Här kommer jag berätta om min väg till att få barn. Har varit barnlös i två år lite drygt. Efter nyår hoppas vi få börja med IVF.

Add Comment Register
Annons

Vecka 9

Vecka 9 går mot sitt slut och jag mår fortfarande konstant illa. Mina seabands åker aldrig av. Jag testade Postafen men tyckte det gav lika mycket som banden och då avstår jag hellre massa piller.

Min sambo är dock glad att jag mår illa, det är ju ett tecken för oss att det verkar funka den här gången. Men jag är fortfarande orolig. Läste att nu ska moderkakan börja ta över gulsäckens uppgift och det är ju ett ganska viktigt utvecklingssteg som kan gå fel. Ska bli skönt med ultraljudet efter nyår när man får se pyret igen.

Jo efter nyår ska vi göra Kubb-test det är också lite pirrigt men ingen mening och tänka för mycket på det, får ta det som det kommer helt enkelt.

Annons

Ett hjärta som pickar

I tisdags så var jag och min sambo på ultraljud nummer två. Det första var ju för tidigt för att kunna säga om det såg bra ut.

I måndags var jag helt nojjig, tyckte det var svårt att vänta och för mitt inre kunde jag bara föreställa mig att få se en bild där hjärtat inte slog.

Men, allt såg bra ut! I tisdags var pyret 19 mm långt och man såg tydligt att hjärtat slog :-) !!! Enligt läkaren så borde jag då vara i vecka 8+4/5 som i tisdags.

Har även fått tid för inskrivning den 7:e januari. Men vi ska dubbelkolla om den tiden funkar eftersom vi vill göra Kubb-test och då kanske jag måste komma in tidigare. Jag väntar på att MVC ska höra av sig så får vi se.

I morgon bär det hem till tjocka släkten för julfirande. Jag och sambon firar jul på skilda håll, det lär nog vara sista julen det blir så. Tänk nästa jul så är pyret ute med oss och firar sin första jul!

Annons

Sea bands

Nästa vecka går jag in i vecka 7-8. Helt fantastiskt!

Har ju aldrig fått komma så här långt innan, så det är helt underbart. Illamåendet och bröstspänningarna håller i sig och växtvärken kommer lite då och då. Men man är ju som på tå hela tiden och känner efter om symtomen finns kvar där eller om något känns annorlunda. Jag läste något inlägg i nåt forum från nån som sa att ”Man går ju inte in med inställningen att graviditeten ska misslyckas” apropå att oroa sig. Nej det gjorde inte jag första gången jag blev gravid eller andra men därefter var all min naivitet borta. Jag tänkte nog egentligen aldrig på att det skulle kunna drabba mig. Visst visste man var det var och att det hände ganska ofta men inte att man skulle möta det på detta sätt själv. För att göra det värre har ingen av mina närmsta vänner drabbats av det vilket ju bara gör att man känner sig udda och fel.

Men nu kan jag förhoppningsvis lämna det bakom mig. Det känns annorlunda den här gången. Till och med min sambo säger att jag verkar annorlunda.

Är illamående mest hela tiden under dagarna och jag tyckte att det har lättat lite när jag har haft på mig åksjukeband. Som mjuka armband med en liten plastkula som ska trycka på en akupressurpunkt och motverka illamåendet. Idag är första dan som jag inte haft på mig dem och det har gått bra, så jag hoppas den värsta tiden är passerad nu.

DSC_0176

Bara 1½ vecka kvar till nästa ultraljud. Åh vad jag håller tummarna att allt ska se bra ut!

Annons

Strategier mot illamående

Okej, det här med att illamående mest håller sig på morgonen stämmer inte alls. Idag har jag mått illa mest hela tiden tillsammans med en fantastisk huvudvärk. Jag vill inte ta några tabletter utan försöker bara dricka mycket. Huvudvärk kan jag stå ut med. Däremot illamåendet är det värre med. Jag spyr inte, även om det känns som att man ligger på gränsen hela tiden.

Jag har i alla fall konstaterat att jag måste småäta och dricka hela tiden. Bubblor är bra men nu har det blivit för mycket. Så istället så har det blivit smaksatt dricka, frukt, torkad frukt och nötter. För en vecka sen när jag var orolig över graviditeten önskade jag att jag kunde känna av illamåendet ordentligt så att man ändå visste att det fanns hormoner i kroppen som gör det de ska…vet inte riktigt om jag skulle önska samma sak igen. Men man ska vara glad, andra har det mycket värre, dessutom så är jag ju gravid!DSC_0161Här syns mitt förråd på jobbet.