Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Dra sig tillbaka

2012-01-06 @ 21:15

Hej vänner!¨

Förlåt att jag varit dålig på att blogga ett tag men just nu är det rätt mycket oh därför hinns det inte bloggas så mycket. En sak jag tänkt på är att ev göra bloggen mer privat vilket för mig innebär att endast vänner och familj kan läsa bloggen. Varför jag vill det har jag inget rikgt svar på faktiskt mer än att jag känner att jag vill vara mer privat. Jag har ju blotta mitt liv i snart 6 år och känner att jag endå vill fortsätta blogga men mer för mig själv, en dagbok kan man säga fast en lite öppnare sådan eftersom mina närmaste bara får läsa.

Dock hade jag endå tänkt att de som absolut vill läsa bloggen, som kanske följt mig länge skulle jag tillåta fortsätta läsa bloggen. Jag kommer att lösenordsskydda bloggen helt enkelt.

 

Är ni någon av dom jag angett här ovan som fortfarande vill läsa min blogg och följa mig i llt som händer så får ni lämna en kommetar i detta inlägg så skickar jag lösenord till er.

Ev kommer jag köppna bloggen igen senare men just nu känns det här väldgt bra.

Hoppas ni haft bra och underhållande läsning!, jag kommer i samband med detta flytta bloggen men var berättar jag för de som får mitt lösenord helt enkelt och denna blogg kommer att finnas kvar så klart!.

Älskar er alla! kram från Ellie & Prinsessan

Vårt 2012- stora steg mot en riktig vardag

2011-12-30 @ 21:16

God kväll friends!

Det känns lite konstigt och säga det men som ni vet så är et årts sista fredag!. Det känns alltid lite extra magiskt med nya år och tolvslaget. Nu när man har barn ser man bara fram emot framtiden så även bara för dagen som kommer. Nästa år kommer det bli en helt magiskt år!, vår lilla tjej blir stor och böjar dagis och i dessa dagar ävenbörjar på dagis på riktigt utan mamma. Det är med väldigt blandade känslor. Jag kommer förhoppningsvis få ett jobb och få känna på den riktiga vardagen me ett barn i familjen och allt vad det innebär (hämta/lämna på dagis, kompisträffar, dverse utflyket och säkert också en portion stress). Nya utvecklingssprång uppnås och nya färdgheter för lilla Heiley.

Sedan hoppas vi också att vi kan slå in våra renoveringsplaner också, dels inne i hust (inte alls men lite) och även ute med att gräva upp vår häck och sätta staket istället och en grind ut mot vägen så man kan släppa Heiley fri på tomten utan att vara orolig.

Ja som sagt mycket tror jag kommer hända under nästa år och jag hoppas det kommer bli ett minst lika bra år som 2011 varit.

Vad har hänt idag då? för at prata om något helt annat. Jo vi var hos mina föräldrar och åt lite middag, rättare sagt köttfärslimpa, potatis och brunsås och det var riktigt gott!. När vi kom hem städade vi lite på övervåningen genom att dammsuga, tvätta golvet, damma och ta bort och rensa en massa prylar som stått dä och tagit plats. Så på fredag kommer vi börja riva väggen och en garderob och förhoppningsvis även börja måla men vi får se om det hinns med.

Nu ska jag bara jäsa i soffan för imorn blir det lite fest här hemma för då är det nyår!

Föresten! Heiley såg pappa naken för fösta gången igår i duschen:

IMG_1716

….och hon blev väldigt ledsen när hon såg att pappa faktiskt inte såg ut som mamma gör naken:)

IMG_1717

planer för renovering

2011-12-30 @ 10:49

Hej Friends!

Vår morgon är snart slut och det innebär att det snart är dags för påklädning. Sedan far vi in till stan och träffar Heilys morfar en sväng sedan har vi blivit bjuda på mat hos mormor och morfar:).

Igår började vi småplanera lite inför lite målning här hemma. Som det ser ut nu så br vi bara på nedervåningn i vårt hus eftersom övervåningen inte är renoverad alls. När vi flyttade in hade vi 7 rum+ kök frdelat på 136 kvm men vi slog ut lite väggar på övervåningen så istället för 4 smårum har vi nu ett stort allrum och ett större sovrum. Nu hr v planerpå at måla allrummet eftersom det är 2 färger, ena delen av rummet är mörkt rosa och den andra sidan vit (eftersom det var 2 rum från början). Vi har vit färg här hemma redan så vi funderar på att slänga upp den vita färgen i hela allrummet och senare sätta en fondvägg för att bryta av lite. Just nu blir det att måla vittför att frächa till det lite.

Vår tanke är sedan att flytta upp vårt sovrum till det större sovrummet där uppe men då krävs det nytt golv (det som är nu är plastgolv som är uppfläkt mitt i golvet) och att riva en garderob som finns där inne och måla. Vi har lite att göra med andra ord men vi tar lite då och då för det är ju inga gratisgrejer direkt

IMG_1728

Som ni ser så är det tvåfärgade väggar och det ska alltså bli helvitt här. Sedan väggen vid fönstret kommer att så småningom bli en fin fondvägg. Här har vi bara slängt upp massa saker etersom det just nu inte används.

IMG_1729

Andra sidan rummet. In till detta allrum är just nu ett valv som kommer försvinna också:).

IMG_1730

Det större sovrummet som är det värsta men också det ljusaste och större än vårt nuvarande sovrum.

Ska bli kul sedan när allt är kart även om det kommer dröja ett bra tag. Till slut blir det nog fint:)

Dagislistan

2011-12-29 @ 21:34

Hej på er!

En lugn dag ligger nu bakom oss och vi sitter och tar det lite lugnt i soffan just nu. Idag har det bara varit en mysig dag här hemma med städning och bullbak och en ch annan promenad. Tidigare idag var vi ute på tomten med Heiley en hon gör inte seciellt mycket när vi är ute, sitter bara på rumpan och ser lite frågande ut. Jag vill ju så gärna att hon ska börja krypa även ute och upptäcka lite saker som finns ute men hon är inte direkt intressera utan sitter bara på sin lilla rumpa:).

Det där medvad man ska ha och inte behöver ha till dagis ären stor fråga och jag har fråga på min bebis forum om vad föräldrarna där tycker man behöver. Det är verkligen tokblandat och skulle man lyssna på alla föräldrar oh köpa allt så skulle man bli tokpank. Allt från Hjälmar till vantar, fodrat regnstäl och ofodrat regnställ, overaller, vantar och galonvantar, vinterskor och två par gummistövlar både fodrat och ofodrat och det ena och det andra. Någonstans måste det ju ta lite stop. Tänkte skriva en ista på det vi köpt till Heiley ifall någon tycker som jag, att det är svårt och veta vilka kläder som verkligen behövs.

Dagiskläd och pryllistan:

1 overall

1 ofodrat regnställ

1 fleecedress (hel)

fodrade vinterskor

Halvfodrade gummistövlar

1 mössa

2 par tjocka termovantar

1 par tunna vantar

1 dagisväska

Utöver detta är det så klart vanliga ombyteskläder som gäller men våra dagiskläder kommer att vara det hon redan har i sin vanliga garderob men med vissa undantag till de finaste klänningarna och andra finkläder.

Det sm är kvar att köpa nu är:

2 par extravantar

1 halsduk/halskrage

ett gäng Namnnappar (namnnappen.se)

lite fler strumpor+ ullsockor

Sedan får man ta andra saker lite efterhand om fröknarna saknar något men nu känns det endå som att man har det mest grundläggande så hon klarar vintern någelunda. Sedan är dom tydligen bara ute 1 gång om dagen under vintern så så mycket kläder kanske det inte går ut pga av att de blir blöta utomhus. Vi känner oss någelunda redo för hennes dagistart:).

