Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lillasyster Meja 8 juli 2017

2017-07-10 @ 00:00

Så efterlängtad- hela två år har vi längtat efter vår lilla tjej och nu är hon äntligen här!
Hon kom hastigt men med viss framförhållning i lördagsmorse. 

49 cm 2920 gram kl 05.41

Jag hade haft sammandragningar länge, men när läkarn här på Åland sa att jag redan var öppen på en kontroll i onsdags så blev jag motiverad att dra igång det hela, vi hade ju båda på känn att hon skulle komma före beräknat datum oavsett. Så i torsdags kväll tog vi oss ut på en promenad- jag kan ha gått lite snabbare än vad som kändes ok.. och väl hemma så bad jag Victor om en ryggmassage (kan också trigga igång).

Mycket riktigt, vid 2 snåret vaknade jag av att det började mola i magen och behövde gå på toa. Kände att det rann till och sa åt Victor att vara beredd när jag kom tillbaka. Gick ner för knarriga trappan här på landet och konstaterade att något har gått, proppen eller så sipprar det vatten.

Väckte min mamma som skulle ta Ellen och plockade ihop lite saker innan jag gick upp och Victor flög ur sängen. 

Kändes väldigt lugnt och kontrollerat trots att jag visste att ”nu händer det”. När vi satt oss i bilen ringde jag förlossningen här på Åland och berättade att vi var på väg för vi har en bit att köra. 

De tyckte att jag var lite väl säker på min sak där,  CTG visade att det var lite förarbete men tillräckligt för att stanna kvar. Vi hade en himla bra BM som hette Nina. Vänlig och kunnig. Öppen 3 cm och sedan 4.”Men ni behöver inte åka hem”. Skönt tänkte jag, för det kommer att gå undan.

På vägen i bilen kom värkar med 1.5 min mellanrum och snabbare gick det sedan. Värkarna blev mer intensiva och jag testade TENS – fungerade bra till den nivån. Sedan blev det tuffare, testade lustgas- började skratta hejdlöst ”Marreäraströttgarv” med grissnarkningar. Hörde Victor inflika ” hon är lättpåverkad” medan den andra BM kom in och sa att det skrattet hördes i hela lokalen så hon var tvungen att komma in och kolla.
Tydligen var dosen på lägstanivå..

Men nu började det göra riktigt ont, Nina sa att jag skulle försöka ta mig upp på toa innan det sätter igång på riktigt. (Tyckte jag redan att det gjorde.) 

Några minuter gick innan jag kunde ställa mig med hjälp av Victor och gå till toaletten. Jag hann sitta ner och sen kände jag att det var bråttom, bad Victor hämta hjälp för nu kommer bebisen!
Barnmorskorna sprang in och jag ville till sängen igen så vi hjälptes åt medan jag höll en hand på hennes huvud så att hon inte skulle komma ut förrän jag hamnat i sängen. 2 krystningar senare var hon ute! Kände själv att det kunde gått snabbare men jag höll tillbaka för att inte riskera att få skador. Allt gick bra, hon hade navelsträngen runt halsen ett varv men var inte medtagen av det utan kom upp på mitt bröst på en gång och sen kunde Victor klippa navelsträngen och vi fick titta ordentligt på lilla Meja. 


Barn nummer 143 på Åland 2017.

Inne på Förlossningen ca 03.30, kom till världen 05.41.Kommentera


sju + = 13