Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

RUL

2017-02-24 @ 11:01

Då har vi äntligen varit på RUL! 

En läkarstudent var med så vi fick en detaljerad genomgång av vad vi såg. 

En normalbyggd och frisk liten krabat, fnissade hela vägen hem. 
Lyckliga vi! Och Ellen kommer bli överlycklig när hon får veta vad det blir hon ska bli storasyster åt. Längtar till allt är klappat o klart på jobbet idag så vi kan vara ute i solen tillsammans en sväng. 
Trevlig helg!

Halvvägs!

2017-02-22 @ 14:59

Jahopp då var vi redan halvvägs och det går alldeles för fort och för långsamt på en och samma gång. Eftersom vi längtat så länge känner jag att jag vill njuta så mycket jag kan av graviditeten och den kan få dra ut på sig så länge den vill.. nästan. 

Men här går det undan, om 2 dagar – 2! Är det dags för UL. Jösses vad spännande. 

Har dimpt ner i en fotölj på kontoret för att sträcka ut magen och pausa lite. Seg som kola i huvudet och riktigt trött. Känns ju lite snopet när jag kom hem full med energi från semestern. 


En stadig lunch + clementin och kiwi har hjälpt till med den snygga formen på kulan. 

Ut på middag ikväll.

2017-02-17 @ 17:49

Förskottsfirar Victor med en middag ute.

Ellen hoppade loss hemma hos sin mormor och morfar och hade inte så mycket tid till att säga hej och godnatt – eller jo. Pussa bebis i magen har hon alltid tid med 💛

Vecka 19 & funderingar på att föda utomlands.

2017-02-15 @ 13:21

Bara en vecka kvar till UL och det känns som tiden går i snigelfart..

Men mycket roligt som händer nu!

I helgen ska vi fira Victor som fyller 31 med familjen och på måndag ska jag till MVC för att snacka utlandsfödsel. Ska  skicka in ansökan om att få tillstånd att föda på Åland då vi är mer där än hemma i Sthlm under perioden för beräknad födsel.

Sen är det dags att fixa håret hos Tove; kort, mörkt, ljust- återstår att se. 

Härliga middagar och kalas innan februari är slut, och såklart det mest spännande. Vi får veta om det blir lillebror eller lillasyster!

Buuuuffff ❤️

2017-02-14 @ 13:02

13/2 både jag och Victor fick små men bestämda buffar från smulan. Har även lyssnat på hjärtljuden hemma med en doppler vi fick låna av goda vännerna Jonas o Jossan. Ska användas sparsamt förstår vi, med risk för att man misstolkar det man hör. Men vi har testat 2 gånger och hört de små snabba pickande ljuden väl. 

Buff i utlandet!

2017-02-13 @ 22:10

9/2-17 i solen på Costa Adeje
V 18 – första buffen i magen på morgonen på hotellet, lagom mysigt med Ellen snosandes brevid och Victor på gymmet. Jippie!

Just nu är här och nu såklart det bästa, men vi har lite svårt att inte ivrigt se fram emot RUL den 24/2.. ska bli oerhört kul att få reda på vad vi har på gång. 

Ellen hittade på namnet ”smulan” tills vi vet vad det är för liten person. 

Efterlängtat inlägg!

2017-01-26 @ 13:24

Ellen är nu snart 5 år och vi har i dagarna berättat att hon ska bli storasyster.

Vi är alla lila spända och nyfikna för tiden vi har framför oss.

 

 

IMG_4717

 

Idag är vi i vecka 16.

En liten dam med pondus.

2015-04-21 @ 21:33

Om jag bara hade all tid i världen.

Funderar på att göra som Emil i Lönneberga´s mamma. En ”hyssbok” fast med en tvist.
Det skulle ju i princip bli en citatbok, för Ellen levererar.

” Det är lugnt mamma, jag tar det”
” När du blir liten och jag stor ska jag skjutsa dig i vagnen”
”Hej mamma! Har du saknat mig lika mycket som jag hela dagen på jobbet”
”Ja men, min lillasyster ska heta Enella”
”Om jag sköter mig hela dagen igår får jag russin på morgonen då?”
”Får jag bli jag lika stor som dig? Å vad jag älskar dig”

Om jag hade haft allt på minnet så skulle jag ju kunna skriva ner de där meningarna som får en att brista ut i skratt.. och då får vi den där blicken.
Vår lilla stora 3 åring kan numer skriva sitt namn, många gånger, på många papper.
Just nu är hon med i bröllopsplaneringen och har stenkoll på allt.

Ellen blev 3 år den här veckan.

2015-03-27 @ 15:00

I måndags tittade en liten nyvaken tjej med skeptisk blick mot oss när vi sjöng ”ja må hon leva” och lös upp som en sol när hon såg paketen.
En ”kalastuta” stod högst på önskelistan och just en sådan var det första hon öppnade. Lycklig som få prasslade den ut och in eftersom hon inte hade kraft nog att få den att tuta. ”Mamma den ska ju låta?” Vi sa att hon får öva lite och det gick ju bra tillslut.

Dagen fortsatte mestadels skuttandes, på förskolan hade hon trallat hela dagen att hon nu är 3 år. Tänk, hur gick det här till? Vi är så glada att vi har foton att blicka åter på så att man påminns om hur liten hon var och hur härliga minnen vi har.

Imorgon blir det lite kalas här hemma, barnkompisar och vuxenkompisar. Ellen vill inte ha någon tårta, det blir isglass, klubbor och bokstavskex. Sen ska vi hinna baka lite muffins också.

Simskolan är igång nu också, hon tycker att det är roligt när hon väl är där, men dock lite tveksam till att gå dit när vi pratar om det. Imorse förstod jag varför när hela hon började skaka och bita ihop tänderna medan hon sa : Mamma det är såå kallt när man har duschat, det är inte skönt”

Vi har även varit hos tandläkaren, det gick ju kanon. Hoppas att fortsatta besök går lika smidigt. Sen har vi världens bästa tandläkare också.

 

 

Ögonblick

2015-03-13 @ 19:38

image

Mer inspirerande läsning: