Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Teater

Första veckan efter påsklovet avklarat. Det var skönt att det var kortvecka… även om det kändes som en rätt lång vecka ändå. Jag hade två praktikelever tre utav dagarna. Det var både kul och nervöst. Man vill ju att det ska bli bra för de båda. Det finns saker att tänka på till hösten, men jag har ju flera månader på mig att tänka på hur saker bör vara för att skapa de bästa förutsättningarna. Nästa vecka kommer två nya praktikelever, plus ett kortbesök av en elev som eventuellt ska börja i min klass. Jag tror det kommer en praktikelev från gymnasiet också. Det är rörigt värre. Jag mår inte riktigt bra av sånt när det blir för mycket, men ju mer jag får utsättas för såna här sociala situationer, desto lättare kan jag hantera dem senare. Jag har inte skött mer än en inskolning tidigare så det är inte ett dugg konstigt att jag känner mig lite ny på just den delen av arbetet. Men jag får mer övning vecka 19 då två elever kommer och gör heldagar hela veckan. Hua 😉

 

Jag har pratat med facket också om vilken lön som jag kan begära när jag löneförhandlar för min nya tjänst. De tyckte jag låg väldigt lågt så det bådar gott. Nu gäller det bara att få min nya tjänst någon gång också. I april var det sagt, och det är bara en vecka kvar. Jag har mailat om det för flera dagar sedan, så vi får se när jag får svar… Suck. Men gud så gött det ska bli att ÄNTLIGEN få en fast anställning.

 

Jag har även pratat med chefen om lite oro inför hösten. Summa summarum – jag bestämmer hur jag vill göra i mitt klassrum. Hur jag jobbar, väljer jag. Känner mindre oro så sätt. Och de elever vi har nu som jag vet att jag kommer att få i min grupp till hösten, ja de ser jag redan som mina. Faktum är, att jag redan är i mitt nya klassrum med min klass mentalt. Jag lämnar träning mer och mer. Men jag vill inte lämna dem helt, för jag tycker det är så roligt att jobba därinne. Det är en jättebra grupp. Men jag är övertygad om att jag kommer att få en jättebra grupp till hösten också. Och jag får ett jättefint klassrum… dock 90 meter bort. Det blir apjobbigt när man ska skriva ut saker. Det positiva är att jag har en ytterdörr till mitt klassrum och DET är minsann inte så dumt. Och så är det ett stort klassrum dessutom. Annars lever vi väldigt trångt.

 

Jag och kollegan har en idé om att ha bilden tillsammans till hösten, och det tycker vi låter både bra och roligt. Vi vill inte helt förlora samarbetet med varandra heller. Och kunskapsmässigt kompletterar vi varandra i bild. Hon har en massa idéer för lektioner på lite enklare nivå, och jag har bildkunskaper som hon saknar. Vi tror att det kan bli en oslagbar kombo 😉 Men det är inget bestämt än, men det skulle funka bra undervisningsmässigt har chefen sagt, så hon har redan lagt in det. Vi får se om alla andra berörda också gillar vår idé 😉

 

Annars den här veckan på jobbet så har det visat sig lite värre ilska både här och där, men vi är alla rätt härdade vid sånt 😉 annars har jag fått ge kram till någon som annars inte är jätteförtjust i beröring. Han bad om en kram plötsligt på en lektion. Det tyckte jag var gulligt. Och sedan var det en annan elev som ville massera mig istället för tvärtom som det brukar vara, hihi. Det är ett härligt gäng vi har :-)

 

Idag har jag och Loke varit på teater. Den var fantastiskt bra! Mannen kunde både trolla, göra mim-konster (låtsas att en metallboll hängde fast i luften och inte gick att rubba) och lite akrobartik. Han ställde en hög hatt upp och ner på golvet, och sedan gjorde han en kullerbytta från stående så att huvudet landade precis i hatten så att han hade den på sig när han reste på sig. Efteråt visade han barnen två trick och hur man gjorde dem. Det gällde bland annat metallklotet som egentligen inte vägde någonting. Och tricket med myntet som försvinner. Vi hade väldigt roligt. Det var bland de bästa teatrarna.

 

Sedan lånade vi en massa nya böcker, gick vidare till bokhandeln och köpte en bok om olika monster från myter, sagor och filmer. Och det blev även en bok om bokstäver med hårdpärm där man övar sig på att skriva och läsa. Loke är ju finemang på båda så vi kände att vi ville uppmuntra honom att fortsätta. När jag kom fram till kassan så fick jag en bok på köpet eftersom det är världsbokdagen nästa vecka. Ena halvan av boken handlar om Saga-sagor, och andra halvan heter Nelly Rapp och vampyrerna tror jag. Jag blev mer än nöjd :-)

 

Väl hemma fixade jag och Jimmy tacos, och efter maten satt jag och Loke länge med hans bok om bokstäver. Jag blir riktigt imponerad. Han gillar att läsa just namn och är bra på det. En uppgift handlade just om det, och han fixade nästan alla namn helt själv. De han inte klarade var namn som Alice och Vicke. Man kan dock fråga sig varför man tar med namn med konstiga stavningar och uttal när det är precis i början av läsinlärningen. Då bör ju alla namn vara ljudenliga liksom. Men men, jag förklarar för Loke och han köper det.

 

Han är bättre på att skriva än på att läsa. Vi har suttit lite med en app som heter läskod, och han kunde på helt egen hand ljuda fram orden på bilderna – gata, kaka, lök, hund osv. Han har inga problem att veta hur de ska stavas. Det känns kul. Idag skrev han helt utan hjälp Leos busland. Dock tyckte han att Leos skulle stavas med i, haha. Och lång och kort vokal verkar han också ha någon sorts konstig koll på för han undrade om det inte skulle vara två s i grattis. Det låter ju som det med tanke på att det är ett kort i på slutet. Han liksom bara visste. Snart läser han väl själv, haha 😀

thumbnail_6tag_190417-201203thumbnail_6tag_200417-200234thumbnail_6tag_210417-161544thumbnail_6tag_210417-161641thumbnail_6tag_220417-150706thumbnail_WP_20170422_004thumbnail_WP_20170422_005
Kommentera


+ sex = 14