Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

ANGÅENDE HEMMAFÄRG

2011-11-22 @ 17:04

Alltså jag blir så trött när jag läser och hör att folk färgar o tom klipper?! sina hår själva hemma. Vet inte hur många kunder jag haft på salongen som kommit in med totalförstörda hår p.g.a hemmafärgning. Okej om man alltid haft samma färg o gör utväxten o lyckas bra med det, då kan jag förstå det.

Men när man ska göra radikala förändringar som att gå från ljust till mörkt eller tvärtom, alltså hallå?! Hår och hårfärg är en hel vetenskap ska ni veta! Det finns en anledning till att man ska ha alla MVG för att komma in på frisörprogrammet.

Man kan inte bara välja en färg på ICA för att man tycker den ser snygg ut på förpackningen o tro att det blir så på ens eget hår. Alla hår är väl inte vita papper liksom. Alla har olika utgångslägen.

SLUTA FÄRGA HEMMA!!

failfrg

Hittade den här bilden på en tjej som färgat håret med en askblond ton över ett helblekt hår, och resultatet blev grått. Hon fattar inte varför (såklart) eftersom hon tror att hon ska få färgen som är på förpackningen. Det funkar inte RIKTIGT så 😉7 kommentarer på inlägget “ANGÅENDE HEMMAFÄRG”

 • sugarhearted

  Att man får ett dåligt resultat av en hemmafärgning är iofs inte detsamma som att man förstör sitt hår (ärligt talat, så förstör all kemisk hårfärg håret i lägre eller högre grad, oavsett man gör det hos frisör eller ej) eller att man inte borde färga hemma utan göra det hos en frisör istället. Det finns ändå de som klarar av att klippa sig riktigt snyggt själva och att färga utan missöden. Men om man är osäker eller gör samma misstag om och om igen, samtidigt som man vill ha ”perfekt” hår är det ju givetvis bättre att gå till någon som är utbildad frisör. Det är större chans att det blir som man vill ha det då och om frisören gör fel kan man få det åtgärdat utan kostnad.

  Det blir nämligen inte alltid perfekt hos frisören heller. Därför jag numera bara går till frisören om jag vill ha en speciell frisyr som jag verkligen inte kan fixa själv, eller nån väldigt ”avancerad” färgning. Allt annat sköter jag själv, det funkar utmärkt så. Har bara blivit missnöjd med min hårfärg en gång och då har jag ändå färgat typ tio gånger per år de senaste åren och haft alla möjliga olika färger. Av de frisörer jag gått till har jag blivit missnöjd hos nästan alla.

  Dessutom använder ni sjukt många produkter som är dåliga för håret (och miljön också). Eftersom du är frisör själv kommer du säkert att invända mot detta, men bara för att era produkter är bättre än de flesta budgetvarianter betyder det inte att de är bra. Sulfater, mineraloljor, silikoner och alkohol… sen när skulle det vara bra för håret? Dagens schampo är för den delen ett modernt påfund, som folk klarade sig utmärkt utan för hundra år sedan. Så nej, skippar helst frisören så mycket jag kan och ska gå till en eko-frisör nästa gång.

  2011-11-22 kl 17:25
 • Lina

  Hej! Hittade hit genom barbamamman ;). Jag har brunt hår, det ser alldeles för färgat ut, liksom, torrt och lager på lager. Det syns verkligen att det är färgat mao. När jag var hos frisören senast sa hon att jag skulle passa i brunt med guldiga slingor, så jag tänkte försöka få till det innan jul. Hos frisören då (A). Men alltså när man ska till frissan, och te.x. toppa, färga OCH slinga, är det då tre olika saker man betalar för då eller ingår allt under samma kategori? Om man måste betala fullpris för alla tre så är det ju garanterat att jag gör det HEMMA ;). Tacksam för svar!

  2011-11-22 kl 22:01
 • emeliecabezos

  SVAR TILL SUGARHEARTED: det är absolut inget fel på hemmafärg, jag har själv varit med och testat flera hemmafärger på modeller för att se att färgerna har god kvalité innan dom släppts på marknaden i sverige, och dom har väldigt bra kvalité! Men det är mindre kvalité på DEM som använder färgen hemma och det var det jag ville poängtera 😉 det finns säkert många som är duktiga på att färga sina hår och du verkar sannerligen vara en så jag säger bara grattis :) Men det finns såååå många som förstört sina hår, (blekt sönder/färgat gång på gång på gång så håret tappat elasticitet och glans ect och sen kommer dom in till mig o vill att jag ska reparera ett hår när det tyvärr är försent.
  Som du säger finns det många urkassa frisörer och jag blir lika förbannad varje gång jag har en kund som varit hos en dålig frisör och dom är sååå rädda varje gång dom ska till frisören just för att dom blivit så missnöjda. men oftast blir det bra om man går via rekommendationer, bra erkända salonger etc.
  Många salongsfärger är numera fria från många av dessa ämnen du tar upp och även doftfria, men ekosalong skulle jag definitivt rekommendera! och schampo behöver man inte använda som du säger, dock förstår jag att man gör det… om man inte har väldigt lockigt hår för då klarar man sig med balsam :)
  Lycka till med färgningarna!

  2011-11-22 kl 22:17
 • emeliecabezos

  SVAR TILL LINA:Om jag var du skulle jag antingen göra en avfärgning (om du vill få ett ljusare intryck över hela håret) eller slingor (om du vill ha kvar din mörka färg men blanda upp det med ljusare slingor) Sedan lägga en glastoning över hela håret så att du får tillbaka lystern. eftersom ditt hår är torrt rekommenderar jag att använda mycket inpackning och vårdande produkter..

  jag förstår inte riktigt hur du menar med din fråga angående betalning av färg o klipp?
  Själv tar jag 550 kr för en klippning och ca 1250 kr för slingor och färg (då ingår slingor OCH tex en infärgning eller toning. blir det extra mycket färgkostnader så lägger jag till bara materialkostnader som kanske blir 100-200 kr extra.
  så jag antar att för att fixa ditt hår skulle det landa på ca 1750 kr. men alla salonger har ju sina egna regler och vissa har ju ett billigare pris om du klipper och färgar samtidigt. det får du fråga när du bokar .
  O gör det inte hemma, du kommer bara få ett torrt hår med gula slingor…. då är det bättre du väntar tills du har råd att göra det på salong och satsa på en bra inpackning under tiden. lycka till!

  2011-11-22 kl 22:24
 • emeliecabezos

  glanstoning*

  2011-11-22 kl 22:24
 • Jeanette

  Var någonstans jobbar du Emelie?

  2011-11-23 kl 2:33
 • EMELIECABEZOS

  Jag jobbar på http://www.klippoteketsthlm.se och har varit där sedan 2006 :)

  2011-11-23 kl 13:26

Kommentera


nio + = 14