Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

V 29

2017-04-26 @ 22:56


Ny vecka idag och Ellen har fotograferat imorse efter frukost.

Helt slut idag efter en långkörare på jobbet från 09-21. Men kul dag med många skratt. I mitt jobb anordnar jag alla interna event – vilket jag älskar. Och då är man ofta mitt i centrum hela tiden, så det är inget direkt utrymme för en minipaus. 

Men jag har min underbara man att komma hem till som direkt grabbar tag i en fot. Fotmassage kan vara bland det bästa jag vet. 
Nu tar jag natt. 

Milstolpar och firande

2017-04-23 @ 09:07

I veckan som gick lärde sig Ellen att cykla, alldeles själv! Hon är så stolt. 

Vi hade övergått till stång och pga av dåligt väder hann det inte bli så mycket cyklande än till och från förskolan. Men det var långt ifrån kontrollerat. Det där med styret.. det for åt alla håll osv. Men så stod jag och pratade med min syster vid parken där vi bor och Ellen ropar ”mamma nu cyklar jag” & det gjorde hon!

Sen har hon cyklar non stop hela veckan, så härligt! 

I lördags blev det firande. Mellan 12.00-24.00 var det öppet hus och in och ut kikade massor av vänner och familj. Väldigt mysigt och väldigt roligt. Nu hann man ju prata med alla. 

Vi dukade upp för tunnbrödsverkstad, lite plock och fika. Det blev en riktigt lyckad födelsedags dag! 

Så vaken man kan..

2017-04-17 @ 04:05

Jahopp 
Mitt i natten och klarvaken. Aktivitet emellanåt i magen och jag har insett att det kommer vara så här ett tag framöver nu. Sova mellan 2-4? Varför då?  

Varit ute och rört på mig mycket i helgen och det har också märkts av. Men just nu är det den nattliga klådan som ställer till det. Läst min journal från MVC för förra graviditeten och ser att det mest är klåda jag sökt ”hjälp” för. 

Minns att det var som värst under värkarna och jag då fick med mig alvedon och tavegyl när de skickade hem oss från sjukhuset eftersom de inte trodde att det skulle hända någon på ett tag. Jag åkte in igen efter 2-3 timmar och sen kom ju Ellen inte så långt efter.   

Nu är kl 4 så jag får ge mig och försöka sova igen. Men någon liten dansar salsa i magen ☺️.. 

Glad påsk!

2017-04-17 @ 03:55

Ålandshelg med familjen och påskfirande som innehöll vårsol, hagel och snö. Men inget som hindrade oss från att vara utomhus. 


Ellen och hennes kompis E drog ut och påskade i byn med mig i släptåg. Det var inte helt säkert att de skulle bli påskkärringar men efter ett tag så skulle de iallafall ut och testa. Dock utan fler påskkort, det räckte till ett besök och sen fick de ge sig ut och leta vårblommor att ge bort. Jag förklarade att man inte kommer tomhänt när man påskar och tjejerna undrade om de kunde gå till fler hus och fråga ”bus eller godis” haha.. nja. Men Glad påsk går bra!
Vi åkte till vänner med sina barn och tog en vända till Käringsund och lekte på stranden. Det blev kanalbygge, parklek och husbygge av vass. Wilma och Ellen var ganska trötta båda två, och tydligen jag med för efter middagen sedan somnade jag och fortsatte sova till söndagen.. natten innan var jag vaken och hade ett väldigt liv i magen. Lillasyster har hittat nattrytmen.

Ellen och morfar på gräsklipparen. 

Hurra för mig!

2017-04-11 @ 23:04

Haft en underbar födelsedag som startade med sång från man o dotter, paketöppning och frukost på sängen. 

Vidare till sång på jobbet med blommor och presenter – mina kanonkollegor. 

Samtal och hälsningar hela dagen, det gör gott för själen att fylla år😄
Avslutade med eftermiddagsbak och fika med mamma, pappa, Sofia,Gustav lilla Bella och vi. Härliga blommor och fina paket. Så tacksam! 
Lilla Bullen har småpickat och bökat runt i magen. Efter besök på MVC så kikar jag lite extra på klockan när det händer bara för att ha en någorlunda uppfattning mitt på dagen. Blivit ombedd att ringa direkt vid minskad fosterrörelse, så då tänker jag lite mer på det nu än tidigare. 
Godnatt! 🎈

Underbara 5 åring!

2017-04-10 @ 22:07

Att det liksom kommer av sig självt – att man vill överasska. Det gör mig otroligt stolt och glad över hennes handling.

Annars var jag och magen på kontroll idag, allt var bra. Tog dock lång tid innan hon hittade hjärtljudet, men troligtvis är det pga av att moderkakan ligger framför.  Har bokat in ganska täta möten nu fram tills det är dags för Åland att ta över kontrollerna. Fick med mig hela min mödravårds journal och förlossningsjournal som ska överlämnas. 
Idag är det 99dagar kvar!

Helgen i bilder

2017-04-09 @ 23:25

Vårpromenad – ”bara” jag och Victor. Satt i en blåsig men varm solstol och åt en rödbetskaka vid båthuset. Hann med en magbild på vägen. Klämt i magen i en gammal vårjacka. Funkade idag, troligtvis inte nästa v. 😃

Äppelkakan från gårdagens middag och huvudpersoner. Ellen i studsmattan hos farmor och farfar samt en del av klädhögen, har hunnit med hur mycket som helst idag så ryggen är helt slut. Men det är så härligt att få det gjort!

När vi hängde tvätt av stl 50-56 (jösses vad litet det är!) så hittade Victor mössan som Ellen hade på sig på första bilden från BB. Så mysigt att förbereda tillsammans.

100 dagar kvar!

2017-04-09 @ 08:51

Idag ska bebiskläderna upp från källaren, jag vet att det är god tid kvar – men jag gillar att förbereda. Kan vara extra skönt eftersom vi måste packa redan 1 månad innan förlossning. Då ska vi ju vara all set på Åland. 

Nu är första tiderna till kontroller inbokade där i juli och det känns spännande. Nu går det undan.

Victor berättar att han lägger sin hand på min mage när jag somnat på natten och så buffar han 2 gånger, han får nästan alltid 2 buffar tillbaka.

I veckan var Ellen på studiebesök på mitt och Victors jobb, vi började med mitt inne vid Tegnérlunden och lagom tills jag hade möte hämtade Victor henne och de hade varit runt på hans jobb och sedan ätit ett lass pannkakor innan de kom åter till mig.  

Väl tillbaka bjöd en utav mina kollegor in till pingismatch och Ellen körde ett par matcher. Sen satt hon lugnt brevid och ritade/kollade på Pettson och Findus innan vi promenerade ner för Drottninggatan. Nog sagt om det, det var dagen innan dådet. 

Igår hade vi vänner över på middag medan Ellen var hos farmor o farfar och vi ska hämta henne i eftermiddag. 

Först, projekt – källare.


Njutit av vårsolen, promenad med Ellen till jobbet och min nya arbetsposition. Fötterna på bordet. Går inte att sitta normalt..

Vårfeeling, påskpyssel och sparkar.

2017-04-04 @ 13:31

Vi har ju hunnit påskpyssla lite och fått upp påskris m.m hemma (Ellen fixat) känns så mysigt, påsken borde vara längre!
Idag lyser solen in och jag hade gärna hittat ett lä hörn ute att hålla till i, istället för att sitta framför en skärm.

Lillskrutt i magen håller på och gymnastiserar väldigt mycket och ofta, gärna på nätterna men faktiskt hela dagen också. Blir halvskönt att sitta på kontoret när det rockar loss och då är det ändå inte så kraftiga rörelser ännu. Hur blir det sen? Jag har kört en halvliggande- limbo- sittning framför datorn och får spännande blickar av mina kollegor.

 

Imorgon går vi in i vecka 26 och nu börjar det bli svårt att inte vilja göra om gästrummet till barnrum, men jag ska vänta en liiten stund till.

 

 

Namngivning, lek och shopping 

2017-04-02 @ 20:36

I lördags blev det biblioteket för mig och Ellen där vi fick se en film om Solna och området vi bor i för 120 år sedan. Fint när man ser byggnader som finns kvar i sitt rätta jag. Vi lämnade åter våra böcker och delade på en nacho-tallrik innan vi drog vidare till Newbie hörnan där Ellen fick välja en body till lillasyster. Första nya plagget!
Victor kom lagom till fikadags och sedan drog de vidare till lekland medan jag hann ordna lite ärenden. Kvällen bjöd på min absoluta favorit mat -råraka med Skagen- mums!

Vi har påskpyntat och jag har röjt ut Ellens garderob. Hon har ju växt ur så mycket. 

Idag var det namngivning för Walter som jag och Victor fick äran att bli faddrar till. Härlig tillställning, glassbuffé och många glada barn. Vårsolen kom fram också. Sen fick jag lite tid för att bara vara moster på eftermiddagen med Ellens urgulliga kusin. 

Mer inspirerande läsning: