommer sakna att jobba med träningseleverna för det har varit riktigt roligt. Men jag ser verkligen fram emot att ha lektioner med min nya grupp också. Det ska bli jättekul!

 

Jag och vapendragaren har även möblerat korridoren utanför mitt klassrum så att det kan bli ett litet utrymme att dels ha rast på, men även att arbeta på. Jag har mailat vaktmästarna så att de kan hänga upp lite klädhängare till eleverna, men annars är mitt klassrum klart nu. Känns toppen!

 

Och det som jag oroade mig lite för tidigare angående hösten, har jag nu kunnat släppa. No och teknik kommer andra lärare att ha så jag och en kollega kommer bara att vara med som resurs. Och So kommer jag att kunna ha som ensam pedagog utan att någin annan pedagog är med och talar om hur saker bör göras. Det löste sig naturligt när vi delade in eleverna i olika so-grupper. De är nämligen så många (23 st), så de får inte plats tillsammans i samma klassrum. Det blir inte heller bra att ha så många tillsammans. Max tio är en bra grupp. Vi kommer att ha nio var. I gruppen som jag ska ha krävs det lite fler assistenter, så då blev det istället två pedagoger i den andra gruppen för att kompensera. Perfekt tycker jag!

 

Det jag behöver tänka på nu är att fixa iordning ett personligt schema till en av mina elever som inte kommer att fixa att vara med hela lektioner. Kanske inte ens heldagar till att börja med. Vi får testa och se hur det går, men jag förstår att det måste tas ett litet steg i taget. Och det viktigaste är att eleven trivs och känner sig trygg till att börja med. Så tänker vi med alla nya. Inga större krav till de som inte fixar det i början. Vem lär sig under stress?

 

Nu har Loke gjort sin sista dag på förskolan. Jag tycker att det känns skitjobbigt på något sätt. Loke däremot har inte brytt sig det minsta. Jag har frågat honom flera gånger om det inte i alla fall känns lite sorgligt, men det tycker han inte. Han är redo att börja på Sandviken helt enkelt. Och jag tycker ju att det kommer att bli mysigt att se honom svischa förbi i matsalen då och då, eller att se honom när han är ute och leker. Det blir kul när han börjar i förskoleklassen :-)

 

Nu har jag fem och en halv veckors semester också, och det ska inte alls bli dumt kan jag säga. Men jag känner inte riktigt av det än. Min kropp har inte alls fattat att det är så det ligger till. Och jag är ju så bortskämd sedan tidigare så fem veckor känns hur fjuttigt som helst. Men det har varit superbra för mig att ha tid till att förbereda mig  inför hösten så mycket som möjligt för nu känner jag att risken för stress är betydligt mindre än den varit tidigare höstar. Hoppas det blir en bra höst nu och att jag mår bra. Vill inte må som jag gjort de tre tidigare åren…

_20170628_175236Bild från Lokes första inskolningsdag på förskolan :-)

DSC_0281Ny gräslök plockad.

DSC_0292FB_IMG_1498230298327IMG_20170620_063421_983IMG_20170623_110244_835IMG_20170624_131921_670IMG_20170626_204820_286IMG_20170627_104517_639IMG_20170628_172858_491IMG_20170628_173902_796Här var vår lilla gärdsmyg bara 6 1/2 månader gammal. Tiden går alldeles för fort…
Kommentera


sju − 2 =