Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
18
december

familjekul

Skrivet av den 18/12/14 - 12:43

Mannen och jag skulle egentligen ha en romantisk helg i Köpenhamn förra helgen men det blev ju såklart inget när man har barn.. Alltid är det något. (På min födelsedag skulle vi ut och äta, då ramlade vår son 2-3 gånger på dagis och sista gången slog han sig rejält i huvudet. Jag var rädd han hade fått hjärnskakning och ville inte lämna honom men en barnvakt den kvällen. Som sagt, alltid är det något) Så vi planerade om lite och åker över till Tivoli i Köpenhamn med barnen och min mamma imorgon istället. Kan bli mysigt med lite julmarknad och karuseller. Har ju en 3 åring som trotsar men jag hoppas att han blir glad av att få åka karuseller och håller sig lugn. Senast han åkte karusell var han halvt hysterisk när vi skulle gå hem. Fick bära honom gallskrikandes genom stan – jättekul… Romantik får man väl ha när barnen flyttat hemifrån eller nåt.. :-p

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


15
december

vattenkoppor

Skrivet av den 15/12/14 - 8:09

Det gick en våg av vattenkoppor på sonens förskola, ringde BVC och frågade om hur jag skulle agera med den lilla som bara är 4 månader. Hon frågade om jag haft vattkoppor och sa sedan att hon aldrig träffat på en bebis under 6 månader som fått vattkoppor då mamman haft det och i slutet av graviditeten så överförs antikroppar till barnet i magen som håller i ca 6 månader. ”Hmm, jamen min dotter är ju för tidigt född så NÄR förs dessa antikroppar över?” frågade jag. Vilken tid i ”slutet av graviditeten”, det visste hon inte men hon frågade barnläkaren och de var båda tvärsäkra på att min flicka var skyddad. Kan informera er om att de hade fel. Läste en del om vattkoppor hos så små och då läste man bland annat att de var en så mild infektion de fick minsann.. Kan informera er om att de var också fel. De gick himla fort, första dagen såg jag vid lunch 5 små små prickar – hade inte sonen haft vattkoppor 2 veckor tidigare hade jag aldrig gissat att det ens var något. Kl 4 på eftermiddagen var hon helt prickig överallt och vissa koppor började vätska direkt. Stackars stackars liten. Tack och lov slapp hon feber och det var enbart hostan hon hade som oroa mig. Jag får nästan panik när bebisar är sjuka – det är så obehagligt och man hör ju om allt som kan hända. Nu 8 dagar senare har i princip alla prickar ramlat av och hostan är nästan borta den också. Jag är inte arg på BVC eller någon för att hon blev sjuk, det kan ju inte dom hjälpa. Jag är däremot irriterad över att man får tvärsäkra svar, som inte stämmer.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


14
december

om du inte gått i deras skor ska du inte döma för hårt..

Skrivet av den 14/12/14 - 7:42

Har ni hört talas om kafékvittot som upprörde en del? Ett kafé på ett sjukhus hade skrivit denna text längst ner ”Du kan sluta skylla på din barndom, partner, jobb, ekonomi, vädret…. Det är bara du, ingen annan, som ansvarar för de beslut och vägval du tar i livet”
Jaha och vad är då problemet med detta tänker kanske du, för det är ju i stort sett väldigt sant! Jag håller med om att i det allra flesta situationer så får man ta eget ansvar för det liv man lever, men inte alltid…
På ett sjukhus finns sjuka människor och människor i sorg som kanske inte just DÅ behöver få det upptryckt i ansiktet att din sjukdom är ingen ursäkt. Det finns människor med cancer, anhöriga till döende, föräldrar som mist sitt barn, misshandlade, sexuellt utnyttjade som fått trauma för livet osv osv osv. Och en person som är frisk, inte blivit utnyttjad eller slagen – som inte levt det liv den personen gör ska F’N inte flinande berätta att allt är ditt eget fel pga dina egna val. Så länge du inte levt någons liv så ska du nog inte döma för hårt.

Jag tycker folk blir allt kallare och egoistiska.. tråkigt. Inget förstånd över att ibland händer saker som vänder upp och ner på livet och då kan man behöver hjälp att ta sig upp inte någon som trycker ner dig igen.

Länk till artikeln:

http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-kafekvittot-som-fick-manniskor-att-rasa/

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


14
december

Bakis av chips….