Tretorn gummistövel

2011-12-28 @ 22:51

Hej och god kväll i denna vargavinter! (Jag var ironisk:-)

Nu kommer Heiley klara sig riktigt bra i vinter!. Vi har nämligen precis klickat hem ett par stövlar från Tretorn, rättare sagt deras Rubust Heritage i rosa!. Jag sa ju tidigare att vi inte köpte några fodrade gummistövlar eftersom hon har så svårt att få ner foten. Tidigre idag var vi på maxi och hittade just dessa skor och testade dom och dom gled ner jättelätt!. De är inte vinterfodrade men de är försedda med bommul/ fleece innuti vilket gör att dom blir varmare än vanliga enkla gummistövlar. Så vi köpte dom direkt! för vi tänkte ha varma ullsockor eller tjocka sockor i stövlarna så de blir riktit varma!.

21367-b

Dessa snygga blev det!

Vi var och måttade Heileys fot igår och då var dom  11,5 cm och enligt tjejen i butiken var stl 20/21 hennes stl i vinterskor. Vi köpte dock stl 22 nu genom att vi tänkte köpa en sula och ha i så han kan ha dom ännu längre och få i ordentligt med tjocka strumpor i. Känns som ett välidgt bra köp!.

Någon som har testat dessa stövlar?, vad tyckte ni?

kram och god natt!

Sova inne resp ute?!

2011-12-28 @ 17:10

Hej igen!

Då har vi varit en sväng till stan för att införskaffa en dagisväska till Heiley och det blev ankväskan. Jag tror den kan bli lite roligare för Heiley när hon är så liten.

Sedan satt jagoch tänkte lite på det där med att åta barnen sova ute i sina vagnar i ur och skur mer eller mindre. Vad anser ni om det?!. Jag själv skulle aldrig någonsin låta mitt barn sova ute på vintern. Jag ser det som så att eftersom jag själv aldrig skulle kunna tänka mig att sova ute så skulle jag aldrig låta mitt barn göra det. Även om man klär barnen bra med mycket filtar etc så att ligga still när det är kall ute gör till slut att man blir kall. Sedan vet jag att barn sver bättre ute men att löra barnn sova ute gör det bara svåt att få dom att sova inne vilket jag har hört flera föräldrar säga.

Nu har vi dessutom fått ett dagis där dom låter barnen sova inne så det är skönt. Ang smitta etc så tror jag att dom blir lika smittade att bara vistas i på samma avdelning som att sova tillsammans. Smitta varandra gör man bla via inandningsluften men också via dörrhandtag, leksaker och vid kroppslig kontakt, så vill man undvika smitta är det bäst att inte ha barnen på dagis alls.

Det är iallafall så jag resonerar och Heiley sover bra inne också:). Sedan om hon somnar i vagnen när vi är på promenad är en helt annan sak!.

HMs Vårkollektion är här!

2011-12-28 @ 10:59

God morgon friends!

Vår morgon är igång för fulla muggar och snart ska vi in till stan för att kolla på en av de väskor som jag visade er igår. Jag behöver fortfarande fler kommentarer för jag är fortfarande lite osäker på vilken jag ska ta men det kan ju unerlätta om man kollar på dom som går att kolla på om man säger så:). Ankväskan finns i norrköping så den kan vi kolla på. Vem vet kanske blir det ingen av dom utan hittar en helt annan haha!. Det jag dock inte vill ha är en hello kitty väska eller någon form av disney i form av askungen eller liknane. Inte för att jag har något emot någon av dom annars men de ärliksom lite tråkiga.

Sedan såg jag igår att H&Ms vår kollektion har kommit till hemsidan och som vanligt hittade man en massa fint till lilla prinsessan. Just nu känns det som att hon behöver en massa kläder eftersom det antagligen kommer  gå åt en del på dagis, eller vad tror ni?. Vi får se när jag kommer hem med plaggen men dessa ska jag ha!.

 vår

Dagisväska? Hjälp!

