Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

föräldra ekonomi

Började skratta lite nu så här på morgonkvisten, här har jag gått och varit heldeppig inför att min arbetsgivare slutat betala föräldraledigheten utan att numer ska Köpenhamns Kommun står för den biten. (Jepp, det är helt andra regler i Danmark och det styrs av ditt kontrakt och i mitt kontrakt får jag denna graviditet 100% vid sjukskrivning, 75 % från arbetsgivaren första 6 månaderna i föräldraledighet och sedan sista 6 månaderna ersättning från Köpenhamns kommun.)
Sååå lite jag räknat att jag skulle få. Eh nä, jag får ut en ganska normal svenska lön, en liten lön, men normal! Visserligen betalar de bara fram tills Zach är 10-11 månader, men jag klarar nog av att spara ihop pengar till räkningar de månader jag inte får någon ersättning innan jag ska börja jobba igen. Om jag fått göra om allt hade jag nog börjat jobba i Danmark för länge sedan, långt innan jag försökt skaffa barn. Nu blev det bara ett halvår heltid innan det blev en massa sjukskrivning pga graviditeten och det känns lite taskigt mot dem. Men hur skulle jag veta att jag skulle bli gravid direkt efter att jag slutat med p-piller och hur skulle jag veta att jag skulle få en massa problem och vara sjukskriven under graviditeten. Varje gång man känner sig lite deppig över den långa pendlingstiden så kommer de där dagarna när man bara flinar: när man ser lönespecen… Det flinet kom aldrig när jag jobba i Sverige. Roligast är att jag får bonus fast jag är mammaledig.. hihi. Känner mig inte förtjänt av bonusen direkt, men tack tack. :-)

Jag är inte rik, men just idag känner jag mig såhär:

känner mig såhär idag!

känner mig såhär idag!
Kommentera