Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Gipset väck och en annan rullar

2017-11-17 @ 13:51

Ellen slipper gipset om 2veckor! Skönt, det blir full rulle igen snart då. Nog för att det är det ändå.

Meja har nu rullat från rygg till mage och mage till rygg och ligger inte kvar där man lämnat henne i babygymet. Minns den känslan med Ellen, nu får vi frysa tiden lite tycker jag.

Imorse låg jag i sängen med en dotter på varsin arm och kände mig väldigt rik. Vi myste ner oss lite extra även om alla tre inom kort var vakna och sen tig vi oss ut i solen ner till 4h gården här intill. Härlig dag!

November

2017-11-12 @ 16:30

Ellen har haft en minst sagt händelserik start på denna månad.. vi avslutade höstlovet med ett besök i Tuvanparken som de rustat upp, där fanns en repklätterställning som man kunde snurra. Efter några varv och glada ”mera!” tappade hon taget och rasade tokigt vilket resulterade i en bruten arm. Lilla hjärtat. Så fantastiskt tapper ändå, vi hade lillan med och jag visste inget annat sätt än stt ringa ambulans. Men vi hade tur då Ellens moster fick tag i min mamma som var på en buss i närheten. Hon kunde ta Meja i vagnen och komma efter till akuten.

Victor satt på ett plan till Prag men lyckades kliva av igen och kom till KS. Meja sov i vagnen utomhus med mamma och jag satt med en modig 5.5 åring som röntgades och snällt svalde en stor dos smärtlindring.

Återställandet innan gipsning var jobbig och Ellen hade ont. Victor hade precis kommit från Arlanda och tur det. Det blev en tuff upplevelse för Ellen som inte alls kände av lustgasen. Men efter det gick det jättebra och läkaren kom med en piggelin.

Meja sov snällt i vagnen tills gipset var på. Tur att familjen bor nära!

Vi fick komma gem ganska snabbt och Ellen ville gärna snabbt åter till förskolan.. på cykel..

Vi ska på återbesök imorgon och får då veta hur länge gipset ska sitta, snart åker Ellen o Victor till Italien med faster, farmor och farfar. Men gipset får nog flyga med.

Meja är nu 4månader och visar glatt upp sin nyfikna nos i alla situationer. Magen krånglar lite fortfarande men hon har varit duktig på att lugga på mage nu och får upp huvudet riktigt stadigt. Fötterna är funna och man kan ana ett bus i ögonen redan.

Simtag och strumphänder

2017-09-28 @ 11:12

5 åringen tog sina första egna simtag på djupt vatten igår! Vi är så stolta. Har varit en bergodalbana i vattnet och nu släppte det äntligen. Hon var med Jonas, Wilma och Victor på äventyrsbad, så jag har inte sett det ännu. Längtar. Det är så häftigt att uppleva dessa ”första”

  • Första leendet
  • Första vändningen
  • Första stegen
  • Första cyklingen
  • Första simtagen
  • Och så mycket mer!

Meja växer på och är en bebis nu, det lilla ansiktet har fått goa kinder och låren har fyllts ut. Hon skrattar och tjoar, hojtar och snackar(gurglar). Kan sova 5 timmar på raken mitt på dan eller inga timmar alls. Men sover snällt på nätterna tills hungern slår in. Då ligger hon och fäktar o grymtar tills jag lagt henne till mig.

Vi traskar på morgnarna o hittar på lite olika saker på dagarna. Ellen går 4 dagar i veckan nu. Så imorgon kanske vi tar en tur till öppna förskolan och hälsar på.

Meja snart 2 månader

2017-08-31 @ 12:47

Vi har en stolt storasyster. En otroligt glad 5 åring som äntligen fick sin lillasyster hjälper gärna till med allt; kör vagnen, hämtar nappar,filtar,bäddar ner och mycket mer. Men att dela uppmärksamhet märks också av, det kan bjudas på en hel del drama.

Nu har simskolan startat och det går utmärkt för Ellen. Snart startar dansterminen också. Ska bli väldigt roligt att följa det den här gången också.

Meja växer så det knakar, verkar också bli en lång tjej det här. Nu rockar hon både 56 och 62 i stl och man får skynda sig att hinna använda nya plagg. Det mesta är ju ärvt av storasyster- men en del har vi fått nytt och det är så sött!

En väldigt mysig liten knodd som gärna vill ligga tätt tätt dag som natt, men under dagen sover hon ju mestadels själv i vagnen då vi är ute för det mesta. Vi promenerar och hänger med vänner tills det är dags att hämta på förskolan. Förutom idag då det regnar och jag passat på att rensa Ellens garderob.

Lillasyster Meja 8 juli 2017

2017-07-10 @ 00:00

Så efterlängtad- hela två år har vi längtat efter vår lilla tjej och nu är hon äntligen här!
Hon kom hastigt men med viss framförhållning i lördagsmorse. 

49 cm 2920 gram kl 05.41

Jag hade haft sammandragningar länge, men när läkarn här på Åland sa att jag redan var öppen på en kontroll i onsdags så blev jag motiverad att dra igång det hela, vi hade ju båda på känn att hon skulle komma före beräknat datum oavsett. Så i torsdags kväll tog vi oss ut på en promenad- jag kan ha gått lite snabbare än vad som kändes ok.. och väl hemma så bad jag Victor om en ryggmassage (kan också trigga igång).

Mycket riktigt, vid 2 snåret vaknade jag av att det började mola i magen och behövde gå på toa. Kände att det rann till och sa åt Victor att vara beredd när jag kom tillbaka. Gick ner för knarriga trappan här på landet och konstaterade att något har gått, proppen eller så sipprar det vatten.

Väckte min mamma som skulle ta Ellen och plockade ihop lite saker innan jag gick upp och Victor flög ur sängen. 

Kändes väldigt lugnt och kontrollerat trots att jag visste att ”nu händer det”. När vi satt oss i bilen ringde jag förlossningen här på Åland och berättade att vi var på väg för vi har en bit att köra. 

De tyckte att jag var lite väl säker på min sak där,  CTG visade att det var lite förarbete men tillräckligt för att stanna kvar. Vi hade en himla bra BM som hette Nina. Vänlig och kunnig. Öppen 3 cm och sedan 4.”Men ni behöver inte åka hem”. Skönt tänkte jag, för det kommer att gå undan.

På vägen i bilen kom värkar med 1.5 min mellanrum och snabbare gick det sedan. Värkarna blev mer intensiva och jag testade TENS – fungerade bra till den nivån. Sedan blev det tuffare, testade lustgas- började skratta hejdlöst ”Marreäraströttgarv” med grissnarkningar. Hörde Victor inflika ” hon är lättpåverkad” medan den andra BM kom in och sa att det skrattet hördes i hela lokalen så hon var tvungen att komma in och kolla.
Tydligen var dosen på lägstanivå..

Men nu började det göra riktigt ont, Nina sa att jag skulle försöka ta mig upp på toa innan det sätter igång på riktigt. (Tyckte jag redan att det gjorde.) 

Några minuter gick innan jag kunde ställa mig med hjälp av Victor och gå till toaletten. Jag hann sitta ner och sen kände jag att det var bråttom, bad Victor hämta hjälp för nu kommer bebisen!
Barnmorskorna sprang in och jag ville till sängen igen så vi hjälptes åt medan jag höll en hand på hennes huvud så att hon inte skulle komma ut förrän jag hamnat i sängen. 2 krystningar senare var hon ute! Kände själv att det kunde gått snabbare men jag höll tillbaka för att inte riskera att få skador. Allt gick bra, hon hade navelsträngen runt halsen ett varv men var inte medtagen av det utan kom upp på mitt bröst på en gång och sen kunde Victor klippa navelsträngen och vi fick titta ordentligt på lilla Meja. 


Barn nummer 143 på Åland 2017.

Inne på Förlossningen ca 03.30, kom till världen 05.41.

Då var vi på plats.

2017-07-03 @ 03:06

Nu har vi landat på ön igen för att stanna tills 3 blir 4. Vi har hunnit med ett barnkalas och imorgon är det dags för första kontrollen på MVC här. Känns väldigt bra, efter mötet lär frågorna komma. Men jag är glad att vi valt detta nu.
Har en vakentid just nu mellan 2.30-6.00..jättepigg och just nu sugen på smörgåsbord. Japp. Samma sak igår natt.

Ellen är lycklig att det äntligen är sommarlov och i eftermiddag kommer våra vänner Matte & Amanda med lilla Harry och besöker oss. Efter helgens fulla hus med mamma,pappa, syster,svåger och lilla Bella står nu rummen tomma och fåglarna kvittrar utanför (kl är 04.10 lokal tid)
I magen kan man konstatera att mini  tycker om att stretcha.. helst en fot ut uppe under höger revben samtidigt som en hand pressar ner mot vänster ljumske.  

