Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Skrapa, tvätta, måla, skrapa, tvätta, måla…

I lördags var det inte så bra väder, och vi hade lovat Loke att åka till lek o buslandet just en dag med tocke dära väder, så så fick det bli. Loke var överlycklig där och sprang runt och klättrade konstant. Jag vet inte om han vilade mer än när vi käkade, haha. Jimmy hade jätteont i ryggen och kunde inte flänga runt en massa. Själv har jag vissa ställen där jag inte kommer igenom, och vissa ställen där jag tycker att det är jätteobehagligt att ta mig förbi, plus att jag har kondis som en död fisk. Men jag hängde med lite i alla fall. Och jag jagade honom flera varv runt ett piratskepp, var med i bollhavet. Jag och Jimmy tittade på honom när han försvann i diverse klätterställningar. Han hade hur kul som hest. och han behövde verkligen komma hemifrån och få röra sig lite.

 

I söndags ville Loke leka hos kusinerna, så vi dumpade av honom där, och sedan åkte jag och Jimmy till Örebro och kollade på Titanic-utställningen. Man fick en guidad ljudinspelning, så alla gick runt med hörlurar, tittade och lyssnade. Många bra bilder, gripande personskildringar och många saker från skeppet att titta på. Efteråt kunde man köpa ett foto på sig själv när man landsteg på Titanic. ett foto som alla fick ta innan man gick in på själva utställningen. En kul souvenir som nog de flesta köpte. Det var en jättebra uställning. Och det var roligt att en så stor utställning fanns just i Örebro.

 

På eftermiddagen var smågrabbarna hos oss och lekte istället. Jag målade ena pelaren på farstukvisten… trots att den inte är i perfekt skick. Men det kommer vi att ordna nästa år skulle vi tro… om inte vi får tag i en snickare tidigare än så. Men nu vet vi att det kommer att se fint ut till dess i alla fall. Det finns en del kvar att måla, men det går faktiskt ganska fort ändå. Och det är så kul att se hur det vita sprider sig mer och mer.

 

Igår var vi till tippen en sväng, och Loke som absolut inte ville följa med dit, fick vara hos kusinerna istället. När vi var färdiga hämtade vi upp smågrabbarna så att syster yster och svågern också kunde åka till tippen. Tänk att vi hade ärende dit samma dag, haha. Vi som aldrig åker dit typ. Men vi har en vända dit till eller två eller tre någon annan gång. Förhoppningsvis nu i sommar 😀 Det är så gött att bli av med all skit. Och snart ser trädgården ut som vi vill ha den. Ja, vi har ju inte ändrat någonting egentligen, utan bara städat upp efter de förra ägarna som låtit saker förfalla lite väl mycket.

 

På eftermiddagen skrapade jag en massa färg. Nu är allt skrapat… typ. Härligt. Jag tvättade sedan en del också så att det var klart för att ge sig på det roliga.

 

Idag gick vi upp tidigare än vanligt och åkte sedan till Långbanshyttan. Det regnade men jag trodde att vädret skulle bli bättre, och det blev det. Det kändes tomt och öde, men var fint iordninggjort. Det var bara vi och en äldre gubbe där och tittade. Det var kanske inget jättespeciellt ställe, men det var ändå mysigt att gå runt där och strosa.

 

På eftermiddagen var killkusinen här och lekte. Själv tvättade jag snickarglädjen uppe vid taket som vetter ut mot uppfarten. Det var inte kul kan jag säga. Det är lite klurigt att måla också så där får jag och Jimmy hjälpas åt. Jag målade kortsidan vid bänken istället. Har bara en strukning kvar nu. Jimmy fyllde vårt fina pelarhål med träspackel, tog bort en väldigt trasig pinne från räcket och slog ner ett par spikar som pinnen suttit fast med. Pinnen satt på sidan av huset så det syns inte så mycket. Blev bättre utan den än med den 😉 Är jättenöjd nu när allt snart är nymålat. Det ger en helt annan entré. Jag fortsätter nog imorgon 😀

2017-07-11_12-13-39DSC_0369DSC_0378DSC_0379DSC_0388DSC_0391DSC_0395IMG_20170709_132953_604En kopia av korridoren i 1 klass på Titanic

 




Kommentera


fem × 4 =