2011-12-27 @ 23:31

Hej och hå!

Jag behöver er hjälp!. Jag sitter och kollar runt lite på dagisväskor till Heiley och sitter här i valet och kvalet mellan två olika väskor. Man kan säga så här en lie mer ”gullig” Väska eller en lite ”vuxnare” och mer stilren men som ändå är en barnväska. 

Dessa står jag mellan:

pickopack-anka-lila

Pick & Packväska i måtten H:30cm L:21cm B: 10,5 cm pris: 249:- bröstrem finns.

Eller:

L_VAUDEAYLA6_6

Vaude Ayla 6 från addnature och är en friluftsväska för barn H: 29cm B: 21cm D: 12cm pris: 289:- fri frakt+ gosdjuret ingår. Bröstrem och midjerem finns

 

P.s! Behöver snabbt svar då jag tänkt beställa alt köpa någon av dom snarast.

Julfrid

2011-12-27 @ 11:07

Hej mina underbara läsare

Vilken helmysig jul vi haft här i vår lilla familj. Vår första jul med Heiley och även hennes första jul. Jag måste säga att den blev välidgt lyckad. Jag har tidigare inte varit allt för positiv till dessa traditioner även om jag alltid firat både påsk och jul och allt däremellan. Nu däremot när man har ett barn som man vill föra traditionerna vidare med så villman att allt ska vara bra och verkligen komma i totalt stämning just för att hon ska förstå att det är något speciell med just dessa dagar. Sedan som familj så vill man ju skaffa sig sin egna traditoner. Tex att man varje julaftonsmorgon går en långpromenad tillsammans eller att man varje år spelar ett sällskapsspel på kvällen, något som hon alltid kommer och se fram emot varje år.

julen

julen2

julen4

julen5

En julpuss av kusinen Jennifer

Den gamla heliga kalle Anka på julafton ville jag att Heiley skulle se men tyvärr var hon så pass trött vid den tiden så hon somnade bums på pappa lagom till det började så det får väll bli nästa år:).

På julafton var vi hos Heileys moster Camilla och hennes familj och firade jul. Mina föräldrar var så klart också där. Det blev god mat och mycket julklappar som vi blev väldigt nöjda med. Juldagen firades hos Heileys faster och henns familj och farfar var också där. Återigen lite julklappar som sedan plockades upp när vi kom hem på kvällen och så satt vi i hennes rum och lekte med dom:). Dagarna efter jul har bra varit lugna och vi har inte varit på någon mellandagsrea. Det känns rätt skönt och slippa den värsta hetsen kring just denna rea så vi är nog helldre hemma i år iallafall.

Nu är det Heileys första födelsedag som står för dörren den 23 januari och jag ska verkligen försöka maxa den så bra det går. Det kommer inte bli så speciellt men för mig kommer det vara rätt viktigt att så många som möjligt kan komma samtidigt så vi kommer försöka hyra en lokal eftersom vi har lite för dåligt med plats här hemma för att få in så mycket folk samtidigt. Det är ju trotsallt hennes första födelsedag så vi vill att våra närmaste vänner ska komma och självklart familjen så nu blir det lite planering inför det:).

Dagens fråga!: Vad var den bästa julklappen ni fick  år?, berätta!

Själv fick jag minicupcakes formar i silikon och en capcakereceptbok så nu kan jag göra smarriga capcakes:),  det gillas:).

Jul i vårt hus! <3

2011-12-24 @ 10:16

Hej kära vänner!

Jag kommer in bara för att önka er en riktigt god och mysig jul med mycket mat och kärlek!. Lova att inte stressa för mycket nu utan ta den här dagen som om det vore er sista:).

God jul önskar Ellie & Prinsessan

jul_64247583_118886511