Sammandragningarna är täta och intensiva nu. Dag som natt. Men just nattetid känns det ju mer, speciellt när man försöker sova. Ska börja med powernaps på dagen. Inväntar rätt tillfälle bara.
Om 2 dagar är vi i v39! Helt sanslöst vad tiden gått fort de senaste månaderna. 

En höggravid midsommar.

2017-06-25 @ 10:12

Att vara gravid i vilket skede som helst är ju begränsande på många vis, men maten – midsommarmaten! Det bästa jag vet är att frossa i rökt fisk. Men jag överlevde abstinensen och midsommar har varit fantastisk på alla sätt och vis. Strålande sol på midsommarafton och hällregn på midsommardagen. Tröttare igår men lika nöjd för det. Vakande nu vid 3 snåret och var upp en sväng så – klarvaken nu då.

Ellen kom just upp och la sig brevid mig. Vi båda sover rastlöst. Hon i ny säng och jag med sammandragningar och annat som håller mig vaken. 
Ljuset under rullgardinen sprider sig och de andra sover gott. Njuter av att ligga vaken mittemellan fast skulle gärna sova lite också. Magen krampar och drar så fort jag ändrar ställning och huvudvärken smyger sig på. 
Kl blev 5&7 medan jag snurrat och Ellen stämt av läget (om hon får gå ner till mormor och morfar) Efter 8 sa vi älskling -ok, säger hon och somnar om. Lilla troll, inte konstigt att det är svårt att sova när en rastlös mamma ligger och pussar på henne titt som tätt.. 

Nu ska jag försöka sova lite, måste bara upp en sväng. 

Mindre än en månad kvar!

2017-06-21 @ 18:47

Nu har jag varit på sista MVC besöket i Stockholm. Sen tar de över på Åland. Journalen är nerpackad och alla förbindelser, försäkringar m.m är dubbelkollat. Känner mig redo! 
Vi var en tur på BB Stockholm i måndags då jag haft ont i magen och inte haft så mycket fosterrörelser, men hon kom igång igen och jag blev hemskickad med uppmaning att hålla koll på blodtrycket då det var lite högt. De utredde havandeskapsförgiftning och pratade igångsättning, men efter ett extra ultraljud och provsvar som kom tillbaka ok fick vi åka hem. Hon väger ca 2,3 nu beräknas väga ca 2,7-2,9 när hon kommer. Hon ligger i underkant på kurvan men inte utanför. Ellen vägde 2,895 så hon verkar gå i storasysters spår. 

Ellens 2:a tand lossnade idag med hjälp av en förskolefröken. Stolt som få. Midsommarfirande för alla förskolebarn idag och imorgon är vi lediga tills nästa vecka drar igång igen. 

Ska packa sista midsommargrejerna nu. Längtar efter landet! 

Ska bli skönt att åka över och få dit lite saker, men inte för mycket. Man vet ju aldrig vad som händer nästa vecka….
V 37!

Första tanden är nu en guldpeng. 

2017-06-11 @ 06:44

Igår tappade Ellen sin efterlängtade lösa tand. Imorse var hon väldigt lycklig.

0530 rusar någon in överlycklig att tandfén lagt en guldpeng under glaset. 

05.37 redan ombytt till pirat och undrar när kalaset är. 

Godtar ändå mitt ”Ellen klockan är bara på 5.. du får gå och lägga dig en liten stund, läs en bok” 

Men nu ligger vi i soffan o kikar på lite barnprogram. Hur hon ska klara att vänta till 11 när kalaset börjar – hon var redan ombytt igår kväll – det är en annan fråga 😅

Vecka 35!

2017-06-08 @ 13:48

Igår klev vi in i vecka 35, alltså ca 5v kvar tills vi är 4. Det är ju fantastiskt svårt att få in i huvudet trots vi längtat och längtat. Bebisrummet är på gång, vagn och babyskydd ska upp och allt ska bäddas (typ imorgon för jag kan inte vänta..) 
Var hos BM igår och fick se bebis då hon inte kunde känna om hon var rätt vänd/fixerad. Men det var hon! Det rullades in ett UL från tidigt 90-tal som funkade utmärkt. Såg tydligt ryggrad och skallben men inte så mycket mer.

Och hon ligger tydligen så långt ner att det är svårt att känna huvudet. Kraftiga sparkar och stretching pågår titt som tätt. Och nu gör sig graviditeten påmind på anda sätt. – foten knölar och sammandragningarna är tätare och kraftigare. Sen var det ju det där med att ta det lungt… ja. Det hinner jag snart. 
Gårdagens kvällsbild 

(ja klockan var typ 22-så ljust!)