Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tekniskt sett

Det har varit en relativt bra vecka. Jag har fått beröm av flera kollegor oberoende av varandra för en text jag skrivit om alla nya elever jag varit på överlämning för. Alla behöver ha info om framför allt hur kidsen är socialt. Fröken L kom och var imponerad och undrade hur jag fått fram allt det där. Själv kände hon att hon inte fått fram någonting, fast vi båda varit delvis på samma överlämnanden, haha. För mig är varje person en egen berättelse och jag tycker att det är jättespännande att höra om olika personer. Jag minns lätt vad andras respektive och barn heter, fast jag kanske aldrig träffat dem, och jag kopplar deras berättelser till namn och utseende. Jag har skrivit många anteckningar på mina överlämnanden, och det finns nu i huvudet med eller utan anteckningar, så jag kunde skriva 2 1/2 A-4 sidor hemma ut hjälp. Jag har flera brister som lärare, men att jag lätt kommer ihåg info om elever är en utav de bra sakerna. Det är allt tur att jag även har bra förmågor som lärare 😉

 

I onsdags var alla på särskolan iväg till Kristinehamn och tävlade i friidrotts DM. Vi fick sex guldmedaljer fördelat på två elever, så det var kul. Jag skulle ha varit kvar i skolan och jobbat med två elever den dagen, men natten till onsdagen mådde jag riktigt pyton och det resulterade till slut i att jag kräktes big time!!! För att göra en ofräsch historia ännu mer ofräsch, så sprutade det till och med ut genom näsan och det tycktes aldrig ta slut. Jag stannade hemma i onsdags eftersom jag kände i magen hela dagen att något hade skett på natten. Jag kan få så där ibland och det brukar inte vara magsjuka men jag vågade inte chansa.

 

Nu är vi lediga i fyra dagar… IGEN, och det är minsann inte så dumt. Och det är bara sex dagar kvar med eleverna. Jag har en elev som slutar nian så jag måste se till att få i ordning alla papper som gymnasiet ska ha. Jag ska ha en extra överlämning på onsdag… trots att jag redan gett dem info i 40 minuter om eleven. Känns högst onödigt med andra ord. Dessutom brukar skolan som ska ha eleven komma på överlämning, men tydligen inte i detta fallet så nu har jag fått vara på en himla massa överlämningar och är dessutom inte klar än. Men tre kommer jag att ha med mina kollegor, och två av dem eleverna var jag mentor för för två år sedan så det blir kanske inte supermycket nytt.

 

Idag hade vi tänkt åka till Ånnaboda och åka traktor och kolla på gamla bilar, som vi brukar göra om det är fint väder. Tyvärr har det inte varit jätteroligt väder idag, utan ganska så ostadigt med småskurar här och där, så vi skippade det i år. Istället åkte vi till Teknikens magasin i Karlslund, och där hade vi aldrig varit förut. Det var en gammal kvarn på fyra våningar där det fanns hur mycket roliga experiment som helst att göra. Det fanns spegelrum, konstiga speglar, man fick testa centrifugalkraft, stänga in sig i stora såpbubblor, testa att skriva sitt namn genom att titta i en spegel (stört omöjligt, haha), man kunde kortsluta lampor, leka med träjärnväg, kolla på en jättestor modelljärnväg varav en av vagnarna hade en liten kamera inbyggd så att man kunde följa dess resa på en tv-skärm (vi såg Jimmy stå och vinka åt oss på skärmen när tåget åkte mot honom), spela återvinningsspel etc etc. Vi var där i 2 1/2 timmar och roade oss. Loke hade kunnat stanna kvar längre, men vi alla tre var vrålhungriga. Dit får vi åka igen. Och jag tänker att ett studiebesök dit med jobbet vore som en kul grej att göra en dag. Kidsen skulle få med sig en massa No och teknik på en dag. Och jag tror att de skulle gilla det :-)

 

Nu har jag verkligen nedräkning till semestern… även om det är fyra veckor kvar. fast jag vet att de kommer att rinna iväg eftersom jag i två veckor kommer att vara rätt ensam på jobbet. Ser fram emot att få flytta in i mitt nya klassrum :-)

DSC_0105En morgon tidigare i veckan var det så varmt på morgonen så att jag och Loke satt ute och skrotade på farstukvisten innan vi gick till förskola och skola. Inte dumt minsann :-)

DSC_0124En pytteliten del av den stora modelljärnvägen.

DSC_0125DSC_0126(1)Jimmy blev lite sugen på att göra en sån här hemma, haha 😀

DSC_0129DSC_0131DSC_0134Loke inuti en såpbubbla

DSC_0144Här kunde man köpa äggtemperafärg och liknande

DSC_0146

Det fanns en utställning inuti en lada/loge som visade typiska färgval på sekelskifteshus i Närke.

DSC_0151Urtidskor :-)

Foto från Emeli PerssonIMG_20170529_055950_163IMG_20170529_162012_190Loke hjälpte mig att göra schemat i måndags. Han skrev en liten hälsning till klassen också: Godmorgon från <3 loke.

IMG_20170529_162140_391IMG_20170531_182139_871IMG_20170601_163017_211I torsdags tog vi en långpromenad med vårt gäng. Promenaden passerade genom Bullerdalen en liten kort sträcka. Uj, vad fint det är där just nu.

IMG_20170602_152801_591Loke pussar vår prydnadsapel :-)

IMG_20170603_135434_901Ytterligare något Jimmy blev sugen på att göra hemma, haha. Man vickade fram och tillbaka på styret så åkte man framåt. Det var kul! 😀

IMG_20170603_135820_833

 

 
Kommentera


× fem = 20