Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vackra hösten

Förra helgen sjöng jag i kören. Den nya körledaren är bra men han skickar aldrig ljudfilerna som han lovat. Det blir inga större problem att lära sig andrastämman i de olika låtarna om man bara får höra dem ett par gånger, men vi övar så otroligt lite på dem vid varje körtillfälle så de får ingen chans att sätta sig helt. Går det inte så bra den 18 november så vet vi i alla fall varför 😉

 

Efter kören i lördags så var jag på auktion. Det var en auktion över ett dödsbo i ett stort hus på andra sidan vägen från där jag bor. Jag hade inte varit på auktion på väldigt många år. Jag tror det måste ha varit med pappa. Det brukade vara med honom man åkte på sånt där.

 

Det var marknad i stan också men auktionen kändes både roligare och mysigare. Och vad lyxigt det kändes att bara gå över vägen för att komma dit. Det var lite nervöst att göra det själv eftersom det blir lite socialt ändå. Och tänk om jag träffade någon jag kände. Skulle jag fixa att ropa in något?

 

Det gick bra och var riktigt kul. Det fanns precis allt! Jag ropade in en liten burk och två träfigurer. Det var väl hundraåriga grejer ungefär. I plåtburken har det varit chokladpraliner från Marabou, nu finns mina tepåsar där istället ;-P Två fd kollegor, som precis som jag, älskar gamla prylar, var också där och vi växlade ett par ord.

 

Jag var där i tre timmar och sedan orkade varken fötter eller rygg något mera. Då gick jag hem och smaskade på smörgåstårta och smågodis, hehe. En toppenlördag. Men flera stannade på auktionen lääänge. Först vid sextiden började folk kånka sina grejer till bilar eller släpkärror för att åka hem. Jag skulle vilja gå på fler auktioner för jag gillar det verkligen :-)

 

Förra söndagen hade jag ingen energi alls. Var inget jättefel på humöret även om det inte precis var toppen kanske. Men det var nog något som lurade där. Jag sov i flera timmar och det kändes välbehövligt. På kvällen kom Jimmy och lämnade av Loke och då åt vi mat från Frasses innan Jimmy åkte vidare igen.

 

Det har varit en bra vecka på jobbet i det stora hela. Dock är det jobbigt att plötsligt våga säga ifrån när något inte känns okej. Eller enligt fackliga regler är okej. Jag har varit besvärlig mot flera och inte vikit mig en tum. Jag kommer alltid ta elever på allvar som kommer till mig och gråter för att hon/han anser att en lärare ursäktat ett beteende med att de är killar. Då får jag låta hur nedlåtande som helst i andras öron, det struntar jag i. Jag blir boven, konstigt nog, men får ta det helt enkelt. Och jag kommer också alltid vara besvärlig när fackliga regler inte följs. Jag tror det hämnades lite på mig för den besvärligheten. Lite som att visa att jag ska veta vem det är som bestämmer. Tja, det var fult gjort mot mig och det var jobbigt för mig, men det var det värt. Jag vet att jag har rätt och kommer fortsätta att stå upp för vilka rättigheter vi har! Men klandra mig inte och lägg skuld på mig för att jag står ensam med föräldraansvaret!

 

I fredags hade jag en riktigt dålig dag när jag vaknade. Jag kände att det hade blivit lite väl många som betett sig småfisigt mot mig på kort tid, och orken i min hjärna var totalslut. Men dagen blev bra och på kvällen var jag på toppenhumör istället. Gött när det kan vända tillbaka lika snabbt igen. På morgonen åkte jag till Konsthallen med min bildgrupp och deras assistent. Det var få elever, de var på gott humör, tyckte det var roligt och jag åkte med en lugn och trevlig assistent. Vi alla tyckte att den där timmen var en riktig guldstund. En bra utställning var det, och det var självaste mr G som tog emot oss. Det blev jag glad över. Hade honom som lärare på gymnasiet och vi gjorde kopparsnitt och träfigurer med honom. Han var nog min favoritlärare under hela skoltiden tror jag. Han är riktigt bra och han är en lokal konstnär här i stan :-)

Efter skolan i fredags gick jag och Loke till sandgropen och var där i en timme eller så. Det var underbart höstväder med sol som värmde. Jag satt en längre stund i bara t-shirt och tyckte bara det var gött. Loke satt sysselsatt en längre stund och gjorde en igelkott av en kotte. Kändes harmoniskt och trevligt :-)

 

Igår drog jag och Loke till Örebro. Det är dags för vår årliga monsterdag om två veckor så jag och Loke kollade i alla möjliga affärer på Halloweengrejer, och köpte på oss det vi tyckte oss behöva. Jag har tänkt att baka något kul ockå så vi får se vad det blir, hihi. Både jag och Loke ser fram emot monsterdagen i alla fall, hihi :-)

 

När vi kommit hem köpte jag Mario Party och sedan körde vi en match. Jag tyckte det var urkul. Bästa spelet ever, hihi. Och ett spel som jag klarar av dessutom. Loke tyckte inte det var så kul att spela brädspelen men man kan ju köra enbart minispelen också och det tyckte han var kul. Spel med humor gillas :-)

 

På eftermiddagen tog jag ut släpkärran från garaget och bar in alla utemöbler. Det var tungt som satan men jag fixade det. Nästa år ställer jag inte ut dem för jag använder dem max en gång per år. Det är mycket slit för ingenting det, så nästa år kommer jag att göra det smidigt för mig själv! Behöver nog klippa gräset också men det tar jag tag i nästa helg. Eller kanske efter jobbet någon dag. Det ska inte behöva klippas så många gånger till, hoppas jag! Humlen måste tas ner nu också. I år har den fullständigt tagit över huset, haha, men den har aldrig varit finare. Studsmattan kommer delvis få stå kvar ute i vinter. Jag tar ner nätet och köper ett överdrag till själva studsmattan. Loke använder den jättesällan och jag tror den kan klara sig bra bara den får lite extra skydd på sig. Ska testa det i alla fall :-)

 

Idag har varit en lugn och skön dag. Solen har strålat till max och det har varit över 20 grader ute. Gött men galet, haha. Ska ta lite dammsugning och mer tvätt, annars tror jag allt är fixat inför nästa vecka. Jag tror att jag är redo :-)

DSC_2005En bulldog med tillhörande bullshit som jag och Loke bakade på studiedagen. Nästa gång får vi satsa på Bulgarien… eller kanske Bullimi 😉

DSC_2006DSC_2023DSC_2032DSC_2048IMG_20181003_155618_066IMG_20181011_164428_772IMG_20181012_141521_016IMG_20181012_141700_220IMG_20181012_141730_217IMG_20181012_145328_601
Kommentera


fem + 6 =