Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vinter och högmässa

Förra lördagen var vi på Jysk en sväng och tittade, och sedan åkte vi en tur runt sjön. Jag läste väldigt mycket förra lördagen också. Jag läste ut ”Ett jävla solsken” som handlade om journalisten Ester Blenda Nordström. En jättebra bok som jag verkligen fastnade för. Nu har jag börjat läsa en av hennes reseskildringar då hon var lärare i en kåta i fem månader bland samerna. Jättespännande. Jag vill läsa hennes skildring av Amerikaresan hon gjorde också men den finns bara som bok.

 

På söndagen läste jag ut boken ”Hej syster” som handlar om hur det är att inte riktigt höra hemma någonstans. Också en jättebra bok som alla borde läsa.

 

På söndagen var killkusinen här en stund och lekte. Själv tog jag en helt fantastisk promenad. Vädret var underbart och jag bara njöt. Jag bor verkligen på absolut bästa stället. Åkrar och skog gör något positivt med själen. Tycker ni också det? :-)

 

På eftermiddagen åkte vi till Ikea och tittade. Jag köpte en plastkrans som jag dekorerade med ett guldsnöre och sedan hängde upp på ytterdörren. Mer julpynt än så blir det inte än på ett tag. Däremot märker jag att många redan julpyntat och bakat pepparkakor… i mitten av november. Galet! Jag vill egentligen också julpynta, men jag försöker hålla fingrarna i styr.

 

Igår åkte Jimmy till en kompis i Karlstad. Jag och Loke höll oss hemma. Killkusinen var här och lekte en sväng. Grabbarna leker så himla bra tycker jag. De satt ute i köket bredvid mig en längre stund och ritade knasiga gubbar, och fnissade. Det var mysigt. Själv satt jag och jobbade lite. På eftermiddagen gick jag och Loke till Frasses och köpte hem lite skräpmat.

 

Imorse gick jag till stan runt halv nio. Det hade snöat någon gång under natten så det låg ett tunt snötäcke. Jag tyckte det var både mysigt och fint för en gångs skull. Känns härligt att inte lida riktigt lika mycket av höst och vinter längre. Jag  lyssnade på musik och och vandrade med snabba fötter till Karlskoga kyrka. Det var inte heller en dum promenad. Min kör sjöng på en högmässa idag. De där tillställningarna är så högtravande så det är bara de allra mest troende som dyker upp. Det kom elva pers om jag inte räknade fel. Men det gjorde inget, det var kul bara att få sjunga. Mina två altkompisar är dock väldigt tysta och försynta så de hörs ingenting. Tur att jag har lite starkare röst och kan interagera med sopranrösterna i gänget 😉

Vi hade vinröda kåpor på oss, och det gillar jag för det ser snyggt och enhetligt ut, plus att man inte behöver fundera på vad man ska ha på sig. Sedan gick vi även med i processionen, alltså ledet in i kyrkan. De andra tyckte att jag skulle bära korset. Hjälp tänkte jag, men det var ändå lite häftigt. Men det känns väldigt fel på ett sätt eftersom jag inte är ett dugg troende. Vad skulle pappsen sagt om han sett mig? Hihi. Men, men kul att testa på det också.

 

När allt var klart så vandrade jag hem igen. Jimmy sa att han kunde hämta mig, men jag tyckte att det var skönt att gå, så jag pinnade på. Jag kollade hemma hur långt det var in till kyrkan, och google sa 5 km, kan det verkligen stämma? Jag kan ju knappast gå en mil på sammanlagt 80 minuter, även om jag gick fort. Nåja, motion fick jag i alla fall 😉

 

Väl hemma åt vi lunch och sedan åkte Loke till killkusinen och var där resten av eftermiddagen. Jag duschade varmt badade lite bastu eftersom jag var kall efter promenaderna, och sedan kröp jag upp i soffan och kollade på film. Och Jimmy hade tänt en brasa, så jag led inte nämnvärt precis. När Loke kom hem så kröp han genast upp till mig i soffan och så började vi kolla på ”En julsaga”. Det är kul att han börjar uppskatta även lite andra filmer nu. I fredags kollade vi på ”Alice i underlandet” och den gillade han. Det var kul :-)

 

På jobbet rullar det på. Min assistent har inte kommit tillbaka än och jag tvivlar på att hon kommer att kunna göra det på ett bra tag. Det har gått bra ändå. Jag fick Mr G till 100% i lite över en vecka, och vi har samma humor så det var kul att få prata och skratta med någon. Denna veckan hade jag en annan vikarie som är jättebra men som jag inte har så mycket gemensamt med… tror jag. Men hon är trevlig och jag tror att vi samarbetar bra. Hon kommer att vara hos mig även den kommande veckan.

 

I torsdags och fredags bytte jag och kollegan assistent med varandra eftersom man behöver ombyte för att orka med i längden. Alltså assistenterna behöver variation gällande elever, det är inte vi lärare som behöver variation när det gäller assistenter, hihi. Jag var själaglad. Fröken B tycker jag jättemycket om och hon sprider sånt lugn tycker jag. I torsdags var vi bara Immetorpare i mitt klassrum. Det var nästan så att man kände sig hemma 😉

 

Jag har en praktikant från gymnasiet hos mig nu också. Hon är 17 år och verkar redan veta vad hon vill. Hon är duktig och tar för sig, och vet redan hur hon bör tänka. Hon ska vara hos mig en vecka till och sedan kommer hon istället att vara hos en kollega i två veckor. Hon kommer att intervjua mig den här veckan och det ska bli kul tycker jag :-)

 

På torsdag är det dags att sjunga igen. Vi börjar öva på att sjunga in julen. Jag längtar. Jag älskar att sjunga med andra och mår så himla bra när jag gör det. Det var bara en sång som jag kände igen och det var ”Nordnorsk julepsalme” som vi sjöng förra året. Då var den ny för mig och blev snabbt en favorit. Den är jättefin. Jag har sjungit den då och då det senaste året så jag kan texten och stämman på den redan. Om inte stämman har ändrats eftersom det är andra som är inblandade i arrangemanget i år. Kul ska det bli i alla fall.

DSC_0913IMG_20171119_131822_254DSC_0927IMG_20171110_194958_301IMG_20171112_180202_199IMG_20171112_184638_569IMG_20171118_163120_660IMG_20171119_091950_498IMG_20171119_131713_139IMG_20171119_134402_572
Kommentera


3 × fyra =