Skrivet av den 14/12/14 - 7:12

En frisk människa ser aldrig effekten av att äta något fel direkt. Det gör en diabetiker – direkt. Ca 1 – 2 gånger om året äter jag chips och dippa – det är så fruktansvärt värdelöst för mitt socker och jag mår så dåligt efteråt att jag bara vill äta det typ 1 gång om året. Igår var en sådan kväll, fy fan vad jag mår… Vaknade kl 5 imorse och hela munnen smakade sandpapper, pumpa i mängder med mer insulin. Synen suddig och underlivet känns helt förstört (ph-balansen blir fel av högt socker). Enkelt sätt kan man väl beskriva det som om värsta bakisen + bakisångest.
Jag önskar att man fick 5 fridagar eller något, då man fick synda utan att må häck dagen efter…
Inte för att jag åt mycket chips och dippa innan min diabetes bröt ut, min största sockerbomb förr var nog att jag älskade apelsinjuice och drack minst 2-3 glas om dagen. Gud vad gott det hade varit att få dricka ett glas juice utan att bry sig om att kolla sockret. Godis har jag aldrig gillat, men någon gång när man är på fest och folk ställer fram hade det varit gott att bara få lov att äta utan att tänka.

Det värsta med detta är att folk tror att alla diabetiker får skylla sig själv. Trots att en enkel googling skulle ge infon – typ 1 diabetes kan man få när som helst i livet och ingen vet varför man får det och det beror aldrig på att man är överviktig eller ätit för mycket godis som barn. Det är en autoimmun sjukdom där kroppen attackerar sina egna insulinceller och till slut finns inga kvar. Det är faktiskt rätt tufft att gå omkring och möta fördomar dag efter dag. Det värsta av allt är när folk som känner någon med typ 2 försöker ge en råd…. ”okej lilla damen/gubben – det är som att jämföra astma och lunginflammation. Men ok.” Och att förespråka lchf för en typ 1 kan vara direkt livsfarligt, ska en typ 1 försöka äta lchf måste dom vara extremt medvetna om sin kropp och sjukdom OCH kolla varje dag för att se hur kroppen reagerar. Jag personligen tror inte på extremdieter. Jag tror på att äta normalt och måttligt, för att någon enstaka gång unna sig något. Men för en frisk eller typ 2 diabetiker är lchf inte farligt. För att dessa själv producerar insulin, som är ett livsviktigt hormon. Om en typ 1 inte har koll är risken att dom inte tillför tillräckligt med insulin för att kroppen ska fungera som den ska.

Gick upp 31 kg graviditet nummer 2, så nu är det dags att gå ner. Hon är idag 4½ månad och jag har hittills gått ner 17 kg. Helt okej, en hel del kvar. Hatar att vara fet, vidrigaste jag vet att se mig i spegeln då. Ibland vill jag gråta och fortfarande sörja den 20 åringen som hade all livslust, tränade 4 gånger i veckan och vägde 50 kg – varför skulle hon drabbas av en sjukdom som folk ser ner på och hävdar man får skylla sig själv… livet är inte rättvist och alla har vi våra kors att bära. Så för det mesta så tänker jag inte på den jag var, jag får acceptera att det är denna jag är nu. :-)

Publicerad i Diabetes: | Inga kommentarer


11
december

2 barns mamma

Skrivet av den 11/12/14 - 7:19

Så nu har man två små knoddar :-)
Jag har inte bloggat på evigheter. 3 dagar efter att min fina pojk fyllt 3 år så föddes hans lillasyster med kejsarsnitt. Även hon är förtidigt född, vecka 34 denna gång. Eftersom min son kom för tidigt var vi förberedda på detta denna gång. Jag fick cortisonbehandling för lungmognaden redan i vecka 29. Läkaren varnade mig tidigt för riskerna och sa att jag skulle vara glad om jag klarade mig till vecka 32, då min pojke föddes. Men det gick bra, jag klarade mig längre än så och vi var bara 2 veckor på neonatal denna gång och slapp sedan hemsjukvård – SKÖNT. Anledningen till att mina barn föds för tidigt (hade jag valt att bli gravid en gång till så är det troligt att det blir precis samma sak) är min typ 1 diabetes. Det är inte alla diabetiker som detta händer, men så här reagerar min kropp och min diabetes och det är inget som jag kan påverka eftersom min sockervärden ligger bra och mer kan jag inte göra.

Även denna graviditet var jag först deltid och sedan heltidssjukskriven. Fick foglossning väldigt tidigt även denna gång, men var deltidssjukskriven för att få ett stabilt socker. I maj blev jag heltidssjukskriven. Och i juni kunde jag inte ens gå på toaletten på kvällen utan att sambon fick leda in mig för jag klarade inte av att gå, pga foglossningen. Det är egentligen inte klokt att man inte kan få tillfälligt handikapp tillstånd, för juni – augusti var jag fullständigt sönder i kroppen, jag kunde inte gå. Det var fruktansvärt. Jag var helt beroende av min sambo. Nåja, nu mår jag bra. Skriver lite om kejsarsnittet senare idag.

