Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Snorigt

Förra helgen var vi småsjuka allihop. Loke hade blivit frisk men jag och Jimmy var lite krassliga fortfarande. Vi var därför bara hemma och tog det lugnt. Vi tog nog en tur runt sjön men inte mer än så.

 

På söndagsmorgonen tyckte jag att vi hade suttit inne och ugglat alldeles för många dagar så jag fixade frukost som vi kunde ta med oss, och sedan gick vi till Bullerdalen där de har gjort ett jättefint vindskydd. Sedan satt vi där under tak… bland alla mygg, och åt frukost. Och vädret som varit sådär när vi gick, ändrades och blev toppen. Vi stannade ett tag vid vindskyddet för Loke fann en massa sniglar som han gjorde hus åt. Han ville INTE gå därifrån. Till slut gick han med på att följa med i alla fall, och då blev det en liten promenad i skogen innan vi gick hemåt igen. Det var verkligen en härlig morgon.

 

I måndags hade jag huvudvärk som hade kommit redan på söndagskvällen och inte gett med sig än, och jag var fortfarande inte fräsch, så jag stannade hemma en extra dag. Det behövdes kände jag. Men jag jobbade en del ändå och skrev om alla mina sju elever inför utvecklingssamtalet. Det kändes bra att ha det gjort. Jag planerade upp veckans lektioner också och skrev upp vad jag behövde skriva ut på tisdagen när jag kom.

 

Det har varit en bra arbetsvecka men vi har saknat lite personal. En har för första gången åkt på semester utan föräldrar och familj, och skulle ha varit tillbaka till jobbet i måndags, men sitter fast. Att välja Karibien som semestermål var så här med facit i hand inte perfekt. Allt har gått bra med honom och flickvännen i alla fall och det är huvudsaken. Vi får hoppas de kan komma tillbaka till Sverige snart. Kanske de redan är hemma.

 

Jag roddar annars lite på jobbet för alla fyra grupper. En lärare har få elever, men som just nu behöver extra stöd, en lärare jobbar bara 50% och är alltså inte på plats hela tiden och kan därför inte vara med och rodda, och sedan är det en lärare som alltid har extremt fullt upp och aldrig känner att hon hinner. Vilken tur att jag känner att tid och utrymme finns. Jag är med och hjälper till lite varstans om det behövs. I fredags hjälpte jag till med att prata med en elev så att han kände motivation att gå in i klassrummet sista halvtimmen, och på torsdagen tog jag ner tre nior till mig så att de kunde ha matte och svenska med mig istället för syslöjden som blivit inställd för åttor och nior hos oss. Det gick finemang, men någon måste ju lösa såna här situationer. Jag tycker att det känns bra att jag haft träningsgruppen i två år för de känner mig väl, och jag dem. Och nu är jag dessutom inblandad med alla andra elever så jag är den enda som känner alla. Fast det finns ett par stycken som jag inte träffar mer än ett par gånger i veckan så de har jag ju förstås ingen nära relation till. Men att känna alla någorlunda, betyder att jag kan hoppa in vart som helst vid behov och det behövs ibland.

 

Den här helgen har vi bara tagit det lugnt. Igår hade Loke en kompis här. Det gick jättebra. Kompisen blev dock jätteförkyld och fick åka hem och vila lite tidigare än tänkt. På kvällen hade han kvicknat till igen så det var ju bra. Idag har killkusinen varit här lekt så då har jag kunnat planera upp veckans lektioner, plus so-området vi ska börja jobba med. Nu blir det 1800-talet i Sverige som vi ska prata om. Jättekul! Jag har planerat upp det för tre veckor framåt med filmer, fakta och uppgifter. Detta frigör tid till annat, ifall jag vill läsa en artikel på mattelyftet eller så. Det var ett tag sedan jag gjorde det så det kanske jag skulle ta och göra nu till veckan. Vi får se om lusten infaller sig också 😉

IMG_20170915_140714_190IMG_20170915_142031_772Kopia av 2017-09-16_12-12-08Kopia av 2017-09-16_12-12-18Kopia av DSC_0657received_10209492816268457

 

 

 
Kommentera


nio + 7 =