Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Förlossningsberättelse del 1

2011-03-12 @ 18:17

Det var tydligen Fredag idag??? Hade jag ingen aning om 😀 Men himla skönt för då kommer ju Johan vara hemma med oss imorgon o söndag, hääärligt :) Tänkte börja skriva på min förlossningsberättelse nu när fiskorven ligger o sover bredvid mig här i soffan o Johan är på Maxi o handlar god fredagsmiddag. (hann visst inte uppdatera detta innan lör …)

Jo…. det började natten till den 20:e februari då ”slemproppen” gick.. jag var uppe o kissade flera ggr under natten och det var helt slemmigt o smetigt av ngn slags klar kladdig vätska?? Så jag fattade ju vad det var men tänkte inte så mycket mer på det eftersom slemproppen tydligen kan komma så långt som två veckor innan förlossning? Iaf detta var alltså natten till söndagen den 20:e. På söndagen var vi på Ikea och Babyland och fixade det sista till bebben, jag hade problem med slem som kom hela tiden då under dagen. På kvällen så hade jag bara nattlinne på mig och inga trosor och när jag stod i köket så började det helt plötsligt rinna som vatten längs benet. Jag fattade nog inte att det var vattnet då eftersom alla sagt att det ska ”forsa” ut massor med vatten. Så jag tänkte inte så mycket på det. På natten vaknade jag flera ggr av att det rann ut vätska i sängen. På måndagmorgonen ringde jag mamma och berättade att det runnit vätska, hon sa att jag skulle genast ringa sjukhuset o berätta så jag kunde få komma in o undersöka ifall det var vattnet eller inte. Så jag ringde SÖS och fick en tid samma dag vid 14:30. Sedan ringde jag Johan så han kunde styra om sina möten och följa med mig. När vi kom till sjukhuset blev jag undersökt och barnmorskan eller läkaren vad hon nu var sa att det troligtvis var vattnet och att vi skulle få en tid för igångsättning. SHIT tänkte jag, nu är det dags. Jag blev spänd och nervös men väääldigt väldigt glad för jag ville inget hellre då än o föda. Sedan kopplade dom på CTG och kollade bebbens hjärtljud o allt var bra. Sedan kom de in med en lapp där det stod igångsättning tis 22:e kl 12:00. Herregud mindre än ett dygn senare ?! shit shit shit nu var det nära…

Sen åkte vi hem och började förbereda, städa, packa, tvätta, byta sängkläder osv så allt var kittat tills vi skulle komma hem som tre.. Sen kollade vi på film o gick o la oss. Dagen D ringde min telefon vid typ halv tio och det var SÖS, dom sa att vi kunde komma in tidigare för det var lugnt på förlossningen, okej ska försöka sa vi. (hade precis vaknat o vi är inte världens snabbaste när det gäller o göra saker så..) Klockan 13:00 kom vi in, alltså en timme för sent haha. Dom började med att kolla CTG och min temp. Allt var lugnt. Sen fick jag antibiotika i och med att mitt vatten gått innan så att jag inte skulle få infektion. Sedan var det personalbyte så de första fick vi bara träffa typ en timme. Sen började dom diskutera igångsättningsmetoder, antingen en gel som man smetar in vid livmodern som ska ge värkar, alt värkstimulerande dropp eller en slags balong ( ! ) som man för in och sen sakta blåses upp för att vidga på nåt sätt ?? A jag fattade inte riktigt med iaf kom dom fram till att börja med gelén och sedan beroende på hur den fungerar så skulle vi se om vi skulle använda oss av ngn av de andra. Först sa jag iaf att jag ville ha lavemang då jag absolut inte ville bajsa på mig under förlossningen 😀 Man har ju hört att det är ganska vanligt, så då har jag hellre världens tarmsköljning för mig själv innan än att jag skiter ner mig när jag ska krysta 😀 Så då fick jag det, har aldrig fått det innan så visste inte alls vad det innebar men det var ju så mysigt som att jag fick 6 dl vatten uppsprutat i rumpan och sedan skulle man försöka ligga kvar på britsen så länge man kunde o sen skulle man försöka ta sig till toaletten som stod en meter ifrån britsen utan att göra ner hela golvet för snabbt gick det kan jag säga… jag låg på britsen max 30-40 sek sen flög jag upp o ner på toalettstolen. Allt gick bra o det kändes riktigt tömt efteråt 😀

Kl 14.30 applicerar dom den värkstimulerande gelén. Sedan säger dom att man ska vänta 6 timmar innan man kollar om det hänt ngt, om jag nu inte skulle få jättemycket värkar helt plötsligt. Så vad ska vi då göra i 6 timmar. Vårt förlossningsrum var ju inte världens roligaste o sitta i. Ingen TV, en superhård säng till mig och en liten pinnstol typ till Johan haha. Så vi frågade ifall vi fick åka hem en stund faktiskt, då de sagt innan att vi kunde gå på stan eller gå ut o käka, men vem hade lust med o gå på stan helt plötsligt liksom ? Så vi tog bilen hem igen o la oss i sängen och vilade, kollade tv o Johan fixade lite mat fast jag ville inte äta. Kl 19 ringer dom mig från SÖS o vill att vi ska komma in igen. Jag har då värkar med 6 minuters mellanrum…

forts följer.. :)Kommentera


två − = 1