Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tre år i vårt fina hus!

I torsdags åkte jag och Loke till bibblan. Vi hade inte varit där på jättelänge. Loke var inne i sagorummet en stund och kollade vad som fanns där. Han klädde ut sig i olika konstiga kläder. Att klä ut sig tycker han är jättekul. Vi lånade sedan en stor hög böcker. Härligt. Vi upptäckte efteråt att boken om alla planeter var självlysande på vart annat uppslag och det tyckte vi båda var häftigt förstås.

 

Innan vi åkte hem gick vi till bokhandeln och tittade efter något roligt tärningsspel. Vi fann till slut ett som heter Rymdisarna och som vi har spelat mycket sedan i torsdags. Det är simpla regler. Du ska vara först med att få fem rymdstenar i samma färg, då har du vunnit. Vi har kört den lite svårare varianten också att man inte vinner förrän man fått fem likadana i just sin egen färg. Annars är reglerna att man får ha fem i vilken färg som helst. Det finns fyra färger. Vi har haft jättekul. Det är ett spel som skulle passa jättebra på särskolan också. Vi behöver köpa in nya spel dit, men nu har jag handlat massor inför hösten, så nu har vi typ inga pengar kvar 😉

 

Igår var vi hemma hela dagen. vi hängde lite i garaget, tog en biltur runt sjön på eftermiddagen och en extra sväng i Degerfors och Strömtorp. Det är kul att testa nya vägar ibland.

 

På kvällen kollade vi på Kalle och chokladfabriken. Trots att Loke inte har ro nog att se en hel långfilm (han kan dock utan vidare se en massa kortfilmer), så såg han hela och tyckte om den. Det var en mysig fredag. Loke gick och lade sig först vid niotiden, och somnade vid halv tio. Han vaknade strax efter sex som vanligt imorse i alla fall. Sovmorgon existerar inte här, haha. Fast till halv nio-nio kan vi ligga kvar i alla fall innan vi måste upp och göra frukost.

 

Idag åkte vi två vändor till tippen. Gud, vad gött det var. Vi slängde vårt gamla altangolv. Vi har fortfarande fem tunga slipers att slänga, men de är för långa och tunga så vi måste såga dem i småbitar först. Däremot har vi nu slängt den gamla giljotinlådan som legat och skräpat i två år. Och vi slängde även den andra giljotinlådan som stod vid gamla garaget. Dock är all jord från lådan kvar och vart gör vi av den? Nåja, det löser sig. Vi slängde lite gamla stenplattor också så nu har vi städat lite i trädgården, och gudarna ska veta att det behövs. Jag tycker att vår trädgård alltid ser ovårdad och vildvuxen ut. Ingen av oss har energi till att hålla allt i topptrim, men när man ser grannens perfekta rabatter så får jag lite ångest, haha. Men jag tycker det är mer värt att njuta av härliga dagar, än det är att bara slita halvt ihjäl sig bara för en perfekt yta som ingen knappt ändå ser. Nä, vi har det allt bra ändå 😉

 

Idag har jag inte alls mått bra. Det har varit kokhett och jag har känt mig hungrig och svag hela dagen. Det har inte spelat någon roll hur mycket jag har ätit, jag har ändå inte blivit mätt utan känt mig hungrig och tom och svag ändå. Skitjobbigt. Andra dagar kan jag känna mig proppmätt hela dagen. Inte kul det heller. Som tur är så är det inte ofta som jag känner så här.

 

Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Det ska bli rätt varmt imorgon också. Vi behöver klippa gräsmattan, och en omgång med trimmern skulle ju inte heller skada. Och jag vill börja måla staketet till farstukvisten. Men jag vill också åka till Örebro och gå planetpromenaden som börjar på drottninggatan och slutar vid svampen. Det ska vara två km ungefär. Men blir ju fyra eftersom man ska gå tillbaka också. Och längsmed promenaden kan man kolla lite på open art också. Är det lika hett som det har varit idag så blir det dock inte så skönt. Och mår jag som jag gjort idag så finns ingen ork till sånt. Jag har blivit död direkt här hemma idag och mått lite illa vid minsta ansträngning.

DSC_0314DSC_0318IMG_20170628_215552_035Jag har börjat rita på en serie med ben. De ska göras i konstiga och icke-förskönande bilder för att jag är så trött på att allt ska vara så snyggt och perfekt hela tiden. Mina bilder ska vara allt utom det 😉

IMG_20170629_033412_608IMG_20170629_095551_945IMG_20170629_123532_497IMG_20170629_123601_358IMG_20170629_124108_651IMG_20170630_110800_295IMG_20170630_113231_542IMG_20170701_115237_901IMG_20170701_151245_253

Idag har vi bott i huset i tre år och jag älskar huset bara mer och mer. Speciellt nu när vi lär känna det genom att fixa lite mer med det. Det är spännande att se hur förändringen blir. Vill aldrig flytta aldrig härifrån! Det är verkligen mitt drömhus :-)

 
Kommentera


− fem = 3