Publicerad i Allmänt,Diabetes:,Neonatalavd | Inga kommentarer


11
januari

Skrivet av den 11/1/14 - 22:57

Min förra graviditet brukar jag beskriva som 7 månader av lidande och det står jag för. (Han är ju 2 månader för tidigt född så därför var det bara 7 månader) Men han är värd varenda smärta, sjukskrivningsdag – ja allt! Så bara för att det var tufft har det inte fått mig att inte vilja ha fler barn. På något sätt känns det så mycket bättre och lättare nu – är ju bara början men det känns BRA men ärligt, fy f*n vad jag är illamående. Än så länge har jag klarat mig från att be toalettguden om nåd men idag var det nära – värst hittills. Sprang in till toan flera gånger och pojken efter mig bara för att kolla vad jag höll på med :-p Jag hoppas och ber om att denna graviditet ska vara lättare, och att vikten inte rusar iväg.. tihi men om graviditeten är överdjävlig så vet jag iaf att bebbe kommer vara värd all smärta, allt illamående och alla gravkilon. Längtar så, nästan mer denna gång för nu vet jag vilken underbar människa jag kommer få träffa i slutändan!

Publicerad i Allmänt,gravid | Inga kommentarer


04
januari

I´m back

Skrivet av den 04/1/14 - 22:42

Jag har verkligen saknat att blogga, men tiden finns ju aldrig… Ja ni vet hur det är när man jobbar heltid och har småbarn + lång restid varje dag. Men får väl försöka ta mig och kragen och den 25 december så plussade jag igen.. Så nu är jag i vecka 6. Tihi :-) Får väl ta tiden på tåget att skriva i fortsättningen.

Har varit konstant illamående sedan 1½ vecka men kan oftast botas med mat… Hmm vill verkligen inte gå upp 27 kg denna graviditet. Hade ju precis gått ner dem kg när jag nu blev gravid. Nåväl, ett barn är värt varenda kilo. Vi hoppas bara snart få gå och se hjärtat slå så man ser att allt är bra och kan börja bli officiell med det.

Publicerad i Allmänt,gravid | Inga kommentarer


05
augusti

paj, paj, paj

Skrivet av den 05/8/12 - 19:25

Dagen gick åt att laga paj. Först ost & skinka, sen kyckling och till sist gjorde jag en med potatis & korv med chilisås. Så nu har vi något att ta fram ur frysen när vi inte orkar laga mat i veckan, och lite luncher till mig. Sambon sa då att när jag ändå var igång kunde jag ju göra en rabarberpaj också, så det gjorde jag. Hade ändå tänkt ta in lite från trädgården och frysa in, kunde lika bra använda rabarbern direkt. Kollade lite olika recept, men bestämde mig för en med kanel & kardemumma. Åh Gud vad god den var! Jag bytade ut grädden mot vaniljvisp, men annars följde jag det. Kolla in receptet Här.

Publicerad i Mat | Inga kommentarer


05
augusti

paj

Skrivet av den 05/8/12 - 8:13

Jaha, då var det söndag igen och imorrn ska man jobba. Första ”riktiga” arbetsveckan, måndag till torsdag. Och möte med min nya (närmsta) chef på torsdag som jag aldrig tidigare har träffat – blir intressant… Har hört han är tuff, men okej när man lär känna honom. hmmmm
Tänkte jag skulle handla idag och sen ställa mig och laga en massa paj som vi kunde frysa in, för det är bara så träligt att laga mat när man varit hemifrån i 12 timmar och bara vill sova eller leka med sonen. Hade varit bra om det alltid fanns någon riktig mat i frysen då ju. Nä, nu vakna Z så det blir en massa märkliga tangenttryckningar här… hehe – han låter aldirg mig vara ifred vid datorn! Njut nu av söndagen!

Publicerad i Allmänt,Mat | Inga kommentarer


04
augusti

gråtmild

Skrivet av den 04/8/12 - 19:12

Jag tycker alltid att jag gråter nu förtiden, undrar om något händer i kroppen när man fått barn.. Att man har hormoner i kroppen när man är gravid är väl sin sak, men efter graviditeten?! Det kvittar vad jag läser, hör för låt eller ser på tv så kommer banne mej tårarna. Helt sjukt. Kanske blir man bara känsligare när man blivit förälder? Just nu kollar jag ”ängeln på malmskillnadsgatan” en dokumentär på 2:an om en kvinna som genomlidit ett helvete i sitt liv – undrar om jag orkar kolla klart den… Snart dags att slå över till OS kanske. Fast om någon svensk tar medalj får jag väl en tår i ögat av det också.. hih Förresten hur grymma är inte deltagarna i Triathlon?! Klar respekt till dom som genomför det och skitkul med en svensk medalj.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer