Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vardagen är tillbaka

Jaha, nu har vardagen börjat igen. Tyvärr har jag extremt lite att göra på jobbet så känns helt onödigt att vara här. Men troligtvis kommer lite varor imorgon som jag har beställt så då kan jag greja med det. Och någon dag ska det komma två skrivare och då finns det massor för mig att göra sen. Och mina elever ska få en varsin bokhylla som ska monteras, och det gör jag gärna så att jag har något att syssla med. Men idag blir det ett bogginlägg. Arbetsmoralen blir sisådär såna här dagar. Alla andra lärare börjar först nästa vecka så det känns lite ensamt, men samtidigt lugnt och skönt. Jag kan vara precis så osocial som jag känner för att vara, och det är jag, haha. Istället för att ta korridorvägen så tar jag källarvägen för då är det mindre risk att möta någon 😛

 

I måndags kändes det som att vi varit förslappade alldeles för länge så vi bestämde oss för att införskaffa lite roliga uteprylar, och sedan bege oss ner till fotbollsplanerna och leka lite tillsammans. Loke var stormförtjust, och vi vuxna likaså tror jag, hihi. Vi hade så bråttom med att få börja så att tog korv med bröd som går fort att fixa.

 

Jag kan genvägen ner till fotbollsplanerna så att man inte behöver gå runt allt. Vi gick över åkern/ängen framför vårt hus, och tog sedan en stig i skogsdungen bredvid Pärltuppen, och voila så var vi framme.

 

Vi hade köpt en ny boll till Loke (han har bara haft en de senaste fyra åren), vi köpte en drake med lång svans och en sån där grej man håller i och drar i ett snöre hårt så att en grej snurrar och flyger iväg. Jimmy gav sig genast på draken. Vädret var perfekt och blåsigt. Och visst fick både han och Loke upp draken i luften en sväng men efter ett tag kraschade den igen. Vi insåg att stödbågen satt på drakens ovansida och tyngde ner tyget. Vi ska rekonstruera den lite. Jimmy var högst besviken och mindes tillbaka på den han gjort själv som liten och som höll sig flygande i flera timmar… hur man nu orkar flyga drake i flera timmar, haha. Vi hade annars väldigt kul tillsammans innan vi gick hem igen.

 

När vi kom hem tror jag att jag byggde färdigt legoskeppet som jag hållit på med i ett par dagar. Det har varit ett stort fokus på lego den här sommaren. Jättekul. Det är nästan det enda Loke vill göra… förutom spela på duken eller på mitt lilla Nintendo DS.

 

I tisdags bestämde vi oss för att åka till Kolmården. Man kan ju välja att gå igenom hela djurparken och åka en massa karusell, men vi kände att vi gjorde de grejerna när vi var i Eskilstuna i maj. Istället besökte vi Kolmårdens tropicarium. Loke tyckte ju att det var så kul på Havets hus förra sommaren, så vi tänkte nog att detta kunde vara en kul grej fast på betydligt närmre avstånd.

 

Det var ett häftigt ställe med rockor som ville bli klappade, stora hajar, fågelspindlar, monstruösa ormar, krokodiler som gjorde allt i deras makt för att kunna bryta sig in till varandra, och småfiskar som var som tunna färgglada ormar som hur lätt som helst plötsligt gled ur sanden. Jättesöta tyckte vi, jätteäckliga tyckte någon mamma med känsliga nerver 😉

 

Vi käkade en extremt enkel lunch utanför, och med glass till efterrätt. Sedan åkte vi hem igen, glada och nöjda. Och det var allt tur att vi inte gick i djurparken för solen stekte rejält den där dagen.

 

I onsdags målade jag och Jimmy… tror jag. Man blir alldeles dagvill när man är ledig i flera veckor. Vi är TYP klara nu. Nu väntar jag bara på tid, ork och bra väder för att kunna göra den sista touchen.

 

I torsdags kom jag på att  i skulle åka till Örebro och gå planetpromenaden som börjar utanför Krämaren och slutar högst uppe i Svampen. Och på vägen dit skulle vi titta på den open art-utställningen  som vi såg. Solen stekte på bra och det visade sig att det var 26 grader ute. Och det var dessutom 3 km till Svampen. Inte så långt egentligen men vi vek ju av från planetpromenaden här och där för att titta på andra saker. Kyrkan var öppen för en gångs skull så äntligen fick jag gå in där och titta. Som vanligt jättefin, som gamla kyrkor brukar vara. Jag och Loke tände ett ljus för lilla pappsen och tittade lite på stengravar som fanns därinne. Sedan tog vi en sväng in på leksaksaffären och tittade. Och på Järntorget fanns ett häftigt konstverk gjort av säkert hundratals stolar staplade huller om buller och fastsatta med buntband.

 

Loke som annars inte brukar bli det minsta påverkad av värme, eller av en längre promenad, kände sig hungrig, trött  i benen och törstig redan halvvägs. Men så var det ju rejält varmt också. Jimmy var trött i benen. Jösses, haha. Han behöver verkligen röra på sig mera 😉

 

Vi var uppe i Svampen och tittade på utsikten men vi käkade inte där för det kändes trångt och varmt. Vi käkade istället mat från macken nedanför, haha. Men efter den kosten hade vi fått ny energi till att gå tillaka de 3 kilometrarna. Vi stannade till på vägen och tog en paus vid slottet. Loke satt en stund på den jättestora bänken. En annan hade ingen möjlighet att komma upp. Attans, varför bad jag inte Jimmy LYFTA upp mi? 😉 Vi kollade på när folk testade att gå i ett stort trähjul som fanns nere i vattnet. De blev lite blöta av allt droppande men det var säkert bara skönt i värmen 😉

 

I fredags åt vi våra första kräftor på eftermiddagen. Det var inte dumt minsann. Loke kunde ju inte skala sina förstås, men han var inte det minsta rädd för att ta i dem så han undersökte dem, bröt sönder skal och peta med klor. Det är en bit på vägen till att i alla fall kunna skala själv i framtiden 😉

 

I lördags lärde jag Loke spela ”Finns i sjön” och ”Skitgubbe”. Kul att man kan spela kort med honom. Det var svårt för honom att hålla alla korten, men i skitgubbe kan jag ju hjälpa honom lite för där gör det inget om jag ser hans kort. Men i finns i sjön är det ju lättare om Jimmy assisterar. Jag och Loke spelade själva en gång och då slutade det med att han satt med flera klara par på handen. Korten är ju inte sorterade så han ser ju inte om han har fyra likadana eller bara ett par stycken.

 

I söndags vaknade jag till världens åskoväder. Och det regnade som tusan dessutom. Jag älskade det. Det blev ganska mörkt i sovrummet, men sänglampan rådde bot på det. Jag hade väntat hela sommaren på det där vädret så det var verkligen dags :-) Jag satt och läste tills det var dags att gå upp och fixa frukost. Härligt.

 

Regnet höll på hela dagen och skapade översvämning på sina håll i stan… i vår källare tex. Men det blev aldrig så illa så att det var någon fara. Ett par cm på golvet bara som sjönk undan igen sakta när regnet lugnade ner sig.

 

Vi var på sexårskalas hos killkusinen den där regniga dagen, och smågrabbarna sprang förstås ut när det regnade som värst och blev genomsura på två röda, hihi. De ställde sig under en tjock vattenstråle och tvättade håret. När de kom in en liten stund senare så droppade det om dem kan man säga. Loke var tvungen att låna lite kläder, haha. De var så söta.

 

Ja, igår började vardagen, både för mig och Loke. Det var dags för Loke att börja i sin förskoleklass. Jag tänkte att han kanske i alla fall behövde en kort inskolning så jag tog först med honom till jobbet en stund på morgonen innan vi gick vidare till hans förskoleklass. Vi hämtade lite böcker till mina nya elever, vi spelade kort, Loke påbörjade en bok med jättefina gubbar i. Vi kollade på Gumball och undersökte skeletten. Loke pratade lite med Benjamin, hihi.

 

Vid tiotiden gick vi upp till förskoleklassen… som ligger precis bredvid mitt jobb. Loke fick syn på bästa kompisen, tog av sig sina skor och sprang och lekte. Inte ens en kram jag fick, haha. Han sa att jag kunde gå så jag vandrade vidare. Han behövde ingen inskolning när det väl kom till kritan och det var ju riktigt skönt. Men han har ju känt sig redo också och såg verkligen fram emot att få bli stor. Och vilka lokaler det är i hans förskoleklass. Jättemysigt med högt i tak och en öppen spis!!!! Det kändes luftigt och härligt. Men det kanske det inte när det är fullt hus där, haha.

 

Loke tyckte jag var elak när jag kom och hämtade honom, han var mitt i ett parti schack. Det första han frågade sin kompis imorse var om de skulle spela schack igen, haha. Undrar vad han fick för svar på det 😉

 

Det var en stor dag för Loke på ett annat sätt igår också. Äntligen har han en tand som börjar bli lös. Som han har väntat. Jag tycker det är svinäckligt förstås, men än så länge går det bra, men jag är ingen sån som drar ut dem när de bara hänger fast i en tråd. Då ropar jag på Jimmy, haha 😀

2017-08-07_04-58-27Vår kompis Spiderpig som magrat jättemycket under sommaren och som morrade när han fick några knulor av oss. På kvällen lade ut nytt torrfoder där vi sett honom senast, och jag tog med mig lite mat till jobbet ifall vi möter honom i eftermiddag igen. Han följde med hem men Keiko jagade bort honom, men kort efter sprang in i vår trädgård igen med full fart. Men senare var han borta och hade nog gått till sitt vanliga ställe igen.

DSC_0522Spöket i Super Mario 😉

DSC_0524DSC_0533DSC_0535DSC_0538DSC_0541DSC_0547DSC_0548DSC_0549DSC_0552DSC_0553IMG-20170805-WA0000

 

 

 

 
Kommentera


3 − två =